Skocz do zawartości
IGNORED

Audio mity

Rekomendowane odpowiedzi

Raczej rozkojarzonych z ADHD. Tak na prawdę na niczym nie skupiają uwagi, trochę tu, trochę tam i nic z tego nie wynika. Nie ma to nic wspólnego z inteligencją, a jak już to raczej z niską.

Słuchasz z tego co piszesz często muzyki po 10-12 godzin dziennie. Czytasz w tym czasie i trzepiesz 22tys post... Robisz też pewnie inne rzeczy. Nie szkoda Ci prądu?

To jak daje sobie radę z prowadzeniem samochodu ? To też wymaga skupienia nie tylko na prowadzeniu. Moja raz jak się skupiła na prowadzeniu samochodu to puknęła w samochód sąsiadki. Ze skupianiem przy odsłuchach porównawczych może być tak samo. Po to są procedury. Żeby się nie "puknąć" ;-).

własnie kiepsko - co chwila cos się dzieje. z samochodem jest jeszcze taka akcja ze jak prowadzi to dodaje do siebie numery rejestracyjne bo ma manie liczbową i w pamięci musi robić jakieś działania :) IQ ma równo jak Einstein

własnie kiepsko - co chwila cos się dzieje. z samochodem jest jeszcze taka akcja ze jak prowadzi to dodaje do siebie numery rejestracyjne bo ma manie liczbową i w pamięci musi robić jakieś działania :) IQ ma równo jak Einstein

Ja z prowadzeniem samochodu nie mam problemów. Potwierdziłem to nawet kiedyś w szkole bezpiecznej jazdy (zaproszenie firmowe na szkolenie). Wszystkie testy przeszedłem prawidłowo, mimo że robiłem je pierwszy raz w życiu. Pewnie zadziałała umiejętność logicznego działania i wyciągania prawidłowych wniosków. Ci co do tych testów podeszli "radośnie" przeważnie mieli kłopoty.

Edytowane przez Lech36

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Lechu, wiesz, że większość wpisów zaczynasz od "ja" ?

"I jeszcze uwaga: niektórzy ludzie mają manierę podkreślania swojego "ja", przesadnego wyrażania uczuć, emocji i bez potrzeby zaczynają zdania od tego zaimka, na przykład:

"Ja jestem osobą, która dużo czyta", "Ja się uczę momentalnie", "Ja to wszystko wiem" - i tak dalej, zamiast "Dużo czytam", "Uczę się momentalnie", "Wszystko to wiem".

Takie "zachowanie językowe" jest uważane za przykre i zaleca się unikania go. Skromność, również ta wyrażana środkami językowymi, jest zawsze godna polecenia"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Na płaszczyźnie prywatnej zgoda. Dzielenie się swoimi doznaniami na forum, lansowanie jakichś wątpliwej jakości elementów z zakresu voodoo będzie zawsze prowadzić do dyskusji. To chyba jest normalne i zdrowe. Jedynie słuszne poglądy można lansować tylko w systemach autorytarnych gdzie dyskusja jest niemile widziana lub wręcz zakazana. Tylko wyrazy podziwu zgody z osobami wytyczającymi jedynie słuszną drogę.

Lechu ja nic nie mam do Twojego punktu widzenia, masz tak jak masz ;). Jesteś konsekwentny w swojej filozofii dotyczącej postrzegania audio przez pryzmat wykresów. Tak samo jak niegdyś o kablach :)(...). Zdziwiłbym się gdybyś któregoś dnia zaczął wypowiadać się w innym tonie, zakładającym, że inni mogą mieć swoją rację i niechże ją mają ;)

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

Jesteś konsekwentny w swojej filozofii dotyczącej postrzegania audio przez pryzmat wykresów.

Jeszcze raz bo pewnie coś przeoczyłeś. Po raz 2547 powtarzam że wykonywanie prawidłowo technicznie odsłuchowych testów porównawczych jest realizowane przy pomocy słuchu a nie przyrządów lub "wykresów". Przyrządy mogą tylko pomóc (nie muszą) dokładniej wyrównać poziomy głośności porównywanych urządzeń. Reszty dokonuje słuch człowieka, który porównanie robi.

Lechu ja nic nie mam do Twojego punktu widzenia, masz tak jak masz

Ja też do Twojego punktu widzenia nic nie mam. Masz jaki masz. To tylko dyskusja, która może być (albo nie) ciekawa dla osób postronnych. Myślisz że dęcie tylko w jedną tubę propagandową może być ciekawe i rozwijające ?

Edytowane przez Lech36

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Lechu, wiesz, że większość wpisów zaczynasz od "ja" ?

To co się odnosi do mojej osoby tak zaczynam. To coś dziwnego ? Jak Cię to drażni to spróbuję ograniczyć tą formę, ale nic nie obiecuję.

Ja też do Twojego punktu widzenia nic nie mam. Masz jaki masz. To tylko dyskusja, która może być (albo nie) ciekawa dla osób postronnych. Myślisz że dęcie tylko w jedną tubę propagandową może być ciekawe i rozwijające ?

Na mnie tuba nie działa, ograniczenia wynikają z zasobności portfela. Nie wiem co by było gdybym wygrał w lotka ;)

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

Nie wiem co by było gdybym wygrał w lotka

Dałbyś sobie radę.

