Skocz do zawartości
IGNORED

Hiendowy sprzet do sluchania plikow - transport i DAC

marslo

Rekomendowane odpowiedzi

Nie, nie. Linn nie ma czystego transportu. To są pełne odtwarzacze ale model Majik i Akurate mają dobre wyjścia cyfrowe, szczególnie Akurate i mogą pracować jako transport z zew.DAC.

Tak , masz racje, w tym sensie sa podobne to Lumina. Ty jednak chwaliles zawsze Linna jako transport, a koledze o to chodzilo.

Konto w trakcie usuwania

e/ chinski transport z kartami SD w roli pamieci zaprezentowany przez kol pmcomp

Ten mnie zaciekawił

Sa jeszcze S3 i S5 od Ayona ,kilka osob na forum ich uzywa.

Jeśli Ayon to tylko NW-T jest transportem, S3 i S5 to już kombajny;-) poza tm bez dsd

Faktem jest , ze OT duzo i trudno przez nie przebrnac. Coz , taki mamy klimat

Niestety dużo, ale na to cierpi chyba każde forum tematyczne w Polsce i nie tylko

Jako player też są dobre ale najlepsze jako transport z zew.DAC, przy czy to powinien być czysty DS, nie DSM

Jako DACa używam Ayona CD3-sx, nie narzekam, ale być może nie wiele jeszcze słyszałem;-)

• 3 tygodnie później...

Panowie banujcie tego popaprańca ... Marslo szkoda Twojego czasu ... bumik dostał "przepustkę z Tworek" i znowu szaleje.

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Bum Ty tak na tym Tapatalku nie szalej bo zrobią łatkę i inni kiedyś w przyszłości przez Ciebie będą w d....

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Nie używam tego badziewia ;)

Jak jesteś taki sprytny to pisz jako bum1234 ;P

Nie wiem po co nie jesteś taki sprytny skoro wszyscy Cię chcą tu banować? Może spróbuj na forum grzybiarzy coś napisać?

Bardziej wstrzelisz się w temat?

To z forum grzybiarzy Cię przepędzili, pewnie są bardzo wkurzeni i żeby sobie podbudować swoje ego poszli do lasu podśniegiem zbierać grzyby..

Kolego zlituj się jeszcze który z tu obecnych dziś pójdzie do filharmonii czy do teatru a w poniedziałek wszystko pozamykane, no i późno już!

JA poszukuje jakiegoś odtwarzacza do 20k zł, obecnie mm Olive 06HD ale nie obsłuchuje Tidal itd, wiec trzeba zmienić. Electrocompaniet wprowadził EMP-2, dobre ma opinie. Lumin też fajny ale tylko w kolorze srebrnym. Macie jakieś inne propozycje?

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

JA poszukuje jakiegoś odtwarzacza do 20k zł, obecnie mm Olive 06HD ale nie obsłuchuje Tidal itd, wiec trzeba zmienić. Electrocompaniet wprowadził EMP-2, dobre ma opinie. Lumin też fajny ale tylko w kolorze srebrnym. Macie jakieś inne propozycje?

ja moge polecic to co sam zrobilem, czyli klimax renew ds1.

http://www.hifishark.com/search?q=klimax+renew+ds1

• 1 miesiąc później...
Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

W tej chwili gram na Melco N1A z zainstalowanym MinimServer in transkodowaniem do WAV24

Marcin napisz więcej. Jaka masz opinie o tym Melco? Dzis bylem małym sklepie na poludniu londynu i w luźnej rozmowie o źródłach pan zasugerował ze linny grają lepiej gdy są karmione z melco. hehe uwierzę jak usłyszę ;] Ciekawi mnie to na przyszłość. Z melco miałem styczność pare razy na wystawach i zawsze grało dobrze tam gdzie był.

Jako player też są dobre ale najlepsze jako transport z zew.DAC, przy czy to powinien być czysty DS, nie DSM.

