Skocz do zawartości
IGNORED

zestaw stereo do 3500 zł

beeldeka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, potrzebuję porady odnośnie zestawu stereo do pomieszczenia otwartego 25mkw.

Moja siostra jest zainteresowana kupnem zestawu składającego się z :

-Bowers & Wilkins 685 S2

-yamaha pianocraft mcr-n560.

Wybór jest sugestywny ponieważ jest to połączenie które poleciła jej obsługa sklepu audio, teraz czeka na odsłuch.

cena 3500 zł. Czy warto ?

O monitorkach jest wiele dobrego w sieci, co do amplitunera to przekonuje mnie jego funkcjonalność.

Wiem, że używany sprzęt w tej klasie cenowej byłby diametralne leprzy pod względem brzmienia, ale wymogiem jest aby zarówno kolumny jak i amplituner był BRAND NEW. Pozdro, co wy byście złożyli z nowych rzeczy za tą kase?

https://www.audiostereo.pl/topic/123833-zestaw-stereo-do-3500-z%C5%82/

...trudno ocenić.Dlaczego?Też miałem pianocraft-a,nawet spoko to grało,ale to tylko takie plumkanie i do pokoju 25 metrów dzwiek bedzie sie rozmywał,to znaczy bedzie taki płaski.Jezeli miałbym porównywać wzmacniacz i kolumny w tym zestawie ,to powiedzialbym jedno.Kolumny są nawet spoko,za to wzmacniacz troche odstaje , dzwiek jaki usłyszysz to skrajne pasma ,brak wypełnienia,brak srodka.Wiec bez sensu kupowac zestaw z kolumnami,a pozniej je wymieniać,praktycznie wiele nie uzyskasz.Lepsza opcja bedzie czyste stereo,to jest wzmacniacz + kolumny (nawet te co napisałeś)

Wybór jest sugestywny ponieważ jest to połączenie które poleciła jej obsługa sklepu audio, teraz czeka na odsłuch.

Radzę omijać takie sklepy szerokim łukiem.. Przejdź się po jeszcze kilku salonach ( ten nadal omijałbym ) i porównaj brzmienie zaproponowanych zestawów. Przy tej powierzchni do nagłośnienia przydałyby się trochę większe kolumny.

Witaj,

tego typu zestaw niestety w tak dużym pomieszczeniu niestety nie sprawdzi się, niestety musimy poszukać konfiguracji, zawierającej kolumny podłogowe.

Jeśli zależy Ci na funkcjach sieciowych, a możesz zrezygnować z odtwarzacza CD, zwróć proszę uwagę na jeden z amplitunerów sieciowych oraz zestaw kolumn podłogowych. Dobrym wyborem będzie Harman Kardon HK3700, Yamaha R-N500 lub najnowocześniejszych z podanych Onkyo TX-8130. Jako optymalne kolumny zaproponowałbym Pylon Audio Pearl 25, ewentualnie najnowszą brytyjską kolumnę Tannoy Eclipse 3. Na pewno najlepszą opcją natomiast byłby zestaw Audio Pro Black Diamond V3.

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oraz oferty finansowej jestem do dyspozycji. Jeśli masz taką możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Marantz SR5007 lub Marantz MM7025+NR1504 i STERO kolumny ale jakie????

Poproszę o pomoc, jeśli to możliwe.

Mam zamiar kupić sprzęt

Marantz SR5007

lub

Marantz MM7025+NR1504.

Chodzi mi bardziej o zestaw stereo aczkolwiek nie powiem czasem tez z rodzina kino domowe dla tego albo to albo to.

Ale do konkretów, szukam odpowiednich kolumn podłogowych z bass refleksem z przodu przedewszystkim nie chce używać suba wiec fajnie by było, aby kolumny tez przyjemnie grały. Zestaw suround później, pokój mam w literę L i we wnęce mam kanapę a na ścianie mam sprzęt a wiec fajna akustyka, 25m2. Rodzaj muzyki klasyczna bardziej zona opera itp. a ja praktycznie wszystko rock, blues, disco, itp. Czy mieli by państwo jakieś propozycje, co do sprzętu i co do kolumn przedewszystkim.

Pozdrawiam.

Jakiej siostra ma preferencje brzmieniowe?

Polecam Yamahe RN 500 + Magnat Quantum 675. Brand NEW i mieści się w cenie.

W razie pytań lub wycen zapraszam

Marantz SR5007

lub

Marantz MM7025+NR1504.

Rożnica w cenie znaczna. Jaki budżet? Dlaczego Marantz?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.