Skocz do zawartości
IGNORED

Manifestacje KOD za żydowskie pieniądze...

jakub102

Rekomendowane odpowiedzi

Żakowski Jacek (ur. 1957), dziennikarz. Pracował w tygodniku „Na Przełaj” (1980-1981), w Biurze Informacji Prasowej NSZZ "Solidarność" (1981-1983), w „Tygodniku Polskim” (1983), w miesięczniku „Powściągliwość i Praca” (1983-1989). Od 1989 do 1990 był rzecznikiem prasowym Obywatelskiego Klubu Parlamentarnego.

Na demonstracji KODu właśnie przemawiał towarzysz Jacek Żakowski. W jego ustach slogany o wolnych mediach brzmiały co najmniej śmiesznie. Polecam artykuły z Na Przełaj z okresu stanu wojennego kiedy życzliwie oceniał politykę Jaruzelskiego, wspaniałomyślnie zgadzał się z biurem politycznym i cieszył się z wprowadzenia cenzury.

Zaimponowałeś mi pamięcią. Teraz pora, żebyś przypomniał życiorysy towarzyszy Prezesa takich, jak Piotrowicz czy Jasiński. To ci nie przeszkadza?

Jestem Europejczykiem.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Zaimponowałeś mi pamięcią. Teraz pora, żebyś przypomniał życiorysy towarzyszy Prezesa takich, jak Piotrowicz czy Jasiński. To ci nie przeszkadza?

Dołóż jeszcze Kryże. Oczywiście że mi przeszkadza. Dekomunizacja w tym kraju powinna być przeprowadzona dawno temu. Niestety układ z Magdalenki na to nie pozwolił.

Żakowski Jacek (ur. 1957), dziennikarz. Pracował w tygodniku „Na Przełaj” (1980-1981), w Biurze Informacji Prasowej NSZZ "Solidarność" (1981-1983), w „Tygodniku Polskim” (1983), w miesięczniku „Powściągliwość i Praca” (1983-1989). Od 1989 do 1990 był rzecznikiem prasowym Obywatelskiego Klubu Parlamentarnego.

I co w związku z tym? Poczytaj artykuły z Na Przełaj. Nie wiadomo śmiać się czy płakać.

Dekomunizacja w tym kraju powinna być przeprowadzona dawno temu. Niestety układ z Magdalenki na to nie pozwolił.

Powinna nastąpić w 1990 roku co najmniej.Dzisiaj widać efekty braku dekomunizacji.

I pis w ramach walki o spóźnioną dekomunizację przyjmuje w swoje szeregi działaczy pzpr jak leci.

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

I pis w ramach walki o spóźnioną dekomunizację przyjmuje w swoje szeregi działaczy pzpr jak leci.

Znacznie więcej jest ich w szeregach PO. Wielokrotnie więcej. PO skupia członków tzw. Solidarności głównego nurtu czyli działaczy "S" którzy paktowali z komuną w Magdalence. Był kiedyś taki artykuł "Sposób na przefarbowanie. W 1990 roku.

Nie wiem skąd u ludzi fałszywe przekonanie że PiS jest partią postkomunistyczną. Kompletne zaprzeczenie faktów. Kaczyńscy wycofali się z układu magdalenkowego. Macierewicz był przeciwny jakimkolwiek pertraktacjom z komuną. Tymczasem dyrektywa o stopniowym dzieleniu się władzą z opozycją przyszła z Moskwy. Nie było więc mowy o żadnych czołgach, wystrzałach itp. Władze Rumunii chciały się utrzymać więc poszły na przemiał. Antydemokratyczny, pokazowy proces i rozstrzelanie.

po może mieć ile chce pzpr w swoich szeregach. Oni nie pyszczą o komuchach. pis pyszczy i ma tych komuchów w swoich szeregach, ba, i to pierwszych szeregach. pis to ludzie w pełni wolni. Oni się logice nie kłaniają.

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

po może mieć ile chce pzpr w swoich szeregach. Oni nie pyszczą o komuchach. pis pyszczy i ma tych komuchów w swoich szeregach, ba, i to pierwszych szeregach. pis to ludzie w pełni wolni. Oni się logice nie kłaniają.

To wymień tych komuchów w szeregach PiS. Ile to będzie? Trzy nazwiska? Cztery? No dawaj.

Dyskusje o układzie z komuną 25 lat po zmianie ustroju trącą mi obsesją.

Kogo mamy zdekomunizować? Największym problemem jest mentalność ludzi którzy teraz doszli do władzy.

Jestem Europejczykiem.

Czyli stwierdziłeś, że oba przepisy znajdują się w różnych podrozdziałach

rozdziału VIII. Co wynika z różnicy między nimi?

Tak zawiera Konstytucja RP.

Nic nie wynika.

To często dokonywane powtórzenia w aktach prawa.

Jeden zapis dotyczy sędziów, drugi zapis dotyczy sędziów TK.

Ale tam nie ma powtórzenia. Czy ty dokładnie czytałeś te przepisy?

BTW, w aktach prawnych można posłużyć się odesłaniem albo skorzystać z tego, że rozdział VIII ma taką część wspólną dla wszystkich swoich podrozdziałów

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

disco nie błaźnij się, pierwsi z brzegu- szef Orlenu Jasinski, prokurator Piotrowicz,Łopinski, Kostrzewski, Kryże i setki innych

Prawda jest taka że członkowie PZPR są po obu stronach barykady i jest ich pod dostatkiem. Po stronie głównego nurtu jest za to więcej współpracowników SB. Po stronie PiSu w zasadzie ich nie ma. I to dlatego Kaczyńscy odeszli od Wałęsy. Pojawiało się tam coraz więcej agentów SB. Uważam także że takie osoby jak Kryże powinny być natychmiast wydalone z polityki.

Ważne kto teraz rozwala/ł kraj...

Kto?

..ale prawdę proszę tu pisać ;)

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

I to dlatego Kaczyńscy odeszli od Wałęsy.

Długo coś się zastanawiali.

Wydaje mi się, że po prostu z Kapciowym przegrali.

Prawda jest taka że członkowie PZPR są po obu stronach barykady i jest ich pod dostatkiem. Po stronie głównego nurtu jest za to więcej współpracowników SB.

Z PZPRowcami jakoś niespecjalnie wyszło, to spróbujmy ze współpracownikami SB, zwłaszcza, że tu trudno o dowody.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Less są dziesiątki opracowań na ten temat. Nie chce mi się tego tłumaczyć. Jak ktoś jest tępy i nic do niego nie dociera to ja nie będę go przekonywał na siłę.

Jaki ty dobry. Czyli jednak w kontekście pzpr przyznajesz, że pis rżnie debila? Fajnie, że przyznałeś mi rację.

to spróbujmy ze współpracownikami SB, zwłaszcza, że tu trudno o dowody.

Bo za dużo w salonie było palaczy.

I dzięki temu można do woli rzucać pomówieniami, bez obawy, że ktoś przyłapie na ordynarnym kłamstwie

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

I dzięki temu można do woli rzucać pomówieniami,

To wykorzystują wszyscy.

Nie jest to domeną tylko polskiej polityki.

To jest po prostu element polityki.

I dzięki temu można do woli rzucać pomówieniami, bez obawy, że ktoś przyłapie na ordynarnym kłamstwie

Typowa szkoła Kaczyńskiego i spółki

a tutaj nasza idolka Kempa

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

słit. A na dodatek to nie jest dowcip :D

kępa jest super! I jest prawnikiem z zamiłowania :D

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.