Skocz do zawartości
IGNORED

Manifestacje KOD za żydowskie pieniądze...

jakub102

Rekomendowane odpowiedzi

A tu taki kwiatek i się wyjaśniło.

Szydło powiedziała też, że Polska czeka na opinię Komisji Weneckiej w sprawie Trybunału Konstytucyjnego. Nie odpowiedziała jednak jednoznacznie, czy rząd się do niej zastosuje. Premier podkreśliła, że opinia komisji, choć jest bardzo ważna, nie jest wiążącym prawem. - Będziemy ją analizowali - zapewniła.

Cały tekst:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czyli Komisja powie, że nowelizacja ustawy o TK jest z dupy (i nie będzie innej decyzji, bo w skład Komisji wchodzą przede wszystkim sędziowie) a naczelnik-borg walnie, że to opinia niewiążąca i że teraz będę ją całe lata analizować. W takich okolicznościach to ja bym się nie pytał ale naczelnik-borg jest wolny od takich rozterek :D

Ukryta Zawartość

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Prywatnie, aczkolwiek nie jest to związane z KODem, to jestem pro-Petru.

Chodzę także na demonstracje .Nowoczesnej, ale bez emblematów związanych z KODem.

Nie pytałem się o twoje preferencje tylko o stanowisko KODu. Ruch jak piszesz jest polityczny a nie prodemokratyczny, nie działa w próżni politycznej więc siłą rzeczy gra na jakąś opcję.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Na opcję przestrzegania Konstytucji RP?

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Przez PIS? :)

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

No byłoby super, trudno bowiem wymagać tego od opozycji, gdyż opozycja z definicji nie bardzo ma

środki aby Konstytucję łamać. Również UFO nie bardzo ma środki by łamać Konstytucję RP.

I w ten sposób poprzez eliminację można ustalić kto ma środki aby łamać Konstytucję.

A jak Petru złoży jakiś niekonstytucyjny projekt w sejmie to też będziecie protestować?

Po pierwsze. Musi dopiero złożyć, wszystko przed nim.

Po drugie. O ile pamiętam to Petru stoi bardzo daleko od większości w Sejmie, zatem każda ustawa by przeszła musi mieć poparcie naczelnika-borga. W takim przypadku trudno obwiniać projektodawcę, zresztą to jak relacja mrówki i słonia (poszukaj sobie dowcipów o tym)

Po trzecie. Prezydent ma prawo to kontroli prewencyjnej, no ale właśnie rozjebaliście TK. Zatem dywagacje o konstytucyjności i niekonstytucyjności stały się wysoce teoretyczne. Wystarczy np. że z jakichś powodów 3 sędziów się wyłączy i jest po zawodach.

Straszna ustawa zgłoszona przez Petru, która znalazła poparcie naczelnika-borga nie będzie mogła być uznana za niekonstytucyjną.

Nie wiem, czy sobie zdajesz sprawę, ale nie było AŻ tak źle przez ostatnie lata.

biorąc pod uwagę to na jakie media się powołujesz i jakimi ludźmi się otaczasz to Ty porostu przez 8 ostatnich lat byłeś oderwany od rzeczywistości. Zapewne mając 10,11,12,14 a nawet 15 lat byłeś w stanie dokonać słusznej oceny sytuacji.

Przypominam, że to PiS cały czas skarżył się na PO-PSL na arenie międzynarodowej.

"Skarżenie się" a oczernianie, atakowanie i namawianie do obalenia rządu to dwie różne rzeczy. Niektórych polityków i działaczy (w tym dziennikarzy) powinno się za takie numery wsadzić do więzienia.

Z kolei Platforma nie mówiła tak ostro jak powinna wczoraj na debacie.

platforma mówiła bardzo ostro przed kamerami i w kuluarach gdy myśleli że nikt nie słucha i nikt nie nagrywa. Z resztą niech oni się w końcu zdecydują, co godzina to inne stanowisko.

A tu taka "ciekawostka":

Ukryta Zawartość

a gdzie ta "ciekawostka" ? Atakujesz kraj, Rząd i prezydenta zapominając że godziny głosowań były takie a nie inne tylko dzięki PO i N.pl

no właśnie.. kiedyś musi być ten pierwszy raz..

to jestem pro-Petru.

i nie przeszkadza Ci fakt że na dzień dobry ten facet wszystkich okłamał ? i to jeszcze w reklamie własnej partii... Między innymi jemu zawdzięczasz "brak emerytury"...

Ukryta Zawartość

Po drugie. O ile pamiętam to Petru stoi bardzo daleko od większości w Sejmie, zatem każda ustawa by przeszła musi mieć poparcie naczelnika-borga. W takim przypadku trudno obwiniać projektodawcę, zresztą to jak relacja mrówki i słonia (poszukaj sobie dowcipów o tym)

Po trzecie. Prezydent ma prawo to kontroli prewencyjnej, no ale właśnie rozjebaliście TK. Zatem dywagacje o konstytucyjności i niekonstytucyjności stały się wysoce teoretyczne. Wystarczy np. że z jakichś powodów 3 sędziów się wyłączy i jest po zawodach.

