Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Powiedz mi "tak szczerze, jak naukowiec" - ty udajesz idiotę, czy... jednak nie udajesz?

A o policji (z zupełnie innej beczki):
Wczoraj miałem naoczny obrazek, jak policja francuska zasuwa na (ode mnie też) swoje pensje.

Wyszedłem (wyszłem, bo mam blisko) na balkon podlać kwiaty. Takie - na zawiaskach, wystajence poza pion.
Leję tę wodę, leję - patrzę, czy sąsiadce piętro niżej odpowiednio pranie chlapię, i - widzę!!!!
Cosik po krzokach łazi i gmera w zaroślach patykami. Okularym przetarł, wytrzeszczu dostałem - pacze!!!! 
-Policja w pełnym rynsztunku, wymiarze i z przypasanymi gnatami. Sztuk osiem.
Nie wiem, czego ci profesjonaliści szukali. Jeśli prochów i giwery należących do okolicznej bandy - są pod windą. Od lat tam chowane.

I wiem to ja - brzydzący się przestępstwem i narkotykami., a z policją mam tylko wspólne mandaty. Za prędkość i parkowanie .

Żebyś Ty chociaż zabawny był bucu parchaty a Ty ani zabawny ani mądry,taki przyglupi tłuk forumowy co tylko obrażać umie a na temat nic,po wsiowemu na dodatek bo do szkoły pod górkę mial ,weź się odpier**l i nie pisz bo nie ręczę za siebie a naprawdę jestem człowiek spokojny i do rany przyloz,ci mówię jak Cię gdzieś kiedyś trafię to biedny będziesz chyba żeś stary i niedołężny, to że moderacja nie działa nie znaczy że możesz robić co chcesz

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

NIESAMOWITE!!!

'Co PiS zroibił z człowieka (mniemam, że kiedyś byłeś)?

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

1 minutę temu, caleb66 napisał:

Żebyś Ty chociaż zabawny był bucu parchaty a Ty ani zabawny ani mądry,taki przyglupi tłuk forumowy co tylko obrażać umie a na temat nic,po wsiowemu na dodatek bo do szkoły pod górkę mial ,weź się odpier**l i nie pisz bo nie ręczę za siebie a naprawdę jestem człowiek spokojny i do rany przyloz,ci mówię jak Cię gdzieś kiedyś trafię to biedny będziesz chyba żeś stary i niedołężny, to że moderacja nie działa nie znaczy że możesz robić co chcesz

?.

"Buca" - pojmę. "Tłuka" - też. "Do szkoły pod górkę" - takoż. Nigdy nie lubiłem tych cholernych studiów. "Stary i niedołężny" ? To trza moją Babę o tę kwestię zapytać...?

Ale "parchaty"?

Tego nie kumam nijako.

Prostyś, człecze nieszczęsny.

A! Chcesz adres??

14 minut temu, caleb66 napisał:

jak Cię gdzieś kiedyś trafię to biedny będziesz

Kwiat polskie młodzieży, agresywny ćwierć inteligent, chcesz mój adres? 

Z niusia se randkuj jemu brak czułości, będziecie się zabawiac razem,teraz podobno to nie wstyd,ja na idiotow czasu nie marnuje,zajęty jestem robieniem kapusty a wy buce możecie tylko poszczekac na forum ,niedojdy i nieudaczniki ,ble obrzydzenie

18 minut temu, hi_aro napisał:

Ja bardzo uprzejmie przepraszam, ale jako osobnik słynący z prawdomówności, życzliwości i poszanowania chamstwa?, muszę to rzec:

"Ćwierćinteligent" piszemy złącznie.

A później są już tylko "dyrektorzy", jak Jerzy Dobrowolski w znakomitym filmie?

Jakoś w Rosji takich problemów nie mają

W Rosji nie mają żadnych problemów z niczym. Patrz Zyzol.

Wysłane z mojego G3311 przy użyciu Tapatalka

6 minut temu, caleb66 napisał:

Z niusia se randkuj jemu brak czułości, będziecie się zabawiac razem,teraz podobno to nie wstyd,ja na idiotow czasu nie marnuje,zajęty jestem robieniem kapusty a wy buce możecie tylko poszczekac na forum ,niedojdy i nieudaczniki ,ble obrzydzenie

Nie mówi się "robieniem kapusty", tylko wymienianiem się z nią myślami.

Ślicznie ściskam, bigos robię akurat.

