Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Będziemy obserwować nowych "mistrzów" rządzenia jak poprawiają ściągalność VAT w warunkach polskich i jakie będą koszty poprawy tej ściągalności. Oczywiście o ile poprawa nastąpi.

Przecież wy nic nie obserwujecie,hejtujecie i składacie irracjonalne żądania,że radykalna poprawa ma być po dwóch miesiącach. Poprzednim cwaniakom zabrakło 8 lat na szaber a tu ma być natychmiast. Nie daliście obecnej władzy nawet tygodnia spokoju,co czyni się w każdym europejskim kraju,jedocześnie drzecie mordę,że europejskie standardy są łamane,to jest chore.

Darmocha demoralizuje.

Wasz prezydent, wasz premier, bezwzględna większość w parlamencie - i jeszcze źle

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Czyli wuj z robotą, zróbcie se z piątkę dzieciaków i nie będziecie musieli wcale pracować. Jak dotąd zresztą. Bo na wiosce gdzie teraz mieszkam taki właśnie obowiązuje standard. Małżeństwa z 3 - 5 dzieci, oboje zarejestrowani z pośredniaku, on od rana do nocy zasuwa na czarno przy wykończeniówce, budowlance, kostce brukowej czy proste naprawy samochodów w garażu robi, bo robotny i fach w ręku ma, ona przy dzieciach, w chałupie po rodzicach czy dziadkach. Dopłata do przedszkola jest, dopłata do węgla jest, zapomoga jest, parę złotych na remont chałupy jak dach cieknie jest, za leki dla dzieci na fakturę zwróci GOPS, cukier mąka serki i inne takie od Unii są, teraz jeszcze po 500 będzie i żyć nie umierać. I żadnych kontroli ZUSu USu PIPu czy innych diabłów. Tylko głupki pracują legalnie i płacą zusy i podatki. Tylko pokażcie mi które z tych dzieci wychowanych w ten sposób pójdzie potem do legalnej roboty czy założy legalną działalność i zapłaci choc grosz podatku.

Podobno dzietności sprzyja budowanie żłobków i przedszkoli,tak stwierdziła dziś naczelna propagandystka peło renia kim. Jak rozumiem poprzednia koalicja nabudowała się tych przybytków,że hej!ktoś może wskazać miejsce tych inwestycji?czy jest to kolejny budowlany pomnik marnotrawstwa,jak w przypadku A2?

Przecież wy nic nie obserwujecie,hejtujecie i

Ja obserwuję, ale to nie znaczy że nie wolno komentować osiągnięć rządzących. O ile pamiętam jak ci obecni rządzący byli w opozycji to komentarze poganiały komentarze a gwizdom na oficjalnych uroczystościach nie było końca. Nawet na cmentarzach. Teraz role się odwróciły. Taki jest przeważnie bieg demokracji. Raz na wozie raz pod wozem.

Edytowane przez Lech36

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Podobno dzietności sprzyja budowanie żłobków i przedszkoli,tak stwierdziła dziś naczelna propagandystka peło renia kim. Jak rozumiem poprzednia koalicja nabudowała się tych przybytków,że hej!ktoś może wskazać miejsce tych inwestycji?czy jest to kolejny budowlany pomnik marnotrawstwa,jak w przypadku A2?

Gdzieś Ty widział przedszkola budowane przez rząd? Chyba za PRLu, bo teraz to zmartwienie samorządów i wójt się nad tym biedzi, a nie koalicja. Jak jest w wielkim świecie - nie wiem - wg GUSu podobno od 2007 przybyło jakieś 180 - 200 tys. miejsc w przedszkolach. Tyle statystyka. Czy to mało, czy dużo - nie potrafię powiedzieć. W mojej wsi przedszkole jest jak trzeba, 4 grupy wiekowe, coś koło osiemdziesięciu do stu dzieciaków, nie słyszałem od nikogo, żeby się żalił, ze mu dziecka nie przyjęli. Inna sprawa to koszty tej przyjemności, Miesięcznie za 7-mio godzinny pobyt 2 dzieciaków płacę w sumie jakieś 250 - 300 zeta, do tego jakieś 900 czy 1000 we wrześniu w sumie za wszystkie ubezpieczenia, pomoce, zabawki, książki itp. A Ty ile płacisz?

Przedszkola tez tutaj wyszczególnione.....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Potwierdzam obserwacje trebliGa. Od lat mieszkam na wsi, znam dobrze mentalność tych ludzi. Co do zmiany ich postaw jestem absolutnym pesymistą.

