Skocz do zawartości
IGNORED

Nasze aukcje na allegro i ebay

Rekomendowane odpowiedzi

Rdd 1580 ma jedną kość Wolfson na każdy kanał i dopieszczone zasilanie na sporym trafie. To nie to samo co w RA 1570.

Inna kwestia to czy RA 1570 bedzie w stanie wykorzystać możliwości tego DAC-a.

No to ok,rozumiem

Czy Rotel nie jest na podobnych kościach co Rega Dac?

Same kości nie grają . Miałem niegdyś krótko Rega DAC ale nie było wtedy okazji do porównania łeb w łeb do Rotel Rdd 1580 ,ten drugi jest znacznie poważniejsza konstrukcją moim zdaniem. Sam jestem zaskoczony jak dobrze potrafią zagrać dzięki niemu nawet pliki z Tidal pod warunkiem dobrego transportu jak Bluesound node 2 , Auralic mini.

Jest jeszcze łączność przez Bluetooth oraz port usb na froncie dedykowany do iGadzetów a więc nawet strumieniowiec nie jest konieczny.

Edytowane przez Luk77

do Rotel Rdd 1580 ,ten drugi jest znacznie poważniejsza konstrukcją moim zdaniem.

- zastanawiam się czy sprawdziłby się w moim systemie. Nie mam doświadczenia w dobieraniu sprzętu, czytam tylko różne wątki i staram się to zlepić w całość, ale zmiennych jest tak wiele że " zwykła logika" chyba nie wystarczy. Już zbyt dużo pomysłów miałem, kasa uzbierana, czas podjąć decyzję...Najpierw byłem zdecydowany na "sprawdzone i polecane" DAC na forum, potem zacząłem się zastanawiać czy aby nie poszła naprzód technologia w przetwornikach i podobnie jak z np z procesorami, nowy z niższej półki a dużo wydajniejszy. Wiem, że tam jest jeszcze zasilanie i nie do końca adekwatne porównanie, ale...? W każdym razie zacząłem brać także pod uwagę funkcjonalność, a ta w Rotelu mnie zadowala. Co masz na myśli pisząc: "port usb na froncie dedykowany do iGadzetów a więc nawet strumieniowiec nie jest konieczny"?

Audio Physic Sitara25+WBA ThunderBird KT88EH+2x12AX7PSVane+2x12AX7GoldLion+Audioquest Type 2+, NuPrime DAC-9, Struss Analog Interconect rca-rca 1m

Najpierw byłem zdecydowany na "sprawdzone i polecane" DAC na forum

Nie sugerowałbym sie opiniami na forum gdyż możesz lecz oczywiscie nie musisz się rozczarować . Trzeba samemu odsłuchać i ocenić i to koniecznie w swoim systemie i warunkach.

Co masz na myśli pisząc: "port usb na froncie dedykowany do iGadzetów a więc nawet strumieniowiec nie jest konieczny"?

Jesli posiadasz iPhone lub iPad to możesz sie bezpośrednio wpiąć pod złącze USB na froncie umieszczone w Rotel RDD 1580 i cieszyć się dobrą jakością dźwięku z serwisów streamingowych bądź przesłuchiwać materiał z np. youtube.

Edytowane przez Luk77

Jesli posiadasz iPhone lub iPad to możesz sie bezpośrednio wpiąć pod złącze USB na froncie umieszczone w Rotel RDD 1580 i cieszyć się dobrą jakością dźwięku z serwisów streamingowych

A Tidal na Androidzie?

Audio Physic Sitara25+WBA ThunderBird KT88EH+2x12AX7PSVane+2x12AX7GoldLion+Audioquest Type 2+, NuPrime DAC-9, Struss Analog Interconect rca-rca 1m

A Tidal na Androidzie?

Tidal ale na iOS :)

Z androida możesz się połączyć przez transmisje Bluetooth ale oczywiscie jakość znacznie spada choć na wstępny przesłuch bądź imprezę wystarczy ;)

Edytowane przez Luk77

A jeśli chodzi o brzmienie/parametry sygnału wejściowego względem Rega Dac (bo rozumiem, że firma jakoś dopasowuje swoje klocki pod takimi względami-mam na myśli swój wzmacniacz)? Dzięki za odpowiedzi w ogóle.:)

A jeśli chodzi o brzmienie/parametry sygnału wejściowego względem Rega Dac (bo rozumiem, że firma jakoś dopasowuje swoje klocki pod takimi względami-mam na myśli swój wzmacniacz)? Dzięki za odpowiedzi w ogóle.:)

Audiofile lubią "kombinować" i tak jedni twierdzą iż trzeba łączyć graty różnych firm a są i zwolennicy tzw.kompletów.

