Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Przypadkowo, (naprawdę) wbiłem się na Superstację.

Dla Elizy ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Kontrowersje wokół finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy pojawiły się m.in. po słowach posłanki PiS Krystyny Pawłowicz. ...

Fox, dałeś choć zeta na Orkiestrę?

Nie.

No chyba, że nie pamiętam, zbierają już bardzo długo. Czasem daję chłopakom jak im brakuje do czegoś i mówią to wprost.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Rzecz w dotarciu do dokładnych rozliczeń WOŚP i Melona, żeby osoby wpłacające wiedziały jaka jest rzeczywista skuteczność tej zbiórki - 55% czy 98%?

Może tobie jest wszystko jedno, masz prawo tym się nie interesować.

Ale są osoby, które chcą wiedzieć, ile % z ich darowizny idzie na te inkubatory a ile na melona.

jeszcze raz ta sama wklejka;

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tak.

Z takich zestawień wynika, jak wielkim malwersacją podlegają pieniądze Caritasu. Dodajmy w dużej części dofinansowywane z budżetu państwa.

Ale to tylko liczby, jak wiemy mogące podlegać manipulacji.

W tej manipulacji brylują przeciwnicy Owsiaka.

Ale zostawmy.

Ponawiam pytanie:

Gdzie są te sprzęta zakupione przez Caritas?!

Fox.

Gdzie widziałeś coś podarowanego potrzebującym przez Caritas?!

Grzegorz

Gdzie wyczytałeś, że! mam coś przeciwko Akcji?? Nie daję na żadne organizacje dobroczynne a już na pewno nie na Caritas!

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Ile razy Owsiak ma udowadniać,że nie jest wielbłądem?Przecież wszystko jest jawne i do sprawdzenia.I prawiczkowi krytykanci WOSP doskonale o tym wiedzą.Po prostu świadomie i z premedytacją posługują się kłamstwem,insynuacją i pomówieniem.A wszystko dlatego,że nie odpowiada im światopogląd Owsiaka.

To wołanie na puszczy.

Spokojnie, idzie ku lepszemu. Panowie purpuraci dojeżdżą swoje fury a nowe będą plebejskie typu Skoda. Papież zlikwiduje Bank Watykański, sprzeda aktywy i nieruchomości a kasę rozda potrzebującym.

Ukryta Zawartość

Na tym "rozliczeniu" Matka Kurka nie zostawił już dawno suchej nitki:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

No mam nadzieję. Zdenerwowany lekarz to nie jest najlepsze co może spotkać pacjenta:)

Ile razy Owsiak ma udowadniać,że nie jest wielbłądem?Przecież wszystko jest jawne i do sprawdzenia.I prawiczkowi krytykanci WOSP doskonale o tym wiedzą.Po prostu świadomie i z premedytacją posługują się kłamstwem,insynuacją i pomówieniem.A wszystko dlatego,że nie odpowiada im światopogląd Owsiaka.

Swiatopogląd Owsiaka jest jego prywatną sprawą, natomiast pieniądze - już nie.

W lutym Owsiak ma wystąpić przed sądem w Złotoryi na rozprawie, którą wytoczył Matce Kurce.

Matka Kurka domaga się pełnego wglądu w finanse WOŚP i Melona a sędzia wydaje się nie rozgrzany - takie przynajmniej wrażenie sprawiał po pierwszej rozprawie, gdzie wspólnie z Kurką niszczył adwokata Melona, który żądał przeniesienia procesu do Warszawy, gdzie Kurce zmieniono by przy okazji procesu jeszcze płeć i obywatelstwo...

Także jest duża szansa że prawda o finansach WOŚP wkrótce wyjdzie na jaw.

Choć krążą słuchy, że Owsiak w ostatniej chwili może wycofać powództwo, byle tylko nie upublicznieć papierów, na co Kurka ostrzy sobie zęby.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

A miał wystarczyć Citroen 2CV!

Miał , ale nie wystarczył , zresztą , jak słusznie zauważyła kiedyś A.Hepburn , do pomagania innym wystarczą ręce .

Nie daję na żadne organizacje dobroczynne a już na pewno nie na Caritas!

I bardzo słusznie Fox , ja również nie wspieram żadnych fundacji , zawsze pomagam osobiście , dzięki temu mam pewność , że pomoc trafiła we właściwe ręce i w całości .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Piotr

Jak pomagasz osobiście?

Pomagam swoim znajomym , rodzinie , sąsiadom , pomoc , jaką im ofiarowuję nie zasadza się tylko na pieniądzach , np. pomagam bezinteresownie (dosłownie ) mojej samotnej sąsiadce w opiece i toalecie jej sparaliżowanej po udarze matce .

Piotr

Ile razy Owsiak ma udowadniać,że nie jest wielbłądem?

'

Ja tam lubię Owsiaka szczególnie za to, że Wojtuś musi udowadniać jak to wielbłąd nie jest Owsiakiem.

Pomagam swoim znajomym , rodzinie , sąsiadom , pomoc , jaką im ofiarowuję nie zasadza się tylko na pieniądzach , np. pomagam bezinteresownie (dosłownie ) mojej samotnej sąsiadce w opiece i toalecie jej sparaliżowanej po udarze matce .

I o to chodzi Piotrek!

Wielu z nas ma osoby potrzebujące pomocy w najbliższej rodzinie a jednak wolą aby zajął się nimi profesjonolista, bo patrzeć nie mogą albo odór zbyt silny...

A ja myślę,że tylko tak sobie gadacie o tej osobistej pomocy.A nie robicie nic.Pomoc humanitarna to tez jest robota dla profesjonalistów.

W mojej rodzinie Wojciechu wszyscy umierali w domu. Ja przy tym nie byłem bo robię za granicą. Cwaniak jestem...

I o to chodzi Piotrek!

Wielu z nas ma osoby potrzebujące pomocy w najbliższej rodzinie a jednak wolą aby zajął się nimi profesjonolista, bo patrzeć nie mogą albo odór zbyt silny...

Toaleta chorej osoby nie należy do przyjemności , ale nie ukrywam , że szacunek i sympatia , jaką darzę matkę mojej sąsiadki pozwoliła mi przełamać bariery niesmaku , zresztą są specjalne pianki , które nie tylko ułatwiają mycie , ale przede wszystkim neutralizują przykry zapach , to naprawdę nie jest takie straszne/okropne , kwestia wprawy i odpowiedniego przygotowania .

Piotr

Ale co to ma wspólnego z pomocą humanitarną?Rodzina to zupełnie co innego.

Jak ty mało rozumiesz. Tylko penisy i wielbłąd ci w głowie.

Genderzlewaczenie przysłania ci świat.

A ja myślę,że tylko tak sobie gadacie o tej osobistej pomocy.A nie robicie nic.Pomoc humanitarna to tez jest robota dla profesjonalistów.

Panie Wojciechu każda pomoc jest istotna , ja w swoim życiu pomogłem i pomagam na różny sposób i na miarę swoich możliwości , i powiem panu , że wysłanie paru groszy jest niczym wobec wniesienia ok. 40 wiader węgla na 3 piętro w starej kamienicy(pot dosłownie leje się po tyłku) , czy umycie osranej dupy , ale nic to , gdy widzę uśmiech i obopólną radość oraz towarzysząca mi świadomość , że nie zawiodłem bliźniego w potrzebie i mam cichą nadzieję , że wyświadczone dobro kiedyś do mnie wróci .

Piotr

Toaleta chorej osoby

Masz ode mnie plusa.

Miałem to na co dzień przez rok. Można i trzeba pomagać mimo wszystko.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.