Skocz do zawartości
IGNORED

Władza pragnie prześwietlić nasze komputery.

triode

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawi mnie, że ci, którzy tyle piszą, że Unia to kołchoz a wolność jest w USA jakoś nie kojarzą faktu, że ACTA w Europie została zablokowana, a w USA od dawna jest rzeczywistością.

Jestem Europejczykiem.

mnie intryguje dlaczego jest tak nikły odzew---środowisko powinno być mocno zainteresowane.

Może branża boi się narazić ,władzy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

No złodzieje, czas czyścić dyski z pirackich mp3, filmów , gier itp :)

Czyli z jakich?

mnie intryguje dlaczego jest tak nikły odzew---środowisko powinno być mocno zainteresowane.

Może branża boi się narazić ,władzy.

Ukryta Zawartość

Mnie intryguje najbardziej opinia "eksperta" , że teraz władza będzie mogła instalować legalne trojany.

Ciekawe czy na nielegalnego antytrojana taki legalny trojan także działa, oraz czy teraz nielegalny trojan działa na komputerze gorzej od trojana legalnego?

Niech sobie ekspert sprawdzi przez ile serwerów szpiegowskich idzie każdy e-mail wysyłany protokołem smtp i kto jest w stanie czytać jego smsy. Potem może lamentować że go będą jeszcze bardziej osaczać.

Ukryta Zawartość

Problem jest innej natury.

Chodzi o to ,że w świetle przyszłych ustaw,osoby postronne i bez żadnych procedur mogą uzyskać dostęp do wrażliwych danych osobowych,przestanie istnieć prywatność w sieci.

Wystarczy,że nazwa lub nazwisko pojawi się w jakimś kontekscie.

Problem jest innej natury.

Chodzi o to ,że w świetle przyszłych ustaw,osoby postronne i bez żadnych procedur mogą uzyskać dostęp do wrażliwych danych osobowych,przestanie istnieć prywatność w sieci.

Wystarczy,że nazwa lub nazwisko pojawi się w jakimś kontekscie.

Dokładnie. Ludziska pieprzą o Microsofcie, serwerach czy innych historiach co ma się nijak do nowych regulacji dotyczących internetu.

Nikły odzew na petycję mnie nie dziwi, ponieważ jest przygotowana nieprofesjonalnie.

Brakuje mi tam bardziej konkretnego omówienia zmian które wprowadza nowa ustawa i podania potencjalnych skutków.

Jestem Europejczykiem.

bo nie ma tam nic do omawiania. Chodzi im o dostęp operacyjny do transakcji na kontach internetowych. Na takiej samej zasadzie jak jest teraz do bilingów rozmów telefonicznych. Czyli kto komu kiedy robił przelew internetowy.

A nie żadne sledzenie korespondencji bo kto by sledził miliony kretynów wypisujacych do siebie setki milionów nic nie znaczącyh wiadomości, jak np. my tutaj do siebie?

Sa to mechanizmy do sledzenia powiazań. Wyciagania na ich podstawie wniosków dajacyh mozliwośc odpowiedniego kierowania sledztwem.

Jest wiele podobnych mechanizmów w internecie w dodatku całkowicie jawnych. Jest program ujawniający powiązania osobowe w spółkach (wie kto gdzie ma jakie udziały), jest program ujawniajacy informacje przestrzenne gmin (mozna precyzyjnej podkładac bomby niszcząc infrastrukturę).

To sa informacje biznesowe dostepne dla wszystkich. To dlaczego policja czy urzędy skarbowe nie mogą mieć podglądu na to kto komu płacił przez internet. Aż dziwne, że wczesniej na to nie wpadli.

Wystarczy w każdym mailu dopisek "precz z kaczyzmem", a ich system się zatka i padnie, jak to już opisał Lem w opowiadaniu o kosmicznym zbójcy Gębonie.

Teraz mamy władze o zapędach dyktatorskich wiec inwiglacja wszystkiego jest bardzo wazna.

chwilowy brak działalności w audio.

Jak się czyta niektóre pomysły to żal dupę ściska. Panowie minimum wiedzy i trochę logiki.

