Skocz do zawartości
IGNORED

BOLEK - koniec fałszywej legendy III RP ?

BoDeX

Rekomendowane odpowiedzi

No i konkluzja...musze Cie zmartwic...nie lubie Kaczora. Co z automatu nie stawia mnie w kregu miłosników falszywej historii by zrobic na przekór Kaczorowi.

Podziwiam prostote Twojego rozumowania....ale niestety w pewnym wieku zrozumiesz ze czarne i biale tylko w filmach i slabych ksiazkach.

nie wiem czy lubisz czy nie. powtarzasz dokładnie to co on chce. to ty widzisz świat czarno-biały. nie rozumiesz, że wałęsa to jednak nie tylko bolek i można go oceniać również jako prezydenta a nie jako młodego robotnika. ale ty zafiksowałeś się na bolku. w MON masz kreta GRU ale ty przecież nie będzie fałszował historii. najlepsze jest to, że ci którzy tak teraz przeżywają bolka to na niego głosowali. no chyba że głosowali na tymińskiego :D ale pozbawili się wyboru bo przecież nie głosowali na mazowieckiego :D

a wycinanie dwóch słów to słabe jest intelektualnie no ale ty nie jesteś miłośnikiem fałszywej historii. chęci są u ciebie ale możliwości nie te.

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

twoim cytatem Wałęsy

Skup się i zdecyduj.

Mój czy Wałęsy.

Kontekst jest historią, dzisiaj rzeczywistością.

Wszystko zależy od tego o czyją dupę chodzi.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

to co zacytowałeś z wałęsy. no to słabiutka odpowiedź. chciałbyś ale nie masz możliwości. z przekazu dnia wkleiłeś tekst ale nie sprawdziłeś konktekstu i nagle okazuje się, że zomo duda bezkarnie blokował sejm. a tu blokada trwała kilka godzin i pisdnięci sprowadzili milicjantów z krakowa.

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Masz mętlik, wciągasz fakty uchem, a wypuszczasz nosem.

W Twoim przypadku to chyba rzeczywiście prosta droga, bez przeszkód.

Pseudoopozycja widzi to inaczej.

JarKacz to śmiertelnik stąpający wśród bogów i od czasu do czasu kopiący ich po kostkach.

no dalej słabiutko. wielbiciel pisdniętych na bezdrożu przekazu dnia. mam nadzieję, że ci chociaż za to płacą i dlatego masz tyyyle pieniędzy, że odrzucasz reszki bigosu co ci inni oferują.

no co ty bolka ścigają dalej. minęło ponad 40 lat. nie mów, że 16 lat to jakaś przeszkoda.

ma wysłać odpowiedź do sądu? sąd odbierze i zweryfikuje odpowiedzi w imieniu Wandy Walentynowicz?

w jakim trybie to się odbywa? na to jest jakaś ustawa? rezydent już ją podpisał?

Daruj sobie ten prawniczy bełkot. Te pytania zostały mu zadane wiele lat temu. Nigdy na nie sensownie nie odpowiedział.

Cytuję:

"Kręcę, mataczę, kluczę. Podaję sprzeczne informację. Tak to prawda. Problemem moim było i jest jeszcze dziś, że nie mogę często ujawniać prostych prawd. Nie chcę i nie mogę kłamać, ale ujawnić też nie mogę (...) SB współpracowało ze mną – napisał na swoim mikroblogu były prezydent Lech Wałęsa."

Daruj sobie ten prawniczy bełkot. Te pytania zostały mu zadane wiele lat temu. Nigdy na nie sensownie nie odpowiedział.

Cytuję:

"Kręcę, mataczę, kluczę. Podaję sprzeczne informację. Tak to prawda. Problemem moim było i jest jeszcze dziś, że nie mogę często ujawniać prostych prawd. Nie chcę i nie mogę kłamać, ale ujawnić też nie mogę (...) SB współpracowało ze mną – napisał na swoim mikroblogu były prezydent Lech Wałęsa."

przecież to nie ja pierwszy wyskoczyłem z sądem. czy ty też masz problem z czytaniem ze zrozumieniem?

jeden pisał o sądzie to zacząłem się pytać o szczegóły.

btw. w tej chwili w "rzondzie" jest facet, którego kiedyś prowadziło GRU, teraz SWR ale to nie jest problem. problem to bolek. z przed 40 lat. dobrze, że dali chociaż spokój co po niektórym powstańcom wielkopolskim. chociaż nie. apel smoleński.

comment_2MO3erSFVx3P1BKdfVhOUkWMO55nwmRe.jpg

A to nie przypadkiem związkowa Duda obiecywała siłowe rozwiązania np. pałowanie ?