Nie mówi się "robieniem kapusty", tylko wymienianiem się z nią myślami.
Ślicznie ściskam, bigos robię akurat.
Kraków mi nie po drodze bo jadę w przeciwnym kierunku,ale zima na narty tamtędy jeżdżę to wpaść mogę w ten czas bo i po drodze a specjalnie jeździć nie będę bo mi się nie chce,chyba że tego bigosu dasz w słoiku hehe

22 minuty temu, caleb66 napisał:

Kraków mi nie po drodze bo jadę w przeciwnym kierunku,ale zima na narty tamtędy jeżdżę to wpaść mogę w ten czas bo i po drodze a specjalnie jeździć nie będę bo mi się nie chce,chyba że tego bigosu dasz w słoiku hehe

No - gar największy, jaki umiałem znaleźć? . Dam Ci, gdy się uda.

Pitraszę, tylko tych, cholera - śliwek nie mam. Są (tu pytanie do znajencych sie) - nieodzowne??

2 godziny temu, Jaro_747 napisał:

Jakoś nie dziwi mnie, że staremu komuchowi przeszkadzają prawa człowieka.

O czyich prawach mówisz? Banderowcy powinni mieć prawo... co najwyżej do plutonu egzekucyjnego. A tacy przestępcy, jak Jakub A. - co najwyżej do wagi 50 kg razem z łóżkiem i materacem.

Bodnar tak się zagalopował w obronie praw tego zwyrodnialca, że nie przyjmuje do wiadomości, że tego rodzaju przestępcy zakłada się dyby na ręce i nogi. Ktoś, kto zadaje niewinnemu i bezbronnemu dziecku kilkanaście ciosów nożem, może być także nieobliczalny w czasie zatrzymania. Mniejsza o to, gdyby zabił któregoś z policjantów, ale wyobrażam sobie donośny głos Bodnara, gdyby Jakub A. rzucił się ze schodów i skręcił kark, zrobił sobie sepuku albo zaatakował policjantów i został przez nich odstrzelony albo co gorsze zlinczowany, bo policjanci dali  mu czas oby się ogarnął i wyglądał godnie. A tu mordę piłuje o prawach i godności człowieka, bo policjanci ponieśli zatrzymanego pod pachami, żeby bosych stóp sobie nie zabrudził. 

A gdzie ten potwór w ludzkiej skórze miał prawa człowieka i godność tego dziecka, kiedy ja mordował w sposób podobny do mordów na Wołyniu? 

Kolega Jaro_747 to wybitność na Bocznicy. Lajków ma tyle, że niedługo licznik mu się wyzeruje, tak jak mózg mu zeruje się w wielu przypadkach. Kiedy to zamiast argumentów wobec adwersarzy sięga po wyzwiska, jak pierwsza lepsza szumowina.

Dziwię się też tym, którzy nie dostrzegają, że poczynania Bodnara są bardzo upolitycznione i to wyjątkowo jednostronnie. 

Edytowane przez Zyzol
4 minuty temu, Zyzol napisał:

Dziwię się też tym, którzy nie dostrzegają, że poczynania Bodnara są bardzo upolitycznione i to wyjątkowo jednostronnie. 

Być może wszystko (szczególnie patrząc z Waszej strony) . Lecz w tym wypadku - miał rację:)

6 minut temu, Zyzol napisał:

Mniejsza o to, gdyby zabił któregoś z policjantów, ale wyobrażam sobie donośny głos Bodnara, gdyby Jakub A rzucił się ze schodów i skręcił kark, zrobił sobie sepuku albo zaatakował policjantów i został przez nich odstrzelony albo co gorsze zlinczowany, bo policjanci dali  mu czas oby się ogarnął i wyglądał godnie

Gdyby... A gdyby się okazało, że jest niewinny?

Jacek już tłumaczył. Chciałbyś, aby Ciebie tak wlekli (bo np. był donos, że jesteś zabójcą) na oczach całej Polski? Abyłbyś niewinny? Pytanie doi każdego z Was

Przepisy mówią, kiedy tych sposobów zatrzymania MOŻNA użyć, ale NIE OKREŚLAJĄ  ŻE TRZEBA. Ze JEST KONIECZNOŚĆ. 

Tłumaczenie jest, że nie pozwolili mu założyć ubrania, bo mógł zatrzeć slady (na nim). A na gaciach i koszulce to nie mogło ich być? Marna wymówka...

Czy musiano go prxzesłuchać w nocy? Czy celkem tego, było raczej, że chciano szybko się pochwalić sukcesem? Po co ten pośpiech?

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

13 minut temu, Zyzol napisał:

Kiedy to zamiast argumentów wobec adwersarzy sięga po wyzwiska, jak pierwsza lepsza szumowina.

Dzisiaj miód wypływa z całej bocznicy. Chłopaki po procesji wam się w głowach namieszało, a może zepsute śliwki jecie i macie wzdęcia. 

17 minut temu, Zyzol napisał:

że poczynania Bodnara są bardzo upolitycznione i to wyjątkowo jednostronnie. 

