Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Cierpliwie czekam na merytoryczne argumenty za wyjściem z UE.

Merytoryczne?

Już biegnę z odpowiedzią, chociaż spóźnioną:

Niechaj mnie się żadne cielę nie urodzi, a tym psubratom angielskim - zdechnie wszystko.

Daj spokój, Genesis...

Co i ja pocznę (nauczyciel), co mój Brat, co dzieci ?...

Co, zmywający u Dzikich?:-)

Nierząd niejakiej Szydło - trzeba w te pędy rozgonić.

Choć to dziwne i niesłychane dzieje będą...

Brytyjczycy nie mają tendencji samobójczych, tylko inne podejście do imigracji. Przyjezdni z Indii czy Pakistanu to "swoi", a Polacy to ktoś z "dzikich pól". Dlatego w razie czego, to pozbędą się naszych "operatorów mopa" i "managerów zmywaka" bardzo szybko.

No ale Unię, naszą dobrodziejkę, chcą opuścić. To nie samobójstwo?

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Byłem, pracowałem tam i wiem, o czym gadasz, Przyjacielu Genesis...

Mieszkałem wtedy w okolicach Zachodnich,gdzie - bywało- strach do metra było wleżć, bo "- śmy wygrali"!!!!:-) Kibolstwo i dno.

Ale - gdy już porządni? ludzie, w tym i ja (?) - wyleżli z metra i do domu trafili - nic ich złego nie trafiło.

A był to rejon hinduski i - cichy.

Prócz rejwachu dzieci, ktôrym wolno:)

Mało tego:

Gdy się okoliczny sprzedawca (zwany przezemnie Dzikim, dowiedział, że syn mi się rodzi - przybiegł z podarunkiem.

Mnie już nie było- leciałem do Polski!:)

Toc to rano wspomniana była wczorajsza demonstracja w Gdańsku i związane występy tych "prawdziwych" Polaków a teraz czytam że policja jest wszystkiemu winna że dziwoje niesłusznie zatrzymali ( i nie tylko)

że" chłopaków z tej prawdziwej walczącej" którzy przypadkowo na tramwaj czekali lub do kina szli zatrzymano .....

teraz policjanci bujta się sam minister ten od policji przejrzy filmy gdyż procedury złamane mogą byc ....

coraz piękniej w tym kraju

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Minister spraw wewnętrznych zlecił kontrolę po interwencji policji w Gdańsku

Minister Mariusz Błaszczak polecił Komendzie Głównej Policji wyjaśnienie przebiegu wczorajszej interwencji w Gdańsku. Na miejsce udali się już pracownicy Biura Kontroli.

Ukryta Zawartość

No ale Unię, naszą dobrodziejkę, chcą opuścić. To nie samobójstwo

niektorzy mysla podobnie.Takim wielkim brytyjczykom europa moze podskoczyc.No to zobaczymy.

a tak to mniej wiecej sie zacznie>>>>>>>Migranci z Polski godzą się na coraz gorsze warunki pracy. "Norwegowie są poirytowani"

Z powodu kryzysu w sektorze naftowym, który dotknął niemal każdą branżę w wielu firmach wciąż trwają fale zwolnień, a o pracę coraz trudniej. Spadła też liczba obcokrajowców przyjeżdżających do Norwegii. Ci, którzy zostali godzą się na niższe płace i gorsze warunki zatrudnienia. Obecnie łamanie praw pracowniczych i zaniżanie pensji to częsta praktyka w norweskich firmach.

A na Kremlu jubel trwa nieprzerwanie od 25.10.2015. "Kurica nie ptica, Polsza nie zagranica". Po krótkim zachłyśnięciu się Zachodem Polacy wracają do swego naturalnego położenia jako część Wschodu. Kaczyński dostanie Order Lenina z Gwiazdą.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

"Minister Mariusz Błaszczak polecił Komendzie Głównej Policji wyjaśnienie przebiegu wczorajszej interwencji w Gdańsku. Na miejsce udali się już pracownicy Biura Kontroli.

Jak poinformowano na profilu resortu na Twitterze, w przypadku złamania procedur wobec interweniujących funkcjonariuszy zostaną wyciągnięte konsekwencje. Wczoraj w rozmowie z Onetem komisarz Maciej Stęplewski zapewniał, że żaden z policjantów nie dopuścił się prowokacji w stosunku do zebranych. - Takie opinie nie są zgodne z prawdą, to byłoby co najmniej nieprofesjonalne z naszej strony - podkreślał." http://wiadomosci.onet.pl/trojmiasto/minister-spraw-wewnetrznych-zlecil-kontrole-po-interwencji-policji-w-gdansku/htyem6

"Wśród zatrzymanych była Maria Kołakowska, córka gdańskiej radnej PiS. Film z zatrzymania dziewczyny pojawił się na Youtube serwisu Gdansk.pl. Widać na nim, jak policjanci skuwają i przyciskają do ziemi dziewczynę. Jeden z przechodniów tłumaczy, że "ona tylko czekała na tramwaj". W pewnym momencie podchodzi kobieta i zwraca się do dziewczyny: "Pani Aniu...", ta zaś odpowiada: "To Marysia. Mama dalej walczy"."

http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,147963,20119975,starcia-policji-z-narodowcami-w-gdansku-blaszczak-zleca-kontrole.html

No i mamy niejednoznaczną sytuację. Bowiem nie wiadomo, czy minister Błaszczak stoi murem za Policja, czy tez stawia Policję pod murem.

