Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

hehehe ciekaw jestem tej twojej rzeczywistości  hehehe

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

to do bubusi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez asterix1
4 minuty temu, Bobcat napisał:

Nie można jednym tchem wymieniać obok siebie jedzenia i g..na.

Prosze bardzo, dla Boba TVN to jest jedzenie, ufa bezgranicznie.

?

Na niego zawsze mozna liczyc, idealnie egzemplifikuje wszystkie choroby.

Tvn to dla niego karma, hehe

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

22 minuty temu, bubusia napisał:

Takze zegnam amebe.

Kolejny przykład hipokryzji gdy osoba deklaratywnie zwalczająca forumowe chamstwo -  sama daje popisy tegoż.

1 minutę temu, Bobcat napisał:

Kolejny przykład hipokryzji gdy osoba deklaratywnie zwalczająca forumowe chamstwo -  sama daje popisy tegoż.

No starszne, wybacz te amebe. Sczegolnie w kontekscie kultury twoich( a tak naprawde mulsa) i nie tylko twoich wpisow.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

3 minuty temu, bubusia napisał:

Tvn to dla niego karma

Nie odżywiam się zawartością szamba.

Teraz, bubusia napisał:

No starszne, wybacz te amebe. Sczegolnie w kontekscie kultury twoich i nie tylko twoich wpisow.

Różnica między nami jest taka, że ja nie piszę płomiennych apeli o kulturę dyskusji.

I jeszcze coś na temat jego fioletowości:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy to prawda?

Podobno:

Episkopat pali wszystkie dokumenty, a księży pedofilów wysyła na misje. 

Rząd PiSi dał na to zgodę i jeszcze dorzucił parę złotych.

Edytowane przez toptwenty
36 minut temu, Bobcat napisał:

st taka, że ja nie piszę płomiennych apeli o kulturę dyskusji.

zwykle taki pisanie jest po tym kiedy juz dupa lata i nie ma argumentow.Wtedy zaczyna sie blaganie o liltosc  w tej postaci a bardziej o litosc moderacji ktora tych wstretnych powinna usunac.Spokojnie niech lata.

40 minut temu, bubusia napisał:

rosze bardzo, dla Boba TVN to jest jedzenie, ufa bezgranicznie.

czyli jednak bubusia wbrew zapewnieniom porownujesz telewizje prywatna do publicznej.No to jest faktycznie niezla ameba.Nie wiem czy nadal wiesz co to telewizja publiczna i czym rozni sie od TVP.Musisz popytac wsrod ameb.Bubisia.Doprawdy dyskusja  z toba to jak program przy sniadaniu  do ktorego zapraszaja wybranych idiotow zeby ich boksowac.Jako ze znam twoja juz odpowiedz to ja zmien.Byc moze zostaje tylko TVN skoro nie ma telewizji publicznej bubusia.Pan to wycuwa?

Edytowane przez muls

Jeszcze jeden przykład skretynienia ekip z nadania PiS:

Ukryta Zawartość

33 minuty temu, Bobcat napisał:

Nie odżywiam się zawartością szamba.

Dla wyjaśnienia i uściślenia: tak, TVN to karma a TVP to szambo.

Ukryta Zawartość

bylo  to juz ..wkleilem.Ale ich glupoty nigdy za wiele.

19 minut temu, muls napisał:

Pan to wycuwa?

tak na marginesie bubusia. Caly czas poruszam sie tez wsrod ameb i co mnie zaskakuje.Ciagle to ze one sa inteligentniejsze niz ty.Czy to jest mozliwe bubusia?A czy nie wynika to z tego bubusia ze wam wystarczy jak pisze tu caly czas pewien klasyk...matura i zdrowy rozsadek?W takiej kolejnosci.

Edytowane przez muls

a tu bylo paru broniacych piotrowicza.Maja dalej okazje poszalec

Ustawa ma być procedowana w komisji, której szefuje człowiek, który bagatelizował, rozmydlał winę księdza z Tylawy, później skazanego za pedofilię – przypominała posłanka Kamila Gasiuk-Pihowicz. I choć przewodniczący Piotrowicz z nazwiska wymieniony nie został, poczuł się wywołany i zabrał głos.

