Skocz do zawartości

Czy Donald Trump powinien zostać prezydentem USA?  

211 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy Donald Trump powinien zostać prezydentem USA?

• TAK
      103
    • NIE
      108
  2. 2. Czy zdobycie fotela prezydenta USA przez Donalda Trumpa oczyści atmosferę na linii Rosja - USA?

• TAK
      65
    • NIE
      146
  3. 3. Czy dzięki zwycięstwu Donalda Trumpa w wyborach prezydenckich w USA jest szansa na odtajnienie umowy TTIP?

• TAK
      71
    • NIE
      140
  4. 4. Czy zwycięstwo DT w wyborach w USA zmieni coś w ich polityce bliskowschodniej ?

• TAK
      124
    • NIE
      87
  5. 5. Ilu Generałów w P{entagonie pójdzie na emeryturę jak DT zostanie prezydentem USA?

• 5
      92
    • 50
      69
    • 150
      50

Rekomendowane odpowiedzi

39 minut temu, burz napisał:

Szanowny user @toptwenty cytował czyjąś wypowiedź - o cytacie świadczy zastosowany cudzysłów, nieprawdaż?

To powinien być link do materiału źródłowego. Nieprawdaż?

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

2 godziny temu, Tadeiro napisał:

To powinien być link do materiału źródłowego. Nieprawdaż?

To był klasyczny przykład tego o czym piszę od lat - zdecydowana większość społeczeństw ani nie czuje ani nie widzi własnego shitu, a wręcz przeciwnie - napawa i rozkoszuje się swoim smrodem, myśląc, że pachnie fiołkami i każdy przechodzący też czuje zapach fiołkowy. Na odpowiedż ich shitu innym shitem reagują shitowo i agresywnie. Klasyka! 

P.S. Sorry Batory, ale faktycznie tylko implant w głowach może zmienić sposób myślenia społeczeństw.

Parker's Mood

Duperelami sie zajmujesz .

Co tam w Usa?

Chiny już cłami zaduszone ?  Japonia już na kolanach? Kanada za darmo prad wam daje ?

A lód z Grenlandi to po ile sprzedajecie .

Meksyk nie chce sie do Stanów przyłaczyć?Ceny poszły w dół?

Nie o lokomotywy pytam - o średni koszyk.O Ile Trump obniżył podatki?

Da się nowe buty kupić?

Aha . Buty to chyba z Wietnamu czy Kambodży macie .A wojenkę to twardziel już zakończył?Bo W POlsce tylko o wyborach pieprzą .

Tyle ciekawostek a ty cos tutaj mamroczesz.

Z głowy.

Ameryką rządzą głupcy, uczniowie podstawówki, którzy nie wiedzą, co się naprawdę dzieje w świecie i kraju. 

Kto chciałby usiąść na krześle obok tego amerykańskiego "prezydenta", który po prostu nie potrafi powstrzymać swojego chorego ego? Tylko ci, co naprawdę muszą, a po wyjściu z Gabinetu Owalnego biegną do łazienki.

Oświecony świat śmieje się z Amerykanów. Z każdym dniem jest świadkiem infantylnych wydarzeń w amerykańskiej administracji.

USA schodzi na psy. A nie minęło nawet pół roku.

4 godziny temu, Zbig napisał:

A zwykłych chamów wywala się do śmietnika. Pa i bez odbioru.

Napisał jeden z największych chamów Audiostereo, tylko nie zdaje sobie z tego sprawy.

50 minut temu, dulon184 napisał:

Co tam w Usa?

Prymitywna prowokacja. W dodatku na bakier z wiedzą o tym co się na świecie dzieje.

26 minut temu, toptwenty napisał:

Oświecony świat śmieje się z Amerykanów.

A Audiostereo (nieoświecone) śmieje się z Ciebie.

Dobranoc trollom i mądrym forumowiczom.

51 minut temu, dulon184 napisał:

Tyle ciekawostek a ty cos tutaj mamroczesz.

