Skocz do zawartości
IGNORED

BOLEK - koniec fałszywej legendy III RP ?

BoDeX

Rekomendowane odpowiedzi

wysil się,ja bez problemu uslyszalem,,,od jakiegoś czasu coraz więcej tego się pojawia,od ludzi,ktorzy mieli z nim bezposrednia styczność w tamtym czasie

Same ogólniki, konkretów niet. Nazwiska i sytuacje poproszę.

Stał na wprost Kaczyńskiego, który podobno ma eskimoskie korzenie.

Menora w kazdym razie to nie jest. Brakuje srodkowego "ramienia"

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Podaj jakiś konkretny przykład złamanego przeź Wałęsę życiorysu.

No Olszewski ktory chciał dekomunizacji a za to go Wałesa wywalił.....

I Ci ktorym zabierał regularnie "wygrane w Totolotto" :)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

myslenie jednak sprawia bol,,,

Współczuję Koledze. To widać po Kolegi postach.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

a mi się podoba taki tytuł: "Żadnego komucha nie przeczołgano w Polsce tak jak Wałęsy. Nikt nie zasłużył na taki hejt "

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"- Zasługi Lecha Wałęsy dla Polski są absolutnie niepodważalne. Nic nie zmieni faktu, że doprowadził do zasadniczej zmiany w Polsce - mówił Bogusław Charbota w TOK FM. Szef "Rz" nie ma wątpliwości, że nikt w wolnej Polsce nie był obiektem tak zaciekłych ataków, jak Wałęsa. - A gen. Jaruzelski był gloryfikowany, połowa Polaków uważała, że ochronił kraj przed inwazją radziecką."

rzeczywiście - komuna sama się wy***rdoliła, na jaki ch*j było walczyć i narażać się na pałowanie, na jaki ch*j było ginąć tak wielu ludziom, lepiej było siedzieć na dupie w domu i czekać. A to że w końcu jednak zdechła to zasługa ubecji, bezpieki, jaruzela, kiszczaka i tak dalej.

rzygać mi się chce jak czytam niektórych wypowiedzi, jakby tak na lat kilka komusze ścierwo wróciło, chwyciło za ryj, wypuściło czołgi na ulice, wprowadziło pięciolatkę, kartki na żywność, sam ocet w sklepach, to naprawdę myślę aby niektórym nie zaszkodziło

Ukryta Zawartość

rzygać mi się chce jak czytam niektórych wypowiedzi, jakby tak na lat kilka komusze ścierwo wróciło, chwyciło za ryj, wypuściło czołgi na ulice, wprowadziło pięciolatkę, kartki na żywność, sam ocet w sklepach, to naprawdę myślę aby niektórym nie zaszkodziło

Proponuję wysłać ich na "praktykę" do Korei Północnej.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

"Żadnego komucha nie przeczołgano w Polsce tak jak Wałęsy....."

rzygać mi się chce jak czytam niektórych wypowiedzi

Mam to samo jak widzę tak nielogiczne wpisy.....a to między innymi Wałęsie nie zawdzięczamy tego że (tu zacytuję) "komusze ścierwo" nie zostało u nas rozliczone? ;(

jello dnia 23.02.2016 - 22:00 napisał

"Podaj jakiś konkretny przykład złamanego przeź Wałęsę życiorysu.'

No Olszewski ktory chciał dekomunizacji a za to go Wałesa wywalił.....

Im chyba chodzi o wcześniejsze lata;

"Obiektem inwigilacji ze strony TW Bolka byli pracownicy wydziału elektrycznego (W-4) Stoczni Gdańskiej im. Lenina, a zwłaszcza Józef Szyler. Na początku 1971 r. był jednym z liderów protestu pracowników W-4 domagających się upamiętnienia ofiar Grudnia '70 i spełnienia postulatów załogi. Wobec wszystkich albo na podstawie donosów "Bolka", ale także wcześniej SB stosowała działania operacyjne. Najczęściej, poza Szylerem, "Bolek" donosił na Henryka Lenarciaka (rozpracowywany pod krypt. Kobra), Kazimierza Szołocha (krypt. Kazek), Henryka Jagielskiego (krypt. W-4), Szczepana Chojnackiego (krypt. Góral), Jana Jasińskiego i Jana Miotka (krypt. Sztabowiec). Działania "Bolka" wobec Szylera spowodowały, że znalazł się on na liście do wyrzucenia z pracy, a nawet wysiedlenia z województwa gdańskiego. Wobec pozostałych również stosowano represje, co opisałem w szczegółach w swoich książkach o Wałęsie."

Ukryta Zawartość

Zaraz odezwą się głosy że to nic nie znaczące nazwiska i nic takiego dla Solidarności nie zrobili.....jaki donosiciel takie jego ofiary i na szczęście, bo stosunkowo niewiele mógł im zaszkodzić.

Ukryta Zawartość

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

No to który z nich nie był agentem a który był?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wiadomo....jak coś jest na księdza to nie trzeba żadnych podpisanych dokumentów a wszyscy uwierzą.....nawet jak są to nikt nie uwierzy że są sfałszowane;

"Jesienią 2007 roku Prokuratura Okręgowa w Warszawie orzekła, że podpisy znajdujące się na dokumentach dotyczących Stanisława Wielgusa („Grey”, „Adam Wysocki”) nie były pisane jego ręką. "

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Mam to samo jak widzę tak nielogiczne wpisy.....a to między innymi Wałęsie nie zawdzięczamy tego że (tu zacytuję) "komusze ścierwo" nie zostało u nas rozliczone? ;(

nigdzie nie napisałem że Wałęsa był bez skazy i nie napisałem że super że nie przeprowadzono dekomunizacji. Ale skoro musiał grzebać w gnoju i gównie to się pobrudził. Zdarza się.