Straszna ustawa zgłoszona przez Petru, która znalazła poparcie naczelnika-borga nie będzie mogła być uznana za niekonstytucyjną.

Zadałem proste pytanie :)

Udzieliłem ci prostej odpowiedzi :D

Skup się na ostatnim zdaniu.

Nie pytałem się o twoje preferencje tylko o stanowisko KODu. Ruch jak piszesz jest polityczny a nie prodemokratyczny, nie działa w próżni politycznej więc siłą rzeczy gra na jakąś opcję.

Antynomia typowa dla Pisowskiwego pojmowania świata.

KOD jest po pierwsze prodemokratyczny i takie są jego źródła, polityczny jest przy okazji.

Tak się składa, że największym i całkowicie jawnym przeciwnikiem demokracji liberalnej jest dzisiaj skrajna prawica i narodowi socjaliści spod znaku PiS. O ile ci pierwsi są na razie marginesem, to ci drudzy przejęli władzę i łączą swoje antydemokratyczne przekonania z możliwością ich realizacji, czego w dotychczasowej historii IIIRP jeszcze nie było.

Jestem Europejczykiem.

Na urojenia i propagandowy szit nie ma lekarstwa.

Lenin?

To nie urojenia uczestniczyłem podczas rozmowy i ekonomista doktor ekonomii u nas w korporacji wyraził taką myśl. Także pewne rzeczy dzieją sie na prawdę.

Chyba ze sie mylił.

chwilowy brak działalności w audio.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

biorąc pod uwagę to na jakie media się powołujesz i jakimi ludźmi się otaczasz to Ty porostu przez 8 ostatnich lat byłeś oderwany od rzeczywistości. Zapewne mając 10,11,12,14 a nawet 15 lat byłeś w stanie dokonać słusznej oceny sytuacji.

"Skarżenie się" a oczernianie, atakowanie i namawianie do obalenia rządu to dwie różne rzeczy. Niektórych polityków i działaczy (w tym dziennikarzy) powinno się za takie numery wsadzić do więzienia.

platforma mówiła bardzo ostro przed kamerami i w kuluarach gdy myśleli że nikt nie słucha i nikt nie nagrywa. Z resztą niech oni się w końcu zdecydują, co godzina to inne stanowisko.

a gdzie ta "ciekawostka" ? Atakujesz kraj, Rząd i prezydenta zapominając że godziny głosowań były takie a nie inne tylko dzięki PO i N.pl

no właśnie.. kiedyś musi być ten pierwszy raz..

i nie przeszkadza Ci fakt że na dzień dobry ten facet wszystkich okłamał ? i to jeszcze w reklamie własnej partii... Między innymi jemu zawdzięczasz "brak emerytury"...

To jest ona i 8 lat temu miała 9 lat i z pewnością doskonały ogląd sytuacji,boki można zrywać. To dziecko wychowane na tvałenie i oniecie,autorytetm jest naczelny alimenciarz kraju,z kim chcesz dyskutować? I jeszcze jedno,teraz Ci nie odpowie,dopiero jak odrobi lekcje i zrobi uroczysty emblemat kodu,oczywiście w ramach czynu społecznego.

największym i całkowicie jawnym przeciwnikiem demokracji liberalnej jest dzisiaj skrajna prawica i narodowi socjaliści spod znaku PiS.

Jeśli demokracja liberalna ma wyglądać , tak jak za rządów PO/PSL to ja wybiorę nawet Potwora Spagetti, aby obalił takie złodziejstwo, układy i biedę dla milionów Polaków. Wiem co mi odpowiesz; Biednyś bo głupiś. Głupiś boś biedny. To jest motto współczesnych Turboliberałów na całym Świecie. Dlatego świat zmierza do katastrofy. Empatia, solidarność, poczucie wspónoty narodowej (czyli faszyzm wg GW), wiara- To są wartości Europejskie, których za Odrą NIE MA!

Jeśli demokracja liberalna ma wyglądać , tak jak za rządów PO/PSL to ja wybiorę nawet Potwora Spagetti, aby obalił takie złodziejstwo, układy i biedę dla milionów Polaków. Wiem co mi odpowiesz; Biednyś bo głupiś. Głupiś boś biedny. To jest motto współczesnych Turboliberałów na całym Świecie. Dlatego świat zmierza do katastrofy. Empatia, solidarność, poczucie wspónoty narodowej (czyli faszyzm wg GW), wiara- To są wartości Europejskie, których za Odrą NIE MA!

Przykładasz swoje fobie do pewnej idei. Na tej zasadzie można by powiedzieć, że demokracja nie ma sensu.

