Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

9 godzin temu, Mrok napisał:

Na forum zaglądam od wielkiego dzwonu. Jedna rzecz w Waszych dyskusjach każdorazowo wzbudza moja wesołość. W tym że obrabiacie tyłki Waszym "ulubieńcom" nie ma nic dziwnego, bo od 30 lat w tym kraju za wiele się nie zmieniło. Zabawne jest natomiast to, że owi "ulubieńcy" Wałęsa, Kwaśniewski, Komorowski, Tusk, Kaczyński itd. w gruncie rzeczy należą do tej samej gromadki spod znaku okrągłego stołu. Powinno się ich wręcz zwać rycerzami tegoż. ?

Czas mija a ta opcja jak monolit nieprzerwanie trwa. Na podobnej zasadzie podtrzymywana jest trwała współpraca z Izraelem, pomimo okazjonalnych foszków i "afer" z tzw. polskim antysemityzmem.

Faktem jest że menora stała na "okrągłym" stole w czasie libacji ups... tzn. uczty pożegnalnej (hah). W czasach późniejszych każdy z ww. "vipów" zaliczył zdjęcie z tymże świecznikiem o niepowtarzalnym kształcie oczywiście w tle. ? Wcześniej czy później menora pojawi się w Pałacu Prezydenckim i na tym walka Polaków o niepodległość i demokrację dobiegnie szczęśliwego końca. ? Tak sprawdzą się słowa pewnej Żydówki, która kiedyś powiedziała: "Taki piękny kraj dla Was?! Chyba oszalałeś. Przyjdzie czas że będziecie w nim mieszkać, ale na naszych warunkach."

Co do Lecha Wałęsy to fakt czy współpracował z SB nie ma dla mnie absolutnie żadnego znaczenia. Z tytułu tego co robił na oczach całego społeczeństwa w latach 90-tych (oddanie niekompletnej teczki itd.) jego wiarygodność jest dla mnie zerowa.

Do następnego razu. ?

No mamy tam spora reprezentacje zydowska.  Kto jaki ma stosunek do tamtych wydarzen to chyba nie trzeba nikomu przypominac. Poza wszystkim, kontekst by taki a nie inny. 

Menora, tyle ze 6cioramienna oczywiscie jest(ktos powie, ze to nie menora, powinno byc 7). Ale czy to cos znaczy? Jeden powie, ze tak, drugi, ze nie.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

2 minuty temu, jar1 napisał:

Cykliści, Żydzi i pedały.! Jak tow. Bierut. ?

No gdzie, kolesie Bieruta tez tam byli

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

PiSowcy powinni mieć jakoś specjalnie oznaczone samochody np. tabliczka "Przewóz substancji niebezpiecznych".

Jestem Europejczykiem.

17 godzin temu, bubusia napisał:

Sugeruje, ze nie wiemy wszystkiego o LGBT, szczegolnie ich glownych propagatorach. Sugeruje tez, ze wiele faktow jest przemilczane.

O PiS też wszystkiego nie wiemy bo to sekta okryta tajemniczością a suweren cieszy się, klaszcze, śpiewa i wiwatuje.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Coś wiemy...

"Proszę Państwa, Pierwsza Oborowa Najjaśniejszej, znów w tarapatach tzw. kolizyjnych. Okazało się, ze ma nawet ...prawo jazdy /prawdopodobnie zrobione w Ostrołęce - ew. chetni do egzaminu praktycznego na owo prawo, "wiedzo" co mam na tzw. mysli/.
"Według świadków, z którymi rozmawiał dziennikarz "Wyborczej" włączona była zielona strzałka, jednak była premier nie zatrzymała się przed skrzyżowaniem. Wjechała od razu na lewy pas Alei Zygmunta Krasińskiego. Prawdopodobnie chciała następnie zawrócić na jezdnię w kierunku mostu Dębnickiego."
Rutynowo, jak przy każdej kolizji drogowej tzw. zwykłego Polaka /oraz Polki/, pokazał się na miejscu pan minister Kowalczyk.
"Chwilę po wypadku na miejscu pojawił się minister Andrzej Adamczyk. Na pytanie, jak się czuje była premier odpowiedział, że dobrze. Następnie poszedł na ul. Retoryka, gdzie się znajduje krakowska siedziba Prawa i Sprawiedliwości."
Biorąc pod uwagę fakt, ze zapewne winna owej kolizji naszej Pierwszej Oborowej była zdradziecko wyskakująca tzw. zielona strzałka, umieszczona tam przez tzw. wiadome elementy /prawdopodobnie LGBT/, należy się spodziewać, ze na następnej nocnej sesji Sejmu Niemego Najjaśniejszej Naszej, na tę okoliczność zostanie znowelizowana ustawa o ruchu drogowym.
Zasadnym również wydaje się pytanie czy kierowca dostawczego Opla, który przyrżnął w tył naszej Bufetowej / zapewne będący w podejrzanych kontaktach z owa "zieloną strzałką"/, został zatrzymany na 3 miesiące celem uniemożliwienia mu tzw. mataczenia"

(FB)

Albo ktorys z was, ze pisowcy w natarciu.