Siedzę w garażu, wącham grzyb ze ściany, to i mamrocze. Co w polityce? Nic - albo Polska zaprzyjaźni się z USA, które to państwo przeżywa bardzo poważny i bolesny kryzys wewnętrzny, spowodowany przede wszystkim działaniem poprzedniego rządu Bidena… albo zostaje w UE i idzie pod rękę z Niemcem. Nie wiem i nie potrafię powiedzieć z kim zaprzyjaźniłbym się mieszkając i żyjąc w Polsce, ale z perspektywy jazzowo-bluesowej, to tak jakby z automatu glosuje na sekcję amerykańską. Będziemy mieli wokal i eksperymenty własne, z własną tradycją i standardami, ale sekcja amerykańska. Co jeszcze? To, że najnowsza emigracja z Europy jeździ w Chicago po europejsku. 

Parker's Mood

30 minut temu, toptwenty napisał:

Z głowy.

Ameryką rządzą głupcy, uczniowie podstawówki, którzy nie wiedzą, co się naprawdę dzieje w świecie i kraju. 

Kto chciałby usiąść na krześle obok tego amerykańskiego "prezydenta", który po prostu nie potrafi powstrzymać swojego chorego ego? Tylko ci, co naprawdę muszą, a po wyjściu z Gabinetu Owalnego biegną do łazienki.

Oświecony świat śmieje się z Amerykanów. Z każdym dniem jest świadkiem infantylnych wydarzeń w amerykańskiej administracji.

USA schodzi na psy. A nie minęło nawet pół roku.

Jest w tym dużo prawdy. Generalnie wszędzie kupa i jakiś nieprawdopodobny chaos. Oczywiście prezydent amerykański może wiele, ale nie wszystko. Jest jeszcze Kongres i Senat, i co najważniejsze Sąd Najwyższy. Faktem też jest to, że odczuwam jakiś wewnętrzny niepokój zarówno w kontekście amerykańskim jak i polskim. Nigdy czego takiego nie odczuwałem. A teraz wybaczcie - pogram trochę - mam w garażu zajebista akustykę - świetnie tutaj brzmię. I tyle. 

Parker's Mood

Eksperci zaniepokojeni, gdy Biały Dom proponuje „największą jednoroczną redukcję wydatków NASA w historii Ameryki”

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeśli zostaną uchwalone, 56% cięcia w National Science Foundation, 47% cięcia w Science Mission Directorate NASA i 14% cięcia w Department of Energy's Office of Science skutkowałyby historycznym spadkiem amerykańskich inwestycji w podstawowe badania naukowe” – stwierdziło Amerykańskie Towarzystwo Astronomiczne w oświadczeniu opublikowanym w piątek na temat proponowanych cięć.

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, dulon184 napisał:

Buty to chyba z Wietnamu czy Kambodży macie

Zarówno Kambo jak Wie dość dobrze szyją. Całkiem dobrze robią też w Bangladeszu - z wyróżnieniem właśnie butów. Staram się kupować obuwie z Bangladeszu, bo tam najbiedniej, to się najbardziej starają i jest jakaś jakość chociaż.

Parker's Mood

44 minuty temu, Chicago napisał:

Jest w tym dużo prawdy. Generalnie wszędzie kupa i jakiś nieprawdopodobny chaos. Oczywiście prezydent amerykański może wiele, ale nie wszystko. Jest jeszcze Kongres i Senat, i co najważniejsze Sąd Najwyższy. Faktem też jest to, że odczuwam jakiś wewnętrzny niepokój zarówno w kontekście amerykańskim jak i polskim. Nigdy czego takiego nie odczuwałem. A teraz wybaczcie - pogram trochę - mam w garażu zajebista akustykę - świetnie tutaj brzmię. I tyle. 

Skoro coś tam plumkasz w garażu wstaw jakiś kawałek . Co prawda nie lubię jazzu , ale może mi się spodoba .

Pochwalę wtedy nie tylko twoje buty robocze .

To żart z tymi butami .