– Nie prowadziłem śledztwa w tej sprawie. Nie wykonywałem żadnych czynności procesowych
i nie podejmowałem merytorycznych decyzji – przekonywał. – Nadużyciem jest przypisywanie mi sformułowań, które nie są sformułowaniami mojego autorstwa. To jest wierne cytowanie zeznań świadków – brnął poseł Piotrowicz.

Jak zauważa "Newsweek", w ławach PiS zapanowała konsternacja, a prowadzący obrady marszałek Marek Kuchciński próbował wręcz przerwać Piotrowiczowi. Poseł jednak trybuny nie chciał opuścić.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

7 godzin temu, Bobcat napisał:

TVN to karma

Sprawdź sobie najpierw co to jest ta "karma".

2 godziny temu, muls napisał:

Jak zauważa "Newsweek",

Cóż innego mógłby zauważać?

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

zajrzyj sobie sam i opisz co widziales a nie zajmuj sie tym czego nie widziales..I jak to mowia nie zawracaj du...y

Ukryta Zawartość

8 minut temu, xniwax napisał:

st ta "karma".

tresc jedzenie pokarm tez filozofie.Nie sil sie jak nie potrafisz pchac sie na afisz..

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez muls

Sprawdź sobie najpierw co to jest ta "karma".

Sprawdziłem. Może znaczyć również pożywienie.

20 minut temu, Bobcat napisał:

Może znaczyć również pożywienie.

Wstydziłbyś się.
W kontekście pożywienia i tefałenu.
Poza tym, nie szkoda ci żołądka.
Czasami karma jest traktowana jako kara i chyba w Twoim przypadku ma to miejsce.

Edytowane przez xniwax

Wstydziłbyś się.
W kontekście pożywienia i tefałenu.
Poza tym, nie szkoda ci żołądka.
Czasami karma jest traktowana jako kara i chyba w Twoim przypadku ma to miejsce.

Wstydziłbym się gdybym miał poglądy takie jak Ty. 

tak to mniej wiecej wyglada.Jako ze tekst jest platny i dlugi zakupic gazete

ateusz Morawiecki od początku kariery u boku Jarosława Kaczyńskiego wpisał się w jego retorykę i lubi powtarzać hasła o rozliczeniu elit III RP, które uwłaszczyły się „pod płaszczykiem haseł wolnego rynku” – jak mówił choćby rok temu w „Gazecie Prawnej”..

o z wywiadu z ub. roku z Piotrem Zarembą: „Wielu ludziom, w tym i mnie, oczy otwierały się coraz szerzej, kiedy patrzyliśmy, jak pod płaszczykiem haseł wolnego rynku następuje uwłaszczenie postkomunistów i osób dokooptowanych do systemu III RP”.

W 2002 r. Mateusz Morawiecki kupił grunty od Kościoła. Za działki warte 4 mln zł zapłacił pięć razy mniej. Dziś wyceniane są sto razy więcej, na ok. 70 mln. Nie ma po nich śladu w oświadczeniu majątkowym szefa rządu PiS. Gdy pytamy o to premiera, przyłapujemy Morawieckich na kłamstwie.

Morawiecki tłumaczy w prokuraturze, że sam wskazywał kardynałowi lokalizacje gruntów, które go interesują: południowa część Wrocławia, Oporów, okolice lotniska: – Miałem świadomość, że Wrocław będzie się rozwijał w tym kierunku, i uznałem to za atrakcyjną inwestycję (…). W ofercie wskazałem numery działek, które mnie interesują, a miałem je z kancelarii kurii. Tak zalecił mi kardynał, abym ustalił w kancelarii numery i wskazał je w ofercie.

