Skocz do zawartości
IGNORED

Manifestacje KOD za żydowskie pieniądze...

jakub102

Rekomendowane odpowiedzi

Przecież ty fetorek nie chcesz się tu niczego dowiedzieć, tylko uprawiać nachalną propagandę polityczną, w czym nie zamierzam ci pomagać.

nie ma znaczenia co ja chce i co się Tobie wydaje, schmurzyłeś jak zwykła ciotka... więc jeszcze raz konkretnie i na temat.

Już ci to tłumaczyłem, ale widać za pierwszym razem nie zrozumiałeś (za drugim też).

wskaż mi proszę gdzie to dwukrotnie uczyniłeś.

BTW: co tam ciekawego Lis oblikował ?

No i gadaj tu z propagandzistą. Poczekaj do 12 stycznia, o ile PiSSmani nie wprowadzą rozwiązań siłowych będziesz miał odpowiedź na swoje pytania.

Jestem Europejczykiem.

No i gadaj tu z propagandzistą. Poczekaj do 12 stycznia, o ile PiSSmani nie wprowadzą rozwiązań siłowych będziesz miał odpowiedź na swoje pytania.

straszenie PISem to był cały program PO przez dekadę

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Odróżniasz czas przeszły od przyszłego ?

Ale teraz mamy do czynienia z bardzo konkretnymi działaniami, a PiS sam straszy.

Jestem Europejczykiem.

No i z tego straszenia została kamieni kupa ch*j i dupa.Teraz Schetyna myśli jak tu wyprowadzić ludzi na ulice i odebrać co swoje.Demokratycznie,przecież metoda demonstracji taka jest!!!

Ale teraz mamy do czynienia z bardzo konkretnymi działaniam

Ale teraz mamy do czynienia z bardzo konkretnymi działaniami, a PiS sam straszy.

czyli jakie ? konkretnie (nie żebym znowu wymagał konkretów na tacy...) znowu wojna z ruskimi ? :P

Ad 12 stycznia rozumiem że TK nabył super moce i znowu demonstruje swoją "apolityczność" ?

Konstytucja RP (art. 188) ani Ustawa o TK nie przewidują orzekania Trybunału Konstytucyjnego w sprawie zgodności z Konstytucją Uchwał Sejmowych. Samo więc wyznaczenie przez TK posiedzenia w sprawie oceny uchwały o powołaniu Sędziów TK lub uznaniu innej uchwały o powołaniu za niebyłą jest złamaniem Konstytucji RP przez Rzeplińskiego.

i tu drzewko ma rację- w demokratycznym państwie prawa mozna manifestować do woli!

i nie trzeba się bać (jak za PO) że policja spałuje czy wsadzi na dołek.

prawa mozna manifestować do woli!

Chciałeś napisać chyba "można manifestować do woli ............................................................................Prezesa.

czyli jakie ? konkretnie (nie żebym znowu wymagał konkretów na tacy...) znowu wojna z ruskimi ? :P

Ależ proszę bardzo, na konkretne pytanie konkretna odpowiedź!

""Jeśli prezes Rzepliński 12 stycznia przemocą nie dopuści [do orzekania] nowych sędziów, będzie to >>gorący uczynek<< przestępstwa z art. 224 kk. (...) Mam jednak nadzieję, że 5 nowych sędziów, zgodnie ze złożonym ślubowaniem, założy togi i wypełniając swoje konstytucyjne obowiązki, zasiądzie za stołem Trybunału. Gdyby prezes Rzepliński chciał to przemocą uniemożliwić, gdyby na przykład wezwał straż do usunięcia przemocą 5 sędziów z sali, wtedy popełni przestępstwo z art. 224 par. 2 kodeksu karnego: >>kto stosuje przemoc lub groźbę bezprawną w celu zmuszenia funkcjonariusza publicznego do przedsięwzięcia lub zaniechania czynności służbowej, podlega karze pozbawienia [wolności] do lat 3<<. Nie pozostanie wtedy nic innego jak wezwanie policji, a ta musiałaby niestety zatrzymać prezesa Rzeplińskiego na gorącym uczynku popełnienia przestępstwa (zgodnie z art. 196 Konstytucji na gorącym uczynku sędzia TK może być zatrzymany)".

Cały tekst:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czyli co, Janusz Wojciechowski, europoseł PiS i były sędzia, wzywa do aresztowania prezesa Trybunału Konstytucyjnego Andrzeja Rzeplińskiego.