58 minut temu, Chicago napisał:

spowodowany przede wszystkim działaniem poprzedniego rządu Bidena

Autentycznie sądzisz, że my jesteśmy małopiśmiennymi, republikańskimi redneneckami gdzieś z pasa rdzy, by takie teksty łykać?

2 minuty temu, Chicago napisał:

Zarówno Kambo jak Wie dość dobrze szyją. Całkiem dobrze robią też w Bangladeszu - z wyróżnieniem właśnie butów. Staram się kupować obuwie z Bangladeszu, bo tam najbiedniej, to się najbardziej starają i jest jakaś jakość chociaż.

To nakup sobie na zapas, bo lada moment będziesz musiał zapłacić dużo więcej. Za to więcej możesz nawet posłać adres dziękczynny do pomarańczowego. Możesz w nim umieścić nawet takie zdanie: Z rozkoszą zapłaczę za buty z Bangladeszu dużo więcej (cła) bo to przecież wina Bidena. Najpewniej się trampek ucieszy...

41 minut temu, Adalbert95 napisał:

To nakup sobie na zapas, bo lada moment będziesz musiał zapłacić dużo więcej.

Już są droższe. Kosztowały, powiedzmy $160.00 z realną możliwością kupna w czasie jakiejś promocji weekendowej za $100, a dzisiaj są po $200 i ani centa taniej, nawet na Amazon. Także ten. Też nie rozumiem wielu posunięć Trumpa...??? Myślę, że nikt nie rozumie, nawet on sam.

Parker's Mood

Żona postanowiła kupić sobie jakieś buty więc wstąpiłem z nią do sklepu. Tak z nudów zacząłem oglądać męskie sportowe buty.

Okazało się, że wszystkie buty firm amerykańskich typu Nike, Reebok, New Balance produkowane są w Azji, a zdecydowana większość w Bangladesz.

jeżeli pomarańczowy przygłup obłoży te kraje cłem, to czarni w Ameryce wrócą do chodzenia boso 😀.

Jestem Europejczykiem.

5 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Żona postanowiła kupić sobie jakieś buty więc wstąpiłem z nią do sklepu. Tak z nudów zacząłem oglądać męskie sportowe buty.

Okazało się, że wszystkie buty firm amerykańskich typu Nike, Reebok, New Balance produkowane są w Azji, a zdecydowana większość w Bangladesz.

jeżeli pomarańczowy przygłup obłoży te kraje cłem, to czarni w Ameryce wrócą do chodzenia boso 😀.

Nie napisałeś, czy biały kupił te buty, czy w ramach protestu stwierdził, że stare sandały są jeszcze całkiem dobre i jedynie dokupił białe skarpetki.

18 godzin temu, Chicago napisał:

albo Polska zaprzyjaźni się z USA, które to państwo przeżywa bardzo poważny i bolesny kryzys wewnętrzny, spowodowany przede wszystkim działaniem poprzedniego rządu Bidena… albo zostaje w UE i idzie pod rękę z Niemcem.

Myślisz, że Trzaskowski może się zaprzyjaźnić z Trumpem? W sensie czy Trump zaakceptuje Rafała... bo pewnie bliżej Trumpowi do Nawrockiego...niestety.

16 godzin temu, Chicago napisał:

Też nie rozumiem wielu posunięć Trumpa...??? Myślę, że nikt nie rozumie, nawet on sam.

Chce po prostu jak najlepiej dla swojego kraju. Małymi kroczkami - dwa w przód, jeden w tył - naprawi wiele złych rzeczy nie tylko w USA, ale też na świecie.
Tak myślę.

O jakiej przyjaźni piszesz ? W polityce ? Niezależnie kto będzie prezydentem USA i Polski to w polskim interesie jest partnerstwo i sojusz pomiędzy naszymi krajami . I jeśli wybory wygra Trzaskowski to zrobi on wszystko aby tak się stało . Problem w tym ,że Ameryka ma w tej chwili inne priorytety niż Europa i Polska . I tego nikt w Polsce nie zmieni. Takie są fakty.

