Skocz do zawartości
IGNORED

IMPERIUM SŁOWIAŃSKIE

Gość A&T

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem kiedyś kwiatek w doniczce. Żadne mrozy, upały, czy brak wody nie dawały mu rady. Nazywał się Zygfryd.

Dopiero koty go unicestwiły.

Miałem kiedyś kwiatek w doniczce. Żadne mrozy, upały, czy brak wody nie dawały mu rady. Nazywał się Zygfryd.

Dopiero koty go unicestwiły.

musi słowiański kwiat to był...

Panowie, ten młody człowiek ma juz 300 tys lat, to wie, co mówi :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A czego prezydentem jeśli można zapytać, jest hrabia Potocki? Skoro na początku wymieniamy stanowisko, to w jego przypadku warto by było również podać czego owa funkcja dotyczy? Koncernu, stowarzyszenia, spółki, itp.?

Pan prowadzący wywiad z hrabią Potockim powinien ubrać się stosowniej .

Jaki hrabia, taki i ubiór gawędzącego.

Choć ten patyk z tyłu czegoś, co u ludzi robi za głowę - mógłby sobie wyjąć.

Slady kultury scytowskiej są w Polsce znane już od wielu lat.

Oczywiście sekta turbosłowian twierdzi, że scytowie to słowianie. Ale równie dobrzemoże tez twierdzić, że to marsjanie ;)

Genetyka tak, ale wnioski już nie. A te są w tym przypadku wytworem ludzkiej fantazjami. Odkąd to pasjonat od ufologii (Zagórski) z wykształcenia magister nauk politycznych, ma pojęcie o genetyce?

Gość D.S.D

(Konto usunięte)

Masz większą od niego w tej materii wiedzę? A wnioski wyciagane przez genetyków. Np.mapy obecności na terenach grup genetycznych? Niby jakie wnioski z nich wynikają?

R1a-map.JPG

Ja to robię cały czas podczas snu - który sobie sam programuję. :) OBE i takie tam.

Czasem za dużo ciągnę i rano jestem nie do życia. We wszystkim ważny jest umiar :)

Dzisiaj, jak wstałem, to poczułem prasiłę :)

To raczej nazywa się parcie a nie prasiła. Choć w rzeczy samej, jest to pra siła której nie sposób się oprzeć. Z dupa nikt nie wygrał:-)))

Włodek.

Gość D.S.D

(Konto usunięte)

Słowiańskie sposoby zapisu – Azbuka, Bukwica 49 znakowa. Lechici-Lachowie mieli 40 znakowe sposoby zapisu. Była to tak zwana Runica. Glęgolica była pismem wieszczów ponieważ uczy nas o porządkowaniu wewnętrznych sił. Runica natomiast mówi nam o powiązaniu ze światem, o stosunkach ze światem. Głagolica-Glęgolica jest pismem duchowym służącym do pracy ze swoim wnętrzem. Runy służą do porozumiewania się poprzez znaki.

Jacek Greczyszyn zabierze nas w przeszłość opisując pismo którym posługiwali się nasi praojcowie Słowianie. Glęgolica to znaki i symbole wypływające prosto z ducha jako obrazowanie życia.

Polecam strone.

https://wiaraprzyrodzona.wordpress.com/tag/jacek-greczyszyn/

slavic-8000-4000-lat-bc.jpg

kolebka-3a.jpg

kolebka-3a.jpg

Gość D.S.D

(Konto usunięte)

Kalendarz

Rok 2017

Obecnie mamy rok 7526 według czasu Świątyni Światła Świata.

Kalendarz opisuje święta z różnych kącin słowiańskich rozsianych po Białym Lądzie.

Rok Słowian zaczyna się wiosną, a kończy wraz z lutym.

Zawsze twierdziłem, że rok powinien zaczynać sie wiosną już wiem dla czego.

Gość D.S.D

(Konto usunięte)

Z kalendarza:

Oto jak nasze rodzime święto zostało przęjęte przez katoliczyzm.

24-25 października: Dziady

Dzień wspominania przodków. Raz w roku duchy odwiedzają swoje rodzinne domy oraz zostają ugoszczone gorącym posiłkiem (stypą). Przy stole nie może zabraknąć miejsca dla żadnego z przodków. Święto Welesa pana podziemi-zaświatów. Palono grumadki na grobach zmarłych, spożywano obiaty (rytualne bezmięsne posiłki dla zmarłych), prośby do Welesa o opiekę nad duszami.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.