Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Portrety kiedyś królów, potem prezydentów czy faktycznych przywódców w instytucjach państwowych to poza bardzo nielicznymi wyjątkami domena państw totalitarnych. W państwach gdzie forma rządów jest inna portretów bez porównania mniej, lub nie ma ich wcale. Co do symboli religijnych i ich obecności poza miejscami kultu się naturalnie zgadzam. To, że u nas ich pełno tylko świadczy, że spod politycznego wpływu KK nie potrafiliśmy się jeszcze wyzwolić.

Ukryty sort rządzącej partyjki już nabył takie cudo ?

CDN Dobrej Zmiany czyli szczęśliwi liczą czas od miesięcznicy do....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

każdy prawdziwy wolak o przepraszam Polak powinien to miedź.....

Wyjaśniam, że nie do końca żartowałem. O ile drażni mnie krzyż poza miejsce kultu religijnego - np. w takim miejscu jak komisariat policji czy super market, to nie widzę nic złego w tym, aby w urzędach i instytucjach publicznych wisiały wizerunki przywódców państwa.

czyli powrót do przeszłości brawo..... marzenia się spełniają

Ukryta Zawartość

Hmmm...

Może te kalendarze to symbole nowej religii państwowej, religii smoleńskiej? Wiele na to wskazuje.

Jestem Europejczykiem.

ośmiorniczkami

do nabycia w przystępnych cenach np. w Biedronce.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Ale Beatka ładnie zasunęła z tymi ośmiorniczkami.

Podała może ile ośmiorniczek można by zjeść u Sowy za ostatni wypad Dudy na narty ?

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Podała może ile ośmiorniczek można by zjeść u Sowy za ostatni wypad Dudy na narty ?

spotkanie prywatne prezesa z Orbanem tez do tanich nie należało z tego co pamiętam ponad 13 tysięcy

ale tutaj i w Tym co Ty napisałeś

demencja prawiczków dopada .......

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

spotkanie prywatne prezesa z Orbanem tez do tanich nie należało z tego co pamiętam ponad 13 tysięcy

ale tutaj i w Tym co Ty napisałeś

demencja prawiczków dopada .......

Wtedy narodowi się to nie podobało teraz naród zmienił zdanie i mu się podoba. Jak dostanie jeszcze jedno 500 to będzie się podobać jeszcze bardziej.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Jak dostanie jeszcze jedno 500 to będzie się podobać jeszcze bardziej.

POprzedni rządzący dopiero sobie w brodę plują,że oni na to nie wpadli.

Ale Beatka ładnie zasunęła z tymi ośmiorniczkami. Ona naprawdę zaczyna mi się podobać...W końcu ktoś z jajami

No, ze dwa lata pani kufajkowa czekała aby zabłysnąć przed swoimi jakimś sucharem.

Jesteś chory. Zupełnie jak ukraiński demokrata. Wskaż podstawy prawne i moralne pouczania Polski przez USA.

Wskaż podstawy prawne dla "Dyplomacja".

Ambasador USA w Polsce w ogóle jest nieoficjalnie i nikogo nie reprezentuje. Jak widzę znasz się na dyplomacji...

Ty już lepiej nic nie pisz, ten tekst jasno pokazuje że rozumiesz tyle samo jak ci których popierasz.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Wskaż podstawy prawne dla "Dyplomacja".

(...)

W Polsce - Konstytucja i ustawy szczególne.

(...)

Ty już lepiej nic nie pisz, ten tekst jasno pokazuje że rozumiesz tyle samo jak ci których popierasz.

Raczej tylko to, że język polski jest znacznie trudniejszy do zrozumienia, niż pismo obrazkowe. Nie uczuli cię w szkole o środkach wyrazu - np. o ironii?

A kogo konkretnie popieram twoim zdaniem?

Raczej tylko to, że język polski jest znacznie trudniejszy do zrozumienia, niż pismo obrazkowe. Nie uczuli cię w szkole o środkach wyrazu - np. o ironii?

Tak myślałem, typowa retoryka. Słychać ją od ok. 100 dni w telewizji. Swoją drogą może jedyny słuszny elektorat zacząłby faktycznie używać pismo obrazkowe, adresat pomyśli że to żart i nie wyciągnie pochopnych wniosków, choćby że autor to idiota.

POprzedni rządzący dopiero sobie w brodę plują,że oni na to nie wpadli.

