Skocz do zawartości
IGNORED

Płyty, które miały wpływ na Waszą muzyczną osobowość.

Gość Włodzimierz_55692

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Strawiński. To było odkrycie. Kupiłem czarną płytę ze Świętem Wiosny i Pietruszką w Domu Kultury Radzieckej, czy jakoś tak.. Ale się z tą muzyką zmagałem. Aż pokochałem.

Piękna rzecz...

• 2 tygodnie później...

Pink Floyd - Atom Heart Mother

Jethro Tull - Aqualung

Yes - Close to The Edge

King Crimson - In The Court..

Budgie - Never turn your back...

E.L.o. - A New World Record

Moody Blues - Days of...

Barclay James Harvest - Everyone is Everybody Else

Camel - Snow Goose

==> Resonus

Znakomity wybór.

Taaa... najmłodsza płyta z tego zestawu jest chyba z 1976 roku, albo słuchacz wiekowy, albo taki gust, co poradzić ;-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Taaa... najmłodsza płyta z tego zestawu jest chyba z 1976 roku, albo słuchacz wiekowy, albo taki gust, co poradzić ;-)

Jarex, my tu wszyscy oldboye;-)

No, jak tak z okresu "Atom..." ;-)

Teraz przypadkiem słucham "Animals", dla mnie w pierwszej 5. PF.

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

No, jak tak z okresu "Atom..." ;-)

Ja się urodziłem rok po "Atom Heart Mother". Podejrzewam więc, że jestem tu jednym z najmłodszych;-)

Z takimi listami jak ta Resonusa jest tak, że zawsze można jakąś płytę dołożyć a skreślić którąś już trudniej.

Zapytaj lampy. Lampa bucha to Cię wysłucha! - powiedzonko dziecięce

Można powiedzić że klasycznie polski ;-)

A jakby dołożył Bad Brains, Zappę, Henry Cow to byłby bardziej zagraniczny? ;-)

Można powiedzić że klasycznie polski ;-)

A Ty jezz'ie już swoje typy tu zapodałeś? Bo nie pamiętam.

Pewnie to będą kultowe punkowe i hip-hopowo rapowe.

Mylę się? ;-)

==> Resonus

Znakomity wybór.

Łeeeetam.

Oczywisty!:)

O!

A Ty jezz'ie już swoje typy tu zapodałeś? Bo nie pamiętam.

Pewnie to będą kultowe punkowe i hip-hopowo rapowe.

Mylę się? ;-)

Mylisz się, i to bardzo:)

Jeszcze gwoli wyjśnienia. To, że napisałem klasycznie polski absolutnie nie oznacza nic złego. Taka głównie muzyka grana była i dalej jest, tu dopiszę "niestety" przez kultowe radio. Może raczej przez kultowych prezenterów. Ja z tej listy sam do dziś z przyjemnością słucham niektórych wykonawców, jeden z nich jest dla mnie w topie najważniejszych . Niektórych jednak nie mam ochoty słuchać bo to nie na moje siły:-)

Z takimi listami jak ta Resonusa jest tak, że zawsze można jakąś płytę dołożyć a skreślić którąś już trudniej.

Wcale nie jest tak trudno coś skreślić. Jak to z listami;-)

W osiemdziesiątych latach chyba ta płyta była zabroniona przez cenzurę, i nie dopuszczona do publicznego odtwarzania w radio. Oczywiście w naszym kraju. Mam jakieś takie mrzonki w związku z tym albumem ,ale nie jestem pewny, może ktoś potwierdzi.

Nie wygląda na to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Hero's Return jest nowością na liście przebojów pr. 3 nr 51 z dnia 9.04.83

Skoro fankluby głosowały to płyta "Final Cut' musiała być grana wtedy.

Milos Forman - Amadeus - cóż z tego, że nie płyta, skoro miał wpływ. ;)

Lasse Halstróm ( ten od Czekolady, Abba the Movie i wielu innych )-

Moje życie psa ( polecam zawsze i wszędzie )

A z fantastyki to może nie Śpioch - Allena ale raczej Medium - Koprowicza lub Lubię nietoperze - Warchoła a jeszcze bardziej Wojna światów- następne stulecie Szulkina.

Ale offtop popełniłem.

Niech będzie wybaczone- o co niniejszym proszę.

(Płyt to byłyby setki)

Ale jest jeden utwór-

One of these Days (tylko nie wiedziałem, że to ich i że się tak nazywa) :

Wtedy w skróconej wersji. Aha- pamiętam po prostu jeszcze program Eureka, zanim wystartowała Sonda. Piękne czasy były.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Pink Floyd - Atom Heart Mother

To pierwsza płyta, której potrafiłem słuchać kilka razy dziennie. Oczywiście strony A.

Ja się urodziłem rok po "Atom Heart Mother". Podejrzewam więc, że jestem tu jednym z najmłodszych;-)

Ale posłuchać możesz. Najwyżej się nie spodoba. To nic nadzwyczajnego.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Dla mnie prawdziwa przygoda z muzyką rozpoczęła się od "zaprzepaszczone siły wielkiej armii świętych znaków'' Comy. Wiem, Rogucki to tekściarz masturbator ale dzięki nim zabrnąłem w Tools, Deftones, Servants of Silence (świetny młody zespół instrumentalny).

Żeby jednak nikt nie pomyślał że mam 16 lat i jestem zbuntowanym nastolatkiem to muszę jeszcze przypomnieć jeden z najlepszych albumów rocka.... LA Woman The Doors ;)

Raczej dopiszę:

Bold as Love - Jimi Hendrix

I'm a man - ale singiel Chicago

Lucky Man - ale singiel E, L & P

Sgt Peppers... szczególnie A Day in the Life

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

A ostatnio:

Cohen - Ten new songs

Spyro Gyra - The deep end

wiem wiem ze stare ale przeze mnie dopeiro niedawno odkryte I wplywowe ;)

ale takze z innej beczki (zupelnie nowej)

Lettuce - Crush

GoGo Penguin - Man made object

Dla mnie prawdziwa przygoda z muzyką rozpoczęła się od "zaprzepaszczone siły wielkiej armii świętych znaków'' Comy. Wiem, Rogucki to tekściarz masturbator ale dzięki nim zabrnąłem w Tools, Deftones, Servants of Silence (świetny młody zespół instrumentalny).

Żeby jednak nikt nie pomyślał że mam 16 lat i jestem zbuntowanym nastolatkiem to muszę jeszcze przypomnieć jeden z najlepszych albumów rocka.... LA Woman The Doors ;)

Cie, choroba...

Kolejny trep.

Cie, choroba...

Kolejny trep.

ale pojechałeś tym sołtysem ;-)

Same dziady...

Któż jeszcze pamięta Kierdziołka?:-)

Jakie forum takie komplementy ;)

Fajne Forum i zacni ludzie.

Idziesz na boksy?:)

No.

To Ci kiedyś podaruję nietrzeszcącego winyla Tangerine Dream, któtego słuchanie mi właśnie przerwałeś...

:)

Niedawno była u mnie młoda panna (taka przed 30tką). Patrzy na te moje płyty i mówi: a Ty się czymś w ogóle interesujesz? ;-)

A poranną kawę jej posłodziłeś i mlekaś dolał?:-)

Na taxi dałem ;-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.