A w czym ta polityczność się przejawia, nawet zwyrodnialcom należy się ludzkie traktowanie.

Widzę że dobrze wytresowali w UB jak pałować, chciałbyś sobie przypomnieć... Lubisz gnoić... 

20 minut temu, hi_aro napisał:
Chłopaki po procesji wam się w głowach namieszało, a może zepsute śliwki jecie i macie wzdęcia. 

Wczoraj było boże ciało ośla łąko,następny Rysiek sześciu króli

Edytowane przez caleb66

caleb>>>

Lepiej byłoby dla Ciebie, żebyś przestał pisać i w tym wątku. Nie starczy kompromitacji?

Oczywiście, to rada (dobra):)

10 minut temu, zukzukzuk napisał:

Być może wszystko (szczególnie patrząc z Waszej strony) . Lecz w tym wypadku - miał rację:)

Bodnar pod pozorem obrony praw zatrzymanego podejrzanego o bestialski mord, faktycznie rozkręcił dyskusję o łamaniu praworządności przez PiSowskie państwo. Jestem przekonany że sama sprawę Jakuba A. ma głęboko w czterech literach.

14 minut temu, zukzukzuk napisał:

Gdyby... A gdyby się okazało, że jest niewinny?

Tu nie ma takiej opcji. 

17 minut temu, zukzukzuk napisał:

Jacek już tłumaczył.

Wielki specjalista. Może dla ciebie.

18 minut temu, zukzukzuk napisał:

Chciałbyś, aby Ciebie tak wlekli (bo np. był donos, że jesteś zabójcą) na oczach całej Polski? Abyłbyś niewinny? Pytanie doi każdego z Was

O mnie się nie martw. Ja sobie radę dam. 

19 minut temu, zukzukzuk napisał:

Przepisy mówią, kiedy tych sposobów zatrzymania MOŻNA użyć, ale NIE OKREŚLAJĄ  ŻE TRZEBA. Ze JEST KONIECZNOŚĆ.

Znasz ustawę o Policji i inne przepisy wewnętrzne. Wątpię.

"Były policjant i były szef antyterrorystów: ograniczenie ruchów było zasadne

W rozmowie z Onetem były szef antyterrorystów Kuba Jałoszyński podkreśla z kolei, że w jego ocenie policjanci zachowali się prawidłowo.

- To policjant dobiera takie środki, jakie jego zdaniem są optymalne. Musi ocenić konkretną sytuację i podjąć właściwą decyzję. Oczywiście w oparciu o odpowiednie przesłanki i przepisy prawa. W tym wypadku zatrzymany jest podejrzewany o wyjątkowo brutalne zabójstwo. Nie wiadomo, jak może zachować się po zatrzymaniu go przez funkcjonariuszy - mówi.

- Uważam, że ograniczenie jego ruchów było zasadne. Chodziło o to, żeby nie mógł zaatakować policjantów, np. kopiąc lub próbować dokonać samookaleczenia. A taką sytuację też można sobie wyobrazić. Człowiek pod wpływem adrenaliny czasami dostaje nadludzkiej siły - dodaje."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

25 minut temu, zukzukzuk napisał:

Tłumaczenie jest, że nie pozwolili mu założyć ubrania, bo mógł zatrzeć slady (na nim). A na gaciach i koszulce to nie mogło ich być? Marna wymówka...

Czy musiano go prxzesłuchać w nocy? Czy celkem tego, było raczej, że chciano szybko się pochwalić sukcesem? Po co ten pośpiech?

Nie widzę tu żadnego błędu. 48 godzin to wbrew pozorom bardzo mało czasu, a w sprawach o zabójstwo pierwsze godziny śledztwa są najważniejsze. Błędy i zaniechania popełnione w tym czasie mogą być nie do odrobienia. Na ubraniu sprawcy faktycznie mogło być najwięcej śladów pozwalających na jego identyfikację i więcej niż na bieliźnie.

Proponuje poczytać trochę literatury o zbrodniach i zbrodniarzach, a nawet akademickie podręczniki omawiające polskie prawo procesowe. Z autorów np. piszącego bardzo przystępnie Jürgena Thorwalda albo uznanego nawet przez FBI - prof. Brunona Hołysta. Ten drugi był chyba jedynym ekspertem, który zaraz po zabójstwie powiedział w mediach, że ilość zadanych ciosów nożem przeczy teorii o zabójstwie na tle seksualnym, a raczej świadczy o tym, że tłem zabójstwa jest chęć zemsty lub ukarania kogoś.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Niesamowite! Jak PiS chwyta się każdej okazji, żeby pognębić Bodnara (toż to przezież WRÓG!). Jeśli robi to PiS, to i jego poplecznicy szaleją na Bocznicy... Trzymają się przekazu tylko.

