Skocz do zawartości
IGNORED

Idziemy z czasem wszak i jest lepiej?

jimmi

Rekomendowane odpowiedzi

Kazdy z nas posiada swoja elektronike i slucha muzyki. Ja bynajmniej jesli chodzi o material robie tak: w sklepach (cd, vinyl) lub aukcjach gwoli scislosci (vinyl).

Elektronike kupowalem w sklepach, kupowalem z 2 reki i generalnie z tym nie mam problemu! (generalnie z kupnem problemow czegokolwiek nie ma ;))

Sedno polega na tym, ze nie jestem zadowolony z uniwersalnosci sprzetu elektronicznego w gatunkach muzycznych i dlatego powstaje wlasnie ten wpis.

Nurtuje mnie to, czy juz jest taki wzmacniacz co da radosc w kazdym repertuarze muzycznym niedbajac o preferencje sluchacza biorac juz koneic roku 2015?

nteresuje mnie uzywany sprzet niezaleznie czy tranzystorowy czy lampowyi do kwoty 7k pln

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

https://www.audiostereo.pl/topic/124348-idziemy-z-czasem-wszak-i-jest-lepiej/

Jest troche przyzwitych wzmacniaczy w zaleznosci od potrzeb, ktore moga zagrac dobrze. Mozna sprobowac np. Sonneteer Orton jezeli kolumny sie do tego nadaja. Powinno sie pamietac ze wzmacniacz jak i caly system zagra tak dobrze, jak dobre stworzy mu sie warunki i tu jest najwieksze pole do popisu. Tweak your audio. Do dzwieku dochodzi sie wykonujac wiele roznych prob i to niezaleznie od budzetu tylko w ten sposob mozna to zrobic. Audio jest naprawde ciekawe. Tym ciekawsze im glebiej sie w to wchodzi.

Do tej kwoty nie ma takiego,

Sensownie i na temat-dziekuje sly30 tak tez myslalem

BTW

Co wazne dodam , ze jestem doswiadczony i pytam komplementarnie i wzmacniacz jeno!

Tematy dodatkowe beda psuc watek, prosze zatem nie wlaczac prob dodatkowych otoczy tematu.

Slicznie prosze o wpisy niech bedzie do 11k pln za uzywke ale szczerze i ze spokojnym nastawieniem prosilbym o propozycje, to jak je zdobede to juz inna sprawa (albio zwieksze budzet albo poprosze o podwyzke-tutaj musi sie cos znalesc w koncu :)) Znalezc nie tyle w temacie budzetu CO WTEMACIE WATKU!

Pomyśl o vintage. I tak rozpatrujesz sekend hand. Jakiś amp z korekcją RIAA powinien się znaleźć. To ryzyko - ale... No risk, no fun :-)

Może coś z lampą w pre?

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Nie ma nie było i nie będzie bdb sprzętu który nie będzie różnicował różną muzykę a zwłaszcza różne jakościowo realizacje.

Bdb sprzęt ma jak najwierniej odtworzyć to co jest zapisane więc jak jest źle zapisane to tak to odtworzy.

Zostają albo różne źródła do różnej muzyki albo sprzęt taki który to wszystko uśredni.

Ktore wzmacniacze sa w stanie usrednic wg Ciebie rozbieznosc gatunkowa-beda to trznzystory czy bardziej lampy?

W moim zestawieniu brakuje mi potencjalu rockowego wiec jesli jakis sprzet ma cos usredniac to do metalu i klasyki bedzie zbyt skrajnie-zostaje zatem rock jako zloty srodek/punk zaczepienia

Ktore wzmacniacze sa w stanie usrednic wg Ciebie rozbieznosc gatunkowa-beda to trznzystory czy bardziej lampy?

Ciekawym pomysłem jest Yaqin MC-100B .

Z modem ( mod poprawia jakość brzmienia , bezawaryjność i układy przedłużające czas pracy lamp ) + dobre lampy wyjdzie trochę ale oprócz dużej mocy , wysokiej klasy brzmienia ma coś co może Ci się spodobać .

W sterowaniu ma kwadrę lamp 6SN7 które w zależności od marki itd znacznie wpływają na zmianę jego brzmienia .

Powiedzmy chcesz słuchać spokojnej muzyki dla relaksu . Wsadzasz 4x Ken Rady . Rock i petarda - 4x Metal Base . Dopalony środek - szaraki . Dynamikę - GTA GTB itd.

Opis tych lamp masz w temacie " Czar lamp 6SN7 " .

Można też mieszać te lampy parami kształtując sobie brzmienie pośrednie.

To jedyne mi znane rozwiązanie przy jednym klocku i przy różnych wymaganiach .

Polecam też kolumny na polipropylenie Seasa . Czyli Vienna i podobne .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.