Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

6 godzin temu, Jaro_747 napisał:

A Banaś jak gdyby nic jutro przychodzi sobie do pracy. Za tydzień kolejna wypłata na koncie. No i co? Nic.

Ci z "badawczego" zespołu smoleńskiego też biorą kasę i chyba nawet do pracy nie muszą przychodzić.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Z PiSem rzeczywiście jest tak, że su***syny kłamią rano, kłamią w południe i kłamią wieczorem.

Teraz jakiś kugelszrajber opowiada bajki że nie można ujawnić list poparcia kandydatów do KRS. Otóż z prawnego punktu widzenia można, a nawet trzeba.

Przecież on dobrze wie, jak wygląda sytuacja prawna i faktyczna, ale  łże w żywe oczy jak bura suka .

Jestem Europejczykiem.

"Łuk triumfalny. To jest partia reprezentująca typ społeczeństw, których już nie ma. Cała energia, zamiast w przyszłość, idzie w sentymenty, wspomnienia urojonej potęgi i symbole władzy. Nie będzie samochodów elektrycznych, ale będzie ten łuk, pomniki Lecha i Jezus ze Świebodzina".

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

OKO.press dotarło do dokumentów z policyjnej akcji zabezpieczenia ubiegłorocznych protestów przeciwko pisowskim ustawom o sądach. Do akcji rzucono tysiące policjantów, w tym setki tajniaków, ścigających najgroźniejszych przestępców. Raportowali o każdym kroku manifestujących. Zwłaszcza opozycji pozaparlamentarnej i parlamentarnej oraz młodzieży

Ukryta Zawartość

"Za pisanie o SKOK-ach Biance Mikołajewskiej wytoczono kilkanaście procesów. Ostatni zakończył się w październiku 2019 roku wyrokiem uniewinniającym. Po wybuchu afery KNF w listopadzie 2018 opublikowaliśmy tekst, w którym Mikołajewska opisuje jak sen. Bierecki i inni politycy - głównie z PiS - przez lata blokowali wprowadzenie państwowego nadzoru na SKOK-ami"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jamelo
Godzinę temu, Meloman napisał:

Kurski dzisiaj 2 piki zaliczył. Jeden za krwawą twarz Żyły, drugi za głos Wiki.

O co chodzi bom nie w temacie proszę?

(dzis byłem pod sadem w Gdańsku gościem był sędzia Krystian Markiewicz )

5 godzin temu, Lech36 napisał:

Cóż trudno niech debili ma drugą kadencję, skoro suweren w większości jest ciemny to nie ma się czemu dziwić. Trzeba to przeczekać, wszystko przemija, nawet Dudy i PiS. 

Nie, trzeba wystawić kandydata, który wygra. Przeczekać to łatwizna i walkower.

2 godziny temu, Jaro_747 napisał:

Z PiSem rzeczywiście jest tak, że su***syny kłamią rano, kłamią w południe i kłamią wieczorem.

Teraz jakiś kugelszrajber opowiada bajki że nie można ujawnić list poparcia kandydatów do KRS. Otóż z prawnego punktu widzenia można, a nawet trzeba.

Przecież on dobrze wie, jak wygląda sytuacja prawna i faktyczna, ale  łże w żywe oczy jak bura suka .

Nie chodzi o to, że gross kandydatów popierała samą siebie, a reszta to poparcie sędziów z MS, a więc podlegających służbowo Ziobrze. To, że poparcie środowiska sędziowskiego dla kandydatów było równe zero i fatalnie to wygląda, na tych ciulach nie robi żadnego wrażenia. Chodzi więc zapewne o to o czym wróbelki od dawna ćwierkają, czyli, że część kandydatów nie miała po prostu wystarczającej liczby wymaganych podpisów. A jak nie mieli, to do wyboru nowej KRS po prostu nie doszło, nie ma ich nominatów, nie ma wyroków przez nich wydawanych, czyli jest nie tylko niebywały skandal, ale i ogromy burdel. Stawiam, że będą szli w zaparte dopóki ich rządów. Niech idą. Tym łatwiej będzie potem całą tą "reformę sądownictwa" spuścić w klozecie i co ważniejsze nie tylko instytucjonalnie, ale i personalnie. Współczuć należy tylko tym zwykłym obywatelom, w sprawach których "nominaci" nowej KRS orzekali, bo nowe procesy to dla nich udręka. 

6 godzin temu, Lech36 napisał:

Bo byli tacy co nie uważali i źle skończyli.

Wyruszam nie musi od razu oznaczać, ze lecę. Fobia. 

Ja pitolę, jak można cały dzień te bzdury oglądać.