Sly, a jak lumin np D1 w roli transportu z zew DAC się spisuje wiesz może ? Czy dobrze gra po wyjściu cyfrowym BNC? Mam m.in takie wejście w swoim DACu ale nie wiem, w jaki transport celować i które z połączeń cyfrowych wyciągnie najwięcej.

Ja mógłbym d1 z łatwością w parę chwil mieć na testach ale nie mam dobrego punktu odniesienia, jedynie laptop.

U1 tez by fajnie było porównać z tańszym lumina mi w roli transportu. Z zew dać podobno d1 nie gra gorzej niż wyższe modele.

Panowie, o plikach wiem niewiele - prosze o rade.

Jesli player ma sluzyc tylko i wylacznie do Tidala, warto sie bawic w jakies lepsze klocki?

Czy jednak sama jakosc plikow z Tidala jest na zbyt kiepskim poziomie, zeby dobry streamer/dac zrobil tu roznice?

Obecnie funkcje te pelni Oppo 105d (streamer i dac) ale reszta elementow toru jest/ bedzie na dosc przyzwoitym, powiedzmy ze semi hiendowym poziomie.

Bede mogl na dac/streamer przeznaczyc do ok 30tys wlaczajac opcje SH ale pytanie czy Waszym zdaniem warto w ogole sobie glowe zawracac jesli ma sluzyc tylko do odtwarzania z Tidala?

Szukam pewnych podpowiedzi co do transportu, bo to temat rzeka. Czytam sporo ale na zbyt wiele różnych rozwiązań trafiłem i nie wiem, które mają sens.

Zakładając, że chcę ogarnąć dobry transport do plików i rozważam opcje zbudowania do tego celu komputera, na co należy zwracać uwagę?

Mój DAC to Aqua La Voce. Mam wejścia spdif (bnc), USB, I2s, AES,

Z tego, co wyczytałem, to dobrze, żeby komputer miał zasilanie liniowe. Ma to pomóc uniknąć zakłóceń, jakie występują przy użyciu zasilacza impulsowego. Rozumiem, że to podstawa przy użyciu komputera, bez której się nie obejdzie jeśli brzmienie ma być lepsze niż ze zwykłego laptopa. Następnie doczytałem, że również warto, aby wyjście usb miało osobne zasilanie liniowe jeśli ma służyć do przesyłania sygnału ale czy w przypadku mojego daca nie jest lepiej zastosować taką kartę ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ?

Co jeszcze oprócz wspomnianych zakłóceń z zasilania jest problemem przy stosowaniu pc jako transportu? Jakim protokołem najlepiej przesyłać sygnał? Co generalnie w takim pc należy zrobić, aby wycisnąć z niego dobre audio PC?

pozdr.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Gra gorzej.

Sprawdzalem.

A dokładniej porównywałem JFeng S1-PRO z wypasionym PC (zasilanie liniowe, karta USB).

Jeśli chodzi o materiał jakości CD to różnić dużych nie było. Brawa dla chińczyka !

Natomiast jeśli chodzi o lepiej nagrane płyty i materiał HD to lepiej jednak wypadł PC. Było więcej powietrza i separacja instrumentów była lepsza.

PC grał z Oppo 105D jako DAC.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Gra gorzej.

Sprawdzalem.

A dokładniej porównywałem JFeng S1-PRO z wypasionym PC (zasilanie liniowe, karta USB).

Jeśli chodzi o materiał jakości CD to różnić dużych nie było. Brawa dla chińczyka !

Natomiast jeśli chodzi o lepiej nagrane płyty i materiał HD to lepiej jednak wypadł PC. Było więcej powietrza i separacja instrumentów była lepsza.

PC grał z Oppo 105D jako DAC.

Do kompa i karty PPA jeden zasilacz jest , czy osobne dwa liniowe?

Porównywales to ze zwykłym PC + ifi usb3.0 ?

• 2 tygodnie później...

Nie mam jeszcze. Czekam bo dostawa do Polski opóźnia się. Ale kolega ma przecież dobrego plikowca i akurat kolega może skupić się na poszukiwaniu kolumn... :-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.