Skocz do zawartości
IGNORED

Nasze aukcje na allegro i ebay

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, J4Z napisał:

Opinia na temat ceny, za którą wystawiłeś. To Ty przeprowadziłeś atak. Kurde, czego tu nie rozumieć? lol

Arcama sprzedałem w kilka dni. 😛

Bo Arcam sprzedaje się nawet bez wystawiania.

Tylko wspomniałem , że może będę chciał sprzedać w poście na forum, i od razu znalazł się kupiec.

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

7 minut temu, J4Z napisał:

Opinia na temat ceny, za którą wystawiłeś. To Ty przeprowadziłeś atak. Kurde, czego tu nie rozumieć?

Dla uproszczenia mój heed w detalu 16k. Ja dałem 13k. Ostatnio ten heed co mam na audio markt sprzedał się za prawie 13k. Moja cena jest na dodatek jeszcze do negocjacji.

14 minut temu, J4Z napisał:

Arcama sprzedałem w kilka dni. 😛

Tylko arcam to nie heed nie ta półka sprzętu. Mnie na mega straty nie stać

8 minut temu, kaaapa napisał:

Mnie na mega straty nie stać

Kupuj używki w uczciwych cenach.

W dniu 18.07.2024 o 20:43, J4Z napisał:

Za tyle to on był pewnie kupiony. 😛

8 minut temu, kaaapa napisał:

Ja dałem 13k.

Od początku miałem rację lel

Edytowane przez J4Z

.

No właśnie, dlatego jakbym miał coś kupić od (przykładowego) Ciebie, wolałbym dopłacić te (przykładowe) 10% i kupić ze sklepu, gdzie mam pewność, że nie jest to wałek. 

Edytowane przez J4Z

.

Gdzie tu widzisz wałek? Właściwie to właśnie komuś ubliżyłeś.

Edytowane przez Misio38

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

Między innymi dlatego uczciwie wycenione używki są w takich cenach, a nie innych. 

Teraz, Misio38 napisał:

Gdzie tu widzisz wałek? Właściwie to właśnie komuś ubliżyłeś.

Nie widzę tu wałka. Nie ubliżyłem. Czytaj uważniej. 

.

Jak tobie wypowiedź się nie podoba to ktoś ci ubliża. Jak ty zarzucasz komuś wałek to już nie jest ubliżanie. Brawo ty.

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

25 minut temu, treinerek napisał:

Bo Arcam sprzedaje się nawet bez wystawiania.

To fakt, niektóre sprzęty są łatwiej odsprzedawalne, niektóre trudniej. Użytkownik, któremu odpowiadałem napisał "nic się nie sprzedaje". Standy też w miarę szybko mi poszły. Za to dsp, czy staruchy JBL-e pewnie trochę mi powiszą. :P

3 minuty temu, Misio38 napisał:

Jak tobie wypowiedź się nie podoba to ktoś ci ubliża. Jak ty zarzucasz komuś wałek to już nie jest ubliżanie. Brawo ty.

Nikomu, nic nie zarzucam. Powtórzę, czytaj uważniej, bo akurat Tobie nie mam zamiaru nic tłumaczyć.

.

Blaupunkt 2.8kW

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zapytacie ale ale co to ma wspólnego z audio ? Ano :
1. Renomowana firma kiedyś mocna w audio
2. Odsłuch klasy A, wzmakow lampowych czy też lampowego PRE obecnie jest niemal niemożliwa ze względu na temperatury . Wiem coś o tym

Więc staram się pomóc

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

-200 zl na upały

Ukryta Zawartość

Ja rozumiem, że kilku miesięcznego sprzętu, nawet kilkudniowego nie sprzeda nikt za pół ceny, ale powinno to być co najmniej pomniejszone o kwotę VAT przede wszystkim. Nikt prywatnie nie wydtawi pelnej faktury VAT co obniża wartość nawet jednodniowe go sprzętu o tą cenę. Poza tym sprzęt ten nie jest już pewny od strony kupującej. Skąd ktoś ma wiedzieć jak przez te parę dni był używany, w jakich warunkach, jak był transportowany, ustawiany, czy zostało coś wykręcone (podmienione) może było z dwóch różnych złożone, w sensie jedna sztuka kupiona na wyprzedaży u jednego sprzedawcy a druga u innego za ćwierć ceny i teraz ktoś chce za to pełną wartość... Różne historie.