Dokładnie to zrobił Hitler ośmieszając Republikę Weimarską i niszcząc jej instytucje. Co było dalej wiemy.

Czy w krajach skandynawskich jest bieda i rządzą układy?

Jestem Europejczykiem.

Czy w krajach skandynawskich jest bieda i rządzą układy?

Oni już totalnie zdurnieli od tego bogactwa! Państwo im totalnie wchodzi do życia prywatnego z butami, są poprawni politycznie że aż strach i trochę tam faszyzmu o dziwo zostało; tak ze bardzo ciekawy miszmasz :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

To jest motto współczesnych Turboliberałów na całym Świecie. Dlatego świat zmierza do katastrofy. Empatia, solidarność, poczucie wspónoty narodowej (czyli faszyzm wg GW), wiara- To są wartości Europejskie, których za Odrą NIE MA!

Przecież Europa jest podobno lewacka? I z tym walczymy.

Turobliberalizm to przyszedł do Europy z USA. Z tym też walczymy.

O co my więc teraz walczymy?

Dla patriotów niemieckich z tego wątku to była właśnie demokracja.

Zrobili się nerwowi bo im nie wyszło obrabianie dupy Polsce w unioparlamencie. Okazało się unioparlamentarzyści mają w dupie polski "zamach na demokrację" (bo go nie ma), sala pusta, a reszta co została nie wiedziała o czym mówi.

To módl się żeby PiS się poprawił i zaczął kierować się dobrem narodu i gospodarki a nie szopkami bo w przeciwnym razie liberalizm nas czeka za 4 lata. Liberalizm wymaga socjalu (kapitalizacja bogactwa i uspolecznianie biedy) więc u nas tez sie nie sprawdzi (efekty uboczne trzeba finansowac z naszych pieniędzy ktorych mamy za mało) ale nie mamy innej reprezentacji politycznej.

Która mogła by wygrać. Poruszamy sie między po i klonami i PiS.

Reszta jest za słaba.

Polecam polubić profil partii tego pana (wykłada jasno o co chodzi w tym całym "zamachu na demokrację"):

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Przecież Europa jest podobno lewacka? I z tym walczymy.

Turobliberalizm to przyszedł do Europy z USA. Z tym też walczymy.

O co my więc teraz walczymy?

Bo w USA ma rację bytu. Dla skspancji kapitału i kapitalizacji bogactwa które zasila gispodarke ktora jest ekspansywna to najlepszy system. Dla tych po drugiej stronie już nie.

To jest ona i 8 lat temu miała 9 lat i z pewnością doskonały ogląd sytuacji,boki można zrywać. To dziecko wychowane na tvałenie i oniecie,autorytetm jest naczelny alimenciarz kraju,z kim chcesz dyskutować? I jeszcze jedno,teraz Ci nie odpowie,dopiero jak odrobi lekcje i zrobi uroczysty emblemat kodu,oczywiście w ramach czynu społecznego.

Dziecko nie dziecko ale mamy na pomoc nie wzywa, prawda?

A "żondy" pisu to będą super i Polska to będzie kraj mlekiem i miodem płynąca. Nie tylko że wrócą wszyscy co wyjechali do UK ale i z 500 tys. brytyjczyków do nas wyemigruje.

Skoro Petru tak się troszczy o relacje Polska-UE to dlaczego wymiksował się z debaty? :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Polecam polubić profil partii tego pana (wykłada jasno o co chodzi w tym całym "zamachu na demokrację"):

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ale ten facet należy do frakcji eurosceptyków. Gdyby rozwinąć jego poglądy to trzeba by UE zlikwidować.

To jest oczywiście bardzo spójne. UE nie ma, to i się nie wtrąca.

Skoro Petru tak się troszczy o relacje Polska-UE to dlaczego wymiksował się z debaty? :)

Ukryta Zawartość

A Petru jest posłem do PE? Czy nowoczesna ma posłów w PE? W jakiej są frakcji? Ilu ich tam jest?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A Petru jest posłem do PE? Czy nowoczesna ma posłów w PE? W jakiej są frakcji? Ilu ich tam jest?

Kijowski przyjechał :) A jest posłem UE?

Czyli wszystko zgodnie z planem. PiS dalej skupia się na wyszukiwaniu wrogów i ich zwalczaniu.

To zamkniety krąg, poza który nie są w stanie psychicznie i biologicznie się wydostać.

Nowe rozdanie i juz są nowi wrogowie. Ten gatunek ludzi tak ma. Wróg ich otacza i paraliżuje. Dopiero, gdy nie będzie wrogów to zapanuje szczęśliwość. Ot tak sama z siebie.

@Yodzisław

I zabrał głos na forum w trakcie debaty, prawda?

@Yodzisław

I zabrał głos na forum w trakcie debaty, prawda?

Oj kolega jakby się wczoraj urodził :) Tu chodzi o robienie smrodu, jakieś wystąpienia w parlamencie to detal.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.