Skocz do zawartości
IGNORED

OCZEKUJĘ WYJAŚNIENIA I PRZEPROSIN PRZEZ FORUM

ASURA

Rekomendowane odpowiedzi

Francuskie wina zaczynają być dobre od 4€ wzwyż:-)

A kończą na ~ 7.

Poniżej - kwaśne siki; powyżej - nieznośny snobizm.

Ja i tak przeszedłem na myszowatą, bo żołądek zgłaszał permanentny sprzeciw!

A budżet - jakoś daję radę.

Pozdro.

Jacek.

Art. 267

§ 1. Kto bez uprawnienia uzyskuje dostęp do informacji dla niego nieprzeznaczonej, otwierając zamknięte pismo

Moim zdaniem! Wysłanie na zewnątrz forum korespondencji tekstem otwartym jest równoznaczne z otwarciem korespondencji.

Jeśli robi to osoba-firma zajmująca się tym profesjonalnie to wtedy nie może to uchodzić za nieumyślne popełnienie czynu i jest to karalne!

Każdy z nas ma prawo to zgłosić i po takim zgłoszeniu musi to być ścigane z urzędu.

Reszta jak w temacie

Nie mam zamiaru bronić ani negować...ale problem trochę wyolbrzymiony, a na pewno nie mający wpływu na życie obejmujące forum i nasze w nim udzielanie.

Po 1 jeśli chcesz korespondować z kimś bez udziału osób trzecich, wymieńcie się adresami mailowymi i bezpośrednio wysyłajcie sobie wiadomości.

Po 2 moim zdaniem PW na Forum audio obejmują tematy o audio. Bo chyba, ze ktoś ma brzydki zwyczaj obrabiać komuś tyłek bez jego wiedzy. Miedzy facetami to nie wypada, jak coś się do kogoś ma, warto mu to napisać bezpośrednio na PW, a nie poprzez PW z innymi obrabiać mu tyłek.

Po 3 nikt z nas nie planuje ataku nuklearnego. Po co wiec bić pianę o prywatność wiadomości PW

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Po 3 nikt z nas nie planuje ataku nuklearnego.

To zaraz to te wszystkie tak często wpisywane tu kryptonimy jak np: moc,kable,twardziel, wyjście,zdalne sterowanie,wzmocnienie, .....to wszystko o co?o audio chodziło???

I chłopaki z działu DIY to te pudełka z tymi kolorowymi kabelkami to nie bomby???? !! To co ja kurcze sąsiadowi pod samochód włożyłem???? Wzmacniacz słuchawkowy??!

A te wszystkie plany mieszkań w zakładce Akustyka??!!

To co to jest normalne forum o audio??!!

Ja nie mogę holender to ja fora pomyliłem :(

A kolega to od ilu lat na forum ze mnie poucza? Internet 512 kB miałem w domu już jak pierwsze Amigi 500 wchodziły na rynek.

Bardzo mi się nie podoba punkt 2 a to dla tego że na forum jestem bardzo upierdliwy i mówię ludziom w oczy co o nich myślę. PW z ploteczkami jest dla bardziej strachliwej części męskiej populacji!

Punkt 3 lepiej co przejąc niż niszczyć! No chyba że planujemy przejąć rynek to wtedy piszemy że firma X ma wyroby do niczego a firma Z nawet DIY nie potrafi zrobić. Fakt należy wszystko wtedy atomówką ! albo i paroma!!!

Dalej czekam na reakcję, mam pisać do Pana Skrzypczaka czy kolega Cir który tu wrzucił ten właśnie watek mu to przekaże?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Od kilku lat zdecydowanie częściej czytam niż piszę na Audiostereo, ale ostatnio nawet czytać nie ma tutaj czego.

Radzę się ładnie zaprezentować na przyszłym AVS to napiszę jak będzie coś ciekawego!

Następne pytanie proszę.

A kolega to od ilu lat na forum ze mnie poucza? Internet 512 kB miałem w domu już jak pierwsze Amigi 500 wchodziły na rynek.

Bardzo mi się nie podoba punkt 2 a to dla tego że na forum jestem bardzo upierdliwy i mówię ludziom w oczy co o nich myślę. PW z ploteczkami jest dla bardziej strachliwej części męskiej populacji!