Wiadomo....jak coś jest na księdza to nie trzeba żadnych podpisanych dokumentów a wszyscy uwierzą.....nawet jak są to nikt nie uwierzy że są sfałszowane;

"Jesienią 2007 roku Prokuratura Okręgowa w Warszawie orzekła, że podpisy znajdujące się na dokumentach dotyczących Stanisława Wielgusa („Grey”, „Adam Wysocki”) nie były pisane jego ręką. "

Ukryta Zawartość

kolega raczył pomylić wątki

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No widzisz, jakie to trudne, by tę sama miarą oceniać siebie i środowisko, które się reprezentuje? ;)

Zauważ jednakże, że ten znienawidzony Wałęsa w świetle dokumentów, na czas wykonania tego zdjęcia nie był juz TW, czego nie można powiedzieć o tym panu z prawej....

Ukryta Zawartość

kolega raczył pomylić wątki

Nie ja pierwszy.....zauważ że tutaj za chwilę więcej pisać się będzie o Kaczyńskich, PiS-ie i księżach niż w temacie. ;)

Zauważ jednakże, że ten znienawidzony Wałęsa w świetle dokumentów, na czas wykonania tego zdjęcia nie był juz TW, czego nie można powiedzieć o tym panu z prawej....

O tym panu z prawej na razie mamy tylko zapowiedzi a Ty już wiesz na pewno że ten nie był a ten drugi był. ;)

No widzisz, jakie to trudne, by tę sama miarą oceniać siebie i środowisko, które się reprezentuje? ;)

To też wiesz że jakieś środowisko reprezentuję....a może źle Ciebie zrozumiałem? ;)

Napisz mi w takim razie czego nie wiesz. :))))

Ciekawe dlaczego jeszcze nikt tego nie zauważył.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

to prawda :)

Nie ja pierwszy.....zauważ że tutaj za chwilę więcej pisać się będzie o Kaczyńskich, PiS-ie i księżach niż w temacie. ;)

O tym panu z prawej na razie mamy tylko zapowiedzi a Ty już wiesz na pewno że ten nie był a ten drugi był. ;)

To też wiesz że jakieś środowisko reprezentuję....a może źle Ciebie zrozumiałem? ;)

Napisz mi w takim razie czego nie wiesz. :))))

Osądzanie ludzi i nienawiść wcale takie bardzo śmieszne nie są a widzę, że nawaliłeś tych uśmieszków od zarąbania....

Zaiste to też symboliczne-raptem nie ma już księży pedofilów, nie ma problemu Rydzyka, nie ma problemu kościoła-jest Bolek.

Tak jak media zagrają ( media i partia rządząca) tak inni tańczą. ;;P

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

W tych jedynie słusznych mediach też?

Tam ciągle się o tym wałkuje.....nie jesteś na bieżąco.

Nie dziw się mediom publicznym.....do tej pory nie wolno było nic na Bolka to teraz walą bez opamiętania(zwłaszcza TVP INFO).....takie dziennikarskie skrzywienie.

Napisano dziś, 14:46

Daleko mi do nienawiści, fakt trochę za dużo tych uśmieszków, te na końcu jednak bym zostawił. ;)

Samo słowo Bolek nie jest aż tak bardzo różnie napisane jak się sugeruje....co do kwituję miałbym wątpliwości.

Zobaczymy co na to grafolodzy....pamiętam jak nikt się nie dziwił "podpisom" Wielgusa....tam dziecko z pierwszej klasy powinno zauważyć.

747

Niezaczęty.

Przecież to jest sfałszowane, prawda rasputin?

Zachwyty nad 14 tomami fałszywek

"Sąd ustalił, że od lipca 1978 r. do kwietnia 1982 r. w sprawie rozpracowania Lecha Wałęsy o kryptonimie "Bolek" wytworzono 14 tomów akt, które miały być wykorzystane w planowanym przeciwko niemu procesie karnym, bądź posłużyć do skompromitowania go" - przypominała sędzia Trembska podczas kolejnej rozprawy w 2008 roku.

Ale chamy wiedzą swoje.

Wszystko sfałszowane !!!!! To jeszcze 3ba by sfałszowac jego i jego zony zeznania....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wszystko sfałszowane !!!!! To jeszcze 3ba by sfałszowac jego i jego zony zeznania....

Ojciec biznesmen z Torunia też "wygrywa" jak potrzebuje. No ale za nim stoi siła wyższa więc to zrozumiałe.

Ojciec biznesmen z Torunia też "wygrywa" jak potrzebuje

A mafa pruszkowska miala uklady w policji....a dzieci w Ugandzie mikołaja nie widziały...

I CO Z TEGO DO DIABŁA

niech za Rydzyka tez sie wezma i zrobia mu z d... jesien sredniowiecza.

Temat jest o BOLKU !!

niech za Rydzyka tez sie wezma i zrobia mu z d... jesien sredniowiecza.

Nie wezmą. Oni mu jeszcze dadzą więcej bo za chwilę mu zabraknie.

Nie wezmą. Oni mu jeszcze dadzą więcej bo za chwilę mu zabraknie.

To załoz watek...o Rydzyku, Kaczorze i reszcie bandy. 30Sek...tam sie powyzywamy na obecnie i miłosciwie nam panujacych i o kasie dla czarnych wron.

Ale nie syfmy tego watku wjazdami tego typu bo wiecej jak polowa postów broniących Wałese ma ksztatł : a Jarek jest gorszy a PiS teraz to komune wprowadza.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.