Na takie pomysły potrafi każdy wpaść, ale nie każdy umie określić dalekosiężne skutki takiego działania. W dalszym ciągu 500+ może stanowić w przyszłości problem dla budżetu a pozytywne skutki jego działania wcale nie są takie oczywiste.

CDN Dobra Zmiana dział Zdrowie

Wytyczne dla urzędników resortu zdrowia. Dotarliśmy do tego pisma

czyli

Nie zajmować wiceministrowi więcej niż 15 minut, nie pisać długich maili, nie drukować dokumentów dwustronnie - to wytyczne dla urzędników resortu zdrowia, dotyczące tego jak mają się zachowywać w kontaktach z wiceministrem Krzysztofem Łandą.

Ukryta Zawartość

Radio Zet i już

Ukryta Zawartość

Oto, jak wygląda ów słynny "Pakiet demokratyczny"

"Posłowie opozycji chcą stworzyć parlamentarny, ponadpartyjny zespół ds. ładu konstytucyjnego i praworządności. Dzisiaj w Sejmie złożono dokumenty w tej sprawie – poinformowali podczas wspólnej konferencji prasowej posłowie Nowoczesnej, PO oraz PSL.

Obecnie do zespołu zgłosili się przedstawiciele wszystkich klubów opozycyjnych, także Kukiz'15 – obecnie akces zgłosiło 12 posłów oraz jeden senator."

Minister ds. europejskich Konrad Szymański stwierdził:

- Nie spotkałem żadnego polityka PiS, który chciałby zlekceważyć albo grać na czas w tej sprawie (sporu o TK - PAP). Ta sprawa jest ważna, natomiast jestem przekonany, ze jej rozwiązanie jest w Polsce.

Efekt?

"Poseł PiS Michał Wójcik powiedział, że posłowie PiS do zespołu nie wstąpią."

Po co, przecież "Mamy ład konstytucyjny, konstytucja działa, a to, że nie jest stosowana, to jest zupełnie inna sprawa. Ubolewamy nad tym."

Skąd PiS bierze tych wszystkich swoich jajcarzy?

Jestem Europejczykiem.

nie widzę nic złego w tym, aby w urzędach i instytucjach publicznych wisiały wizerunki przywódców państwa.

Jeżeli tylko urzędnicy je sobie kupią za własne pieniądze, proszę bardzo. Natomiast jak podatnik zdecydowanie preferuję ładnie acz skromnie oprawione co ważniejsze ustępy z Konstytucji.

Widać jakąś wielka różnicę w porównaniu z traktowaniem opozycji w poprzednim Sejmie przez koalicję PO/PSL? Nie.

Nie przypominam sobie zbytniej aktywności PiSu jako opozycji, poza zagraniami czysto piarowymi.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Jeżeli tylko urzędnicy je sobie kupią za własne pieniądze, proszę bardzo. Natomiast jak podatnik zdecydowanie preferuję ładnie acz skromnie oprawione co ważniejsze ustępy z Konstytucji.

(...)

Swoją wypowiedź uzasadniłem ty,ze w dobie powszechnego dostępu do studiów wyższych zdarzają się studenci politologii czy administracji, którzy nie znają przywódców własnego państwa. Przecież Polska to nie zagranica, gdzie na początku lat 1990 delegację rządu Bieleckiego pomylono z jakimiś za przeproszeniem Arabami( bo co drugi polski funkcjusz rządowy był zarośnięty niczym Muzułmanin ). A Konstytucje jeszcze obowiązującą rozesłano ok. 1997 do obywateli, ale nie każdy pewnie ją jeszcze ma, bo towarzyszyła jej przedmowa Kwaśniewskiego.

(...)

Nie przypominam sobie zbytniej aktywności PiSu jako opozycji, poza zagraniami czysto piarowymi.

A tego to nie wiedziałem, że w poprzedniej kadencji jedyną partia opozycyjna był PiS. Słyszałem jednak, jak też skarżył się na sejmowa zamrażarkę.

A tego to nie wiedziałem, że w poprzedniej kadencji jedyną partia opozycyjna był PiS. Słyszałem jednak, jak też skarżył się na sejmowa zamrażarkę.

A ja coś takiego napisałem? Pozostałych partii nie ma w Sejmie więc nie ma co do nich wracać. Może się i na cośtam skarżył ale głównie zajmował się smoleńskami i ośmiorniczkami a nie merytoryką.

Swoją wypowiedź uzasadniłem ty,ze w dobie powszechnego dostępu do studiów wyższych zdarzają się studenci politologii czy administracji, którzy nie znają przywódców własnego państwa.