Musisz sam to sprawdzić i ocenić gdyż gotowej receptury nie uzyskasz póki sam nie sprawdzisz :)

Niemniej z mojego doświadczenia źródła czy to amplifikacje Rotel-a to zawsze uniwersalne i bezpieczne brzmienie które często potrafi miło zaskoczyć w stosunku do znacznie droższej konkurencji.

Edytowane przez Luk77

Jesli posiadasz iPhone lub iPad to możesz sie bezpośrednio wpiąć pod złącze USB

przepraszam za off topic, podepnę się z pytaniem, mam takie złącze w DACu opisane jako iPod/iPhone, podłączam tam iPhone i nic. Trezba w ustawieniach iPhone jeszcze ustawić gdzieś zmianę wyjścia? Komputer podłączony do tych USB (class I/II) śmiga przez DACa.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"Few are those who can see with their own eyes and hear with their own hearts." A.Einstein

Sprzedam Yamaha AX-596.Cena myslę że bardzo okazyjna.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość Prog70

(Konto usunięte)

Sprzedam Yamaha AX-596.Cena myslę że bardzo okazyjna.

http://allegro.pl/sprzedam-mocny-wzmacniacz-stereo-yamaha-ax-596-i6944129199.html

Ale kurze to się raczej wyciera przed sprzedażą... Nigdy nie kupiłbym od nikogo sprzętu, który musiałbym najpierw czyścić/wycierać bo komuś się nie chciało...

To jest licytacja, także dowiemy się za 3 i pół dnia za ile tak naprawdę pójdzie.

Za £1599 poszla...normalna cena w UK. Widzialem za drozej i taniej. £2000 nawet za uzywke ten wzmak jest na pewno wart z tym jak gra...£4000 za nowke (czyli tyle ile cena regularna wynosi)to juz mozna kupic naprawde bardzo dobre wzmocnienie ex demo od dilera, ktore Tucane przewyzszy chocby funkcjonalnoscia np Pyxis z wkladka gramofonowa I Hydra 2.

Fajne u Leema jest to, ze mozna wzmaka mocy pod cd player podpiac I z niego sterowac glosnoscia. Bez pre. Sluchal ktos wersji anniversary?

Wieza STEREO Technics :)

A ja wrócę do dyskusji o Rotel RDD 1580, w kontekście TopHiFi się chciałem poskarżyć...Ponieważ narobiłem sobie trochę apetytu na wspomniany przez Luk77 DAC (urządzenie poekspozycyjne za 1499zł) postanowiłem umówić się na odsłuch w salonie w Wa-wie ul.Naruszewicza. Było to wczoraj tj 30.08.2017, umówiłem się na piątek 1.09.2017. Tuż po rozmowie z pracownikiem w/w salonu sprawdziłem dostępność w necie-towar niedostępny. Tuż przed rozmową towar był dostępny-sprawdzałem. I dziś tj. 31.09.2017 w godzinach popołudniowych zadzwonił do mnie pracownik w/w salonu i poinformował mnie, że DAC i innych kilka sztuk w Polsce zostało sprzedane przez internet. W pierwszej chwili przełknąłem swoje rozczarowanie związane z "okazyjnym świetnym zakupem, którego nie słyszałem i nie widziałem" , podziękowałem i się rozłączyłem. Ale po chwili naszła mnie refleksja w jaki sposób sprzęt został zakupiony przez internet, skoro sam wchodziłem na stronę i produkt był niedostępny...? Trochę się wkur... bez względu na to, czy bym go zakupił (a pewnie tak), zwyczajnie z tego powodu, że nie lubię być robiony w ch...a. To tak na marginesie a propos Top Hi-Fi. POzdrawiam salon, który nota bene już w poprzednim kontakcie zrobił na mnie tragiczne wrażenie (rok temu pytałem o DAC w przystępnej dla mnie cenie 2000zł i po krótkim zdaniu "poniżej Oppo za około 4000 nie mam czego szukać) .Więcej nie drążyłem, tym bardziej, że zakup oddalił się w czasie ze względów finansowych. Reasumując, nie wiem czy kupiłbym towar-choć myślę, że tak , takie postępowanie sprzedawcy-mojego rozmówcy uważam za beznadziejne. No ale dożo dzisiaj PR, czyli gówna zawiniętego w ładny papierek...Chyba jakiś frustrat ze mnie. Pozdrawiam forumowiczów.

