Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, jezz napisał:

Może i od wagi ciała?

sierściuch zderzył sie dziś drastycznie z  rzeczywistością i to żle wpłynęło na jego wyobrażnię

6 minut temu, Bobcat napisał:

Przypominam i powtarzam: w I Rzeczypospolitej

A jeszcze dawniej się okładali pałami po głowach, kto silniejszy ten miał rację.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

4 minuty temu, bubusia napisał:

Jam Pisowiec z krwi i kosci, lud ciemny i rezimu zwolennik(i katolik), a nie jakis intelektualista pieprzony.

sie w końcu na wieś wyprowadź ?

17 minut temu, Bobcat napisał:

W I Rzeczypospolitej prawo głosu miała tylko szlachta.

Dlatego nikt by nie liczył się z twoim głosem.?

1 minutę temu, slawek.xm napisał:

sierściuch zderzył sie dziś drastycznie z  rzeczywistością i to żle wpłynęło na jego wyobrażnię

Tak jest wybitny znawco sceny politycznej i genialny prognosto.

3 minuty temu, jezz napisał:

Jest na tvp info?

Pewnie, w sumie nie wiem, słucham radia.

:))) Tak naród ogłupili, że ogląda nawet nie wie co.

5 minut temu, bubusia napisał:

Zglosilem. Nie bedzie mnie tu nikt intelektualista obrazal, a nawet " intelektualista"

Jam Pisowiec z krwi i kosci, lud ciemny i rezimu zwolennik(i katolik), a nie jakis intelektualista pieprzony.

?

Z tym akurat muszę się zgodzić.

Ja, jako pieprzony inteligent (bo z tym intelektualistą to już bym uważał, nie czytałem Tokarczuk).

Jestem Europejczykiem.

kiedys pisalem że potrzebne są radykalne metody żeby  piss odsunąć od wlsdzy . Czytając wpisy po przgfranej nadal widać że większość nadal idzie starym torem  .]\ praworządni przegrali i praworarządni - przynajmieej na forun - nadal pieprzą kocopoły .]\ Wniosek?

KTOS chyba nie myśli . I to raczej nie są picunioki.

]Mniej pieprzenia - więcej konkretów

Ale to chyba nie tutaj .

17 minut temu, dulon184 napisał:

Tak pomyślałem .

Jakąż krzywdę wa PKW zrobi.ła bo 2 dni mieliście blokadę . JAK WY to przeżyliście?

Bidulki obu stron.

Fajnie, że tez wpadłeś.?

4 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Z tym akurat muszę się zgodzić.

Ja, jako pieprzony inteligent (bo z tym intelektualistą to już bym uważał, nie czytałem Tokarczuk).

A ja czytalem. Jedna bo jedna, ale jednak. A i tak ciemny lud. Musze przeczytac ze trzy. Moze awansuje.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Kolega dulon184 powinien się leczyć z depresji.

Resztę żegnam, życzę kojących ból przegranej snów.

Jutro tez jest dzień, wstanie słoneczko, a prezes się będzie do mnie uśmiechał ze zdjęcia na biurku.

Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej ?

5 minut temu, Jacchusia napisał:

A jeszcze dawniej się okładali pałami po głowach, kto silniejszy ten miał rację.

Jak dawniej? Demokracja była już w starożytnych Atenach. 

Powinno się preferować w wyborach głosy ludzi bardziej wykształconych, o większej świadomości obywatelskiej. Nie jest dobrze gdy nieroby wybierają pozbawionych skrupułów cwaniaków.

4 minuty temu, dulon184 napisał:

kiedys pisalem że potrzebne są radykalne metody żeby  piss odsunąć od wlsdzy .

Stryczek?

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

4 minuty temu, Bobcat napisał:

Powinno się preferować w wyborach głosy ludzi bardziej wykształconych, o większej świadomości obywatelskiej. Nie jest dobrze gdy nieroby wybierają pozbawionych skrupułów cwaniaków.

Odebrac biednym prawo do glosu. I kobietom. A co, baby do garow.

Ponizej 10zl( na lape) nie ma prawa glosu. Lapiesz sie Bob?

Bo jak nie to niezaradny zyciowo dziad jestes, i prawa do glosu miec nie powinienes.

Edytowane przez bubusia

16 minut temu, Bobcat napisał:

Jeszcze razy dwa? W pełni popieram.

Przypominam i powtarzam: w I Rzeczypospolitej prawo głosu miała wyłącznie szlachta. A więc wykształcona i bardziej oświecona grupa społeczeństwa.

Pospólstwo prawa głosu nie miało.

A,  no właśnie, już o tym pisałem i cieszy mnie, ze potwierdzasz moje słowa.??

2 minuty temu, Jacchusia napisał:

prezes się będzie do mnie uśmiechał ze zdjęcia na biurku

Czyli rozumiesz tych w przeszłości do których uśmiechał się ze ściany tow. Stalin.

Wybrali Prezesa bo im naobiecywał, każdy kto prowadzi firmę wie, ze nie rozdaje się pieniędzy gdy firma wykazuje straty
Niemcy bodajże 6 raz z rzędu zrobili nadwyżkę a w Polsce kontener długu

PiS Unijnych pieniędzy nie ukradnie bo by ich EU Parlament zjadł, ale uprać dotacje przez obywateli do własnych kabz można, jak inwestują to Rząd domaga się oklasków, jak straty to dług publiczny, juz nie Rządowy

Tak se wybrali, tak ich dzieci będą spłacać

Edytowane przez .:Gerard:.
2 minuty temu, Jacchusia napisał:

Kolega dulon184 powinien się leczyć z depresji.