Punkt 3 lepiej co przejąc niż niszczyć! No chyba że planujemy przejąć rynek to wtedy piszemy że firma X ma wyroby do niczego a firma Z nawet DIY nie potrafi zrobić. Fakt należy wszystko wtedy atomówką ! albo i paroma!!!

Dalej czekam na reakcję, mam pisać do Pana Skrzypczaka czy kolega Cir który tu wrzucił ten właśnie watek mu to przekaże?

Pouczać? Nie taki był cel mojego wpisu. Nie wiem o co chodzi z ta Amiga. Kiedy ludzie podniecali się graniem na Amidze wielu w tym czasie już zarabiało na chleb. Byli tacy, co już ten chleb nie mieli czym gryźć. Byli tacy, co nie mieli pojęcia czym jest chleb, bo byli jedynie na tzw. Cycku.

To jakiś konkurs na to kto co miał i kiedy?

PW moim skromnym zdaniem służy krótkiej wymianie informacji o wszystkim i o niczym.

Tak wiec temat o braku zabezpieczeń uważam za bicie piany.

Jak ktoś ma ochotę na dzielenie się tajnym przez poufne potrafi korzystać z maila i szyfrowania wiadomości.

Tym bardziej jak używał internetu w czasach Amigi.

Pozdrawiam

PW moim skromnym zdaniem służy krótkiej wymianie informacji o wszystkim i o niczym.

Tak wiec temat o braku zabezpieczeń uważam za bicie piany.

Jak ktoś ma ochotę na dzielenie się tajnym przez poufne potrafi korzystać z maila i szyfrowania wiadomości.

Oczywiście i nie trzeba być detektywem, żeby wydedukować że przez forum wiadomości pv nie są super zabezpieczone, na pewno nie są widoczne dla ogółu i taki jest ich cel.

Nie wiem o co chodzi z ta Amiga. Kiedy ludzie podniecali się graniem na Amidze wielu w tym czasie już zarabiało na chleb. Byli tacy, co już ten chleb nie mieli czym gryźć. Byli tacy, co nie mieli pojęcia czym jest chleb, bo byli jedynie na tzw. Cycku.

No cóż odpowiem dopiero teraz bo dostałem punkty za rzekomy atak na moderację?!

Ja ich znam ? Z tym rozpoczętym tematem czekam kolejny dzień i nic się nie dzieje!!! ani be ani me ani kukuryku!

Urażona duma szybko zadziałała i musiałem od razu oberwać pod innym pozorem jak na obrazku w w innym wątku!

Czy Moderacja uważa mnie za mało inteligentnego że myśli że te dwa fakty zupełnie nic z sobą nie mają a nawet ten wyrzucony tu wątek?

Podpis moderatora istnieje na tych przenosinach tak że widać gołym okiem kto tutaj sieje na forum ogień!

Tak że musiałem potwierdzić że nie mogę pisać bo tego w dalscej części ostrzeżenia co napisała moderacja to nie potwierdzam!

Wracając do Amigi

Tak już wtedy miałem na niej nawet legalne kupione na fakturę programy! w tym jeden z lepszych tamtymi czasy program Firma który używałem do prowadzenia swojej księgowości w firmie. Program już wtedy posiadał kapitalny moduł statystyczno doradczy a wszelkie przelewy, wystawianie faktur było tak proste że obecne programy jakoś tak dalej nie potrafią?! Coś jak z dawnym i obecnym High Endem ;) Sama szybkość wstawiania danych też należała do najszybszych, było to o tyle istotne że schody zaczynały się wtedy jak przy okienku czekało sporo klientów tworząc długą kolejkę. Wtedy super szybkie igłowe OKI były horendalnie drogie ale taki Citizen Swift radził sobie całkiem nieźle i pewnie chodził by do dzisiaj gdyby przechodząc na oprogramowanie PC w którymś kolejnym programie do super duper?PC zapomniano ot tak po ludzku życzliwie dodać aktualnych sterowników.W obecnych (tych najtaniej drukujących HP tak ze ten model z lat początku XXwieku)laserowych HP jak i OKI druk dalej nie jest jakiś super szybki, a cena tonerów ,e.t.c. w czym nowsze urządzenie tym bardziej wali po kieszeni.

Wracając do tematu w tamtych latach miałem zapewnienie prywatnej korespondencji u swojego operatora moich stron www.