Jeżeli każdy piszący na forum matoł to od razu PiSowiec, to rzeczywiście - ostatnio mamy ofensywę.

Jestem Europejczykiem.

Wszystko zalezy od definicji pisowca. Na forum wydaje sie obowiazywac dosyc szeroka-kto nie z nami, to pisowiec.

Edytowane przez bubusia

Fajne, wyjatkowo oglupiajace zestawienie. Wersja prawdziwa i pisowska. Wlasnie tak oglupia sie lemingow.

To jest ten schemat- my zawsze good, oni zawsze bad.

Jak widac, nie jeden lyka.

BTW Pis stosuje to samo i tez nie jeden lyka.

Jest takie powiedzenie: Jeżeli coś chodzi jak kaczka, wygląda jak kaczka i kwacze jak kaczka to są duże szanse, że jest kaczką.

Przez analogię to samo stosuje się do PiSowców.

Jestem Europejczykiem.

A Donald?

Patrz imie:)

Edytowane przez bubusia

3 minuty temu, bubusia napisał:

Fajne, wyjatkowo oglupiajace zestawienie. Wersja prawdziwa i pisowska. Wlasnie tak oglupia sie lemingow.

To jest ten schemat- my zawsze good, oni zawsze bad.

Jak widac, nie jeden lyka.

BTW Pis stosuje to samo i tez nie jeden lyka.

Ty naprawdę nie widzisz, że jednym z podstawowych fundamentów obecnej władzy jest kłamanie na okrągło? Kłamanie ciągłe i bezczelne nawet wtedy, gdy nie ma takiej potrzeby.

Jestem Europejczykiem.

3 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Ty naprawdę nie widzisz, że jednym z podstawowych fundamentów obecnej władzy jest kłamanie na okrągło? Kłamanie ciągłe i bezczelne nawet wtedy, gdy nie ma takiej potrzeby.

Pokaz mi gdzie widzisz klamstwo w tej wersjii pisowskiej. Mowa o wypadku. Jest po prostu tak przedstawiona, zeby nie skupiac uwagi na Szydlo. Typowe zagranie robione przez wszystkich. Bardzo czesto.

39 minut temu, bubusia napisał:

Pokaz mi gdzie widzisz klamstwo w tej wersjii pisowskiej. Mowa o wypadku. Jest po prostu tak przedstawiona, zeby nie skupiac uwagi na Szydlo. Typowe zagranie robione przez wszystkich. Bardzo czesto.

Zaraz się który odezwie: ona nie złamała przepisów ruchu drogowego. Przyjęła mandat bo tego oczekuje suweren ;-))

Idą wybory więc mamy igrzyska...

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

A to ciekawostka

"Przewodniczący Platformy Obywatelskiej uzyskał 19 proc. głosów. Za najważniejszą postać opozycji 15,6 proc. respondentów uznało Roberta Biedronia z Wiosny. Trzecie miejsce w rankingu zajął Paweł Kukiz (13,6 proc.)." 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
1 godzinę temu, bubusia napisał:

No. Czyli dokładnie tak, jak to już było przerabiane w związku z kleszym pedofilstwem: "dziecko wlazło niewinnemu księdzu do łóżka".

Zachowuj się, Bupek. Byle jak, ale się zachowuj...

2 godziny temu, Jaro_747 napisał:

Myślę jak PiSowiec, piszę jak PiSowiec, usprawiedliwiam wszystko co robi PiS ale PiSowcem nie jestem. Zupełnie jak iksik i dżezik.

No to pokaż mi gdzie usprawiedliwiam?

Widzę, że jątrzenie to twoje drugie imię, a może pierwsze.

3 godziny temu, bubusia napisał:

Albo ktorys z was, ze pisowcy w natarciu.

PiS-owcy są w permanentnym natarciu, począwszy od natarcia na stadninę koni w Janowie.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Okazuje się że Becia wracała z Wawelu. Może od pobytu w krypcie zakręciło jej się w głowie?

Jestem Europejczykiem.

3 godziny temu, bubusia napisał:

A Donald?

To zdaje się jakiś producent win czy coś takiego.

5 godzin temu, bubusia napisał:

A Donald?

Patrz imie:)

To komercyjna odmiana kaczki.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

5 godzin temu, Jaro_747 napisał:

usprawiedliwiam wszystko co robi PiS ale PiSowcem nie jestem. Zupełnie jak iksik i dżezik.

O przepraszam ale odkąd Jakubiak wziął i się odszedł od Kukiz15, a Kukiz15 stał się obecnie PSL+Tyszka19 to ja się przesiadłem byle dalej od Tyszkokukistów. Kukiz zielony "punk" z jednej jako kamyk w koszyku Kamysza, a z drugiej "czerwona zaraza" albo Kupa toczących się Skretynowców, a dookoła latający cyrk elgiebete.
PiS? Dobrze, że jest bo coby to było gdyby ich nie było.
Jaruś wyobrażasz sobie burdel bez bab z samymi ciotami?

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.