Teraz coś o ewentualnym zmniejszeniu finansowania badań kosmicznych przez USA. Jeśli to prawda to jest to ogromny błąd Trumpa. Bo takie badania  niesłychanie przyspieszają rozwój nauki , technologii, rozwój przemysłu najnowszych technologii , wynalazków . To silny impuls dla koniunktury . Najlepszy przykład to program Apollo z lat 60 . Jego efekty były widoczne także w życiu codziennym , w wynalazkach dotyczących życia każdego przeciętnego człowieka. Wycofując się z tej sfery Ameryka oddaje pole Chinom , Indiom itp. A kosmiczne interesy Muska tego nie zastąpią bo są jedynie pomysłem na wyciąganie forsy z państwowej kasy .

Trump niczego nie naprawi bo on tylko stwarza kolejne problemy .

Edytowane przez wojciech iwaszczukiewicz
21 godzin temu, Chicago napisał:

Też nie rozumiem wielu posunięć Trumpa...

Mam nadzieję, że zrozumiecie jak nie tylko buty, ale dosłownie wszystko podrożeje, bo nie ma chyba w tej chwili żadnego towaru na rynku w którym choć pośrednio nie ma jakiś komponentów z importu. Zrozumiecie, że pomarańczowy nakładając cła właśnie wam wyrywa $ z kieszeni, bo to nie on, czy Chińczycy, EU, sprzedawcy w Stanach, czy kto tam jeszcze, ale właśnie wy, konsumenci, te cła zapłacicie. O ironio najbardziej odczują to właśnie ci najbiedniejsi, którzy z taką ochotą na pomarańczowego głosowali. Zarobią może na giełdzie jacyś ultra bogaci, szemrani kumple pomarańczowego kretyna, którzy z wyprzedzeniem będą wiedzieć co ten bufon wymyśli i ogłosi. I z Make America great again zrobiło się właśnie Make America poorer. I to ty go prezydentem, z niebywałym entuzjazmem, wybrałeś. I jak ci teraz z tym?

Nie mogę się oprzeć by nie zacytować tu pewnego powiedzonka: Czemuś biedny - boś głupi, czemuś głupi - boś biedny...

Nie jestem w stanie ci pomóc, ale fajnie, że się martwisz o Amerykanów i ich życie. Aż miło spojrzeć na troskliwego lewaka, który nie tylko dba o interes niemiecki, ale również zamartwia się o los amerykańskiego społeczeństwa. Zacznij magazynować wodę deszczową - wkrótce ,lewaccy idioci z Francji zabronią tam posiadania jakiejkolwiek wody z chmury. Właśnie czytałem o nowym pomyśle lewaków. Znając tych przyglupow z Brukseli, rozszerzą zakaz na cały kołchoz. 

Parker's Mood

2 minuty temu, Chicago napisał:

ale fajnie, że się martwisz o Amerykanów i ich życie.

To, że nie zrozumiałeś mojej ironii nie może dziwić. To otwartym tekstem i jak do wyborcy pomarańczowego: gdzieś mam interes Amerykanów, w tym i twój. Interesuje mnie wyłącznie mój własny czubek nosa i moje własne podwórko. I to by tego pomarańczowego debila i jego przybocznych kretynów jak najszybciej wypieprzyć z Białego Domu. Bo to leży w moim, europejskim i narodowym interesie. Tobie radzę nie interesować się Francją i Brukselą, bo to nie twój walizek, a zająć się ciułaniem lub dodatkowym tyraniem na każdą pierdołę w sklepie, bo będzie jeszcze drożej. Chciałeś trampka-to go masz.

Weż pigułkę, napij się wody, uspokuj się, nie histeryzuj. Powinieneś wiedzieć, że to co tobie leży i jak leży, i o co dbasz lub o kogo dbasz, nikogo w Stanach nie obchodzi. Pociesz się czymś, kup sobie jakąś nową fajną zabawkę... i przestań na Trumpa wylewać wiadro shitu dziennie, bo to wygląda tak, jakbyś na siebie wylewał.

