Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, Bobcat napisał:

Płace również. 

Problemem nie jest bezwzględna wysokość cen, ale ich relacja do zarobków: ile za przeciętne wynagrodzenie mogę kupić chleba, mięsa, benzyny, kilowatgodzin elektryczności, ile muszę pracować na nowy telewizor czy samochód, itd. A tutaj wleczemy się w samym ogonie Europy. 

Porównywanie bezwzględnych wysokości cen jest typową manipulacją i propagandową ściemą.

Masz o tym(czesciowo) w artykule, i nie jest tak zle jak twierdzisz:

Przez pryzmat gospodarki i zarobków

Oczywiście, na dane dotyczące porównania cen w Unii warto patrzeć w szerszym kontekście, np. przez pryzmat stadium rozwoju całej gospodarki. Przykładowo, pod względem Produktu Krajowego Brutto na osobę (per capita) Polska nadal jest mocno poniżej średniej unijnej, choć oczywiście Unię gonimy. W 2018 r. polskie PKB per capita jest o 29 proc. gorsze od unijnej średniej - co mocno pokrywa się z różnicą w cenach w Polsce i średnio w Unii. Również pod kątem średniego dochodu do dyspozycji według ostatnich danych Eurostatu byliśmy na poziomie ok. 70 proc. średniej unijnej.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

3 minuty temu, caleb66 napisał:

na jesieni znowu baty ale teraz to już zaboli

Znasz z wyprzedzeniem wyniki wyborów? Interesujące. Może należałoby poinformować o tym kogo trzeba?

4 minuty temu, zukzukzuk napisał:

Czyli, jednego z przedstawicieli ciemnego ludu?

Przecież dla Was NIE MA neutralnych, czy też autorytetów (ciągle się zmieniają). Muszą mówić to, co chcecie usłyszeć, tylko wówczas są uznawani.

Nie, przedstawiciele jednej z opcji. Poza tym, to samo mozna zarzucic wam.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

3 minuty temu, bubusia napisał:

byliśmy na poziomie ok. 70 proc. średniej unijnej

Czyli sam ogon Europy.

2 minuty temu, Bobcat napisał:

Znasz z wyprzedzeniem wyniki wyborów? Interesujące. Może należałoby poinformować o tym kogo trzeba?

Znowu moderacja, nawet za to?

?

12 minut temu, bubusia napisał:

Chyba normalne, ze odnosimy do innych miejsc. Z czym mielibysmy porownywac?

Gdybyśmy zarabiali tyle, co oni, to moglibyśmy się porównywać. 

Czy ciagle będziesz rżnął głupa?

Niezmienmnie szukasz ciemniaków i idiotów?

Wypisz wymaluj - Goebels!

Edytowane przez zukzukzuk

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Czyli sam ogon Europy.
Jak się pytałem czemu tak mało zarabiamy za rządów PO to było że mała wydajność, a teraz to wina PiS hehe

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

50 minut temu, bubusia napisał:

13 latka, interesujace, zaczynamy poslugiwac sie dziecmi. Cos ala reklamy telewizyjne wykorzystujace nieletnich.

No troche jest tych strajkujacych. Nastepnym razem bedzie wiecej. Nawet ma odpowiednie siedlisko.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wpis wynika z kompletnego niezrozumienia sytuacji spowodowanego albo głupotą lub spraniem mózgu przez propagandę (jedno oczywiście nie wyklucza drugiego).

PiSiorom w pałach nie mieści się, że ktoś może samodzielnie myśleć i może chcieć wyrazić to publicznie. Dla nich jedyną możliwą formą demonstracji przekonań jest wspólny marsz (najlepiej z pochodniami).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

12 minut temu, zukzukzuk napisał:

Gdybyśmy zarabiali tyle, co oni, to moglibyśmy się porównywać. 

Czy ciagle będziesz rżnął głupa?

Niezmienmnie szukasz ciemniaków i idiotów?

Wypisz wymaluj - Goebels!

Chcieliscie miec cos a propo chamstwa, no to macie kolege wyzej, i po co to prawic o chamstwie?

No i ktory 1szy poszedl chamstwem, ad personam, ktory powinien zamilknac na miesiac?.

Badzcie chociaz raz obiektywni.

Po prostu nie ma z wami normalnej dyskusji. Nie umiecie dyskutowac.