Jak widać jest już gotowy scenariusz wydarzeń.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Czyli Rzepliński może prawa nie przestrzegać..... twoim zdaniem?Albo może sobie interpretować dowolnie?W końcu ten jak mu Wójciechowski sędzią nie był?Nie zna się na prawie?Zna się tylko jeden twoim zdaniem....Rzeplinski?Jak z takim propagandzistą POpaprwywnym jak ty Jarus,można dyskutować?

Czyli Rzepliński może prawa nie przestrzegać.....

Rzepliński prawa musi przestrzegać. Prawa nie muszą przestrzegać pisowcy. W razie czego Duda ich ułaskawi.

Jeszcze nigdy mafia w żadnym państwie nie miała tak dobrze jak w Polsce.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Czyli Rzepliński może prawa nie przestrzegać..... twoim zdaniem?Albo może sobie interpretować dowolnie?W końcu ten jak mu Wójciechowski sędzią nie był?Nie zna się na prawie?Zna się tylko jeden twoim zdaniem....Rzeplinski?Jak z takim propagandzistą POpaprwywnym jak ty Jarus,można dyskutować?

O ile mi wiadomo to podwładny prezesa nie podpisał ślubowania 3 sędziów a potem Ci którzy tak prawo cenią nie czekając na werdykt Trybunału skokiem na TK wybrali szybko sobie 5 swoich....

ale co ja tutaj się sprężam wiesz dobrze tylko ....tutaj można sobie dopowiedzieć ,biorę Cię za kumatego więc nie muszę tłumaczyć ( temat tyle razy wałkowany)

Przypomnę może kto tak się zna na tym prawie:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Twoja drewniana propaganda jest tyle warta, co PiSowskie propagandowe gówno które zajadasz ze smakiem.

Całe tuziny prawników wypowiadały się na ten temat, łącznie z Prezes Sądu Najwyższego. Ale ty udajesz, że tego nie było, że to Rzepliński. Nie drewniak, nie Rzepliński tylko Konstytucja głupcze!

Jestem Europejczykiem.

O ile mi wiadomo to podwładny prezesa nie podpisał ślubowania 3 sędziów

Tak można do rana.A po jakie licho POpaprani wybrali 5-ciu sędziów w Październiku,kiedy było wiadomo,że wybory przegrali.

Ja mówię zawsze,że nie ma skutku bez przyczyny.Pomijam fakt,ze w składzie sędziowskim powinien dominować pluralizm a więc powinno dochować się równości w obsadzie takiego trybunału a miałby wtedy dużo większy szacunek i budziłby respekt.

Twoja drewniana propaganda jest tyle warta, co PiSowskie propagandowe gówno które zajadasz ze smakiem.

Widzę,że jak brak ci argumentu to odnosisz się ad personam.Stara prawda....pajacu.Sędzia Wojciechowski twoim zdaniem kretynie

to cytuje pismo święte a nie konstytucję?

Całe tuziny prawników wypowiadały się na ten temat, łącznie z Prezes Sądu Najwyższego

Tam gdzie czterech prawników,tam są cztery różne interpretacje....głupku.

A co dopiero .....tuziny.

I do tego....całe.

To czemu Pisuary nie czekały na werdykt TK tylko w nocy przy noktowizorach slubowali ?wstyd i błazenada po prostu.

Popaprani tak jak już to piszesz to mieli prawo do 3 TRZECH ale Ty swoje wiesz wiec po co ja to pisze.............dziecko mam przed sobą?

miesiąc temu 95 % Polaków nie wiedziało co to TK ale media establiszmentu wykreowały to grono starców na pomazańców bożych .

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Popaprani tak jak już to piszesz to mieli prawo do 3 TRZECH ale Ty swoje wiesz wiec po co ja to pisze

Jak POpaprani złamali konstytucję powołując za dużo sędziów to zrobili błąd,jak to samo zrobili PiCmani to zaraz zamach stanu.

To jest hipokryzja i żenada....dopiero.Dlatego piszę o Kalim i krowie.

miesiąc temu 95 % Polaków nie wiedziało co to TK ale media establiszmentu wykreowały to grono starców na pomazańców bożych .

Dokładnie.

Nawet najbardziej naiwny obserwator widział, jaka jest strategia PiS.

Przecież wystarczyłoby zaczekać jeden dzień z zaprzysiężeniem pięciu sędziów których wybrał PiS.

Wystarczyło poczekać kilka dni z samym ich wyborem. W całym tym nocnym wyścigu chodziło o sparaliżowanie Trybunału. PiS nie miał większości konstytucyjnej więc postanowił metodą faktów dokonanych osiągnąć równoważny rezultat.