Ukryta Zawartość

2 minuty temu, Zyzol napisał:

Tu nie ma takiej opcji.

No nie. To Tobie Bóg powiedział już kiedyś, że w przypadku Komendy też nie ma takiej opcji?

5 minut temu, Zyzol napisał:

O mnie się nie martw. Ja sobie radę dam. 

To głupia odpowiedź głupka (który nie dopuszcza takiej możliwości). Lecz, nie dziwię się - każdy picuś tak odpowie.

Resztę, być może potem. Spieszę się

Co to się na Forum porobiło!!!

Jak byście szukali kolejnego chętnego, żeby spuścić bęcki temu krzykaczowi, to jestem gotowy   ?

Możem i podstarzały, ale w latach świetności tłukłem się na karate, rzucałem po macie i akrobatowałem, więc może się przydam ?

"Tynk pożera dźwięk" 747

35 minut temu, hi_aro napisał:

A w czym ta polityczność się przejawia, nawet zwyrodnialcom należy się ludzkie traktowanie.

Widzę że dobrze wytresowali w UB jak pałować, chciałbyś sobie przypomnieć... Lubisz gnoić...

Domagasz się ludzkiego traktowania zwyrodnialca, a adwersarza z Bocznicy wyzywasz od tresowanych UB-eków. Dla mnie taki moralista mnie jest godny splunięcia.

Dobrze, że wywołałeś temat UB, to warto przypomnieć, że Bodnar broni też funkcjonariusz UB/SB prze skutkami POPiSowej ustawy dezubekizacyjnej. Robi to teraz kiedy u władzy jest PiS. Czy słyszałeś, aby występował przeciwko niej, kiedy brała się za nią PO za swoich rządów? 

21 minut temu, EmilioE napisał:
Jak byście szukali kolejnego chętnego, żeby spuścić bęcki temu krzykaczowi, to jestem gotowy   
Możem i podstarzały, ale w latach świetności tłukłem się na karate, rzucałem po macie i akrobatowałem, więc może się przydam 

To ma być solo czy ustawka ? Chociaż z trzema to sam sobie poradze szkoda chlopaków fatygować

Edytowane przez caleb66
5 minut temu, EmilioE napisał:

Jak byście szukali kolejnego chętnego, żeby spuścić bęcki temu krzykaczowi, to jestem gotowy   ?

Możem i podstarzały, ale w latach świetności tłukłem się na karate, rzucałem po macie i akrobatowałem, więc może się przydam ?

Gang karateków znowu na wolności. ?

9 minut temu, zukzukzuk napisał:

No nie. To Tobie Bóg powiedział już kiedyś, że w przypadku Komendy też nie ma takiej opcji?

Ja w przeciwieństwie do ciebie nie mam z Bogiem łączności. W tej sprawie nie ma żadnego porównania do przypadku Komedy. Sprawa jest zbyt głośna medialnie, aby ktokolwiek pozwolił sobie na fałszowanie dowodów, jak w tamtym przypadku.

14 minut temu, zukzukzuk napisał:

To głupia odpowiedź głupka (który nie dopuszcza takiej możliwości). Lecz, nie dziwię się - każdy picuś tak odpowie.

Resztę, być może potem. Spieszę się

Rzeczywiście, ze

17 minut temu, zukzukzuk napisał:

To głupia odpowiedź głupka

I pośpiechem nie da się wytłumaczyć.

3 godziny temu, caleb66 napisał:

Żebyś Ty chociaż zabawny był bucu parchaty a Ty ani zabawny ani mądry,taki przyglupi tłuk forumowy

no to zaczynamy próbki z jednego postu

co tylko obrażać umie a na temat nic,po wsiowemu na dodatek bo do szkoły pod górkę mial ,weź się odpier**l i nie pisz bo nie ręczę za siebie a naprawdę

tutaj wspomnienie ze swojej drogi do szkoły....

mówię jak Cię gdzieś kiedyś trafię to biedny będziesz chyba żeś stary i niedołężny, to że moderacja nie działa nie znaczy że możesz robić co chcesz

a tutaj mamy rozmowy o wieku i moderacji....

brawo ty wysu wasz sie na prowadzenie ....

25 minut temu, EmilioE napisał:

Możem i podstarzały, ale w latach świetności tłukłem się na karate, rzucałem po macie i akrobatowałem, więc może się przydam 

Emil czy to warto ręce sobie brudzić ? ?

Ps Jednak moje rady o liczeniu do 10 nie pomogły ...tutaj chyba leczenie szpitalne do zastosowania chyba będą potrzebne.....

Edytowane przez asterix1
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.