Resztę żegnam, życzę kojących ból przegranej snów.

Jutro tez jest dzień, wstanie słoneczko, a prezes się będzie do mnie uśmiechał ze zdjęcia na biurku.

Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej ?

Jacuś. Nie mam deprsji .

]  Tylko czytając tutejsze forum mam wrażenie że to przełożenie naszego Sej nu na szczbel niżej .

] Czytaj.

Paru geniuszy rożne wieści tutaj wieści a żywot pedzi swoja drog,ą .

I Pytanie .

] W Jakim celu?

2 minuty temu, bubusia napisał:

Odebrac biednym prawo do glosu. I kobietom. A co, baby do garow.

Ponizej 10 tysiecy zl, nie ma prawa glosu. Lapiesz sie Bob?

Ja postuluję aby więcej mieli do powiedzenia ludzie o wyrobionej i ukształtowanej świadomości obywatelskiej. Ty sprowadzasz to do parodii i kpin. Typowe metody działania reżimowych trolli.

7 minut temu, Bobcat napisał:

o wyrobionej i ukształtowanej świadomości obywatelskiej.

I Ty bedziesz ich wybieral?

Czy moze Markowski?

Ps swoja droga, niezly numer z tymi lemingami, przegrali, to chca ludziom prawo do glosu odebrac, albo jakies blizej nieokreslone metody rozliczenia drastycznego stosowac, w dupe j.........e obroncy demokracji, ze tak sie nieladnie o nich wyraze. Ale chyba jednak zasadnie:)

?

A tak poza wszystkim, to dobranoc.

Edytowane przez bubusia

15 minut temu, Bobcat napisał:

Ty lepiej uważaj, bo jak się rozkręcisz to ja będę miał z 6 głosów

?

A ja postuleję aby poseł miał immunitet tylko w dni głosowań . Aby dożywotnio odpowiadał za swoje głosowania .

Aby posla wybierali zwykli obywatele i aby go - ONI - natychmiast mogli  odwołać . Aby cala tzw ERKa miala najniższe uposażenie . Za każdy tysi.ąc jakiejkolwiek przewałki - rok więzienia .itd - itp. Marszałek sejmu z wyboru i prokurator generalny  równieeż .

Finansowanie parti TYLKO ze składek członków.

Zakaz finasowania Kościoła.

] kSIĘŻA DO ROBOTY.

zAPOMNIAŁEM NIESKROMNIE DODAC .

] i jA - JAKO MINISTER SPRAW WĘWNWTRZNYCH -

] z PELLNYM MAGAZYNEM BRONI I MAGAZYNKÓW.

]

Edytowane przez dulon184
17 minut temu, dulon184 napisał:

Dzwezik.? Czyżbym był Twoim ulubińcem?

Jestem fanem twoich wpisów. Jak kiedyś wpadniesz  na zadupie Podkarpacia, poproszę cię o autograf, deal??

3 minuty temu, jezz napisał:

?

Jak lemingom dowody zabierzesz ?

Dzezik?

Watpię abyśmy sie razem spokojnie bimbolka nachlali .

] Ja jestem zwyczajnie zwyczajny .. Nieeskromnie dodam . Moje młode lata pokazują . że niemożliwe jest ze mną zrobić  jakis nacher.

Piszę to w kontekcie jaki,ś tam ukladów.

Edytowane przez dulon184
2 minuty temu, jezz napisał:

?

Najlepszą wersją tzw. demokracji byłaby demokracja warstwowa. Nie wnikając w szczegóły techniczne zagadnienia można najkrócej ją opisać tak : warstwa demokratów, warstwa wapna, znów warstwa demokratów i znów wapno. I tak aż do wypełnienia dołu.

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

1 minutę temu, Amator 2b napisał:

Najlepszą wersją tzw. demokracji byłaby demokracja warstwowa. Nie wnikając w szczegóły techniczne zagadnienia można najkrócej ją opisać tak : warstwa demokratów, warstwa wapna, znów warstwa demokratów i znów wapno. I tak aż do wypełnienia dołu.

a co proponujesz w zamian?

8 minut temu, dulon184 napisał:

A ja postuleję aby poseł miał immunitet tylko w dni głosowań . Aby dożywotnio odpowiadał za swoje głosowania .

Aby posla wybierali zwykli obywatele i aby go - ONI - natychmiast mogli  odwołać . Aby cala tzw ERKa miala najniższe uposażenie . Za każdy tysi.ąc jakiejkolwiek przewałki - rok więzienia .itd - itp. Marszałek sejmu z wyboru i prokurator generalny  równieeż .

Finansowanie parti TYLKO ze składek członków.

Zakaz finasowania Kościoła.

] kSIĘŻA DO ROBOTY.

zAPOMNIAŁEM NIESKROMNIE DODAC .

] i jA - JAKO MINISTER SPRAW WĘWNWTRZNYCH -

] z PELLNYM MAGAZYNEM BRONI I MAGAZYNKÓW.

]

A ja mam pomysł aby posłów w ogóle nie było bo i po co kiedy ponad 80% prawa pisze się w Brukseli, które nasi posłowie redagują następnie własnymi słowami, żeby suwerenowie nie nabrali podejrzeń, że z tą suwerennością jest coś nie tak.

To by zaoszczędziło kupę kasy. 

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.