Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

...a to raczej w twoim mniemaniu ale przekaże mu Twoje spostrzeżenia.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Na tym "rozliczeniu" Matka Kurka nie zostawił już dawno suchej nitki:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

WOW nieźle!!!

Human, not human

Freedom, no freedom

Change, no change

Revolution

Employment, no employment

Choice, no choice

Memory, no memory

Revolution

Melon , no melon

Land Rover no Land Rover

philanthropy , no philanthropy

memory no memory

Revolution

Swiatopogląd Owsiaka jest jego prywatną sprawą, natomiast pieniądze - już nie.

W lutym Owsiak ma wystąpić przed sądem w Złotoryi na rozprawie, którą wytoczył Matce Kurce.

Matka Kurka domaga się pełnego wglądu w finanse WOŚP i Melona a sędzia wydaje się nie rozgrzany - takie przynajmniej wrażenie sprawiał po pierwszej rozprawie, gdzie wspólnie z Kurką niszczył adwokata Melona, który żądał przeniesienia procesu do Warszawy, gdzie Kurce zmieniono by przy okazji procesu jeszcze płeć i obywatelstwo...

Także jest duża szansa że prawda o finansach WOŚP wkrótce wyjdzie na jaw.

Choć krążą słuchy, że Owsiak w ostatniej chwili może wycofać powództwo, byle tylko nie upublicznieć papierów, na co Kurka ostrzy sobie zęby.

Mam tylko nadzieję że nie pójdzie na żaden układ zwłaszcza finansowy bo to byłaby katastrofa!!!!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Masz ode mnie plusa.

Miałem to na co dzień przez rok. Można i trzeba pomagać mimo wszystko.

Ja to przerabiam od 6 miesięcy , najgorszy był dla mnie pierwszy raz , nie byłem pewny , czy dam radę i nie ukrywam , że pianki w sprayu bardzo mi pomogły (najgorszy jest zapach ) , gdyż rewelacyjnie neutralizują smród (prawie nic nie czuć ) .

Mam nadzieję Jacku , że życie nas (Ciebie / mnie ) aż tak nie doświadczy , że do końca naszych dni będziemy samowystarczalni , oszczędzając nam zakłopotania , a naszym bliskim uciążliwości , i oczywiście trzeba pomagać , choć bywa to trudne i nieprzyjemne , serdeczności !

Piotr

Nie wiedziałem,że jesteście w takiej komitywie.

Nie wiem jak u ciebie ale zawsze jest ze mną.

Mam nadzieję

Też mam taką nadzieję.

Panowie,to bardzo pięknie,że pomagacie bliźnim z waszego otoczenia ale czemu nie widzicie miejsca dla organizacji pomocowych.One działaja na szerszą skalę ,mają doświadzcenie i rozeznanie w potrzebach.Ja tu nie widzę konfliktu.

rganizacji pomocowych

Wolę określenie "ludzie dobrej i bezinteresownej woli" Wojciechu, dlatego się różnimy.

Edytowane przez xniwax

Panowie,to bardzo pięknie,że pomagacie bliźnim z waszego otoczenia ale czemu nie widzicie miejsca dla organizacji pomocowych.One działaja na szerszą skalę ,mają doświadzcenie i rozeznanie w potrzebach.Ja tu nie widzę konfliktu.

Ja co roku przekazuję 1 procent podatku Vat na rzecz konkretnego dziecko , po prostu nie ufam już żadnym fundacjom i organizacjom , wiem , że to niewiele , ale również pomagam finansowo swojej mamie(ma niską emeryturę) , i oczywiście nie jetem w stanie pomóc tak , jak bym sam sobie tego życzył , po prostu finansowo nie przeskoczę potrzeb wszystkich potrzebujących .

Piotr

Panie Wojciechu każda pomoc jest istotna , ja w swoim życiu pomogłem i pomagam na różny sposób i na miarę swoich możliwości , ...

No dobra. A gdzie jest rozliczenie?

No dobra. A gdzie jest rozliczenie?

Mam nadzieję , że w sercach obdarowanych , i jak już kiedyś wspomniałem (i święcie w to wierzę ) , że wyświadczone dobro , w ten , czy inny sposób zawsze do nas wróci .

Piotr

Mam nadzieję , że w sercach obdarowanych , i jak już kiedyś wspomniałem (i święcie w to wierzę ) , że wyświadczone dobro , w ten , czy inny sposób zawsze do nas wróci .