Najgorsze jest to, ze panuje ogólne przyzwolenie na taką sytuację. W pipidówie liczącej 600 mieszkańców każdy wie wszystko o każdym ale nikogo to nie rusza. Panie z GOPSu przyjmują od petentki oświadczenie o dochodach (a właściwie ich braku) a potem proszą, żeby umówić męża petentki na układanie płytek, naprawę silnika audicy czy remont hydrauliki i są szczęśliwe, bo weźmie mniej niż hydraulik czy mechanik z działalnością, a poza tym będzie szybciej. I nikogo to nie dziwi. Wezmą z PUPu 20 tysiaków na rozpoczęcie działalności, po czym po roku zdejmują szyld i wyrejestrowują firmę, oczywiście robiąc to samo dalej na czarno, bo po co podatki czy zusy?

Czyli wuj z robotą, zróbcie se z piątkę dzieciaków i nie będziecie musieli wcale pracować.

Nie zrozumieliśmy się. Nie jestem zwolennikiem programu 500+. Jest to postawienie sprawy na głowie i promowanie patologii. Protestuję jedynie przeciw stwierdzeniom typu: "Ciężko ci? To sobie poszukaj lepszej roboty.".

Przede wszystkim zaproponował poszukiwanie lepiej płatnej roboty. Czyli to co robi każdy myślący człek, jak mu kasy zaczyna brakować. A nie robienie dzieci hurtem i "załapywanie się" na zapomogę. Rożnicę dostrzegasz, czy Ci jednakowoż ona umyka?

Mam ich oboje w głębokim poważaniu. Nie bedę się zastanawiał, czyje gówno bardziej/mniej śmierdzi.

Po prostu, nie jestem smakoszem gówna.

Jednkowoż rozumiem, ze niektórym któreś musi smakować. A może nawet smakuje......

Edytowane przez jar1

Panie z GOPSu przyjmują od petentki oświadczenie o dochodach (a właściwie ich braku) a potem proszą, żeby umówić męża petentki na układanie płytek, naprawę silnika audicy czy remont hydrauliki i są szczęśliwe, bo weźmie mniej niż hydraulik czy mechanik z działalnością, a poza tym będzie szybciej. I nikogo to nie dziwi.

Społeczeństwo jest zdemoralizowane do cna. Ale korupcja i złodziejstwo to ci na górze, absolutnie nie my.

A darmocha, którą mamił PIS, to pogłębianie demoralizacji

Less is more

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

==>trebliG,wróć do mojego posta i przeczytaj jeszcze raz a potem jeszcze raz a jak dalej nie zrozumiesz to dopytaj.

To a propos "budowania"przedszkoli.

==>Lech 35

wszystko można komentować,komentować nie hejtować o europejskim standardzie 100 dni spokoju nie wspomnę,bo debil petru już 26 października w rmf domagał się 500 zł. To jest sprawa dla specjalisty...

Nie zrozumieliśmy się. Nie jestem zwolennikiem programu 500+. Jest to postawienie sprawy na głowie i promowanie patologii. Protestuję jedynie przeciw stwierdzeniom typu: "Ciężko ci? To sobie poszukaj lepszej roboty.".

Rozumiem Cię, tylko co innego można zrobić? Zostac zawodowym klientem pośredniaka i GOPSu? Położyć się i czekać? Najlepiej z tabliczka "szlachta nie pracuje" czy "dla ludzi z moim wykształceniem nie ma w tym kraju pracy" Ja nie wiem, nie znam innego wyjścia. Można poszukać innej roboty, albo założyć działalność, jeśli ma się jakiś konkretny fach. No, można jeszcze zostać bandziorem, księdzem, czy politykiem, jak ktoś lubi.

Komorowskiemu zdarzyło się prawdę powiedzieć.

Cimoszewiczowi powodzianom kiedyś również.

I obaj przez to przegrali wyboru.

Dobry (skuteczny) polityk w demokracji musi kłamać

Less is more

Mam ich oboje w głębokim poważaniu. Nie bedę się zastanawiał, czyje gówno bardziej/mniej śmierdzi.

Po prostu, nie jestem smakoszem gówna.

Jednkowoż rozumiem, ze niektórym któreś musi smakować. A może nawet smakuje......

No to powiedz, co robisz jak Ci brakuje kasy? Idziesz ją zarobić, poszukać zleceń czy jakiejs lepszej roboty, czy szukasz gdzie by tu zapomogę załapać? Czy masz inne źródła finansowania? Bo nie kumam?

Społeczeństwo jest zdemoralizowane do cna. Ale korupcja i złodziejstwo to ci na górze, absolutnie nie my.