Warto też przeczytać projekt ustawy a nie słuchać ekspertów którzy problem omawiają na podstawie doniesień medialnych. Ta sama sytuacja co z KOD, KONKRETY.

Z drugiej strony w krajach rozwiniętych inwigilacja idzie pełną gębą całą dobę i to nie przez google, ms i podobne.

Ciekawi mnie, że ci, którzy tyle piszą, że Unia to kołchoz a wolność jest w USA jakoś nie kojarzą faktu, że ACTA w Europie została zablokowana, a w USA od dawna jest rzeczywistością.

Bo ACTA jest w interesie amerykańskich korporacji a nie europejskich.

Teraz mamy władze o zapędach dyktatorskich wiec inwiglacja wszystkiego jest bardzo wazna.

Ta władza właśnie została odsunieta od koryta i drze ryja na ulicy o łamaniu demokracji.

Bo ACTA jest w interesie amerykańskich korporacji a nie europejskich.

A to odkrycie zrobiłeś :-)!

Pisałem o naszych forumowych obrońcach wolności których Unia strasznie bulwersuje a jakoś im nie przeszkadza, że poziom inwigilacji obywateli w Stanach jest znacznie wyższy, i to od dawna.

Myślisz, że są opłacani przez żydowskich bankierów i globalne korporacje?

Jestem Europejczykiem.

Wyrzuć komputery, telefony i zaprenumeruj analogową GW.

Powinno wystarczyć do życia i do wytarcia tego co z życia.

Unia strasznie bulwersuje a jakoś im nie przeszkadza, że poziom inwigilacji obywateli w Stanach jest znacznie wyższy,

OK

Teraz zastanów się dlaczego tak jest, a nie inaczej.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Wyrzuć komputery, telefony i zaprenumeruj analogową GW.

Powinno wystarczyć do życia i do wytarcia tego co z życia.

OK

Teraz zastanów się dlaczego tak jest, a nie inaczej.

Nie czytam. Tobie założyciela sekty też radzę przestać... Słuchać.

Ale kaczynski to fenomen. Potrafil stworzyć sekte i rozlac ja na cały kraj i uczynić to że czlonkowie ida za nim bezgranicznie. Idealna sekta. Wystarczylo wykorzystac katolicyzm narodowe wartości wrogość do wszystkich lepszych bogatszych innych nie swoich. I na koniec obiecac ze "damy wam bo wam sie należy".

Co z tego jak wszyscy dyktatorzy wraz z Hitlerem potobne techniki zastosowali. To nie jest dobry wzór.

jak wszyscy dyktatorzy wraz z Hitlerem

To co piszesz to też technika...czy ja wiem czy akurat musisz być z niej dumny.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Wystarczy już wątków o polityce.

Niezależnie jakie peany albo paszkwile ktoś pisze-zostanie potraktowany tak samo.Więc lepiej rozmawiajmy o tym póki czas.

Chyba kolegą cien vel cienias powinien zainteresować się kolega Moderator.Brzydko pachnie -klonem.

A może coś o praktycznych sposobach zabezpieczeń.

Np. czy zacząć uczyć się linuxa? Podobno bezpieczniejszy, zwłaszcza w wersji live- na pendrivie.

Zacząłem stosować przeglądarkę EPIC.

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

Wystarczy już wątków o polityce.

Niezależnie jakie peany albo paszkwile ktoś pisze-zostanie potraktowany tak samo.Więc lepiej rozmawiajmy o tym póki czas.

Chyba kolegą cien vel cienias powinien zainteresować się kolega Moderator.Brzydko pachnie -klonem.

Pewnie znowu arek. Cos z głową musi mieć zeby co tydzień konto zakładać i polazywac chamstwo.

Samo Google nie jest groźne, tylko jego "animator".

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czasem to ludzie sami az prosza sie o problemy zyjac fuckbuukiem.

Jest rozwiazanie na ta inwigilacje.... brak kompa i neta w domu :) telefon wymienic na nokie 5110 a tvn ogladac, tylko na rubinie i moga was cmoknac.

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.