Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

17 minut temu, bubusia napisał:

Jaka wiekszosc, o czym Ty pierdzielisz. Nie znasz podzialu mandatow?

Ta twoja ikonka w tym kontekscie za madrze nie wyglada, nie czujesz tego?

Ja pierd...... Skad wy sie bierzecie.

Dodawać nie umiesz? Kto wchodzi do sejmu i z iloma głosami?

Skąd się biorą tacy ignoranci...

18 minut temu, soundchaser napisał:

Nie jest źle. PiS tylko 43%...myślałem, że znów będzie ponad 50.
Teraz tylko opozycja powinna się dogadać tak, by mieć większość i już żadne głupie ustawy pisuarów nie przejdą.

bezczelny-emotikon-ruchomy-obrazek-0043.

Jak mają mieć większość, skoro PiS zdobył 239 mandatów?

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

7 minut temu, soundchaser napisał:

No sprawdz i potem spojrz w lustro.

7 minut temu, soundchaser napisał:

Prawo i Sprawiedliwość uzyska w Sejmie 239 mandatów. Koalicji Obywatelskiej przypadną 130 mandaty, PSL-Koalicji Polskiej 34 mandatów, SLD 43 mandatów, a Konfederacji 13 mandatów. 

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Teraz, Jacchusia napisał:

Fiuuuuu. To ktoś to jeszcze ogląda? No to wiadomo dlaczego jest tak, a nie inaczej. Głupi naród ogląda TVP i potem robi co im każą.

Musisz ich przeciągnąć do TVN, wygrana w następnych wyborach murowana.

O! 1:0 dla Polski...w sumie to dzisiaj już 2:0 ?

2:0 dla Putina, a Polacy znów przegrali, przy czym połowa nawet o tym nie wie. Nie mają tego świadomości. Zresztą kto interesuje się polityką i historia, to zapewne zna sztuczki Sowietów. Wiele razy w historii wywiad NKWD i GRU rekrutował na swoje usługi zaciętych wrogów Rosji. Jak to możliwe? Otóż bardzo prosto. Wyszukiwano na Zachodzie wpływowe osoby, które gorliwie nienawidziły Sowietów i komuny. Następnie podstawiano mu tzw „kontakt” czyli osobę, która niby reprezentowała jakiś regionalny ruch antykomunistyczny i antysowiecki. „Kontakt” tworzył tzw.legendę z której wynikało, że „Objekt”, czyli ten wpływowy antykomuch mógłby bardzo pomoc w walce przeciwko ZSRR. I wiele takich „objektów” wykradało różne tajne informacje szpiegowskie, gospodarcze, informacje z prywatnego życia znanych osób, którymi później można było szantażować lub skompromitować te osoby. Byli bardzo dumni, że pośrednio walczą przeciwko Sowietom, zupełnie nie mając pojęcia, że pracują właśnie na rzecz i korzyść Kremla, którego tak nienawidzili. 

Dokładnie tak samo po raz kolejny Kreml ograł i wykpił Polaków, którzy sądząc, że głosują patriotycznie, tak na prawdę realizują założenia i cele Kremla, jednocześnie na szkodę przyszłości własnego kraju i jeszcze są z tego dumni. 

24 minuty temu, slawek.xm napisał:

powiedzial miszczu zagadnienia ?

Powiedział wybitny znawca sceny politycznej i prognosta.

A to przepraszam. Nie znam się tak na polityce jak Wy. 
Ja pierdzielę...rzeczywiście.
Sorry za zamieszanie.

4 minuty temu, d-t-x napisał:

Jak mają mieć większość, skoro PiS zdobył 239 mandatów?

Ale ignorantow szuka. Niesamowite.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Skala porażki Po ma różne oblicza:

Cytat

W wyborach parlamentarnych PiS wygrał w 14 województwach, KO - w dwóch

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Teraz, soundchaser napisał:

A to przepraszam. Nie znam się tak na polityce jak Wy. 
Ja pierdzielę...rzeczywiście.
Sorry za zamieszanie.

Doceniam i plusa daje.

21 minut temu, Jacchusia napisał:

Ja im to już pisałem. Prezes podobno ma dofinansować Bocznice Audiostereo i wrzucać newsy w TVPinfo ?

Kolejny wygłup na obstalunek.

Teraz, Bobcat napisał:

Chlopak se jaja robi, a Ty znowu z obstalunkiem.

1 minutę temu, Bobcat napisał:

Zgadnij kto? Putin, Angela, Prezes?

No kto? Mądralo.

15 minut temu, soundchaser napisał:

PiS ma niby to zrobić? Trochę przeceniasz ich możliwości.
Owszem oni są destrukcyjni po wieloma względami, ale nie mają aż takiej mocy. ?

Zarówno Brexit jak i przyszłe wyprowadzenie Polski z UE to destrukcja UE. PiS powoli obrzydza Polakom członkostwo w Unii. Jeszcze dziś większość jest za UE ale za 4 lata takiej propagandy może być dużo mniej ZA, a więcej Przeciw. I wtedy PiS będzie miał społeczny mandat do wyprowadzenia Polski ze struktur UE. 

19 minut temu, Jacchusia napisał:

Głupi naród ogląda TVP i potem robi co im każą.

Wreszcie napisałeś coś z sensem. Jestem mile zaskoczony. Nie spodziewałem się aż takiego wysiłku intelektualnego z Twojej strony.