Mów za siebie, ja nie kradnę. :)

Póki co żadne złodziejstwo dozwolone prawem. Róznica jest taka, ze politycy przy żłobie sa na ogół bezkarni a reszta nie.

Edytowane przez jar1

==>trebliG,wróć do mojego posta i przeczytaj jeszcze raz a potem jeszcze raz a jak dalej nie zrozumiesz to dopytaj.

To a propos "budowania"przedszkoli.

Jeśli masz na myśli coś innego niż wynika z tego co piszesz, to bądź łaskaw wyjaśnić. Jak chcesz się bawić w kalambury, to poszukaj jakiegoś chętnego, mi się nie chce.

Komorowskiemu zdarzyło się prawdę powiedzieć.

Cimoszewiczowi powodzianom kiedyś również.

I obaj przez to przegrali wyboru.

Dobry (skuteczny) polityk w demokracji musi kłamać

Masz rację dodałbym i obiecywać gruszki na wierzbie ( jeden już nie obiecuje) ci ostatnio co obiecywali teraz kasy szukają a maja naobiecywane

Ten na samej górze nawet obiecał że jak nie wypełni obiecanek złoży dymisje ( w ciągu roku)

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

==>trebliG

Twoje lenistwo to Twoja sprawa.

Poczytaj, kto powiedział o budowie przedszkoli a potem zastanów się o co mnie pytasz.

==>trebliG

Twoje lenistwo to Twoja sprawa.

Poczytaj, kto powiedział o budowie przedszkoli a potem zastanów się o co mnie pytasz.

Napisałeś: "Podobno dzietności sprzyja budowanie żłobków i przedszkoli,tak stwierdziła dziś naczelna propagandystka peło renia kim. Jak rozumiem poprzednia koalicja nabudowała się tych przybytków,że hej!ktoś może wskazać miejsce tych inwestycji?czy jest to kolejny budowlany pomnik marnotrawstwa,jak w przypadku A2?l" To nie jest o przedszkolach? To przepraszam, moje lenistwo nie pozwala mi wnikać głębiej w Twoje wizje.... Z danych Gusu wynika jasno kto ile zbudował. Jak Cię interesuje gdzie, to sam znajduj, a nie zwalaj na innych skutków swojego lenistwa. Kto ile zmarnotrawił i gdzie, to również Twoja pasja i Twój problem, więc się jej oddawaj samodzielnie, mi się jakoś nie chce tego robić za Ciebie. Jeszcze jakieś problemy?

A o koszty utrzymania dziecka w przedszkolu pytam, bo to jest realny problem finansowy, ponoszony przez każdego rodzica. Skoro tak żywo interesujesz się przedszkolami i żłobkami to rozumiem, że to dla Ciebie prawdziwy problem dotyczący Twoich dzieci. Chyba że piszesz sobie żeby coś tam pisać, to sorki, szkoda mojego czasu.

Edytowane przez trebliG
Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Chłopie "jak powiedziała renia kim" i się odczep.

Ją pytaj,czy włądza ma budować przedszkola,nie mnie!

trebliG,leniom i manipulatorom mówię:ignore,bye!

Edytowane przez Paweł Skurzewski

Czyli nie ważne co powiedzieli, ważne ze to ta z peło powiedziała? No to jebłeś jak łysy w parapet, bo mnie peło wisi takim samym kalafiorem jak pissda, gdzieś w okolicy kolan mniej więcej. Dyskutować to ja mogę o faktach i ewentualnie o ich interpretacji. O cudzych urojeniach - jakby mniej, czyli wcale. Bez żalu, znajdziesz wielu chętnych rozmówców uwielbiających krytykowanie wszystkiego co pełowskie i brandzlujących się wszystkim co pissowskie. To ostatnio modne. Natomiast masz absolutną słuszność w jednym - manipulatorom zdecydowanie trzeba powiedzieć ignore i bye, dlatego dobranoc i spadaj na szczaw.

Edytowane przez trebliG

Czy Piotr Duda stanie na czele strajku górników również i teraz? Aktualne adresy posłów zna chyba lepiej niż kiedyś.

Ukryta Zawartość

Wróciło nowe:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Masz rację dodałbym i obiecywać gruszki na wierzbie ( jeden już nie obiecuje) ci ostatnio co obiecywali teraz kasy szukają a maja naobiecywane

Ten na samej górze nawet obiecał że jak nie wypełni obiecanek złoży dymisje ( w ciągu roku)

A który to jest "ten na samej górze"?

Bo ani Kaczyński, ani Rydzykieni - niczego takiego nigdy nie wydalili z siebie.

