Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, Pasqual napisał:

Ja w każdym razie nie podałbym mu ręki

Na szczęście nie grozi ci to.

Jestem Europejczykiem.

6 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Złodziej bezczelnie wykorzystujący swoją pozycję.

To mało powiedziane. Kaczyński reprezentuje zło w czystej postaci, takie które w naszej kulturze przypisywano jedynie Szatanowi. Nawet w takich potworach jak Stalin czy Hitler  można było doszukać się ziarenek dobra, a u Kaczyńskiego nie znajdziemy niczego podobnego. Nawet przygarnięcie kota było spowodowane tylko jego poczuciem samotności, bo w szlachetne motywy takiego czynu nie jestem w stanie uwierzyć. Przecież Kaczyński wykorzystał chorobę swojej matki, żeby pokazać jaki to on jest rzekomo biedny i szlachetny - pożyczył wtedy zdaje się 200 tysięcy, czego w żadnym przypadku nie musiał robić, wystarczyłoby, żeby uruchomił swoje "oszczędności" . Pamiętam też skrywaną radość wypisaną na jego twarzy,  gdy  na lotnisku przyjmowano trumny z ciałami ofiar katastrofy smoleńskiej. W dzieciństwie, gdy bliźniacy byli przygotowywani do występu w filmie "O dwóch takich, co ukradli księżyc" wraz z bratem do tego stopnia zaszczuli swoich konkurentów ( była też druga para bliźniaków konkurująca z Kaczyńskimi), że ci wycofali się pozostawiając na placu boju Kaczyńskich. 

Edytowane przez Pasqual

A tymczasem pomnik Jankowskiego został usunięty. Co ciekawe zdemontowali go sami fundatorzy słusznie obawiaj się, że jak tego nie zrobią, to teraz już zostanie zwalony nie na opony...

Edytowane przez Adalbert95

Aha.

Wpada Kolega w straszne oscylacje emocjonalne, Kaczyński to mały, zakompleksiony psychopata, nic więcej.

Ale historia pokazuje że żeby narobić wielkich szkód wcale nie trzeba być ani demonem, ani geniuszem, wystarczy umieć manipulować ludźmi i trafić na swój czas.

Jestem Europejczykiem.

I dwa kamyczki do ogródka "nowej" KRS:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

i ten nieco większy:

Ukryta Zawartość

Pocieszające tylko, że ich kariera, jak zresztą całej "nowej" KRS szybko się skończy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, 747 napisał:

Dziś Konwencja o 12 00.

Raczej konwentykiel.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

2 godziny temu, 747 napisał:

Dziś Konwencja o 12 00.

Gdy będzie konsolacja - informuj.

Znowu? O ile wiem, konwencje (czyli walny zjazd) robiło się raz w roku, a teraz PiS robi co tydzień niedługo. 

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

A to rozumiem. Będą główkować komu dać?

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Jak to sołtysowa powiedziała- prezes da

ku.wa jak to jest ze nierób co żadną pracą sie nie zhańbił nasze pieniądze rozdaje (wersja łagodna w drugiej nierób zmieniłbym na zło...... trza uważać sygnaliści są wszędzie...takie czasy)

Co ten Kaczyński pier**li to już ludzkie pojęcie przechodzi!

Atak na rodzinę sobie su***syn jeden wymyślił. To ty padalcu swoją własną rodzinę okradasz, może byś od siebie zaczął?

Kłamca, oszust i złodziej. Moralna kanalia.

P.S,

Znowu pojawiła się jakaś tajemnicza Pani Jadwiga. To oni nie są w stanie nauczyć się jakiegoś innego imienia? No chyba, że to dlatego, że Królowa Matka miała na imię Jadwiga.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Oglądałem właśnie urywki z jego wypowiedzi. Cwaniaczek i kłamca. Wie doskonale, że to jedyna metoda, żeby zdobyć umysły "ciemnego ludu". Będzie wciskał kit, dopóki będą żyli i uprawnieni do głosowania.  

Edytowane przez zukzukzuk

2 godziny temu, asterix1 napisał:

nierób co żadną pracą sie nie zhańbił

Nieroby są teraz na czasie, przykład idzie z góry (np. Prezes). U Niemca są podobne tendencje, ale oni jeszcze wiedzą że lokalnych nierobów czekających aż ktoś im da muszą zastąpić w wytwarzaniu dóbr jacyś zewnętrzni pracownicy którym będzie się jeszcze chciało pracować do czasu nabycia praw do nieróbstwa. 

Edytowane przez Lech36

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Ukryta Zawartość

Niebywałe! Czyżby mieli blacharzy-mechaników w rodzinie albo wśród znajomych? 

Ukryta Zawartość

Ja pie...ę. Państwo wyznaniowe? Biskupi krytykują, to i Kaczor na konwencji gra w tę  nutę. Co za kraj:(

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez zukzukzuk

9 minut temu, 747 napisał:

PiS już się chyba nachapał, pora dać teraz innym, może Reżyserowi..

Chodzi o "rozdupcenie" tego państwa do reszty? 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Prezes ci nakazał żreć trawę. Wtedy wygracie, Bombowiec.

A Zukzuk się dziwuje, że "państwo wyznaniowe"... Toś jeszcze nie wiedział???

To, że Polski jeszcze nikt oficjalnie tak nie nazwał, nie znaczy że tego nie ma.

Upadły kraj.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
4 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Prezes ci nakazał żreć trawę.

To chyba przykład z Korei Płn, ale w Polsce chyba też możliwy przy takie polityce rozwojowej jak obecnie.

12 minut temu, 747 napisał:

Musiał Ci drugi Kaczyński dużo dać, że tak za nim optujesz..

To co mi dał strasznie śmierdzi, co to może być?

59 minut temu, zukzukzuk napisał:

Ja pie...ę. Państwo wyznaniowe? Biskupi krytykują, to i Kaczor na konwencji gra w tę  nutę. Co za kraj:(

Hiszpania czy obecnie Irlandia już pokazały fioletowym jakie jest ich miejsce w nowoczesnym społeczeństwie. U nas niedługo będzie to samo. Pierwsze symptomy już widać.'

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Słuchałem wystąpienia "Pinokia" Morawieckiego i muszę powiedzieć, że mocno mnie zastanowiło.

Czegoś tak totalnie defensywnego w wykonaniu czołowego funkcjonariusza reżimu dawno nie słyszałem.

Właściwie jedyne, co miał do powiedzenia to straszenie, że to co oni "dali" opozycja ludziom zabierze.

Już nawet nie próbuje przedstawiać jakichś perspektyw modernizacji gospodarki, tego słynnego "wyjścia z pułapki średniego rozwoju". Zero, null, nic. Zero gospodarki, zero rozwoju i innowacji.

Myśmy wam dali, oni chcą wam zabrać, cała głębia przekazu. Masakra, to ma być premier 40 milionowego kraju? Z ciepłej wody w kranie śmiali się debile, a teraz robią dokładnie to samo, a nawet mniej.

Oni nie zapewniają ciepłej wody, oni dają po 500, 1000 zł każdemu i mówią - sami to sobie załatwcie bo my nie potrafimy.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.