Wróci się tym co pomagają z "potrzeby serca" i te prawdziwe "non profit" WOŚP, MELON,OWSIAK i jego bryka do pięt Ci Piotrze nie dorasta.

Wzruszyłem się czytając twoje ostatnie wpisy w tym temacie.

pozdr :)

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

W samej Irlandii, która jest malutkim krajem, 50 tys(!!!!) ludzi jest zatrudnionych na etatach(!) w organizacjach charity.

Rozumiesz?

Mówimy o GAŁĘZI PRZEMYSŁU!

Czy o to chodzi, naprawdę?

To po to jest dobroczynność, żeby ludzie mieli pracę?

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

W naszym świecie pewnie więcej niż w twoim Wojtuś skoro uważasz, że nawet w tym temacie musisz dzielić ludzi i wtłaczać ich w swoje własne wyimaginowane światy.

Edytowane przez xniwax

A ilu jest wolontariuszy,którzy to robią za friko?Myślę,że znacznie więcej.

Z tego samego artykułu: liczbę wolontariuszy ocenia się na 560 tys osób w IRL. Potęga, biorą pod uwagę zaledwie 4 mln populację.

Czyli 10 wolontariuszy pracuje na 1 etatowca - zauważmy o ile tysięcy x bardziej efektywny jest WOŚP. :)

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

xniwuś Po prostu żyjemy w innej rzeczywistości,w innej Polsce.Ty żyjesz w rosyjsko-niemieckim kondominium,zamieszkałym przez ubowców i lewaków a w ogóle to złodziei i oszustów.W kraju będącym

ruiną i zgliszczami.W EU,która jest jednym wielkim łagrem.

A ja żyję w innej Polsce.

Piłeś??

Czy Palituska dzieła wybrane czytasz przy kominku :)

Edytowane przez xniwax

Czyżbyś robił sobie jaja?

Nie robię sobie jaj, mam je od urodzenia.

Ja po prostu traktuję poważnie Twoje posty.

Gdybyś jeszcze je czytał...ze zrozumieniem bez dopisywania tego czego w nich nie ma.

faktycznie wspólczucie mozna persofinikowac.Np nie wspólczyjemy czarnych i czerwonych tzn ksiezy i komunistow.Beton tak MA.Wspolczyjemy swoich.Kora owszem ....ale tylko w ponczochach.

xniwuś Po prostu żyjemy w innej rzeczywistości,w innej Polsce.Ty żyjesz w rosyjsko-niemieckim kondominium,zamieszkałym przez ubowców i lewaków a w ogóle to złodziei i oszustów.W kraju będącym

ruiną i zgliszczami.W EU,która jest jednym wielkim łagrem.

A ja żyję w innej Polsce.

Znaczy - nadajesz z rzeczywistości równoległej?

To może wszystko wyjaśniać!

Miałem kiedyś kolegę który był daltonistą i jak graliśmy w Master Minda to doprowadzał mnie do szału... to może być podobna sytuacja, że internet łączy 2 równoległe światy i dlatego mamy tak odmienne diagnozy rzeczywistości.

Kto jest u was premierem, prezydentem i marszałkiem sejmu?

Ja po prostu traktuję poważnie Twoje posty.Czyżbyś robił sobie jaja?

Ty Wojciechu naprawdę traktujesz posty tego bezmyślnego PiSSowskiego politruka?

Daj sobie spokój proszę!

Jestem Europejczykiem.

Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

te ubowskie wtręty to masz tak sam z siebie czy w genach po tatusiu?

Przypominam, że to nie mój resortowy wujek był generałem UB.

Chodzi Ci o sprzęta obklejone logiem Caritasu?

kopia%20_dsc6079.jpg

Swiatopogląd Owsiaka jest jego prywatną sprawą, natomiast pieniądze - już nie.

Mnie sprawozdania finansowe WOŚP satysfakcjonują, a jak ktoś nie dał ani grosza, to nie jest to jego sprawa.

Edytowane przez wieslaw119

doktorku

A ty mi przypominasz tę blondynkę z dowcipu co jedzie samochodem pod prąd a w radiu leci komunikat...

xniwax

Przyjżyj się czasem swoim wpisom na tematy polskie.Przecież tam jest tylko o tym o czym napisałem.Nie ma nic pozytywnego.To nie jest kwestia mojej interpretacji tylko Twojego postrzegania rzeczywistości.W Polsce wszystko jest do bani.Tu musiałby się wypowiedzieć Freud.No i te konotacje seksualne,jaja,penisy.Jakieś urazy,fobie?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.