A innej "góry" nie ma.

Masz, Pawle S. - ciekawy sposób dyskutowania.

Ktoś Ci pokazuje, że rzecz jest czarniejsza, niż słynne dziury w Kosmosie, a Ty z uporem maniaka twierdzisz, że białe jak lelija.

"No proszę pana, w ten sposób to my się nigdy nie porozumiemy", jak rzekł Maks do Alberta w Seksmisji.

A potem na wszelki wypadek, by nie wylazła Twa małość - ignorem typa przebrzydłego!!!

Tak trzymaj. Fajne, pisiate metody...

Edytowane przez Bezlitosna Niusia

A który to jest "ten na samej górze"?

Bo ani Kaczyński, ani Rydzykieni - niczego takiego nigdy nie wydalili z siebie.

Ten trzeci ;) podpowiem ma długopis .....

Gość papageno

(Konto usunięte)

Masz, Pawle S. - ciekawy sposób dyskutowania.

Toteż od pierwszego postu na bocznicy ignoruję go, nie uwłaczając. Gdy czytam wątki o obecnej sytuacji ( a czasem czytam), widzę w większości białe pola. To ślad po pisowskich fanatykach. Podziwiam Was, pozostali Panowie, że chcecie z nimi rozmawiać. Tylko co z tego podziwu wynika?

Toteż od pierwszego postu na bocznicy ignoruję go, nie uwłaczając. Gdy czytam wątki o obecnej sytuacji ( a czasem czytam), widzę w większości białe pola. To ślad po pisowskich fanatykach. Podziwiam Was, pozostali Panowie, że chcecie z nimi rozmawiać. Tylko co z tego podziwu wynika?

Powiem tak pamiętam czasy jak władcy obecni rządzili 8 lat temu, pamiętam czasy jak mieszali jeszcze wcześniej

pamiętam czasy lat 80 i

jakoś nie mogę spokojnie przejść koło takich spraw które wokół mnie mojej rodziny, miasta ,kraju się dzieje

żeby odpowiedzieć na zadane pytanie ( warte zastanowienia) potrzeba byłoby wielu słow

przepraszam ale już sił człowiek nie ma czasem na walkę z wiatrakami ( przepraszam wiatraka tutaj :) :)

Może tak zakończę

Nie ma ideałów każda władza ma wady lecz z doswiadczenia i miom zdanie ( Słowo MOIM jest dla mnie bardzo ważne)

Tej władzy na pewno najmniej będę zwolennikiem( mam dość tych co władze budują na dzieleniu społeczeństwa Polaków na tych "swoich" i tych co stali tam gdzie ZOMO

( stałem zawsze z drugiej strony.)....

Tu nie ma co podziwiać, miły Kolego:)

A i słowo "rozmowa" jest ociupinkę na wyrost.

Ja, marny żuczek, mający (prawdę rzekłszy), kto z kim się żre - w dupie najgłębiej, muszę MUSZĘ! się dowiedzieć kiedyś, co wyznawcy pisdrakowaci odpowiedzą na zarzut, że "w tej partii, za młodu - wszyscy kradli i pozostało im to do dziś".

Gdy obrońców tejże zatrważającej zgrai przygłupów - dodam do 'ignorowanych', nie dowiem się niczego, Przyjacielu:-)

Jak tam posieł Pięta?

Za pugilaresy się trzymata w tej pisiackiej szatni, czy wierzyta w te debilizmy, którymi (zgodnie z katolickim obyczajem) - okadza?

Bo buty, jako że nie macie innego wyjścia - nosicie w reklamówkach od Portugala.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia

Zapraszam do lektury wątku :

Ukryta Zawartość

Post #180

Ukryta Zawartość

Czyli nie ważne co powiedzieli, ważne ze to ta z peło powiedziała? No to jebłeś jak łysy w parapet, bo mnie peło wisi takim samym kalafiorem jak pissda, gdzieś w okolicy kolan mniej więcej. Dyskutować to ja mogę o faktach i ewentualnie o ich interpretacji. O cudzych urojeniach - jakby mniej, czyli wcale. Bez żalu, znajdziesz wielu chętnych rozmówców uwielbiających krytykowanie wszystkiego co pełowskie i brandzlujących się wszystkim co pissowskie. To ostatnio modne. Natomiast masz absolutną słuszność w jednym - manipulatorom zdecydowanie trzeba powiedzieć ignore i bye, dlatego dobranoc i spadaj na szczaw.

To Tylko pisowski fanatyk. Tutaj tylko lekarz od głowy może pomóc.

chwilowy brak działalności w audio.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.