Skocz do zawartości
IGNORED

Piotrek, Stary Audiofil odszedł....

Gość masza1968

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo szkoda że dopiero w tak tragicznych okolicznościach dochodzi do refleksji że te spory o audiofilskie " mojsze racje " tak naprawdę nie są nic warte . Ludzkie życie jest wartością ponad podziałami , nasze osobiste satysfakcje z odbioru muzyki i jej jakośći to są sprawy naprawdę indywidualne. Na forum bywam rzadko , SA nie znałem ale od wczoraj odczuwam tą stratę osobiście

Gdzies zapewne musialem SA widziec na Audiofilu we Wroclawiu, dowiedzialem sie czytajac komentarz kangie z zeszlorocznej imprezy, ze wtedy byl Stary Audiofil, arek67 i neomamut. Pomijajac kwestie owczesnej prezentacji i dyskusji milo, ze ruszyli w podroz i odwiedzili nasze smieci... Wczesniej czy pozniej, jak SA obierzemy i ten ostatni kierunek podrozy, to jest pewne...

Dzięki raz jeszcze Stary Audiofilu za poradę. Osobiście nie miałem przyjemności poznać tego nietuzinkowego gościa, a szkoda. Tym bardziej dzięki za zamieszczoną na początku fotkę. To trafiony pomysł był.

SoTM SMS-200 / Lampizator DHT DAC / NAF 845+Amati / Cessaro Chopin  

Umówiliśmy się na spotkanie w Bydgoszczy. Tylko kolejne terminy albo mi, albo Piotrowi nie pasowały... Teraz już ...

Art Audio Argento (paralel SET na lampach 300B XLS ) szuka nowego właściciela.

Panowie,

Otrzymałem przed chwilą informację, że pogrzeb odbędzie się w poniedziałek o godz. 11.00.

Miejsce: Kościół Św. Jakuba Apostoła

Adres: Mehoffera 4, Warszawa

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Proszę Moderację o umieszczenie terminu w pierwszym poście tego wątku, dziękuję.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Nie znałem Starego Audiofila osobiście, nawet z nim nie korespondowałem, ale czytając jego posty zawsze wywoływały one u mnie uśmiech na twarzy , nie raz potakiwanie głową! Po wszystkich wpisach widać ile dobrego dla tutejszych użytkowników zrobił! Dziękujemy za wszystko

[*]

A jakie to ma znaczenie? Należy uszanować prywatność w takich sprawach...

Jak odchodzi osoba jeszcze młoda, to ciężko się z tym pogodzić bardzo często nawet obcym osobom. Nikt normalny nie cieszy się z cudzej śmierci, każdemu kto ma w sobie choć trochę empatii robi się przykro i współczuję najbliższym zmarłego człowieka. Nawet obcy ludzie maja problem pogodzić się ze śmiercią nieznanej im mlodej osoby, często w takich sytuacjach pada pytanie DLACZEGO? I ja takie pytanie zadałem i nie ma w tym niczego złego.

Bylem na kilku pogrzebach w ostatnim czasie i jeden był szczególnie ciężki. Zmarła znajoma, która wspólnie z nami (ja i bliskie mi osoby) spędzała wczasy w 2015 na południu Europy. Zmarła bo przechodziła niegroźną chorobę dróg oddechowych, która zamieniła się w krwotoczne zapalenie płuc. Dzień przed śmiercią była nawet u lekarza, ten wypisał receptę i odesłał do domu. Zastanawiałem się , co takiego przydarzyło się staremu audiofilowi. Bo ciezko sie znowu pogodzic z smiercia kolejnej osoby.

Nie piszę tego, żeby Cię przekonać , żebyś mi powiedział tylko po to żeby pokazać , że nie ma niczego złego w zadaniu pytania dlatego nie traktuj tego w ten sposób.

A my, tak łatwopalni,

Biegniemy w ogień,

By mocniej żyć.

A my, tak łatwopalni,

Tak śmiesznie marni,

Dosłowni zbyt.

Świat między wierszami

Największy ukrył skarb.

Wiesz - w to miejsce czasami

Odchodzi któryś z nas.

Odchodzi któryś z nas,

Odchodzi któryś z nas...

W lustrzanej ciszy czasu,

Przegląda się Ananke.

Beznamiętnie.

Wpatrzony w światło duszy,

Wsłuchany w śpiew serca,

Wsparty mocą stwarzania siebie,

Pożeglował zmierzyć się z wiecznością.

On już wie.

Trochę nas było, ale nieznajomość osobista (tylko internetowa) spowodowała rozproszenie i brak decyzji o krótkim spotkaniu na choćby kawie. Np. ja witałem się pod kościołem z ludźmi których nie znałem, a oni mnie kojarzyli.

Co do spotkania przy kawie to wielu niestety w tym dniu także pracowało, więc nie jest to może do końca brak decyzji ale raczej brak czasu...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

[*] Mój wpis zniknął, dlatego piszę drugi raz. Znałem Starego Audiofila z Jego wpisów - życzliwy i mądry człowiek, choć czasem budził skrajne emocje (dobre i złe) . Szczere wyrazy współczucia dla Rodziny. Wielka strata dla nas wszystkich; oby takich smutnych wiadomości było jak najmniej

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.