Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Propozycja podniesienia płacy minimalnej nie była ze mną konsultowana - powiedziała w TVN24 szefowa resortu przedsiębiorczości i technologii Jadwiga Emilewicz. Dodała, że gdyby ktoś ją o to zapytał, powiedziałaby, "że jest to trudne i wymagające konsultacji".

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

rzucamy kłody pod nogi drobnym przedsiębiorcom? Przypomina mi to problem z małymi sklepami, dla których zakaz handlu w niedzielę miał być remedium na małe zyski. Ile tych firm upadło? Może resztę dobije ZUS?

Bez tytułu.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Może i zapłacimy "trochę" więcej podatków. Ale przecież każdy powinien być dumny, że się więcej dołoży na nierobów.

"By obywatelom żyło się dostatniej".

"Słuszną linię ma nasza władza".

Towarzysz Edward ma godnych następców ....a potem historia koło zatoczy znow przyjdzie sierpien

10 godzin temu, ohmygod napisał:

czyli nominalnym wynagrodzen rowniez sam poparles moja teze

Czyli nie umiesz pisać po polsku.

11 godzin temu, ohmygod napisał:

chyba nie sadzisz ze w rzadzie sa wariaci co chca rozwalic gospodarke jesli to zrobia to doskonale sobie zdaja sprawe ze skoncza jak aws -unia wolnosci

Tam od razu wariaci.  Zwyczajni ignoranci.

4 godziny temu, asterix1 napisał:

Towarzysz Edward ma godnych następców ....a potem historia koło zatoczy znow przyjdzie sierpien

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 minuty temu, Sine Metu napisał:

Moim zdaniem sfałszują wybory, a gdyby to przypadkiem wyszło na jaw dopiero wtedy uruchomią te środki. Nie przypuszczam też, żeby wypuścili cały WOT na ulicę, tam jednak  jest sporo normalnych. Prawdopodobnie użyją tylko wypróbowanych zwolenników których wsadzili do WOT żeby mieć gotowe uzbrojone bojówki. A wydanie odpowiednich rozkazów to betka...

Ukryta Zawartość

W ubiegłą sobotę w hali Globus w Lublinie odbyła się konwencja wyborcza Prawa i Sprawiedliwości. Wystąpiła tam polska rodzina: rodzice, dwie córki i dwóch synów. Najstarszy syn nie mógł uczestniczyć w imprezie, ponieważ „przebywał na wyjeździe integracyjnym”. Modnie ubrani i dystyngowani. Ojciec zgrabnie przemawiający przed publiką. Dziękował rządowi PiS za dobrodziejstwo w postaci programu „500+”. Od początku ich występ budził wątpliwości, co wyartykułowałem na Twitterze, a za co zostałem zbesztany przez fanatycznych zwolenników rządu Mateusza Morawieckiego. Czy się myliłem? Nic z tych rzeczy.

Okazuje się, że „typowy ojciec” to Robert Piskorz. Wiceprezes Banku Spółdzielczego w Otwocku. Jego miesięczne wynagrodzenie dalekie jest od średniej krajowej. Na rękę dostaje 9,7 tysiąca złotych. Podkreślmy to: średnie wynagrodzenie ojca rodziny w Polsce nie wynosi 10 tysięcy złotych i nikt z nas nie zazdrości panu Robertowi godziwych zarobków. Niech zarabia jeszcze więcej. Życzymy powodzenia. Tylko prezentowanie go jako „typowego ojca rodziny”, zwłaszcza że jest bliskim kolegą premiera Mateusza Morawieckiego, niegdyś doradcy w rządzie Donalda Tuska i dyrektor Banku Zachodniego, nie dodaje temu rządowi wiarygodności.
– My i nasza rodzina również odczuwamy te zmiany. Mamy gwarancję bezpieczeństwa finansowego. Dzięki programowi 500+ mogliśmy podjąć decyzję o zakupie domu. (…) Po prostu stać nas na więcej – podczas konwencji PiS mówił Robert Piskorz.

Ukryta Zawartość

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

PiS przesunął posiedzenie obecnego najmu na "po wyborach". Czyżby chciał uchwalić amnestię dla swoich działaczy?

Ciekawa sprawa.

Jestem Europejczykiem.

Od 2003 roku Ministerstwo Zdrowia publikuje dane o zadłużeniu całkowitym oraz wymagalnym polskich szpitalu. W tym roku jednak resort nie opublikował takich informacji.