Jeżeli sprzęt jest dość świeży, jest jeszcze na gwarancji to powinien być sprzedawany maks w 2/3 wartości ceny, jeżeli po gwarancji to połowa ceny. 

U nas ta moda na wysokie używane ceny przyszła z zachodu lub południa, gdzie jest bardzo duża moda ostatnio na duże targowanie się podczas odsłuchów, picia kawy, piwa, długich przyjemnych rozmowach... U nas niestety Polacy nie chcą się targować a później wielkie zdziwienie, że nikt tego nie kupuje... Lub kupił u sąsiadów z północy lub zachodu. 

Najlepsi i tak są Ci co sprzedają o parę stów mniej niż sprzęt akurat w wyprzedaży modelu 🙂 nowy Arcam 7500 zł a ktoś wystawił, a 6800 ponad pół rocznego i taniej nie odda... Gdzie jeszcze można wytargowac cenę przecież u sprzedawcy. Spotkałem się już dwa razy, że nawet sami proponują o 10% niższa cenę niż mają wystawione,  zanim się zdążyłem zapytać, czy jest jakaś szansa na rabat mimo wyprzedaży 😁

Ukryta Zawartość

Został jeden w dobrej cenie... 

Zapraszam 

Ukryta Zawartość

19 godzin temu, trebore napisał:

Ukryta Zawartość

Został jeden w dobrej cenie... 

Zapraszam 

Sprzedane.

Ukryta Zawartość

Drobne przypomnienie 

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam 

Piękne kloce . Głębokie jak "żagiel" .

Ukryta Zawartość

Również przypomnę swoją ofertę 🙂 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

4 godziny temu, Tal napisał:

Również przypomnę swoją ofertę 🙂 

Ukryta Zawartość

A te KEF co teraz masz są lepsze od tych ? 

Ukryta Zawartość

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

15 minut temu, Piopio napisał:

A te KEF co teraz masz są lepsze od tych ? 

No właśnie mam czas żeby poprzepinać i porównać bezpośrednio i muszę powiedzieć że chyba jednak pozostanę przy Pandionach... przede wszystkim ze względu gabarytów te KEFy to naprawdę kawał monitora (2x16cm) który karykaturalnie wygląda w moich 9mkw. kolejną sprawą jest bas... Pandiony choć dużo mniejsze to niżej schodzą i bardziej mi się podobają pod tym względem. Te KEFy są bardzo neutralne i rozdzielcze ale nie tak aby były męczące co to, to nie... podobają mi się również ale akurat do mojego pokoiku są po prostu za duże w związku z czym będę je raczej sprzedawał.

Godzinę temu, Tal napisał:

No właśnie mam czas żeby poprzepinać i porównać bezpośrednio i muszę powiedzieć że chyba jednak pozostanę przy Pandionach... przede wszystkim ze względu gabarytów te KEFy to naprawdę kawał monitora (2x16cm) który karykaturalnie wygląda w moich 9mkw. kolejną sprawą jest bas... Pandiony choć dużo mniejsze to niżej schodzą i bardziej mi się podobają pod tym względem. Te KEFy są bardzo neutralne i rozdzielcze ale nie tak aby były męczące co to, to nie... podobają mi się również ale akurat do mojego pokoiku są po prostu za duże w związku z czym będę je raczej sprzedawał.

Coś tu mi się nie zgadza, wczoraj na fejsie pisałeś inaczej.No ale może kolejny dzień odsłuchów zrobił swoje i odczucia są inne.

Przy okazji obejrzałem Twoje filmiki z Youtuba i mnie najbardziej podobał się filmik gdzie grało Dynaudio Audience 42 z Sony.Ale może dlatego, że z tej muzy którą słuchasz tylko to mi podeszło, chociaż "Depeche"to też nie moja bajka. No ale każdy może lubić co innego.