Do sprzedania sieciówka SUPRY

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Luxman L-507uxII+CD D-05; Sonus Faber Olympica II

A ja wrócę do dyskusji o Rotel RDD 1580, w kontekście TopHiFi się chciałem poskarżyć...Ponieważ narobiłem sobie trochę apetytu na wspomniany przez Luk77 DAC (urządzenie poekspozycyjne za 1499zł) postanowiłem umówić się na odsłuch w salonie w Wa-wie ul.Naruszewicza. Było to wczoraj tj 30.08.2017, umówiłem się na piątek 1.09.2017. Tuż po rozmowie z pracownikiem w/w salonu sprawdziłem dostępność w necie-towar niedostępny. Tuż przed rozmową towar był dostępny-sprawdzałem. I dziś tj. 31.09.2017 w godzinach popołudniowych zadzwonił do mnie pracownik w/w salonu i poinformował mnie, że DAC i innych kilka sztuk w Polsce zostało sprzedane przez internet. W pierwszej chwili przełknąłem swoje rozczarowanie związane z "okazyjnym świetnym zakupem, którego nie słyszałem i nie widziałem" , podziękowałem i się rozłączyłem. Ale po chwili naszła mnie refleksja w jaki sposób sprzęt został zakupiony przez internet, skoro sam wchodziłem na stronę i produkt był niedostępny...? Trochę się wkur... bez względu na to, czy bym go zakupił (a pewnie tak), zwyczajnie z tego powodu, że nie lubię być robiony w ch...a. To tak na marginesie a propos Top Hi-Fi. POzdrawiam salon, który nota bene już w poprzednim kontakcie zrobił na mnie tragiczne wrażenie (rok temu pytałem o DAC w przystępnej dla mnie cenie 2000zł i po krótkim zdaniu "poniżej Oppo za około 4000 nie mam czego szukać) .Więcej nie drążyłem, tym bardziej, że zakup oddalił się w czasie ze względów finansowych. Reasumując, nie wiem czy kupiłbym towar-choć myślę, że tak , takie postępowanie sprzedawcy-mojego rozmówcy uważam za beznadziejne. No ale dożo dzisiaj PR, czyli gówna zawiniętego w ładny papierek...Chyba jakiś frustrat ze mnie. Pozdrawiam forumowiczów.

Ja co do tophifi mam jeszcze gorsze doświadczenia :) ale cena była dobra....moze tylko na pokaz a może ktoś wykupił wszystkie i wystawi zaraz na allegro za 2200zl albo lepiej :D kto wie...

Wieza STEREO Technics :)

Witam. Oferuję do sprzedania świetne kable głośnikowe Purist Audio Design Musaeus Luminist Revision 2x2,5m, bi-wiring. Stan sklepowy, użytkowane niespełna miesiąc na podstawkach. Link do recenzji:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Cena nowych to około 5 tyś. zł. Serdecznie polecam i zapraszam.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez run28

Ale kurze to się raczej wyciera przed sprzedażą... Nigdy nie kupiłbym od nikogo sprzętu, który musiałbym najpierw czyścić/wycierać bo komuś się nie chciało...

Pewnie nabłyszcza,i retuszuję,dokręca gniazdo,klej,a potem się wystawia za 800 zł jako super sztuka.Nikt ci nie każę kupować zakurzonego.Na allegro jest ich sporo droższych bez kurzu.

Gość Prog70

(Konto usunięte)

Pewnie nabłyszcza,i retuszuję,dokręca gniazdo,klej,a potem się wystawia za 800 zł jako super sztuka.Nikt ci nie każę kupować zakurzonego.Na allegro jest ich sporo droższych bez kurzu.

Nie przesadzajmy. Chodziło mi raczej o jakieś podstawowe poczucie estetyki i szacunek dla potencjalnego kupującego. No, ale "nie moje małpy, nie mój cyrk"- co kto lubi...

Ale sprzęt sam w sobie nie najgorszy, bo dawno temu miałem okazję posłuchać tego wzmacniacza i bardzo mi podpasował.

Edytowane przez Prog70

Dokładnie, jeśli komuś nawet nie chce się przetrzeć ścierką obudowy, to aż strach pomyśleć, jak był szanowany i w jaki sposób zostanie zapakowany.

Nigdy w życiu. !!!

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Też jak coś wysyłam zawsze jest wyczyszczone. Za to ja zawsze dostaje zapuszczone i zaćapkane paluchami.

Potwierdzam, sprzęt od rafal735r kupiłem w takim stanie, że niejeden sprzedający powinien brać przykład!

Dziwna sprawa, kupiłem tego Rotela ale tak nie do końca.

Serwis oddal mi kasę zanim ją dostali.....

O co biega?

Ja zaliczkowalem tego rotela mam go miec kolo wtorku do odbioru, zgarnolem ostatnia sztuke, ogolnie w tym cakym top hifi obsluga do bani

Edytowane przez luk1985

Ja zaliczkowalem tego rotela mam go miec kolo wtorku do odbioru,

podzieli się kolega wrażeniami i informacją o reszcie toru...;)

skusila mnie jego funkcjonalnosc :)

dlatego też się napaliłem...:)

1. ATC SMC11 - Nówki.

Ukryta Zawartość

2. Q ACOUSTICS 2020i

Ukryta Zawartość

3. MIRAGE FRX-RB1

Ukryta Zawartość

4. Kable głośnikowe Straight Wire Rhapsody

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

AT

• Pokaż nowe odpowiedzi