Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

13 minut temu, jezz napisał:

Tak, tak, wiem co ci w głowie siedzi. 

a co mu moze siedziec kawach dorn i Saba stare oklepane i jednoczesnie znamienne

Co Bosakowi się udało to wypunktowanie fatalnego poziomu inwestycji za rządów PiS.

Jestem Europejczykiem.

15 minut temu, slawek.xm napisał:

a co mu moze siedziec kawach dorn i Saba stare oklepane i jednoczesnie znamienne

Acha...

Piłeś. Nie pisz.

72548535_2988177621197203_75515127193214

To zdjęcie na FB miało dowodzić, że Biedroń to bohater, który ratował dziecko z płonącego samochodu. Strażacy niby nie wiedzieli z kim się fotografują, a bohatera rozpoznał nie kto inny tylko Śmiszek. Miało być bohatersko, a wyszło śmisznie. Ustawka ala senator Kozioł ratujący pastuszka nie udała się. 

"Strażacy z OSP, opisując sprawę, dziękowali politykowi Wiosny na Facebooku. "Trzeba pochwalić postawę tego pana, który przed przyjazdem straży pożarnej udzielił pomocy osobom poszkodowanym w wypadkach na Dk 50 w miejscowości Tabor. Poszkodowanego kierowcę wraz ze swoim dwuletnim synem wydostał z płonącego samochodu i schronił w swoim Volkswagenie i jak prawdziwy strażak ruszył na płonący samochód z gaśnicą. Przed odjazdem pochwalił strażaków za bardzo szybki przyjazd i całą akcję" - napisali, umieszczając zdjęcie z Biedroniem."

Zaś "Udział Biedronia w całym zdarzeniu sprowadzał się, jak podaje policja, do udostępniania swojego samochodu, gdy ojciec dziecka szukał dla niego bezpiecznego miejsca". 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeśli miało to przynieść dodatkowe punkty Lewicy w wyborach, to efekt może być odwrotny. Jest to przykład nieodpowiedzialności i głupoty Biedronia.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Zyzol
3 minuty temu, Zyzol napisał:

Miało być bohatersko, a wyszło śmisznie. Ustawka ala senator Kozioł ratujący pastuszka nie udała się. 

Polactwo w całej okazałości. Ktoś zrobi coś dobrego - trzeba go zgnoić, wdeptać w glebę, obrzucić łajnem. Rzygać się chce.

Wszystko dlatego że jest nie z tej bajki politycznej niż trzeba. Policja ordynarnie kłamie mówiąc o "rzekomym pożarze" podczas gdy (jej zdaniem) była to para z rozbitej chłodnicy. Na amatorskim filmiku widać wyraźnie płomienie.

8 minut temu, Zyzol napisał:

Ukryta Zawartość

To zdjęcie na FB miało dowodzić, że Biedroń to bohater, który ratował dziecko z płonącego samochodu. Strażacy niby nie wiedzieli z kim się fotografują, a bohatera rozpoznał nie kto inny tylko Śmiszek. Miało być bohatersko, a wyszło śmisznie. Ustawka ala senator Kozioł ratujący pastuszka nie udała się. 

"Strażacy z OSP, opisując sprawę, dziękowali politykowi Wiosny na Facebooku. "Trzeba pochwalić postawę tego pana, który przed przyjazdem straży pożarnej udzielił pomocy osobom poszkodowanym w wypadkach na Dk 50 w miejscowości Tabor. Poszkodowanego kierowcę wraz ze swoim dwuletnim synem wydostał z płonącego samochodu i schronił w swoim Volkswagenie i jak prawdziwy strażak ruszył na płonący samochód z gaśnicą. Przed odjazdem pochwalił strażaków za bardzo szybki przyjazd i całą akcję" - napisali, umieszczając zdjęcie z Biedroniem."

Zaś "Udział Biedronia w całym zdarzeniu sprowadzał się, jak podaje policja, do udostępniania swojego samochodu, gdy ojciec dziecka szukał dla niego bezpiecznego miejsca". 

Ukryta Zawartość

Jeśli miało to przynieść dodatkowe punkty Lewicy w wyborach, to efekt może być odwrotny. Jest to przykład nieodpowiedzialności i głupoty Biedronia.

Naprawdę Zyzol nie masz ani wstydu, ani honoru. Prześledziłem ten temat i mogę powiedzieć jedno - powielasz prawicowe szczucie w najgorszym stylu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Strażacy z początku wyrazili uznanie dla tego co zrobił Biedroń, ale szybko zostali przywołani do porządku i nabrali wody w usta.