Czy obecnie w związku z postępem coś się zmieniło na lepsze skoro otwarłem ten temat? Czy właściciel forum zlecający trzymanie, przetwarzanie danych może dopuszczać do takiej sytuacji mając tyle rekordów powierzonych mu w zaufaniu?

Bardzo kolegów proszę jak macie problemy z czytaniem to nie ja jestem winien nie zabezpieczeniu korespondencji wychodzącej na zewnętrzne maile i nie ja odpowiadam za ochronę tajemnicy korespondencji.

Przypominam włascicielem jest:

http://www.site.pl/

Moderacja reprezentuje ją przed forumowiczami i nie mam obowiązku jak się coś złego z forum dzieje za każdym razem zawracać d u p ę Panu Skrzypczakowi !!!

• Administratorzy

Informacja jest w stopce ale przytoczę o co chodzi:

Jest problem odnośnie zachowania tajemnicy naszej korespondencji! Administracja powiadomienia na maila wysyła otwartym nie zaszyfrowanym tekstem na nasz adres mailowy !!! Nie wiem ile w tym głupoty a ile chęci łamania prawa i chęci poczytania sobie co inni do nas piszą.

Tutaj info o otrzymanej z forum na maila korespondencji:

Proszę nie tworzyć teorii spiskowych. Nie czytamy niczyich wiadomości, bo one nas nic nie interesują. Poza tym dziennie są ich tysiące (ilość to jedyne dane do jakich mamy dostęp). Komunikacja wygląda w ten sam sposób od lat, nic się w tej materii nie zmieniło. Jak ktoś jest przewrażliwiony, to może sobie wyłączyć powiadomienia w ustawieniach forum.

Forum korzysta z silnika IPBoard, który jest używany na wielu forach w internecie, pisaliśmy o tym wielokrotnie. Poza tym większość komunikacji w sieci jest nieszyfrowana - czy to wszelkie czaty, czy też przez wiele lat GG i inne komunikatory (później faktycznie wprowadzili SSLa), co nie jest od razu równoznaczne z tym, że da się tę komunikację tak łatwo przechwycić i odczytać. Proszę sprawdzić sobie inne fora - jest dokładnie tak samo jak u nas.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Proszę nie tworzyć teorii spiskowych.

Chciałbym otrzymać konkretną wiadomość czy właściciel forum zrobi coś z tym, jesli tak to w jakim terminie żeby wysyłane poza forum na zewnętrzne adresy maile jednak używały protokołów szyfrowania korespondencji?

Inaczej taką opcję powiadamiania o nowych wiadomościach, PM, e.t.c. po prostu zmuszony będę mieć wyłączona w ustawieniach!

Pozdrawiam

Rafael

Nie czytamy niczyich wiadomości, bo one nas nic nie interesują.

Na informacji się świetnie zarabia, proszę mnie nie podejrzewać o brak inteligencji!

Chciałbym otrzymać konkretną wiadomość czy właściciel forum zrobi coś z tym, jesli tak to w jakim terminie żeby wysyłane poza forum na zewnętrzne adresy maile jednak używały protokołów szyfrowania korespondencji?

Inaczej taką opcję powiadamiania o nowych wiadomościach, PM, e.t.c. po prostu zmuszony będę mieć wyłączona w ustawieniach!

Pozdrawiam

Rafael

Na informacji się świetnie zarabia, proszę mnie nie podejrzewać o brak inteligencji!

Proponuję zamieszkać w nieoznakowanym bunkrze. Gdzieś głęboko pod ziemią. Świat jest pełen niebezpieczeństw, może tam będziesz Ty i Twoje "dane" bezpieczny?

A tak poważnie.

Daleki jestem od stawania w obronie Moderacji czy Właściciela Forum. Sami się potrafią bronić.

Jednak to o czym piszesz jest w swoim wyrazie absurdalne.

Jeśli jesteś jak sam twierdzisz człowiekiem inteligentnym, to wiesz doskonale, że wszelkie korespondencje mające wpływ na straty wymierne dla stron korespondujących odbywają się innymi kanałami.

Kolego Szanowny nie mam absolutnie do Ciebie żadnych osobistych animozji, ale uwierz mi na słowo - pienisz się O NIC!