24 minuty temu, bubusia napisał:

Obrazic mnie nie jestes w stanie, tak btw.

Tak wiem i nawet wiem dlaczego... :-)))

1 minutę temu, Bobcat napisał:

Wreszcie napisałeś coś z sensem. Jestem mile zaskoczony. Nie spodziewałem się aż takiego wysiłku intelektualnego z Twojej strony.

No wlasnie. Tyle, ze go nie zrozumiales. Dobra, chyba starczy, bo glupiejecie.

6 minut temu, sly30 napisał:

2:0 dla Putina, a Polacy znów przegrali, przy czym połowa nawet o tym nie wie. Nie mają tego świadomości.

No tak, to to przecież wiadomo:

Cytat

Prof. Radosław Markowski z SWPS podzielił się swoimi przemyśleniami dotyczącymi wyborców Prawa i Sprawiedliwości.

"To, że te 5-6 mln ludzi, które zagłosują na PiS, są niewzruszone łamaniem konstytucji, które nie reagują na wyjątkowe beztalencia polityczne, które są odrzucane w UE czy w NATO, nie reagują na wieże, pana Banasia, gigantyczne pensje asystentek w NBP – pokazuje, że ten elektorat nie ma kwalifikacji obywatelskich. To ewidentnie nie działa" – przekonuje prof. Markowski na łamach wiadomo.co"

Ukryta Zawartość

W sumie, jestem za! Po co wybory! Za 4 lata nie będzie, przecież naród zostnie ten sam,  tak samo głupi, więc szkoda pieniędzy.

Czasem to macie pozyteczne pomysły.

Ukryta Zawartość

Teraz, bubusia napisał:

No wlasnie. Tyle, ze go nie zrozumiales. Dobra, chyba starczy, bo glupiejecie.

Nic dziwnego skoro z głupcami mamy do czynienia.

1 minutę temu, sly30 napisał:

Tak wiem i nawet wiem dlaczego... :-)))

Sly, ja rozumiem, ze mozesz miec takie a nie inne wizje, przypuszczenia, analogie, ale skad u ciebie to przeswiadczenie o 100 procentowej slusznosci?

To jest chyba w Twoim przypadku najgorsze.

1 minutę temu, Jacchusia napisał:

Czasem to macie pozyteczne pomysły.

Prof. Markowski powiedział prawdę, całą prawdę i tylko prawdę.

1 minutę temu, bubusia napisał:

ale skad u ciebie to przeswiadczenie o 100 procentowej slusznosci?

To jest chyba w Twoim przypadku najgorsze.

A skąd u Ciebie? 

To jest chyba w Twoim przypadku najbardziej śmieszne.

Patrząc na to, ile PiS rozdał pieniędzy i jaką zmasowaną propagandę rzucił to rezultat jest - łagodnie mówiąc - skromny. Bardzo skromny.

Cztery czy pięć głosów więcej a ile poszło na to kasy?

Jestem Europejczykiem.

6 minut temu, sly30 napisał:

Zarówno Brexit jak i przyszłe wyprowadzenie Polski z UE to destrukcja UE. PiS powoli obrzydza Polakom członkostwo w Unii. Jeszcze dziś większość jest za UE ale za 4 lata takiej propagandy może być dużo mniej ZA, a więcej Przeciw. I wtedy PiS będzie miał społeczny mandat do wyprowadzenia Polski ze struktur UE. 

To za Brexit też PiS odpowiedzialny jest? A może to coś w tej UE nie jest tak jak być powinno, bo coś mi się wydaje, że tych niezadowolonych jest znacznie więcej.

A jesli nawet PiS obrzydza, to im to idzie marnie skoro wśród polaków jest tak wielkie poparcie dla członkostwa w unii.

4 minuty temu, Bobcat napisał:

Prof. Markowski powiedział prawdę, całą prawdę i tylko prawdę.

Ba, Twoj ideolog. Tyle, ze cyferki mu sie nie zgadzaja. On mowil o 5/6. Teraz juz jest okolo 8.

Edytowane przez bubusia

Oczywiście,że powiedział prawdę ( prof.Markowski).To źle rokuje na przyszłość.No cóż liczyłem na lepszy wynik dla opozycji ale mogło też być gorzej.

Teraz, Jaro_747 napisał:

Patrząc na to, ile PiS rozdał pieniędzy i jaką zmasowaną propagandę rzucił to rezultat jest - łagodnie mówiąc - skromny. Bardzo skromny.

Może geniuszu inny wniosek? Może nie o pieniądze wyborcą chodzi?

A swoją drogą to twoje "skromnie" to jakaś pigułka na kaca moralnego? ?

3 minuty temu, Jaro_747 napisał:

A w 2ga manke nie patrzysz. Sporo bylo na anty.

Edytowane przez bubusia

PiS na wsiach miał 56%, w dużych miastach 27%. To wiele wyjaśnia. To miasta ciągną gospodarkę i płacą największe podatki. Na wsiach większość nie pracuje, a tym samym nie płaci podatków. Takie są fakty. Czyli wybory wygrała niepracująca cześć obywateli i zagłosowała za dalszym unikaniem pracy i życiem na koszt innych. 

Edytowane przez sly30
1 minutę temu, bubusia napisał:

Ba, Twoj ideolog. Tyle, ze cyferki mu sie nie zgadzaja. On mowil o 5/6. Teraz juz jest okolo 8.

To i tak SKROMNIE :)))))))))

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.