A w Stanach faktycznie wszystko podrożało ale chyba wielkiej tragedii nie ma...??? Życie się toczy, ludzie dalej kupują, budują, remontują... wiadomo że jest drożej, ale co z tego? Po prostu więcej płacą, ale też i więcej odliczają od podatków, albo jak nie wyrabiają w danym momencie, to wstrzymują się z inwestycjami. To dopiero początek pracy Trumpa w WH w drugim sezonie, więc relax - jeszcze będzie się działo! Każdemu trzeba dać szansę - Biden ją miał cztery lata i szkód narobił na 400 lat. Zobaczymy co zmajstruje Trump w 2nd Season, w każdym razie walczy ze światowym lewactwem jak lew i chociaż czarno to wszystko widzę, to życzę temu krajowi i jemu jak najlepiej. Poza tym, nie zauważyłem jakiejś głębszej frustracji i narzekania, i nie znam nikogo w Stanach, kto płakałby na losem Amerykanów bardziej niż user Adalbert95. Znaczy troszczy się. Good man.

Parker's Mood

Departament Stanu wydał kolejne ostrzeżenie wobec Rosji . Przypomina mi to lata 60 gdy ChRL Mao niemal co tydzień wydawało kolejne, ostatnie ostrzeżenia wobec USA. Myślę , że skuteczność będzie podobna.

41 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Myślę , że skuteczność będzie podobna.

Ech... Gdyby tylko rządzili demokraci... Za ich rządów Ukraina nie oddała Rosji ani guzika od munduru! Pomarzyć...

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

3 godziny temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Departament Stanu wydał kolejne ostrzeżenie wobec Rosji . Przypomina mi to lata 60 gdy ChRL Mao niemal co tydzień wydawało kolejne, ostatnie ostrzeżenia wobec USA. Myślę , że skuteczność będzie podobna.

Kreml nazwał wypowiedzi Trumpa „objawem przeciążenia emocjonalnego”. Była to wskazówka, że Trump nadal będzie siedział bezczynnie i nie podejmie żadnych działań przeciwko Federacji Rosyjskiej.

Tymczasem ChRL gromadzi siły inwazyjne do zajęcia Tajwanu.

Komuch w otoczeniu Trumpa ! 

Już w kwietniu republikański senator Lindsay Graham, bliski sojusznik Trumpa, a jednocześnie rzecznik pomocy Ukrainie, przygotował wraz z senatorem Richardem Blumenthalem z opozycyjnej partii Demokratów projekt ustawy o wzmocnieniu sankcji wobec Rosji, jeśli nie zgodzi się na zakończenie wojny z Ukrainą.

Projekt ten przewiduje także nałożenie drastycznych sankcji na państwa kupujące od Rosji ropę naftową, gaz, uran i inne surowce. Chodzi przede wszystkim o powstrzymanie od takich zakupów Chin i Indii. A to szybko odcięłoby finansowanie machiny wojennej Putina. 

Jak dłużej to potrwa, to już to długo nie potrwa.

Objawił się kolejny lewak pod przykrywką bogacza.

Elon Musk ostro krytykuje ustawę podatkową Donalda Trumpa, która według niego zwiększa deficyt i podważa wysiłki jego zespołu ds. cięcia kosztów.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

9 godzin temu, Chicago napisał:

walczy ze światowym lewactwem jak lew

Pierwszy raz widzę, by podnoszenie podatków własnym obywatelom (a tym są cła pomarańczowego) było walką z lewactwem. Podnoszenie  podatków to agenda lewicowa, nie prawicowa. Więc z kim ten twój trampek walczy?

czarno to wszystko widzę

Słusznie tak to widzisz.

to życzę temu krajowi i jemu jak najlepiej

To jedno ci pozostało...

15 godzin temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

O jakiej przyjaźni piszesz ? W polityce ?

Tak. O partnerskiej przyjaźni politycznej. Takiej, o której sam piszesz.

20 minut temu, Adalbert95 napisał:

Pierwszy raz widzę

Ty wielu rzeczy jeszcze nie widziałeś i nie rozumiesz.
Ale wydaje Ci się, że masz patent na wszelką wiedzę.

Pożałowania godne.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.