Policja powinna się nauczyć, kogo wolno skuwać i pałować,

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

W zasadzie wszystko jasne: "- Sam fakt brutalnego potraktowania przez policję młodej kobiety, która prawdopodobnie nie była agresywna, powalenie na ziemie tej pani, skrępowanie, przyciskanie do ziemi, to jest nieakceptowalne - powiedział w programie "Jeden na jeden" w TVN24 Mariusz Błaszczak.

Szef MSWiA komentował w ten sposób interwencji policji w Gdańsku w stosunku do środowisk narodowych, protestujących wobec Marszu Równości. - Ja takiego zachowania nie akceptuję, powiedziałem to komendantowi głównemu policji, bo to wszystko wskazuje, że policja jest silna wobec słabych, a policja powinna być silna wobec silnych - dodał.

- Jeżeli doszło do złamania prawa, to można było przeprowadzić zatrzymanie w inny sposób, z pewnością nie w taki - ocenił Błaszczak. - Tak traktować kobiety przez mężczyzn nie można - dodał." http://wiadomosci.onet.pl/kraj/blaszczak-o-akcji-policji-w-gdansku-to-jest-nieakceptowalne/jsgtqz

Minister wyraźnie udzielił instrukcji na teraz - komisji wewnętrznej oraz na przyszłość - interweniującym policjantom. Brutalnie traktowana pani ( tu należy zaznaczyć, że nie była w widocznej ciąży, ani osoba o widocznym kalectwie) szeroko uśmiechała się do kamer i mocno uciskania funkcjonariuszem swobodnie wygłaszała wyraźnie wcześniej przygotowany tekst. Na przygotowanych wyglądali też przypadkowi świadkowie - szczególnie bardzo aktywna pani w koszulce narodowców. W ogóle całe zajście wyglądało na odpowiednio przygotowane. Wręcz podziwiałem sprawność jego aktorów.

Przypuszczam że w Gdańsku jest teraz popłoch i to nie tylko wśród szeregowych pałkowych, ale szczególnie wśród kierownictwa. Czyżby od dziś każdy uczestnik burd ulicznych krzyczący, że jest narodowcem, może czuć się bezkarnie?

Przecież PiS musi dbać o swój elektorat i siłę, którą planuje rzucić do walki na ulicy w razie problemów.

Jestem Europejczykiem.

Rozumiem, że jasnogrodzianie powinni zrezygnować z 500+. Kierując się świadomą troska o budżet i władzę.

Widziałeś kogoś kto sam zrezygnuje z tego co mu się należy ? Trzeba po prostu rozdawać w sposób kontrolowany. Może nie bezmyślnie wszystkim tylko tym co naprawdę potrzebują. Była o tym mowa ale PiS wolał zrobić po swojemu bo trzeba było szybko.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Widziałeś kogoś kto sam zrezygnuje z tego co mu się należy ? Trzeba po prostu rozdawać w sposób kontrolowany. Może nie bezmyślnie wszystkim tylko tym co naprawdę potrzebują. Była o tym mowa ale PiS wolał zrobić po swojemu bo trzeba było szybko.

To czym się rożni ciemnogród od jasnogrodu?

To czym się rożni ciemnogród od jasnogrodu?

Ciemnogród wierzy. Głównie w utopie. Jasnogród wie że trzeba zapieprzać żeby do czegoś dojść. Wiara na pokaz jest niepotrzebna.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Ciemnogród wierzy. Głównie w utopie. Jasnogród wie że trzeba zapieprzać żeby do czegoś dojść. Wiara na pokaz jest niepotrzebna.

Przedstawiłeś swoja wykładnię ciemno i jasnogrodu. W mojej ocenie jest to... prawda. Ta trzecia.

Przedstawiłeś swoja wykładnię ciemno i jasnogrodu. W mojej ocenie jest to... prawda. Ta trzecia.

Dokładnie, to moja wykładnia. Można się się z nią nie zgadzać.

Edytowane przez Lech36

Moja idolka ta od mamy Kołakowskiej w akcji

dziewczątko w drodze na tramwaj .....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Prezes od dłuższego czasu zakłada Ci kaganiec a Ty.... dalej ujadasz na PO.

to do modrzewia

Edytowane przez wojciech iwaszczukiewicz

Będe ujadał na kogo będe chciał,bez względu na to czy ci się podoba czy nie.Sam na nich głosowałem,więc jestem do krytyki uprawniony.

A to do ciebie.

PiCmani mi wiszą.

A to,że prowadzą w sondażach to akurat fakt.

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.