PW traktowane jest jako krótkie przesłanie nic nie znaczących treści mn. mających znaczną wartość w obrocie handlowym, jesli PW wykorzystujesz do właśnie takich celów…po cóż bić pianę?

A jeśli uważasz, że PW słuzy do przesyłania "tajne przez poufne"…to wybacz, raczej krzyczysz o docenienie Twojej inteligencji na próżno.

Zasady są niezmienne w sieci i taki "wyjadacz" jak Ty powinien o tym wiedzieć. Forum to jest miejscem wymiany spostrzeżeń, dzielenia się wszystkim co dotyczy świata audio stereo.

Przesyłanie informacji mogących narazić wysyłajacego czy odbierającego na straty poprzez Forumowe PW jest głupotą.

A jesli tak, to wysyłajacy tym "kanałem" tak ważne treści nie rozumie jednego: Forumowe PW to nie miejsce ubijania ważnych biznesów lub omawiania biznes planu!

To nie kanał do dzielenia się ważnymi danymi.

Jeśli nie rozumiesz zasad jakie obejmują Forum i Forumowe PW - zawsze będziesz nieszczęśliwy. Ale jest na to sposób, zrozumieć, że jest tysiące mozliwości dzielenia się tajnymi pomysłami. I smiało zamiast płakać nad "niewłaściwym" zabezpieczeniem PW warto w tym czasie zaczać korzystać z takich narzędzi.

Oszczędzisz na Forum niepotrzebnego bicia piany o nic, wylewając łzy i utyskiwać nad tym czymś bez sensu. A podobno taki z Ciebie duży facet i dawno temu zrozumiał, że swiat bywa zaskakujący.

Odpuśćmy sobie te żale i przyjmijmy - Forum jest dla naszej przyjemności, nie po to, by robić poprzez PW jakieś dziwne wg. Ciebie "machlojki".

I tak dziw bierze, że Moderacji chciało się odpisac na takie Twoje głupoty.

Boisz się korzystac z PW? Odpuść sobie PW i będzie dobrze zrobione wszystkim :)

Miłego dnia!

• Administratorzy

Tak jeszcze doprecyzowując - tu nie chodzi nawet o same PW, a o powiadomienia o nowych wiadomościach PW wysyłane na maila. Te powiadomienia można oczywiście wyłączyć, o czym pisałem, a w konfiguracji profilu ustawić inny sposób powiadamiania - np. powiadomienia na samym forum.

Informacja jest w stopce ale przytoczę o co chodzi:

Jest problem odnośnie zachowania tajemnicy naszej korespondencji! Administracja powiadomienia na maila wysyła otwartym nie zaszyfrowanym tekstem na nasz adres mailowy !!! Nie wiem ile w tym głupoty a ile chęci łamania prawa i chęci poczytania sobie co inni do nas piszą.

Tutaj info o otrzymanej z forum na maila korespondencji:

Najlepiej napisz do redakcji mocny list. Po co zakładać taki wątek.

Tak jeszcze doprecyzowując - tu nie chodzi nawet o same PW, a o powiadomienia o nowych wiadomościach PW wysyłane na maila. Te powiadomienia można oczywiście wyłączyć, o czym pisałem, a w konfiguracji profilu ustawić inny sposób powiadamiania - np. powiadomienia na samym forum.

Dziwna sprawa ale do mnie wychodzi otwartym tekstem nie tylko powiadomienie że coś przyszło ale tak że cała korespondencja i wiele informacji wokół.

Tak że pisałem ze w systemie macie dziurę no ale jak to nikomu nie przeszkadza ten ekshibicjonizm to bawcie się dalej!

@Rafaell możesz mi wyjaśnić jakiego protokołu szyfrowania chciałbyś użyć do szyfrowania powiadomień? PGP? GPG? Może czegoś innego? Co dokładnie chciałbyś szyfrować? Transmisję? Treść wiadomości?

Tak że pisałem ze w systemie macie dziurę no ale jak to nikomu nie przeszkadza ten ekshibicjonizm to bawcie się dalej!

Ciekawe, że jakiś lamer zobaczył otwartą kłódeczkę w Gmailu i bije pianę. Administrator i tak ma możliwość przeczytania wszystkiego, co napiszesz na forum, także na PW. I nie musi do tego celu wysyłać powiadomień bez szyfrowania.