12 godzin temu, jezz napisał:

Andrzej Duda wygrałby w I turze wyborów z Małgorzatą Kidawą-Błońską, notując wynik wyższy o ponad 20 punktów

Na pół roku przed wyborami w 15 Komorowski miał jeszcze większą przewagę. Miał.. W ostatnich wyborach PiS miał wedle sondaży mieć samodzielną większość konstytucyjną (ponad 50%) i 70% Senatu. Ma?

10 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Powinna mu powiedzieć że łże jak bura suka, to byłoby bardziej adekwatne.

Raport poranny, raport wieczorny.??? 

Ja pier**lę.??

13 minut temu, jezz napisał:

Ja pitolę, jak można cały dzień te bzdury oglądać.

Nie mam pojęcia, jeżeli to robisz to nie dziwię się, że takie smętne pierdoły wypisujesz (a właściwie wyPiSiujesz), snujesz się po całym forum i zaczepiasz ludzi.

Jestem Europejczykiem.

9 minut temu, Adalbert95 napisał:

Na pół roku przed wyborami w 15 Komorowski miał jeszcze większą przewagę. Miał.. W ostatnich wyborach PiS miał wedle sondaży mieć samodzielną większość konstytucyjną (ponad 50%) i 70% Senatu. Ma?

Miał. Ale potem Duda miał lepszą agencję PR. Tera panie są inne czasy. Nowoczesne.?

E tam, kilka razy. Aż tak dobrze nie bylo.

A Schetyna obiecywał ponad 30 %? 

Mnie cieszy, że ten co go obstawiłem w wyborach wszedł do sejmu. Nie jest zły?

4 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Nie mam pojęcia, jeżeli to robisz to nie dziwię się, że takie smętne pierdoły wypisujesz (a właściwie wyPiSiujesz), snujesz się po całym forum i zaczepiasz ludzi.

Zrobiłem ci wrzutkę twoich forumowych raportów więc sobie przemyśl kto ogląda.

I kto rządzi pilotem w domu?

A teraz przepraszam na chwilę bo słucham dobrej muzyki i się dotleniam.

Edytowane przez jezz
Gość

(Konto usunięte)
6 minut temu, jezz napisał:

Mnie cieszy, że ten co go obstawiłem w wyborach wszedł do sejmu. Nie jest zły?

masz swojego przedstawiciela gratuluję, tym bardziej ,że jesteś z niego zadowolony

35 minut temu, jezz napisał:

Ja pier**lę.

Od wczoraj?

Zrób sobie przerwę, bo się zapier...sz ?

Edytowane przez Piękny Stefan
7 minut temu, Piękny Stefan napisał:

Od wczoraj?

Zrób sobie przerwę, bo się zapier...sz ?

I się wypowiedział.?

3 minuty temu, slawek.xm napisał:

nikotyną? ?

Tytoniu nie palę.?

14 minut temu, jezz napisał:

I się wypowiedział.?

Ja tylko cytuję. To ty pier...sz od wczoraj ?

7 minut temu, Piękny Stefan napisał:

Ja tylko cytuję. To ty pier...sz od wczoraj ?

Nie jesteś uważny. To jest taka przenośnia, mógłbym np. napisać ubawiłem się do łez. Ale przynajmniej uzasadniłem wypowiedź cytatami, wskazując co mnie tak rozśmieszyło, a ty, to sam wiesz...

A wczoraj to kto inny tu latał jak kot z pęcherzem, straszył prokuratorem i chciał mi dać w ryj. Takie nowe,, forumowe zwyczaje.

Ale dziś się wyciszył. Pewnie wystraszył się mojego wyjazdu do Castoramy.?

5 minut temu, jezz napisał:

Nie jesteś uważny. To jest taka przenośnia, mógłbym np. napisać ubawiłem się do łez.

Mogłeś. Wybrałeś wulgaryzm.

Tak że z łaski swojej następnym razem nie pisz mi o kulturze cytując moje "przenośnie", jak ci się to już zdarzało. Bo albo "kulturowo" się stoczyłeś, albo cały czas taki byłeś ?

Godzinę temu, Piękny Stefan napisał:

Mogłeś. Wybrałeś wulgaryzm.

Tak że z łaski swojej następnym razem nie pisz mi o kulturze cytując moje "przenośnie", jak ci się to już zdarzało. Bo albo "kulturowo" się stoczyłeś, albo cały czas taki byłeś ?

Ale ty moje możesz cytować ile chcesz.

Moja mi się bardziej podoba niż twoje kołki.

Bo chyba tylko po to dziś się pojawiłeś?

1 godzinę temu, toptwenty napisał:

Wiadomo, sypiesz do herbaty.

U mnie w domu panują inne zwyczaje a co ty tobisz to mi loto.

Godzinę temu, Piękny Stefan napisał:

cały czas taki byłeś

Oczywiście, że taki byłem. Przecież sam mnie sklasyfikowałeś jako zamiatacza podwórka, więc wyluzuj sie

19 minut temu, jezz napisał:

Moja mi się bardziej podoba niż twoje kołki.