Najważniejsze to zachować takie zdarzenie w tajemnicy. Nawet przed rodziną. Chodzi oczywiście o grubszą forsę (miliony). Czytałem kiedyś o osobach, które wygrały bardzo dużą forsę. W wielu przypadkach nie skończyło się to pozytywnie. Ciekawa i pouczająca lektura. Na szczęście nie będę miał takiego problemu bo nie gram.

"I jeszcze uwaga: niektórzy ludzie mają manierę podkreślania swojego "ja", przesadnego wyrażania uczuć, emocji i bez potrzeby zaczynają zdania od tego zaimka, na przykład:

"Ja jestem osobą, która dużo czyta", "Ja się uczę momentalnie", "Ja to wszystko wiem" - i tak dalej, zamiast "Dużo czytam", "Uczę się momentalnie", "Wszystko to wiem".

Takie "zachowanie językowe" jest uważane za przykre i zaleca się unikania go. Skromność, również ta wyrażana środkami językowymi, jest zawsze godna polecenia"

Nie uważasz że adresowanie tego tylko do mnie jest mało eleganckie. Na pewno znajdziesz na forum wielu użytkowników, u których skromność jest towarem deficytowym. Dlaczego wybrałeś właśnie mnie jako adresata ?

Edytowane przez Lech36

Raczej rozkojarzonych z ADHD. Tak na prawdę na niczym nie skupiają uwagi, trochę tu, trochę tam i nic z tego nie wynika. Nie ma to nic wspólnego z inteligencją, a jak już to raczej z niską.

"Jedną z głównych funkcji uwagi jest selektywność, rozumiana jako zdolność do wyboru jednego bodźca kosztem innych. Innymi słowy jest to umiejętność skupienia uwagi na jakimś interesującym nas obiekcie.

Natomiast podzielność uwagi to umiejętność jej koncentracji na dwóch lub większej ilości bodźców, działających na nas w określonej sytuacji.

ADHD. Jest to zaburzenie charakteryzujące się niemożnością skupienia uwagi, któremu towarzyszy pewien stopnień nadaktywności w porównaniu z innymi ludźmi, w tym samym wieku rozwojowym."

Nie uważasz że adresowanie tego tylko do mnie jest mało eleganckie. Na pewno znajdziesz na forum wielu użytkowników, u których skromność jest towarem deficytowym. Dlaczego wybrałeś właśnie mnie jako adresata ?

Przepraszam, nie chciałem cię urazić.

Przez internet jestem "nieurażalny" ;-). Tylko tak się zastanawiałem skąd ta uwaga właśnie do mnie ?

Podobno "cię" powinno się pisać z dużej litery ;-).

Edytowane przez Lech36

Przez internet jestem "nieurażalny" ;-). Tylko tak się zastanawiałem skąd ta uwaga właśnie do mnie ?

Akurat twój post był powyżej ;)

Podobno "cię" powinno się pisać z dużej litery ;-).

Przeczytałem kiedyś, że w internecie taka forma jest dopuszczalna i wystarczająca, odtąd tego się trzymam, w stosunku do wszystkich.

Edytowane przez jar1

Przeczytałem kiedyś, że w internecie taka forma jest dopuszczalna i wystarczająca, odtąd tego się trzymam, w stosunku do wszystkich.

Mi to oczywiście nie przeszkadza.

Mi to oczywiście nie przeszkadza.

Nie mi, tylko mnie ;)

Tzn. Tobie ;)

A tak poważnie to "mnie". :)

Edytowane przez MrArkowski

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Panowie, więcej mitów proszę bo ostatnio to wyłącznie pogaduchy z trollem.

Dociążanie wtyczek sieciowych

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie mi, tylko mnie ;)

Mnie to oczywiście nie przeszkadza ;-).

Dociążanie wtyczek sieciowych

Postanowiłem sprawdzić i:

Zamowiłem - dotarło

stock-photo-19411043-flatbed-semi-hauling-massive-steel-pipe.jpg

Pomimo faktu, że wpierw był problem z ustaleniem z czego wykonać by uzyskać szlachetną barwę.

Po wielu poszukiwaniach w końcu ustalone z czego robimy dociążenie. Wybrane zostały jedynie najbardziej szlachetne elementy cennego kruszcu:

rescue-workers-continue-to-remove-debris-cutting-through-massive-steel-E60Y20.jpg

Nagle wszystko ożyło, dosłownie!

Dead-Alive-3.jpg

Niestety w dłuższej perspektywie czasu dociążenie przyniosło niespodziewany i nieoczekiwany skutek…uboczny.

Ot, wyrwało się audiofilskie gniazdko i nie tylko...

PWC_building_demolition_06.JPG

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

jak ludzie boją się "wątpliwego" połączenia zwykłych wtyczek może warto przejść na inny system :)

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

Najlepiej od razu z listwą na antywibracyjnej podstawce.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Najlepiej od razu z listwą na antywibracyjnej podstawce.

A moj syn akurat szukal takiej deski na budowe, ale trzeba by jeszcze na niej jakies gniazdo 3-fazowe i jak znalazl

Uuuuu......., po powiekszeniu widze, ze te gniazdka nie na byle jakiej plycie, a na sklejce, wiec mozna by wykorzystac na platforme antywibracyjna. Na pewno bylaby z niej swietna platforma, a wplyw na dzwiek... ochochooooooooo.

Edytowane przez Lutek
  • Pokaż nowe odpowiedzi