Skocz do zawartości
IGNORED

Ciekawe kolumny z "górskiej półki"... :-)

sly30

Rekomendowane odpowiedzi

To byśmy u Cybanta je trzymali, mało czasu masz to byś raz w miesiącu mógł go odwiedzać na te parę godzin. A kolumny w leasingu byś przez 50 lat spokojnie spłacił, młody jesteś masz jeszcze czas ;)

No to jest argument ... dzwonię do Krzycha, dobry rabacik u niego mam ... sprzedam mieszkanie we Wro i jak znalazł ... u Cybanta raz na miesiąc wjadę "se połuchać" bo i tak ciężko w tygodniu z słuchaniem, taki zapier... :))

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Moja też mówi, że to musi piękne grać, bo wyglada strasznie. Dla mnie jest ok, ale można to zrobić inaczej. Mam nawet parę pomysłów, pocisnę trochę Andreasa, to fajny gość. Może go nie przekonam, ale jest szansa, że da się namówić... :-)

Wszystko zależy od realnych rzeczy,tzn.od wielkości kolumn przede wszystkim.

Uwazam,ze te 230 jest za mało-nie bedę tłumaczył dlaczego-po prostu tak uwazam.

Sylwek kup sobie Westlake i posłuchaj ........ale raczej tylko te najmniejsze do 56 kwadratów się nadadzą)

hehe te najmniejsze Lc6.75 za $6,000.00

4c76e2d7c35e0_177472b.jpg

...wtedy to by było granie, ale z tymi największymi z serii SM, tak jak u tego artysty :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) /

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - ile głośników/przetworników na kolumnę, tyle osobnych kabli głośnikowych :-) i pełno monofonicznych wzmacniaczy mocy.

Zobacz jak daleko wysunięte do przodu, a na boki już dalej/szerzej się nie dało.

LJH1.jpgLJH2.jpg

LJH4.jpgLJH9.jpg

LJH8.jpgLJH10.jpg

LJH5.jpgLJH3.jpg

LJH6.jpgLJH11.jpg

Tu również rozstawione na ile tylko pomieszczenie pozwala, a i tak szeroko.

1381754848-westlake_4.jpg

ffb716497115a0efd799b00ec6f888dd.jpg

86be9ca31b6771ec4f0bf6e377fbb44c.jpg

20141217071255_82839.jpg

81i9tiQ.jpg

Prosto z Kalifornii zamówić Tower SM-1 w najbardziej wypasionej najdroższej wersji - wszystko do uzgodnienia, tak do $500,000.00

One są wymagające, co do: metrażu, świetnej adaptacji akustycznej i totalnie rozbudowanej amplifikacji ... czyli w sam raz dla Ciebie Piotr!

Macie cennik Westlake z lipca 2014 r. :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

msg-28079-0-93816600-1532880966_thumb.png

Ciekawe kolumny i można przypuszczać, że dobre. Nie wierzę tylko w te rozstawy po 7m.

A w duże amerykańskie pokoje też nie wierzysz ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Ale nawet jeśli ma pokój 200m to kolumny rozstawione 7m nie zbudują sceny....moim zdaniem.

No to już by się przy 7metrach przydała trzecia kolumna po środku odtwarzająca tylko różnice fazowe miedzy L i P no ale to już nie jest typowe stereo mimo ze kiedyś takie próby robiłem i to bardzo fajnie gra gdyż przesuwając się na boki po kanapie pozorne obrazy niejako pozostają dalej na miejscu. Takie hokus pokus, kiedyś to wymyślił pan Hafler konstruktor bardzo udanego wzmacniacza o bardzo prostej topologi ale zakwalifikowanego d o tzw. miles stone High Endu

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Moja też mówi, że to musi piękne grać, bo wyglada strasznie. Dla mnie jest ok, ale można to zrobić inaczej. Mam nawet parę pomysłów, pocisnę trochę Andreasa, to fajny gość. Może go nie przekonam, ale jest szansa, że da się namówić... :-)

Sylwek, jak tylko posłuchasz nowych kolumn rodem z Austrii, koniecznie zainteresuj się bardzo ciekawymi kolumnami

Vandersteen 7 które aktualnie możesz kupić prawie nowe po atrakcyjnej cenie.Wielokrotny zwycięzca najlepszego dźwięku

na wielu wystawach Audio i pogromca najlepszych Wilson Audio. Kolega u którego często bywam ma 1 ale już te kolumny

zwracają uwagę na brzmienie i przepieky dźwięk - warto się 7 zainteresować.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Vandersteeny to wybitne kolumny. Dobrze że Audio Fast wszedł w tę markę, to chyba najlepsze co mają w ofercie. Na pewno lepsze niż Wilsony. Drugą wybitną amerykańską marką jest Von Schweikert. Kto ma je obecnie w dystrybucji?

Nautilus.