Edytowane przez bubusia

31 minut temu, jezz napisał:

A wyborczej dziś jeszcze nie czytałeś, piszą, że w Polsce jest taniocha.

Kupuję co dzień truskawki i widzę tą taniochę. Porównuję z ubiegłym rokiem a od tamtego czasu istotny impuls inflacyjny to tylko 500+. Pogoda dla truskawek jest z grubsza taka sama jak w ubiegłym roku. 
Teraz kolej na Ciebie, błyśnij informacją o elektryku Morawieckiego. Kiedy będę miał szansę odbyć jazdę próbną tym pojazdem? 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

7 minut temu, Jaro_747 napisał:

Wpis wynika z kompletnego niezrozumienia sytuacji spowodowanego albo głupotą lub sprania mózgu przez propagandę (jedno oczywiście nie wyklucza drugiego).

PiSiorow w pałach nie mieści się, że ktoś może samodzielnie myśleć i może chcieć wyrazić to publicznie. Dla nich jedyną możliwą formą demonstracji przekonań jest wspólny marsz (najlepiej z pochodniami).

Prosze bardzo, drugi pan kultura, tylko ad personam.

I o czym tu gadac.

Nikt ze strony tzw rzadowej/ taki skrot nie wykazal sie chamstwem, w tym czasie 2 opozycjonistow/taki skrot zaprezentowalo swoje walory.

Czy cos jeszcze trzeba dodawac. Macie czarno na bialym.

I dziwic sie, ze jest taki a nie inny poziom.

Edytowane przez bubusia

Wpis wynika z kompletnego niezrozumienia sytuacji spowodowanego albo głupotą lub spraniem mózgu przez propagandę (jedno oczywiście nie wyklucza drugiego).
PiSiorom w pałach nie mieści się, że ktoś może samodzielnie myśleć i może chcieć wyrazić to publicznie. Dla nich jedyną możliwą formą demonstracji przekonań jest wspólny marsz (najlepiej z pochodniami).
Z Matką Boską, Bożym Ciałem i stękającym tłumem

Wysłane z mojego G3311 przy użyciu Tapatalka

Jeden poszedl Goebelsem, drugi glupota i spraniem mozgu, a teraz 3 dolozyl religie i stekajacy tlum.

A potem beda miec pretensje, ze chamstwo.

Szkoda slow.

Edytowane przez bubusia

17 minut temu, bubusia napisał:

Znowu moderacja, nawet za to?

Nie. Jeżeli zna z kilkumiesięcznym wyprzedzeniem wyniki wyborów znacznie wyższy szczebel, gdyż to już nie są żarty. Sprawa staje się poważna.

2 minuty temu, Bobcat napisał:

Nie. Jeżeli zna z kilkumiesięcznym wyprzedzeniem wyniki wyborów znacznie wyższy szczebel, gdyż to już nie są żarty. Sprawa staje się poważna.

I nie czujesz, ze on niczego nie zna, tylko probuje ci dogryzc? Wszystko u ciebie tak na serio?

Edytowane przez bubusia

1 minutę temu, bubusia napisał:

I nie czujesz, ze on niczego nie zna, tylko probuje ci dogryzc? Wszystko u ciebie tak na serio?

On to pisze pół żartem pół serio.

Co do tematu( niestety chamstwo go zasmieca, i stad odwracanie uwagi) to wiadomym jest, ze Polska nie jest w czubie Europy, jezeli chodzi o sile nabywcza. Musza minac jeszcze lata. Nieprawda jest jednak, ze ceny bylyby nizsze, a zarobki wyzsze, gdyby nie rzadzil Pis. I tyle.

4 minuty temu, Bobcat napisał:

On to pisze pół żartem pół serio.

O czym ty mowisz. Zwykle przypuszczenia, i tyle.

Edytowane przez bubusia

1 minutę temu, bubusia napisał:

Co do tematu( niestety chamstwo go zasmieca, i stad odwracanie uwagi) to wiadomo jest, ze Polska nie jest w czubie Europy, jezeli chodzi o sile nabywcza.

A to Prezes nie może dać polecenia/rozkazu żeby Polska znalazła się w czubie? Wystarczy więcej rozdawać i już za chwilę znajdziemy się w czubie.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

1 minutę temu, Lech36 napisał:

A to Prezes nie może dać polecenia/rozkazu żeby Polska znalazła się w czubie? Wystarczy więcej rozdawać i już za chwilę znajdziemy się w czubie.