1 minutę temu, Jaro_747 napisał:

Naprawdę Zyzol nie masz ani wstydu, ani honoru. Prześledziłem ten temat i mogę powiedzieć jedno - powielasz prawicowe szczucie w najgorszym stylu.

A bo to pierwszy raz Pan Obiektywny Inaczej tak robi?

Na dodatek "niemający absolutnie nic wspólnego z PiS-em". Śmiech na sali.

2 minuty temu, Bobcat napisał:

Strażacy z początku wyrazili uznanie dla tego co zrobił Biedroń, ale szybko zostali przywołani do porządku i nabrali wody w usta.

Mało tego - Policja ewidentnie kłamie.

Jestem Europejczykiem.

2 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Mało tego - Policja ewidentnie kłamie.

Przecież kłamstwo to podstawowe narzędzie polityczne PiS.

To narzędzie równoprawne ze szczuciem.

25 minut temu, Jaro_747 napisał:

Policja ewidentnie kłamie.

Śmiszek jest policjantem?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Tradycyjnie nic nie kumasz. Poproś kogoś mądrzejszego żeby ci wszystko wytłumaczył.

Jestem Europejczykiem.

3 godziny temu, Jaro_747 napisał:

Przy kłamliwym sukinsynu Horale nawet Bosak wychodzi na przyzwoitego człowieka. Mój Boże, co to się porobiło!

Bosak był dobrze przygotowany ale walił dużo Korwinem. Ale fakt, wypadł całkiem nieźle. Miał zresztą ułatwione zadanie w gronie tej menażerii, bo wolny od grzechów przeszłości. 

6 minut temu, Jaro_747 napisał:

Tradycyjnie nic nie kumasz. Poproś kogoś mądrzejszego żeby ci wszystko wytłumaczył.

To było tylko takie  typowe odpysknięcie i rżnięcie głupa w wykonaniu intelektualnego inwalidy.

Edytowane przez Bobcat
13 minut temu, jar1 napisał:

Bosak był dobrze przygotowany ale walił dużo Korwinem. Ale fakt, wypadł całkiem nieźle. Miał zresztą ułatwione zadanie w gronie tej menażerii, bo wolny od grzechów przeszłości. 

Dokładnie to napisałem w sąsiednim wątku. Tylko on nie był u władzy więc mógł atakować wszystkich. W dodatku dobór tematów mu sprzyjał.

Liberalne pomysły to raczej nie Korwina, bo on w tym środowisku robi za kogoś w stylu Wałęsy, czyli starego pierdziela z którym co najwyżej robi się zdjęcia. Wyczuwam tu wpływy niejakiego Wilka, posła od Kukiza.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Z tym, że on nie spadł tak zupełnie z niczego. W polityce chyba już od nastolatka. Był już asystentem eurodeputowanego starego Giertycha. 

Cwana gapa. PiS ma nad czym myśleć. Strzelam, że jeszcze przed wyborami odpalą coś na Konfederację. Zbysiu cudownie odkopie jakieś zeznania albo jakiś ruski trop się sam odkopie.

Jestem Europejczykiem.

11 godzin temu, Bobcat napisał:

Ukryta Zawartość

Bo - nie. 

Tego natomiast - obwożono po wszystkich dostępnych miejscach w "stolycy". Zamiast dać typowi odpocząć po przekrętach życiowych...

Oglądałem - czysta ohyda.

Faryzeusze j**ani.

Czysty PiS.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Bezlitosna Niusia
Rraddio Rrrellok.
12 godzin temu, Bobcat napisał:

Prawda w oczy zabolała?

A ciebie też już dokładnie pokręciło? Grasz jak jak PiS "taśmami" - tylko, że ja, Zyzol, to nie Neumann, ani nie Amator 2b. Jest to chamska zaczepka z twojej strony i nic więcej. Zwyczajny frajerski hejt.

A skoro napisałem już o Neumannie, to dzięki "Wiadomościom" TVP dostarczył on KO-PO znowu "plusów ujemnych": "– I, k..., będziemy my wskazywać wiceprezydenta. (...) Będziemy mieli, k..., radnych w powiecie i my będziemy, k..., w grze i możemy ustawić powiat. K..., o to chodzi. Nie o to dzisiaj, kto gdzie będzie - mówi Neumann." 

Ukryta Zawartość

PO idzie na dno, balastem jest Schetyna i tego rodzaju działacze jak Neumann. Komentatorzy po debacie w TVN 24 mówili wczoraj wprost, PO może zejść ze sceny po tych wyborach i sama na to mocno zapracowała.