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

btw. w tej chwili w "rzondzie" jest facet, którego kiedyś prowadziło GRU, teraz SWR ale to nie jest problem. problem to bolek.

Ten wątek nie jest o "rzondzie" tylko o Lechu Wałęsie z którego dawni sowieciarze starają się zrobić świętą krowę.

To czy Wałęsa był Bolkiem czy nie jest dziś mało istotne. Istotne jest to co robił w latach 90-tych na oczach wszystkich Polaków, choćby w czasach swojej prezydentury. Trzeba mieć jaruzelowe czarne okulary na oczach żeby tego nie widzieć.

To czy Wałęsa był Bolkiem czy nie jest dziś mało istotne. Istotne jest to co robił w latach 90-tych na oczach wszystkich Polaków, choćby w czasach swojej prezydentury.

Jak nie kijem go, to pałką. Nagle zrobiło się dla Ciebie mało istotne?

Na prezydenta wysforował go Jarosław Kaczyński, jemu podziękuj. Zresztą w porównaniu z obecnym, prez. Wałęsa był do rany przyłóż.

Ten wątek nie jest o "rzondzie" tylko o Lechu Wałęsie z którego dawni sowieciarze starają się zrobić świętą krowę.

To czy Wałęsa był Bolkiem czy nie jest dziś mało istotne. Istotne jest to co robił w latach 90-tych na oczach wszystkich Polaków, choćby w czasach swojej prezydentury. Trzeba mieć jaruzelowe czarne okulary na oczach żeby tego nie widzieć.

Zapomniałeś - bo tak wygodniej - o tym co Wałęsa zrobił w sierpniu '89?

Bo moim zdaniem koalicja z ZSL i SD to był majstersztyk, dzięki któremu Mazowiecki został pierwszym niekomunistycznym premierem po wojnie.

I dzięki czemu Polska jest wolnym krajem - a jeżeli to kwestionujesz, to popatrz na Wschód.

oj nieładnie tak pisać o ojcu pana kryżego, wiceministra w jednym z pisdniętych "rzondów".

a to, że nasz wiceminister zaczął karierę sędziego jak papa był sędzią w SN to już szczegół.

Szczególnie wobec komuchów, z których wielu miało/ma krew Polaków na rękach.

Dekomunizacją miał się zajmować dyrektor Kancelarii Prezydenta RP, dr nauk prawnych niejaki Jarosław Kaczyński (tak, ten sam).

Ale znowu coś mu nie wyszło.

Bolkowi zostało 9m 13d 17m 07s.

Piszę to o 19:39. 2016r.

Już teraz szukam Jego zeszytów. Białe kruki.

A oryginalny podpis Wałęsy na kuponie totolotka to fałszywka.

Piszę to o 19:39. 2016r.

Aczkolwiek zegar dziwnie przyspieszył.

9m 13d 3h i ani sekundy.

Boję się.

Salwy będą?

na kazdego znajda sie kwity, stara ubecka robota, powinella mu sie noga w latach 70 tych ale to nie zmienia jego bohaterstwa lat 80 tych

krytyk muzyczny jest jak ksiadz ktory uczy o kontaktach damsko-meskich

• 2 tygodnie później...

Nie muszę,wschodnie obyczaje zagościły na stałe na Wiejskiej za sprawą koryciarzy.

Znowu walec przyciężkich myśli Prezesa przeleciał po mózgach wyznawców.

Jestem Europejczykiem.

• 3 tygodnie później...

Opinia dot. teczki TW "Bolek", przygotowana przez Instytut Sehna w Krakowie, potwierdza współpracę Lecha Wałęsy z SB - dowiedziała się PAP w źródłach zbliżonych do kierownictwa IPN oraz Kolegium IPN. Źródła PAP nie określiły jakiego okresu miałaby dotyczyć ta współpraca.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Bloger bierze się za Bolka

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...Wałęsa czyścił też UOP z niewygodnych ludzi, którzy mieli wiedzę na temat jego przeszłości.

Jedną z ofiar stał się ppłk Adam Hodysz. To esbek, który za czasów PRL pomagał "Solidarności", za co trafił do więzienia....

Na miejscu Hodysza Wałęsa postawił dawnych esbeków — mjr Henryka Żabickiego i kpt. Zbigniewa Grzegorowskiego, którzy w przeszłości go rozpracowywali. Po 1989 r. związali się z Wałęsą, byli blisko niego i byli od niego zależni. Za ich czasów, jeśli w jakichś aktach znajdowano informację pochodzącą od "Bolka", to materiał znikał..."

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.