"Dane o długach placówek medycznych w naszym kraju publikowano od 2003 roku. Przez 16 lat sytuacja ta nie ulegała zmianie. Aż do teraz. W 2019 r. informacji o zadłużeniu placówek, które zwyczajowo przekazywano w czerwcu lub lipcu, ministerstwo po prostu nie opublikowało."

Wiadomo jedynie, że pod koniec zeszłego roku długi szpitali były najwyższe w historii i wynosiły 12,8 mld złotych.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

A po co zawracać dupę suwerenowi takimi bzdetami? Przecież jest wspaniale.

Naród z partią, partia z narodem.

Edytowane przez seniortelefono

Właśnie dowiedzieliśmy się, że program F-35 w którym zakupimy 32 maszyny ma kosztować 6,5 mld. USD. Sporo.

Czy suweren się z tego ucieszy? Teraz reżimowa propaganda musi zrobić z tego olbrzymi sukces. Ciekawe jak, skoro Belgowie za 34 maszyny mają zapłacić 4mld. Euro.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Doczekaliśmy czasów gdy ministrem sprawiedliwości i prokuratorem generalnym jest psychopata i chorobliwy pieniacz sądowy a premierem notoryczny kłamca i chorobliwy mitoman. PiS nie mógł znaleźć jakichś psychicznie zdrowych?

Widocznie nie, tylko nienormalni lub kanalie się tam pchają.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Straszne czasy, musisz jaro 747 pomyslec o emigracji. A co bedzie po wyborach. Strach sie bac.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

22 godziny temu, Pasqual napisał:

Moim zdaniem sfałszują wybory, a gdyby to przypadkiem wyszło na jaw dopiero wtedy uruchomią te środki. Nie przypuszczam też, żeby wypuścili cały WOT na ulicę, tam jednak  jest sporo normalnych. Prawdopodobnie użyją tylko wypróbowanych zwolenników których wsadzili do WOT żeby mieć gotowe uzbrojone bojówki. A wydanie odpowiednich rozkazów to betka...

wy jestescie orsto po je b a ni  na serio

jak czytam takie glupoty to normalnie mysle co sie stalo z normalnymi ludzmi w tym kraju

hehe

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

1 minutę temu, ohmygod napisał:

wy jestescie orsto po je b a ni  na serio

jak czytam takie glupoty to normalnie mysle co sie stalo z normalnymi ludzmi w tym kraju

Mówisz o Pawłowicz ?

A ja się zapytam, skoro tu tylu znawców. Co będzie z rewaloryzacjami emerytur w przypadku tak dużych wzrostów płacy minimalnej? 

Teraz, asterix1 napisał:

Mówisz o Pawłowicz ?

Tak, chodzilo mu o Pawlowicz, dlatego zacytowal kolege Pasquala.:)

1 minutę temu, jar1 napisał:

A ja się zapytam, skoro tu tylu znawców. Co będzie z rewaloryzacjami emerytur w przypadku tak dużych wzrostów płacy minimalnej? 

Tez do gory.

24 minuty temu, bubusia napisał:

Straszne czasy, musisz jaro 747 pomyslec o emigracji. A co bedzie po wyborach. Strach sie bac.

Jestem za stary na emigrację. Jak bym przewidział, że kiedyś takie tępe ch*je dorwą się do władzy to zrobiłbym to we właściwym momencie.

Bać się nie boję, bo co mi zrobią? Każą chodzić na pochody ku czci? To już przerabiałem i tak jak nie chodziłem wtedy nie będę chodził teraz.

Taki Towarzysz Piotrowicz chodził wtedy i chodzi teraz. Wtedy jadł konfiturki i je teraz. Na tym polega "Dobra Zmiana" :-))).

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

5 minut temu, bubusia napisał:

Tez do gory.

Tratataa .

"Wysokość wskaźnika waloryzacji, co wynika z jej celu, jest uzależniona od wskaźnika cen towarów i usług konsumpcyjnych – konkretnie pod uwagę brany jest wskaźnik inflacji ogłaszany przez Główny Urząd Statystyczny – a także od realnego wzrostu przeciętnego wynagrodzenia w roku poprzedzającym daną waloryzację."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No inflacja chyba ma wzrosnac:)

Edytowane przez bubusia

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.