Dwa miesiące po ich zakupie 1/4 terenu odsprzedaje przedsiębiorcy, którego rodzina ma w okolicy więcej gruntów. Biznesmen płaci Morawieckiemu 190 tys. zł. W 2012 r., kiedy dla terenu przyjęty jest już miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego, Morawiecki odkupuje od niego ten sam fragment działki. Płaci ponad 10 razy więcej – 1,9 mln zł. Umawiają się na spłatę tej kwoty w ratach. Ostatnią premier ma zapłacić w 2015 r., gdy jest wicepremierem w rządzie PiS.

„Cena nabycia była ceną transakcyjną, co oznacza, że takie były wówczas ceny sprzedaży działek rolnych znajdujących się na tym terenie” – przekonuje dalej kancelaria premiera, ale i to nieprawda. Biegła powołana w trakcie śledztwa w sprawie urzędników z ANR wyceniła wartość gruntów kupionych przez późniejszego premiera na blisko 4 mln zł (stan na rok 1999).

Znajomi z miasta

– Wierzycie, że członek zarządu wielkiego banku, radny sejmiku znający funkcjonowanie samorządu kupowałby kota w worku, nie sprawdzając, jakie jest przeznaczenie tych gruntów? – śmieje się jeden z ówczesnych członków zarządu miasta. – Mateusz musiał wiedzieć, że płaci ułamek tej kwoty, którą są warte działki. To był czas inwestycyjnego boomu w mieście. Każdy, kto miał zamiar inwestować w ziemię, przed zakupem biegał do urzędu, by sprawdzić plany i studium. Przecież jego żona od lat działa na rynku nieruchomości!

Czytaj także:

Mateusz Morawiecki - "bankster z opozycyjną przeszłością"

Według relacji osób znających Mateusza Morawieckiego na progu jego biznesowej kariery dzisiejszy premier pozostawał w znakomitych stosunkach towarzyskich z kilkoma wrocławskimi urzędnikami. – Przyjaźnił się blisko z ówczesnym wiceprezydentem Andrzejem Jarochem i

Jaroch, wiceprezydent Wrocławia, odpowiedzialny wówczas za miejskie nieruchomości i promocję gospodarczą miasta, to późniejszy senator wybierany z listy PiS, a dziś przewodniczący sejmiku województwa z ramienia tej partii.

Oszast w 2001 r. odchodził z urzędu miasta w atmosferze skandalu. To na jego wniosek gmina przelała 5 mln zł na konto dewelopera, który miał zbudować 150 mieszkań komunalnych, ale nie był w stanie wywiązać się z umowy. Po nastaniu „dobrej zmiany” został w 2016 r. dyrektorem pionu sprzedaży detalicznej w państwowym banku PKO BP kierowanym przez Zbigniewa Jagiełłę, znajomego Mateusza Morawieckiego z czasów Solidarności Walczącej. Po roku 1989 Morawiecki prowadził z Jagiełłą działalność gospodarczą, a w 2013 r. zostali nagrani podczas spotkania w restauracji Sowa i Przyjaciele. Według Onet.pl w aktach sprawy podsłuchowej są zeznania kelnerów nagrywających polityków, w których mówią o jeszcze jednym nagraniu z premierem: rozmowie z nieznajomym mężczyzną o kupowaniu nieruchomości na podstawione osoby.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez muls

o oznacza, że działki Morawieckich kupione od Kościoła za 700 tys. są warte dzisiaj nawet 70 mln zł.

a jak sie to skonczy ?/Prosto

two przez lata przekazywało majątek Kościołowi jako tzw. rekompensatę za utracone przez Kościół mienie. Tak jak 15-hektarową podwrocławską działkę, którą kardynał Gulbinowicz rychło odsprzedał bardzo zainteresowanemu kupnem przedsiębiorczemu Mateuszowi Morawieckiemu.

Teraz, po 16 latach, by biec mogła przez nią droga publiczna, my, obywatele, będziemy musieli ją wykupić z prywatnych rąk – od Mateusza i Iwony Morawieckich.

Premier działkę przepisał na żonę i ustanowił rozdzielność majątkową. Nie musiał jej więc wykazywać w zeznaniu majątkowym. I co mi zrobicie...?