Nie kłam. Przy każdej okazji napomykasz. Zapomnieć nie możesz widocznie ?

Ja co miałem powiedzieć w temacie powiedziałem. Chcesz z kimś pogaworzyć o tym, to musisz się raczej na inne forum zalogować ??

59 minut temu, jezz napisał:

Oczywiście, że taki byłem. Przecież sam mnie sklasyfikowałeś jako zamiatacza podwórka, więc wyluzuj sie

No to mamy ustalone.

A z innej beczki. Rozsypałeś trutkę?

To chyba masz czas popisać coś w temacie o łowiectwie ?

10 godzin temu, asterix1 napisał:

O co chodzi bom nie w temacie proszę?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a tutaj moi PiS-owcy taki fajny artykulik, jak to złodzieje sobie nawzajem pomagają. Jednak wzajemna pomoc i wzajemna opieka w tym środowisku są bardzo pożądanymi cechami. No i urzędnicy w resortach opanowanych przez PiS takie cechy wykazują. Nawet myślą o przyszłości swoich kompanów i zapewniają im pracę.

Ukryta Zawartość

Pamiętacie może tą ustawę z sygnalistami? Pisaliśmy, że PiS wykorzysta ją tylko do gnębienia opozycji, swoich będzie bronił. No i proszę bardzo:

Ukryta Zawartość

czyż nie przypomina Wam to dziwne przypadki jakie działy się ze sygnalistami chociażby z KGHM czy ABW (upodobania marszałka)?

i tak z tych week. wiadomości, to najlepszy jest artykuł, który wstawił Lech36 o zeznaniach łaskawie panującego nam. Nasz kochany Prezesuncio w zeznaniach w prokuraturze, zeznawał niezgodnie z zebranym materiałem dowodowym. Przypomnijmy, że tym materiałem dowodowym były nagrania rozmów. Nie zeznania innych świadków! I co? I nic. Zeznania nie dość, że przyjęto, to jeszcze wykorzystano do umorzenia innej sprawy (tej z wieżami). No i trzeba pogratulować prezesowi rodziny. Takiej to ze świecą szukać. Podejrzewam, że p. Bil...cośtam, tak żałował swoich niecnych zachowań i bezczelnych prób wykorzystania układów rodzinnych z prezesem, że sam doniósł do prokuratury. Wiedział, że jego mętne interesy zostają ujawnione i prezes zostanie oczyszczony.

Pisiaczki moje kochane, to Wy kiedyś nazwaliście zwolenników PO lemingami?? 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

7 godzin temu, toptwenty napisał:

Gdzie wrak?

Gdzie wrak?

7 godzin temu, Piękny Stefan napisał:

Nie kłam. Przy każdej okazji napomykasz. Zapomnieć nie możesz widocznie ?

Ja co miałem powiedzieć w temacie powiedziałem. Chcesz z kimś pogaworzyć o tym, to musisz się raczej na inne forum zalogować ??

Widzę, że jak pożywka dobra to i wegetacja przyśpieszona a twoje przenośnie.są twoje. I dalsze skojarzenia też twoje ale aż tak nie musisz się nakręcać.

A teraz wracając do tematu reżimowej tv i  obsługi pilota.

Fajna ta tv

"K***a, nie da rady". Reporter TVP na Eurowizji nie wiedział, że jest już na żywo"

Ukryta Zawartość

7 godzin temu, Piękny Stefan napisał:

To chyba masz czas popisać coś w temacie o łowiectwie ?

Nie, bo nie jadam pozyskanych myszy.

A trutkę rozsypałem. Jest spokój.

45 minut temu, osimar napisał:

tutaj moi PiS-owcy taki fajny artykulik

Uf, odetchnąłem z ulgą, dobrze, że zaznaczyłeś grupę docelową to nie muszę teraz czytać. Rano mi się nie chce.

Ukryta Zawartość

17 minut temu, jezz napisał:

Widzę, że jak pożywka dobra to i wegetacja przyśpieszona 

Zgadza się. Drążyłeś temat przez parę stron. I co wykiełkowało...

20 minut temu, jezz napisał:

A trutkę rozsypałem. Jest spokój.

To masz więcej czasu agitować za zakazem mordowania futrzaków. 

21 minut temu, Piękny Stefan napisał:

Zgadza się. Drążyłeś temat przez parę stron. I co wykiełkowało...

A ten nakręcony dalej swoje.

21 minut temu, Piękny Stefan napisał:

To masz więcej czasu agitować za zakazem mordowania futrzaków

Nie mam czasu, zająłem się inną pracą.

A coś w remacie wątku. Czytałem, że jedną panią chcą odwoływać w komisji.

Edytowane przez jezz
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.