Znowu mnie zaskoczyles. Tak rzadko piszesz o tym Prezesie.

5 minut temu, Lech36 napisał:

Wyborcy PiS mają najczęściej w czubie ?

7 minut temu, bubusia napisał:

Znowu mnie zaskoczyles. Tak rzadko piszesz o tym Prezesie.

Prezes rządzi jak I sekretarz za komuny, wtedy to "skorupka" Prezesa nasiąkała ideologicznie.

Edytowane przez Lech36

56 minut temu, toptwenty napisał:

Brzechwa czyli Lesman

Wysłane z mojego G3311 przy użyciu Tapatalka

Trzeba było uważać w szkole to byś nie zadawał durnych pytań.

Godzinę temu, bubusia napisał:

13 latka, interesujace, zaczynamy poslugiwac sie dziecmi. Cos ala reklamy telewizyjne wykorzystujace nieletnich.

No troche jest tych strajkujacych. Nastepnym razem bedzie wiecej. Nawet ma odpowiednie siedlisko.

Ukryta Zawartość

Jakże znamiennie wygląda  ta ostoja pisowskiej demokracji  (pisowcom podpowiem otoczenie sejmu tego teraz)

Ukryta Zawartość

4 minuty temu, jar1 napisał:

Wyborcy PiS mają najczęściej w czubie ?

To bardzo trafne skojarzenie, ostatnio u sąsiadów (2x500+) była bardzo huczna impreza młodzieżowa. Nachlali się jak worki i darli na całą okolicę.

57 minut temu, zukzukzuk napisał:

Jak zwykle, kłamiesz lub nie dopowiadasz czegoś (unyślnie). Już w tytule jest napisane: taniocha do europejskich miast. Lecz, ten fakt skrzętnie pominąłeś. Nadajesz się na Ministra Propagandy:)

To jest tytuł artykułu cepie,

"Drożyzna w Polsce? Raczej prawdziwa taniocha. Do europejskich cen nam daleko"

Teraz Polakom żyje się lepiej,zapytajcie emerytów albo rodziny z dziećmi,nie pytajcie lgbt oni nie są obiektywni

Cen paliwa póki co z czasów Tuska ponad 6zl jarek jeszcze nie przebił

48 minut temu, Lech36 napisał:

Teraz kolej na Ciebie, błyśnij informacją o elektryku Morawieckiego. Kiedy będę miał szansę odbyć jazdę próbną tym pojazdem? 

A co mnie obchodzi elektryk Morawieckiego, to dla ciebie jest podnieta.

Ja za truskawki płacę tyle samo co w zeszłym roku.

Tyle co nic?

55 minut temu, Lech36 napisał:

Porównuję z ubiegłym rokiem a od tamtego czasu istotny impuls inflacyjny to tylko 500+

To chyba jest presbiopia.

Teraz, jezz napisał:

A co mnie obchodzi elektryk Morawieckiego, to dla ciebie jest podnieta.

Podnieta to może nie, ale ciekawy jestem jak ta sztandarowa z kampanii wyborczej PiS akcja się rozwija. W końcu minęły już grubo ponad 3 lata. Jak skończyła się akcja budowy 3 mln tanich mieszkań z poprzedniej kampanii wyborczej PiS wszyscy wiedzą. Przez 2 lata nawet nie ruszyła a w czasie obecnych rządów nawet nikt nie wspomniał o tamtym kampanijnym socjalistycznym pomyśle. 

3 minuty temu, Lech36 napisał:

Podnieta to może nie, ale ciekawy jestem jak ta sztandarowa z kampanii wyborczej PiS akcja się rozwija. W końcu minęły już grubo ponad 3 lata. Jak skończyła się akcja budowy 3 mln tanich mieszkań z poprzedniej kampanii wyborczej PiS wszyscy wiedzą. Przez 2 lata nawet nie ruszyła a w czasie obecnych rządów nawet nikt nie wspomniał o tamtym kampanijnym socjalistycznym pomyśle. 

To musisz przejrzeć internety, mnie kampania wyborcza PiS nie interesuje.

Lechu masz wyprany mózg propagandą TVN owską

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.