Widać że miałeś noc nie przespaną, myślałeś o Vandersteenach 7 ? Możesz je mieć za nokautująco dobrą cenę !!! nie przegap

takiej okazji.Audiofast ma za mały pokój do prezentacji tych kolumn - u ciebie zagrałyby doskonale !!!

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Witam.

Od pewnego czasu uważnie przyglądam się rynkowi kolumn z górnej półki i słucham sobie to tu, to tam różnych modeli.

Teraz mam okazję posłuchać legendarnych już Trenner&Friedl The Duke, mających nazwę poświęconą Dukowi Ellingtonowi.

Kolumny słyną z muzykalności, a przy ich projektowaniu udział brali...filharmonicy wiedeńscy!!...Wow!!!

Wow!ładne. To Accu już na stałe?

Dukowi Ellingtonowi.

Wreszcie trafiłeś na właściwą ścieżkę :)

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Isis są świetne, więc dźwięk z Duke'ów powinien być rewelacyjny.

Do tego strasznie mi się podobają. Zostało mi to chyba po Nadach, że lubię ładne inaczej i ciekawe użytkowo "klocki" (np. Rogue Audio Cronus Magnum). ;)

Szkoda, że nie możesz zapewnić im optymalnego ustawienia. Ciekawy jestem jak wypadną przy Utopiach.

"To co teraz, ha?"

Cena powala, te vandersteeny to chyba okazja:), ale jak jest kasa i sie podoba to czemu nie, w takim wypadku bralbym, raz sie zyje

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Wreszcie trafiłeś na właściwą ścieżkę :)

Pewnie was rozczaruję. W ogóle na audio patrzę dość chłodno i nie ulegam trendom, ani legendom.

W mojej ocenie Duki są świetne, wykonane perfekcyjnie i grają bardzo dobrze. Żeby ocenić je w pełni to muszą wyjechać i muszę się przełączyć na Utopie. Ale jakiś pogląd już mam i oceniając to na dziś to są to kolumny porównywalne brzmieniowo. Nie są takie same ale żadne nie mają wyraźniej przewagi na drugimi. To jest jak walka bokserów i jeden sędzia punktuje inaczej, drugi inaczej, trzeci jeszcze inaczej, ale knockoutu nie ma. Duki potwierdzają pewne moje obserwacje np to, że podwójna sekcja basowa jest lepsza niż pojedyncza. I to plus dla Duków. Ale kolejna obserwacja to bas z 15 cali jest lepszy niż z 12. Poza tym rozdzielenie na subbas i midbas ma sens. I tu plus dla Utopii. Średnica z tego papirusowego drivera średnio tonowego jest inna niż z Utopii ale czy lepsza? Jest wyśmienita, ale z Utopii też. Z Duków jest bardzo szybka i przejrzysta. Ale trochę bardziej sucha niż z Utopii. Na klasyce lepiej wypada z Duków. Ale na wielu innych gatunkach muzycznych bardziej pasuje mi soczystsze granie średnicy z Utopii. Duki mają świetną górę, bardzo rozdzielczą, szybką i perlistą. Na pewno nie gorszą niż beryl w Utopii, ale czy lepszą to jeszcze nie wiem.

Myślę, że Duke to jedne z najlepszych kolumn, jednak na dziś nie pokonały Utopii, ale gdyby firma zrobiła opcję bardziej rozbudowaną na 2x 15 subbasie, 1x12 lub 2x10 midbasie to kto wie.

Są osoby na forum, które nie lubią Utopii i uważają, że takie Trennery grają dużo lepiej. Byłem ciekaw czy faktycznie. I grają faktycznie świetnie, ale czy lepiej? Inny mój znajomy, wybitny specjalista od audio, uważa że nie ma opcji by takie Duki pokonały Utopie. Jeśli ma je coś pokonać to tylko duża kolumna robiona przez fachowców na zamówienie z uwzględnieniem pewnych kwestii i nowych rozwiązań.

Z tego co piszesz nie ma sensu, mniej soczysta srednica za taka kase, no ale jak odjada moze sie zmienic.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Sylwek nie sluchaj porad:)przejdziesz z powrotem na grande to docenisz swoje lochy:))

Nie lubisz Trennerów?

Z tego co piszesz nie ma sensu, mniej soczysta srednica za taka kase, no ale jak odjada moze sie zmienic.

Może to takie subiektywne odczucie. Poza tym na klasyce słychać rewelacyjnie, więc może to jest bardziej naturalne i prawdziwe. Za tydzień będę miał pełny pogląd.

Nie lubisz Trennerów?

A co ja mam lubic czy nie,nie mialem ich,sluchachalem tylko AS ,one graja ladnie a grande graja dobrze, i teraz to kwestia wyboru jakiego sie dzwieku szuka,ladnego czy dobrego, a co do wygladu to utopie dla mnie czolowka swiatowa a Trenner,no coz przemilcze:))
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.