A kolega to od ilu lat na forum ze mnie poucza? Internet 5

12 kB miałem w domu już jak pierwsze Amigi 500 wchodziły na rynek.

A to ciekawe. A500 wchodziła w czasach kiedy w Polsce nie bylo internetu a i na świecie raczkowal. 512kb nie bylo wtedy realna prędkością gdyz technologia xDSL ktora te przepustowosci umozliwiala na ostatniej mili weszla duzo pozniej.Albo wiec kolega bardzo pozno kupil Amige albo go wyobraznia ponosi.

--

Jeśli chcesz poznać cywilizację...posłuchaj jej muzyki - Konfucjusz

A to ciekawe. A500 wchodziła w czasach kiedy w Polsce nie bylo internetu a i na świecie raczkowal. 512kb nie bylo wtedy realna prędkością gdyz technologia xDSL ktora te przepustowosci umozliwiala na ostatniej mili weszla duzo pozniej.Albo wiec kolega bardzo pozno kupil Amige albo go wyobraznia ponosi.

Słyszał kolega o usłudze SDI ale z modułami na centrali TP SA w szafach Ericsona? Pomysł rodem z Australii nie przyjął się z takich a nie innych ruchów w zarzadzie TP SA dla tego miałem tylko 0,5Mbps a nie mogłem się doprosić o 2 Mbps. Wszystko szło sobie na zwykłym miedziaku bez konieczności wyłączania telefonu.

To ze kolega czegoś nie miał to nie znaczy że inni tego nie mieli!!!

Internet nawet miałem kiedyś po środkowym kanale ISDN , tak kolego! dało radę pod warunkiem ze była bramka wyjściowa w centrali i telefon wtedy w średniej krajowej! Fax u innych szedł 3 minuty a u mnie 5 sekund no ale nie do każdego tylko do tych co liczyli i nie stać ich było na wydawanie masy kasy na wtedy połączenia międzymiastowe.

Połączenia wdzwaniane z komórki też miałem, trochę z tym było zabawy z klawiszami ale taniocha była i można było wisieć na telefonie.

To wtedy nie była tania sprawa na poczatku lat 90" miałem rachunki koło 1000złotych miesięcznie i trzeba było szukać oszczędności.

Tyle historii z życia wziętej koledzy sceptycy.

To wtedy nie była tania sprawa na poczatku lat 90" miałem rachunki koło 1000złotych miesięcznie i trzeba było szukać oszczędności.

Hohoho, krezus!

Jajko w 1994 roku kosztowało 2200 złotych, matołku.

Hohoho, krezus!

Jajko w 1994 roku kosztowało 2200 złotych, matołku.

Osiołku już przeliczyłem na obecne pieniążki ale dziękuję za uwagę płytka CD z tego okresu ma nalepkę 220'000zł

Jak by Cię to tak interesowało groził mi 3 próg podatkowy mimo że nikogo nie zatrudniałem i często na koniec roku musiałem zawieszać działalność już pod koniec listopada.

Sorry, ale tutaj Ci sie pomieszało. Amiga 500 wchodziła na rynek w 1987, w Polsce pewnie od 1989-1990. Pierwszego e-maila wysłano do Polski w 1991, a SDI była sprzedawana od 1999 r. Ja miałem "wdzwaniany" internet od 1996 r. jak tylko się pojawił, niedługo później ISDN.

Jak miałeś te 512 kb/s to na pewno nie wtedy kiedy Amiga 500 wchodziła na rynek.

W 1994 r i przez jakiś czas później np. Secret Service kosztował 18 000 zł, wcześniej chyba 14 900 zł.

System gra dobrze, albo nie....

Sorry, ale tutaj Ci sie pomieszało. Amiga 500 wchodziła na rynek w 1987, w Polsce pewnie od 1989-1990. Pierwszego e-maila wysłano do Polski w 1991, a SDI była sprzedawana od 1999 r. Ja miałem "wdzwaniany" internet od 1996 r. jak tylko się pojawił, niedługo później ISDN.

Jak miałeś te 512 kb/s to na pewno nie wtedy kiedy Amiga 500 wchodziła na rynek.

