Skocz do zawartości
IGNORED

Audio mity

Rekomendowane odpowiedzi

BeatX zapytam tak z ciekawości jakie zestawy audio gościły u Ciebie w domu na bezpośrednich odsłuchach i testach?

od klasy słuchacza

smieszne-t_klient_w_krawacie_jest_mniej_awanturujacy_sie_2013-12-07_13-06-39.jpg

;)

Edytowane przez MrArkowski

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

BeatX zapytam tak z ciekawości jakie zestawy audio gościły u Ciebie w domu na bezpośrednich odsłuchach i testach?

Omg... zaczyna się :D

Nieco nieaktualne info:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Z góry uprzedzam, że nie wciągniesz mnie w kolejną dysputę o tym, że słuchałeś więcej sprzętów ode mnie, także dzięki temu wiesz że jestem w błędzie

Jeżeli planujesz w ten sposób mnie "przyatakować", na zasadzie "nie masz doświadczenia, nie znasz się" to będziesz kolejnym z wielu i na tak zadane twierdzenie odpowiedziałbym dokładnie w ten sam sposób co dotychczas - wszystko masz w historii tego wątku :)

Także z czystego lenistwa będę ignorował tego typu argumentację i wciąż czekam na naukowy/techniczny kontrargument podważający zasadność mojego opisu "o mnie" w profilu na tym forum ;)

Ukryta Zawartość

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

Czekam jeszcze tylko zeby sly30 opowiedził mi o giełdzie i zacznę inwestować w wolnej chwili:)

Tak patrząc na prognozę pogody, to na weekend zainwestuję w długie shorty :)

Dobre:) nawet bardzo:))

Jak już nie chcesz napisać co zrobiłeś w tym laptopie to chociaż napisz co daje taki mod ?

"cała muzyka jest bardziej napowietrzona, w nagraniach są tysiące wybrzmień." :)

Edytowane przez jezz

A ja zainwestuje w dobre shoty :)

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

Raczej zgrzewke piwa i duży TV .. :)

na mecze..

słuchałeś

Jak gra ten kabelek do Senków..?

Lubię słuchać.. oglądać.. czytać.. ?

Jak sie przeprowadzi wg. "wytycznych" prawidłowo testy, łącznie z wyrównaniem poziomów głośności - skoro sprzet gra tak samo…jak może grac inaczej kawałek kabla?!

No zaskoczenia pewnie nie będzie :P

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

Tą tezę należy sprawdzić wykonując test porównawczy oparty o prawidłową technicznie procedurę porównawczą

Lechu...już mi się na wymioty zbiera, serio. ;-)

Daj już spokój, co?

No zaskoczenia pewnie nie będzie :P

No właśnie..

..takiego recenzenta jednego czy drugiego wziąć posadzić w fotelu z zawiązanymi oczami i na tym samym sprzęcie niech testuje te kable które już tak kwieciście opisywał...

..i niech po takich "ślepych" odsłuchach opisze je ponownie.. ciekawe jak bardzo pokryły by się te wszystkie spostrzeżenia ;)

..to byłby dopiero prawdziwy test..

:)

Lubię słuchać.. oglądać.. czytać.. ?

No właśnie..

..takiego recenzenta jednego czy drugiego wziąć posadzić w fotelu z zawiązanymi oczami i na tym samym sprzęcie niech testuje te kable które już tak kwieciście opisywał...

..i niech po takich "ślepych" odsłuchach opisze je ponownie.. ciekawe jak bardzo pokryły by się te wszystkie spostrzeżenia ;)

..to byłby dopiero prawdziwy test..

:)

A nie prościej od razu obedrzeć ze skóry?

Rozwala mnie takie twierdzenie:

wzmacniacz słuchawkowy może grac brzmieniem podkolorowanym (niby jak, to nie farby i nie pędzle), dowód:

"Może to przez to, że Heed podkolorowuje sound"

Ale reszta sprzetu audio po przeprowadzeniu testu wg. wszelkich "prawideł" - zaznaczmy - jedynie słusznych - będzie zawsze grac tak samo. Ciekawe...

Można zwariować.

Chyba mówi się obedrzeć z izolacji

Argentum mają izolację ze skóry, ale skąd tłuszcza może o tym wiedzieć ;)

Kable nie dla wegetarian.

Popatrz Waść…a jednak je miałem. ;) Tylko ich zjeść jakoś nie chciałem lub nie mogłem - nie pamiętam…było to kilka wiosenek temu ;)

Eeee...dobre!

Nie wiem, nie jadłem ;) Brzmienia tez już nie pamietam. Ale chyba nie było powalajace bo wymieniłem na jakieś AudioQuest'a

Audiofilska przesada. Wystarczy kabelek z Media Markt.

Masz rację. Niestety miałem problem z prawidłowym wyrównaniem głośności. Stąd fanaberia.

Tak głupi już nie jestem, jak teraz wyrównam poziom głośności - gra WSZYSTKO zacnie i cudownie. nawet kable "nie dla idiotów". Złocisz w kieszeni, a "fun" taki sam.

Dla mnie największa jazda była, gdy w Hi-End ktoś przekonywał, że kabel Ethernetowy ma wpływ na jakość dźwięku.

Bo ten medal głupoty ma 2 strony. A jak widac granica pomiędzy jedną a drugą stroną bardzo cieniutka.

Dla mnie największa jazda była, gdy w Hi-End ktoś przekonywał, że kabel Ethernetowy ma wpływ na jakość dźwięku.

Z drugiej strony skoro ktoś kupuje sobie kabelek do słuchawek i nic to nie wnosi w brzmienie…ale jak sam pisze taki gadżet cieszący oko…to dlaczego nie lan do audio za xxxxx kasy…też cieszy oko i serce.

Byle nie tworzyć durnych mitów.

@MrArkowski, w jednej z dyskusji powiedziano mi ze, "jeżeli kable wprowadzają zmianę tzn ze masz gówniany sprzęt, szczególnie te high-end"

Pewnie zależy jakie kable.

Bo jeśli cyfrowy lub zasilający "zaczyna grać" to musi być coś nie halo ze sprzętem.

Edytowane przez Przemysław_51508

Pewnie zależy jakie kable.

Bo jeśli cyfrowy lub zasilający "zaczyna grać" to musi być coś nie halo ze sprzętem.

U mnie cyfrowe nie wprowadzają zmian, ale może coś w tym jest zasilającym,

gdy porównywał do radia za 25zl gdzie po wpięciu innego urządzenia do zasilania radio potrafiło grac inaczej, znaczy zmiana może być, stwierdza ze to przez złą konstrukcje,

u mnie tez tak jest, dlatego nie zaprzeczyłem.

Edytowane przez .:Gerard:.
  • Pokaż nowe odpowiedzi