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

1 minutę temu, treinerek napisał:

Coś tu mi się nie zgadza, wczoraj na fejsie pisałeś inaczej.No ale może kolejny dzień odsłuchów zrobił swoje i odczucia są inne.

Przy okazji obejrzałem Twoje filmiki z Youtuba i mnie najbardziej podobał się filmik gdzie grało Dynaudio Audience 42 z Sony.Ale może dlatego, że z tej muzy którą słuchasz tylko to mi podeszło, chociaż "Depeche"to też nie moja bajka. No ale każdy może lubić co innego.

To prawda pisałem pozytywnie o tych KEFach i podtrzymuję wszystko co o nich napisałem. To świetne monitory o bardzo wyrównanej charakterystyce wręcz studyjnej jednak są zecydowanie za duże do moich 9mkw. Nie rozwijają skrzydeł one potrzebują więcej przestrzeni wokół siebie. Inną kwestią jest to że bardziej doceniłem Pandiony które to dzielnie się bronią a do mojego pokoiku po prostu bardziej pasują.

ps. Te Dynaudio z Sony bardzo miło wspominam to było fajne połączenie 😉

4 godziny temu, treinerek napisał:

Przy okazji obejrzałem Twoje filmiki z Youtuba

Daj linka proszę...

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

2 godziny temu, Pseudodrummer napisał:

Daj linka proszę...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )   😉

Ukryta Zawartość

Ja rozumiem, że kilku miesięcznego sprzętu, nawet kilkudniowego nie sprzeda nikt za pół ceny, ale powinno to być co najmniej pomniejszone o kwotę VAT przede wszystkim. Nikt prywatnie nie wydtawi pelnej faktury VAT co obniża wartość nawet jednodniowe go sprzętu o tą cenę. Poza tym sprzęt ten nie jest już pewny od strony kupującej. Skąd ktoś ma wiedzieć jak przez te parę dni był używany, w jakich warunkach, jak był transportowany, ustawiany, czy zostało coś wykręcone (podmienione) może było z dwóch różnych złożone, w sensie jedna sztuka kupiona na wyprzedaży u jednego sprzedawcy a druga u innego za ćwierć ceny i teraz ktoś chce za to pełną wartość... Różne historie.
Jeżeli sprzęt jest dość świeży, jest jeszcze na gwarancji to powinien być sprzedawany maks w 2/3 wartości ceny, jeżeli po gwarancji to połowa ceny. 
U nas ta moda na wysokie używane ceny przyszła z zachodu lub południa, gdzie jest bardzo duża moda ostatnio na duże targowanie się podczas odsłuchów, picia kawy, piwa, długich przyjemnych rozmowach... U nas niestety Polacy nie chcą się targować a później wielkie zdziwienie, że nikt tego nie kupuje... Lub kupił u sąsiadów z północy lub zachodu. 
Najlepsi i tak są Ci co sprzedają o parę stów mniej niż sprzęt akurat w wyprzedaży modelu nowy Arcam 7500 zł a ktoś wystawił, a 6800 ponad pół rocznego i taniej nie odda... Gdzie jeszcze można wytargowac cenę przecież u sprzedawcy. Spotkałem się już dwa razy, że nawet sami proponują o 10% niższa cenę niż mają wystawione,  zanim się zdążyłem zapytać, czy jest jakaś szansa na rabat mimo wyprzedaży

Wolny rynek panie szanowny pierwotny nie bardzo, ale wtórny owszem.
20 minut temu, Tal napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )   😉

ładnie te pandion grają.
ja bym chyba nie sprzedawał.

A próbowałeś kiedyś podłogówek w tym pokoju?

Ukryta Zawartość

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

3 minuty temu, Pseudodrummer napisał:

ładnie te pandion grają.
ja bym chyba nie sprzedawał.

A próbowałeś kiedyś podłogówek w tym pokoju?

W istocie doceniłem te Pandiony 🙂 i chyba się ich nie pozbędę tak szybko...

Podłogówki miałem z takich poważniejszych to budżetowe KEF Cresta 30 i znacznie poważniejsze Xavian Giulietta których do dziś nie mogę odżałować że je sprzedałem 😞 ale Pandiony są naprawdę super 🙂 

• Pokaż nowe odpowiedzi