Ukryta Zawartość

9 godzin temu, Bobcat napisał:

Polactwo w całej okazałości. Ktoś zrobi coś dobrego - trzeba go zgnoić, wdeptać w glebę, obrzucić łajnem. Rzygać się chce.

Wszystko dlatego że jest nie z tej bajki politycznej niż trzeba. Policja ordynarnie kłamie mówiąc o "rzekomym pożarze" podczas gdy (jej zdaniem) była to para z rozbitej chłodnicy. Na amatorskim filmiku widać wyraźnie płomienie.

Byłeś na miejscu wypadku i dokonywałeś czynności z tym związanych, że zarzucasz policjantom kłamstwo. Lepiej przyjrzyj się wyglądowi Biedronia, który rzekomo osobiście wyciągał dziecko z płonącego samochodu. Wykąpał się tam na miejscu, założył nowy garnitur, koszule i krawat? 

Nikt nie neguje, że Biedroń tam był i konkretnie coś zrobił (przyjął dziecko na tylna kanapę swojego samochodu). Tylko, że zrobiono z niego główna postać zdarzenia, czego nie potwierdza Policja. I to jest typowa polityczna ustawka.

9 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Zawsze dochodzisz to takich samych wniosków. Konkretnie pokaż, w którym miejscu powielam nieprawdę.

A bo to pierwszy raz Pan Obiektywny Inaczej tak robi?

Na dodatek "niemający absolutnie nic wspólnego z PiS-em". Śmiech na sali.

Śmiszny jesteś. A jak z tego zadęcia pęknie ci żyłka pierdząca - pomocy udzieli ci sam bohater Biedroń, a Śmiszek skomentuje to na FB.

Dlaczego kilka dosadnych słów wypowiedzianych przez polityka PO miałyby przynieść tej partii minusy, a porównywalnie niecenzuralne słowa w ustach polityka PiS przechodzą niezauważone albo wręcz dla nich plusują? 

5 minut temu, Zyzol napisał:

Byłeś na miejscu wypadku i dokonywałeś czynności z tym związanych, że zarzucasz policjantom kłamstwo.

A Ty byłeś? Ja natomiast słyszałem bajeczki o "parze wydobywającej się z uszkodzonej chłodnicy" podczas gdy na filmiku wyraźnie widać płomienie.

7 minut temu, Zyzol napisał:

A jak z tego zadęcia pęknie ci żyłka pierdząca - pomocy udzieli ci sam bohater Biedroń

Martw się o siebie. I o swój obiektywnizm inaczej.

9 minut temu, Zyzol napisał:

w którym miejscu powielam nieprawdę.

Wczoraj, Twój pierwszy wpis na ten temat.

10 minut temu, Zyzol napisał:

czego nie potwierdza Policja

Policja dostała polecenie polityczne co ma potwierdzać.

11 minut temu, Zyzol napisał:

to jest typowa polityczna ustawka

Wyłącznie w oczach PiS-owskich  hejterów i ich mocodawców.

13 minut temu, Zyzol napisał:

Lepiej przyjrzyj się wyglądowi Biedronia

Przy pomocy podobnych pseudo-argumentów różni inteligentni inaczej próbują "dowodzić" że Armstrong nigdy nie był na Księżycu, a cała wyprawa Apollo 11 to jedna wielka mistyfikacja zrobiona w studiach filmowych Hollywood.

10 godzin temu, Bobcat napisał:

Przecież kłamstwo to podstawowe narzędzie polityczne PiS.

Dobrze, ze przynajmniej w Tczewie  Neumann mówił tylko prawdę ?

10 godzin temu, Bobcat napisał:

nabrali wody w usta.

Jak to strażacy. Przygotowani do kolejnej akcji.

8 minut temu, Bobcat napisał:

A Ty byłeś? Ja natomiast słyszałem bajeczki o "parze wydobywającej się z uszkodzonej chłodnicy" podczas gdy na filmiku wyraźnie widać płomienie.

Nie, ale ja nie podważam policyjnego oświadczenia opartego zapewne o dokumentację powypadkową, a nie pozy Biedronia do obiektywu, poparte przypadkowym rozpoznaniem bohatera na FB przez jego partnera Śmiszka. To jest nic innego jak śmiszna ustawka w serialowym stylu - senator Kozioł ratuje pastuszka. Z tym, że tu poważni dziennikarze nie dali się nabrać. Poza typowymi wrzutkami do mediów brak pozytywnego odzewu.

12 minut temu, Bobcat napisał:

Wczoraj, Twój pierwszy wpis na ten temat.