Obywatel Morawiecki przed nikim nie musiałby się z tego tłumaczyć, gdyby nie zasmakował władzy. Teraz premier musi się wytłumaczyć. Rzecz w tym, że któreś z państwa Morawieckiech kłamie.

Działka nie była dostępna na wolnym rynku. Nie mógł jej kupić każdy. Dostępna była dla wąskiej elity ówczesnej lokalnej władzy, ludzi dobrze poinformowanych, zaprzyjaźnionych z wrocławskimi purpuratami. To była transakcja, na której zarabiały obie strony – i Kościół, i Morawieccy. Ale tracił skarb państwa.

Mateusz Morawiecki to dziś modelowy przykład uwłaszczonej na majątku państwa nomenklatury III RP, który im więcej ma, tym głośniej krzyczy, że uwłaszczyli się inni.

Pytał Pan niedawno retorycznie: Czy to dobrze, czy źle, że dajemy 500+?

– Dobrze! – odpowiadała gromko publiczność.

– No właśnie. A czy to dobrze, czy źle, że dajemy 13. emeryturę?

– Dobrze – odpowiadała publiczność.

Pozwoli Pan, Panie Premierze, że teraz my zapytamy:

– Czy to dobrze, czy źle, że Mateusz Morawiecki w zmowie z wrocławskim Kościołem uwłaszcza się ma państwowym majątku?

– Czy to dobrze, czy źle, że teraz wszyscy obywatele będą musieli się składać na to, by ziemię należącą niegdyś do państwa dziś od Pana wykupić za stokrotnie wyższą cenę?

No właśnie.

Jedno ma Pan honorowe wyjście z tej zawstydzającej sytuacji. Bolesne dla Pańskiej kieszeni, zbawienne dla Pańskiego honoru. Może Pan jednym gestem odrzucić podejrzenia o spekulacyjny charakter inwestycji. Może Pan wraz z żoną działkę na Oporowie w geście społecznej solidarności z obywatelami swego kraju i z wrocławianami przekazać miastu za cenę, po jakiej pan ją nabył. Oczywiście wraz z godnymi odsetkami.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I co z tego? Ano nic.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

16 godzin temu, Bobcat napisał:

Wstydziłbym się gdybym

Powinieneś wstydzić się bez względu na poglądy.
Tym bardziej nie mając ich w ogóle.

Kieckowi sami nic nie zrobią .Politycy również .

Wierni mogą to zrobic szybko.

Zwyczajnie nie chodzic do ko.ścioła.Totalna pustka w ławach i na tacy raz dwa ich otrzeżwi.

A i główny kieckowy będzie kasy rządał .

1 minutę temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Potrzebny jest nowy Luter

Po co Wam Luter, Wam wystarczą drzwi bez tez i tezy bez drzwi.

6 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Potrzebny jest nowy Luter.Tylko w którym kościele mógłby na drzwiach przybić swoje tezy ?

Zaraz Luter, wystarczy ten słynny ksiądz na L. Zapomniałem jak mu tam...

19 minut temu, xniwax napisał:

Powinieneś wstydzić się bez względu na poglądy.
Tym bardziej nie mając ich w ogóle.

Lepiej nie mieć poglądów niż nie mieć kultury, czyli być zwyczajnym prostackim chamem. Jak Ty.

25 minut temu, xniwax napisał:

Po co Wam Luter, Wam wystarczą drzwi bez tez i tezy bez drzwi.

A Wam wystarcza kościół bez Boga.

Poza tym napisałem,że to Wam jest potrzeby Luter.Do czego mnie miałby być potrzebny?

Sam KK ( w sensie hierarchii) nigdy się nie zmieni.Oni istnieją dla samych siebie.

41 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Potrzebny jest nowy Luter.Tylko w którym kościele mógłby na drzwiach przybić swoje tezy ?

Może w tymczasowym na Nowogrodzkiej? 

Budynek jest właśnie na sprzedaż.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.