Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  200 członków

Roon Labs Klub
IGNORED

Klub użytkowników aplikacji Roon Labs

Rekomendowane odpowiedzi

Na serwer Roona spokojnie ci wystarczy. Trochę to hałasuje ale sam ocenisz czy bardzo ci to przeszkadza i czy warto iść w obudowę pasywną. A po co ci wifi w serwerze?
Wrzuciłbym go do innego pokoju (router mam przy sprzęcie audio) i połączenie z endpointem po wifi. Wtedy może sobie hałasować

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

23 minuty temu, imbryk82 napisał:

i to wystarczy? 250 PLN? Głośne to? Dobrze żeby był cichy jeśli ma być po kablu podpięty do routera. Zakładam że wifi nie ma

Szukaj wersji pasywnej. Fanless. 

https://allegrolokalnie.pl/oferta/fanless-compulab-ipc2-i54300u-16120-ssd-win11pro

Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

10 godzin temu, Piopio napisał:
10 godzin temu, imbryk82 napisał:

i to wystarczy? 250 PLN? Głośne to? Dobrze żeby był cichy jeśli ma być po kablu podpięty do routera. Zakładam że wifi nie ma

Mam i3 10gen 10cm od daca podłączonego bezpośrednio przez usb, bez pasywnej obudowy i cisza.

Edytowane przez wtsz
28 minut temu, NRK napisał:

Chyba raczej nic dziwnego jak nie ma wentyla.

A gdzie on jest? Tak na marginesie.

No gdzie? W Nucu Haha , sorry.

@imbryk82Tak na marginesie,  jeżeli wgrasz filtry convolution I będziesz upsamplowal do DSD 256 to taka i3

wystarczy ale bez szału. 

Edytowane przez wtsz

Koledzy, mam pytanie do użytkowników Qubuza. Pytałam tu, bo w klubie Qubuz niewiele się dzieje. Chodzi mi o to, że mam możliwość założenia konta poprzez znajomą w Norwegii, ale z tego co translator mi podpowiada, to w opcji DUO i FAMILY jest pod gwiazdką informacja, że tylko dla osób pod tym samym adresem. Ktoś wie jak to działa?

7 godzin temu, NRK napisał:

Trochę się nie opłaca kupować w NO.

Akurat taką mam możliwość. A jaka jest różnica w cenie między NO, a np. USA?

Nie mam pojęcia . Nie lepiej kupić konto u tego Francuza, co wszyscy kupują? W Norge konto solo kosztuje 1600 koron za rok, 2200 za duo i 3000 za family. Nie mało.

2 minuty temu, NRK napisał:

Nie mam pojęcia . Nie lepiej kupić konto u tego Francuza, co wszyscy kupują? W Norge konto solo kosztuje 1600 koron za rok, 2200 za duo i 3000 za family. Nie mało

Nie mam pojęcia o tym Francuzie 🙈. Coś bliżej, jak to ogarnąć?

45 minut temu, robson3750@tlen napisał:

Wysłałem ci na pw

No dobra, zakupiłem na rok. Jak się sprawdzi, to wezmę na dłużej   Póki co, czekam na dane do logowania 😀

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

2 godziny temu, Piopio napisał:

Ja korzystam i jestem zadowolony.  Raz się zawiesił ale po wysłaniu maila zaraz został przywrócony. 

1 minutę temu, wtsz napisał:

poprawiła

Poprawiło się moje samopoczucie.😉

A tak na poważnie, ten pasywny Nuc jest podłączony bezpośrednio do dac-a.

To gra w drugim moim systemie, pokój mam bardzo mały i wentylator trochę mnie wkurzał.

Zresztą nie tylko ten jeden.

17 godzin temu, wtsz napisał:

Ja korzystam i jestem zadowolony.  Raz się zawiesił ale po wysłaniu maila zaraz został przywrócony. 

To jest opłata za konto, a później dochodzi abonament co miesiąc?

14 minut temu, NRK napisał:

Żadnych dodatkowych opłat.

Dzięki. Właśnie dostałem dane do logowania. Na razie na rok, chociaz moim zdaniem 5 lat zdecydowanie bardziej się oplaca. Zaczną się porównania z Tidal i pewnie z niego zrezygnuję 😉

16 godzin temu, NRK napisał:

IMG_0511.png

Transfer z Tidala można zrobić tylko w app lub logując się do qobuz na stronie? Nie mogę się w ten sposób zalogować, bo app nie mogę pobrać.. nie jest dostępna w Polsce,  na www podobnie.  Jest gdzieś opcja w Roon do transferu, bo tu qobuz działa?

Tutaj ci nie pomogę, bo nigdy tego nie robiłem.

Nie słucham muzyki ze streamingu, służy mi on tylko do zapoznania się z czymś nowym.

Potem to i tak ląduje w postaci pliku na serwerze.

4 minuty temu, NRK napisał:

Tutaj ci nie pomogę, bo nigdy tego nie robiłem.

Nie słucham muzyki ze streamingu, służy mi on tylko do zapoznania się z czymś nowym.

Potem to i tak ląduje w postaci pliku na serwerze.

Już załatwione przez soundiiz

Wszystko działa i już widzę, że sporo albumów które mnie interesują są w qobuz, a w innych serwisach nie. Też korzystam do wyszukiwania muzyki, później albo CD albo plik. 

59 minut temu, NRK napisał:

Poprawiło się moje samopoczucie.😉

Właśnie zastanawiam się nad sensem.  Ja mam i3 i ona nie grzeje się a jeszcze nie zgrywam plików. Na razie nie usłyszałem, żeby się włączył.  Odtwarzam natywnie.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.