Konkretnie. Nie potrafisz.

16 minut temu, Bobcat napisał:

Policja dostała polecenie polityczne co ma potwierdzać.

Tak wygląda twój obiektywny obiektywizm ? - pomawiasz bez najmniejszych dowodów.

"Policja Warszawa‏ @Policja_KSP 21 godz.21 godzin temu

W imieniu policjanta, który wczoraj spowodował kolizję w Taborze, chcemy podziękować osobom udzielającym mu pomocy zaraz po zdarzeniu. Szczególnie gorąco dziękujemy młodej kobiecie, która zaopiekowała się 2-letnim Bartkiem. To ona była pierwszą osobą, która udzieliła pomocy. 1/3

Policjanta zaraz po zdarzeniu uwolnił z fotelika chłopca i wyciągnął go z wnętrza auta, aby zapewnić dziecku bezpieczeństwo. Pomocy udzieliła im wspomniana Pani, która wzięła Bartka na ręce oraz udostępniła policjantowi gaśnicę ze swojego samochodu. 2/3

Gdy tylko Bartuś zaczął płakać, ojciec zostawił auto i przejął z powrotem opiekę nad chłopcem. Będące na miejscu osoby wskazały mu pojazd, w którym mógł schronić dziecko przed chłodem. Okazało się, że samochodem podróżował Pan Biedroń. 3/3"

( na podstawie: 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  )

Ukryta Zawartość

rżnięcie głupa w wykonaniu intelektualnego inwalidy

Jak myślisz strażniku czystości, powinieneś zgłosić to moderacji?  

5 minut temu, jezz napisał:

Dobrze, ze przynajmniej w Tczewie  Neumann mówił tylko prawdę ?

I to całą prawdę. Zapomniałeś dodać. I to są te sytuacje, w jakich działacze PO nie kłamią. ?

Co do Biedronia - według Policji pożaru nie było. Według OSP pożar był.

Można by się zastanawiać kto mówi prawdę tyle, że ktoś zrobił zdjęcie jak jednak samochód się pali, a konkretnie przedział silnikowy. Więc jak mam wierzyć Policji?

Jestem Europejczykiem.

Przy okazji różnych niewygodnych demonstracji na materiale filmowym widać nieprzebrane, po horyzont morze ludzi a policja podaje jakieś śmiesznie małą liczbę uczestników. Tyle w sprawie wiarygodności policji.

12 godzin temu, zukzukzuk napisał:

Również

Równiez mam coś dla ciebie, bo jestes medioznawcą,

Koalicja Obywatelska przygotowała rozwiązania. Zniesiemy abonament, bo te pieniądze nie mogą trafiać na tego typu programy i audycje. Raz na zawsze spowodujmy, że żadna partia polityczna nie będzie miała wpływu na treści i na to, co dzieje się w danych programach. 

Ja mam deja vu, a ty?

Oczywiscie nie musisz odpowiadac, bo jak wiadomo, im ktos mniej mówi, tym ma więcej do powiedzenia, tak tu wyczytałem u jakiejs forumowej, tegiej głowy.?

9 minut temu, Bobcat napisał:

Przy okazji różnych niewygodnych demonstracji na materiale filmowym widać nieprzebrane, po horyzont morze ludzi a policja podaje jakieś śmiesznie małą liczbę uczestników. Tyle w sprawie wiarygodności policji.

Ale ja piszę konkretnie o tym wypadku. Na zdjęciu jest pożar a policja twierdzi że go nie było.

W sieci były zgryźliwe komentarze że za chwilę Policja wyda komunikat, że to dziecko uratowało Biedronia.

Jestem Europejczykiem.

No coz, tyle waszego co sobie poprzypuszczacie. A prawda jest taka, ze gowno mozecie wiedziec. Dla jednych bohater, dla drugich ustawka. Zaleznie od preferencji i opcji.

Wg moich obliczen, Biedron to zbyt duzy tchorz, zeby komukolwiek pomoc w takiej sytuacji. Ale to tylko przypuszczenia

Wg was to bohater, a rezimowa policja klamie. Taka reakcje macie wlasnie zakodowana.(oczywiscie nie wszyscy)

A jak bylo naprawde, to i tak sie nie dowiemy. Na tym to teraz polega, na prawdzie medialnej podpasowanej pod dany swiatopoglad.

A nasz BN zobaczyl(sry zobaczylby) tam nawet ksiedza, oczywiscie pedofila, why not, fun is what counts:)

Ale szacun za niewiare w te miejskie:)

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.