1994 r (i przez jakiś czas później Secret Service kosztował 18 000 zł, wcześniej chyba 14 900 zł)

Cały ten internet ruszył dzięki Cyfronetowi który był na AGH Krakowie, pewna przewaga dzięki temu w stosunku do reszty kraju była, nie zamierzam się kłócić co do super chronologii. Też program Firma nie wszedł dokładnie z datą wejścia Amigi 500. Pamiętam jeszcze Pana Marka Hylę programistę który na Amigę zrobił sporo fajnych rodzimych programów . Firmę miał jak to było w latach reformy ministra Wilczka w garażu. Był to najlepszy okres nie tylko ze względu na koniunkturę wynikająca z tego że pod koniec lat 80" wszystkiego brakowało ale takze dla tego że przepisy odnośnie prowadzenia firmy były bardzo uproszczone. Po tym okresie urzędasy zaczynały krzepnąć i pokazywały ze są niezbędne i wymyślały coraz to nowe i nowe przepisy :(

Pamiętam jakim to było wielkim szczęściem że skończyła się konieczność zapisywania się do cechów i terminowania jak niewolnik przez wiele lat od ucznia , poprzez czeladnika aż na mistrza jak właściciel miał kaprys i pozwolił podchodzić do egzaminu w cechu!

Wolny rynek jest to coś czego będę bronił do końca przed lewactwem tego świata.Tylko w ten sposób każdy ma szansę być wolny!

SDI miało prędkość 115kbps i było usługą, która pojawiła się pod koniec lat 90 w PL, a Amiga pod koniec lat 80. SDI2 miało mieć 230kbps, ale nie weszło.W tamtych czasach 2Mbps to tylko z E1/T1, ale to były czasy kiedy providerzy mieli łącza do Tier1 rzędu 10Mbps.

Cyfronet nie miał tu wiele do gadania, niestety.

Za czasów Amigi, tak jak pisał Barmanek, to niestety ale w PL były tylko BBS i FidoNet z bramką mailową do Internetu,a były to czasy kiedy podawało się adresy mailowe z wykrzyknikami rozdzielającymi..pośredniczących w dostarczeniu maila. Kto to pamięta...

Podsumowując - coś pamiętasz, coś wiesz że dzwoni, ale nie wiesz w którym kościele.

A fakt, że być może nie miałem wtedy tego co Ty (akurat tego nie wiesz i wiedzieć nie możesz), nie znaczy, że nie mogę się lepiej orientować w temacie.

--

Jeśli chcesz poznać cywilizację...posłuchaj jej muzyki - Konfucjusz

Podsumowując - coś pamiętasz, coś wiesz że dzwoni, ale nie wiesz w którym kościele.

Podsumowując: coś Ty taki Chamski? Zawiść? Zazdrościsz mi że tyrałem wtedy do 14-tej w jednej firmie a w swojej później do późnej nocy? Tak miałem sobie prawo popieprzyć pracując po 5 latach już pózniej przez prawie 20 lat na własnych śmieciach miesiąc w miesiąc po 470 godzin! Przelicz sobie ile to etatów w miesiąc i ile czasu zostaje Ci na wypoczynek i zajmowanie się rodziną?

Dalej zazdrościsz?

Wcześniej w połowie lat 80" miałem do czynienia z pierwszymi Odrami (modelu nie pamiętam) z bursztynowym ekranem, IBMami z zielonymi ekranami które na łeb biły przywiezione przez kolegów za zarobione pieniadze w CERN Atari 1040ST. Używane wtedy były w instytucie jako przewaga sprzętowa tego co oferowało państwo do robienia kariery naukowej i wykonywania skomplikowanych obliczeń.

Rafaell, fajny z ciebie gość. Taki Munchausen polskiej informatyzacji. I Stachanowiec. Super. W temacie wątku - odpowiedz mi na pytanie - co chciałbyś szyfrować w tych nieszczęsnych powiadomieniach?

• Administratorzy

Dziwna sprawa ale do mnie wychodzi otwartym tekstem nie tylko powiadomienie że coś przyszło ale tak że cała korespondencja i wiele informacji wokół.

Jaką dziurę? Mieszasz pojęcia, brak szyfrowania, a dziura to dwie różne rzeczy.

Większość ruchu w sieci jest nieszyfrowana. Wspomniałem już o wszelkiej maści komunikatorach, czatach, forach itp. Proponuję zapoznać się z tematem. To nie jest bank, aby wymagał szyfrowania. Co nie oznacza też, że od razu wszyscy czytają Twoja korespondencję.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.