Być może się zdarzają ale uzasadnienie raczej mało efektywne.

Taki off-topic. Dziś przeprowadziłem mały eksperyment socjologiczny. Kręcąc się po okolicy mówiłem nieznajomym ludziom "dzień dobry". Na dwadzieścia osób odpowiedziały DWIE. Piętnaście zignorowało mnie, albo ominęło szerokim łukiem. Od trzech dowiedziałem się, że mam nierówno pod sufitem. Piękna ta nasza Polska i jej mieszkańcy.

Taki off-topic. Dziś przeprowadziłem mały eksperyment socjologiczny. Kręcąc się po okolicy mówiłem nieznajomym ludziom "dzień dobry". Na dwadzieścia osób odpowiedziały DWIE. Piętnaście zignorowało mnie, albo ominęło szerokim łukiem. Od trzech dowiedziałem się, że mam nierówno pod sufitem. Piękna ta nasza Polska i jej mieszkańcy.

Gratuluję odwagi. To badanie terenowe potwierdza wyniki badań prof. Czapińskiego nad zaufaniem społecznym.

Każe też zastanowić się nad odstępem między pewnymi naszymi mitami Polaka (katolik, ale otwarty i tolerancyjny) a rzeczywistością (tępy i nieufny ksenofobiczny buc).

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Gratuluję odwagi. To badanie terenowe potwierdza wyniki badań prof. Czapińskiego nad zaufaniem społecznym.

Każe też zastanowić się nad odstępem między pewnymi naszymi mitami Polaka (katolik, ale otwarty i tolerancyjny) a rzeczywistością (tępy i nieufny ksenofobiczny buc).

Niekoniecznie. Raczej potwierdza to, że od 1989 zaistniały na trwałe i ciągle pogłębiają się niekorzystne zjawiska społeczne - takie jak: znikanie więzi społecznych, różne antagonizmy czy nieufność do innych ludzi. Doprowadziła do tego władza wywodząca się z "Solidarności".

Praktyka pokazuje, że politycy różnych, nawet odległych od siebie, opcji nie są ze sobą, aż tak bardzo skłóceni, jak to demonstrują. Nie ma w tym nic dziwnego. Przecież rządzenie skonfliktowanym wewnętrznie społeczeństwem je łatwiejsze.

"- Potwierdzam, będę pracowała w Link4, gdzie zajmę się marketingiem i PR - mówi nam Patrycja Kotecka, była dziennikarka, a prywatnie żona Zbigniewa Ziobry. O tym, że Kotecka zostanie szefową marketingu w Link4 jako pierwszy nieoficjalnie poinformował serwis Fakt24. W rozmowie z nami Patrycja Kotecka potwierdza tę informacje." onet.pl

No proszę, jest dobra zmiana!

Jestem Europejczykiem.

Niekoniecznie. Raczej potwierdza to, że od 1989 zaistniały na trwałe i ciągle pogłębiają się niekorzystne zjawiska społeczne - takie jak: znikanie więzi społecznych, różne antagonizmy czy nieufność do innych ludzi. Doprowadziła do tego władza wywodząca się z "Solidarności".

a nie technologie, otwarcie na zachód, komputery, komórki i inne takie?

na władzę zwalasz?

Praktyka pokazuje, że politycy różnych, nawet odległych od siebie, opcji nie są ze sobą, aż tak bardzo skłóceni, jak to demonstrują.

a to racja

w telewizji wrogowie, wieczorem razem wódeczka

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

a nie technologie, otwarcie na zachód, komputery, komórki i inne takie?

na władzę zwalasz?

(...)

Technologie działają w obie strony - dzielą i łączą. Władza też je umiejętnie wykorzystuje. Nie uważasz?

od wejścia telefonów, mejlów, forów i innych takich wynalazków zupełnie zmienił się schemat kontaktów międzyludzkich

władza? robią co mogą, aby nowinki wszelakie ku swojej korzyści obrócić

od wejścia telefonów, mejlów, forów i innych takich wynalazków zupełnie zmienił się schemat kontaktów międzyludzkich

władza? robią co mogą, aby nowinki wszelakie ku swojej korzyści obrócić

Mówisz o tej ustawie o podsłuchach?

Jestem Europejczykiem.

Znów peszek:

Ukryta Zawartość

Ależ życie pod knutem prezesa jest straszne. Boli bardzo

Ukryta Zawartość

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.