Nie możemy zmienić konstytucji - robimy taką zadymę, żeby wyszło na to samo.

To czemu Pisuary nie czekały na werdykt TK tylko w nocy przy noktowizorach slubowali ?wstyd i błazenada po prostu.

Popaprani tak jak już to piszesz to mieli prawo do 3 TRZECH ale Ty swoje wiesz wiec po co ja to pisze.............dziecko mam przed sobą?

Nie dziecko, tylko tępego propagandzistę.

Jestem Europejczykiem.

Przecież wystarczyłoby zaczekać jeden dzień z zaprzysiężeniem pięciu sędziów których wybrał PiS.

Wystarczyło poczekać kilka dni z samym ich wyborem. W całym tym nocnym wyścigu chodziło o sparaliżowanie Trybunału. PiS nie miał większości konstytucyjnej więc postanowił metodą faktów dokonanych osiągnąć równoważny rezultat.

Nie dziecko, tylko tępego propagandzistę.

Jaro nic dodać nic ująć( bardzo dobrze to przedstawiłeś) ale czy to co opisałeś dotrze do tego miejsca co głową zwą?

Panowie z drugiej strony

miejcie trochę swojego zdania........

""Jeśli prezes Rzepliński 12 stycznia przemocą nie dopuści [do orzekania] nowych sędziów, będzie to >>gorący uczynek<< przestępstwa z art. 224 kk. (...) Mam jednak nadzieję, że 5 nowych sędziów, zgodnie ze złożonym ślubowaniem, założy togi i wypełniając swoje konstytucyjne obowiązki, zasiądzie za stołem Trybunału. Gdyby prezes Rzepliński chciał to przemocą uniemożliwić, gdyby na przykład wezwał straż do usunięcia przemocą 5 sędziów z sali, wtedy popełni przestępstwo z art. 224 par. 2 kodeksu karnego: >>kto stosuje przemoc lub groźbę bezprawną w celu zmuszenia funkcjonariusza publicznego do przedsięwzięcia lub zaniechania czynności służbowej, podlega karze pozbawienia [wolności] do lat 3<<. Nie pozostanie wtedy nic innego jak wezwanie policji, a ta musiałaby niestety zatrzymać prezesa Rzeplińskiego na gorącym uczynku popełnienia przestępstwa (zgodnie z art. 196 Konstytucji na gorącym uczynku sędzia TK może być zatrzymany)".

Cały tekst:

Ukryta Zawartość

To w końcu kto wzywa do siłowego rozwiązania?

Wyborcza...?

Ukryta Zawartość

To, akurat zasługa PiS. Zamiast zająć sie tym, co biecywali rozpętali wojnę o TK.

Teraz wojna z mediami itd. itd. To bardzo wojownicza sekta :)

PO nie musiało tego robić nocą bo TK przyklepną łamanie konstytucji.

...głupcze!

PO nie musiało tego robić nocą bo TK przyklepną łamanie konstytucji.

O co chodzi w tym zdaniu???

To w końcu kto wzywa do siłowego rozwiązania?

Wyborcza...?

Co to za wysyp niepełnosprawnych??? Przecież to cytat wypowiedzi Janusza Wojciechowskiego, ważnego polityka PiS. Nie kojarzysz Dudapomocy?

Jestem Europejczykiem.

Co to za wysyp niepełnosprawnych??? Przecież to cytat wypowiedzi Janusza Wojciechowskiego, ważnego polityka PiS. Nie kojarzysz Dudapomocy?

Heheh dobre Jaro ;)

Teraz wojna z mediami itd. itd. To bardzo wojownicza sekta :)

A kto te wojenke rozpetał? Pis czy propaganda resortowych?

I jeszcze klerem...czarownice na miotłach miały być na deser....

Ależ proszę bardzo, na konkretne pytanie konkretna odpowiedź!

Cały tekst:

Ukryta Zawartość

Czyli co, Janusz Wojciechowski, europoseł PiS i były sędzia, wzywa do aresztowania prezesa Trybunału Konstytucyjnego Andrzeja Rzeplińskiego.

Czytasz gw?? Politykier czy urzędas mający dostęp do bezpłatnej prenumeraty na koszt podatnika? Uczciwy Polak to by tego nawet do podtarcia nie wziął.

Ukryta Zawartość

Czytasz gw?? Politykier czy urzędas mający dostęp do bezpłatnej prenumeraty na koszt podatnika? Uczciwy Polak to by tego nawet do podtarcia nie wziął.

Widać raz napisać nie wystarczyło. Trudno, powtórzę:

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.