Skocz do zawartości
IGNORED

Audio mity

Rekomendowane odpowiedzi

- Uwazam, ze 2+2=5

Jestem za

Ktoś jeszcze ?

Większość ma racje , to może uda nam sie obalić też matme

"Policzmy głosy"

:>

"... w kawiarniany gwar jak tornado jazz się wdarł, i ja też .... chciałem grać ... "

Dmokracja to taki glupi ustroj, w ktorym wystarczy znalezc 51 idiotow aby wykazac, ze 49 specjalistow jest w bledzie.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

...w 3 kl. podstawowej? może w 4 kl. - tam jest źródło - arytmetyka, słowo klucz - kolejność działań...

do takiego poziomu mamy zejść aby wiedza ...nie była jeszcze "bełkotem"?

Nie wystarczy wiara? Przecież tysiące lat wystarczyła...

W 3ciej kl już dzieciaki (niektore) potrafią to działanie rozwiązać prawidłowo.

Moja żona uczy w 1-3, i mowi, że do niedawna to bylo, ale pisiory, zmieniając ostatnio podstawę programową, wyrzucili kolejność działań z 3cień klasy. Tak więc oglupianie narodu postepuje i jest sterowane odgórnie. Głupimi łatwo rzadzic lub narzucić im swoje idee, stąd pewnie wysyp szarlatanów z dziedziny audiovoodoo. Przewidział to już śp John Dunlavy- czytałem z nim wywiad pod koniec XXw.

Edytowane przez porlick

To ile jest dwa plus dwa razy dwa? ;-)

W zaleznosci jak to zapiszesz - nawiasy, bez nawiasow - moze byc 6, jak i 8. Jest jednak jeden wyjatek, gdyz jak jedna 2-ojke odwrocisz w zapisie o 180 stopni, a wiec zmienisz jej kierunkowosc, to dla niektorych nie bedzie to juz 6 ani 8 :-)

Edytowane przez Lutek

Stówek nie pisał o żadnych nawiasach i wynik nie może być inny, jak 6. Matematyka jest nauką ścisłą i na żadne gdybanie nie ma miejsca.

Czasami zdarzało mi się złapać kogoś na tym równaniu wypowiadając to, bo gdyby zapisać ile będzie 2+2X2, to w oczy od razu rzuca się kolejność wykonywania działań. Przyznam się, że ja kiedyś w technikum na matematyce przy tablicy dałem się złapać, że wstyd mi było potem w lustro spojrzeć. To był długi przykład. Pierwiastki, potęgi, ułamki, nawiasy kwadratowe, a wszystko to w nawiasie podniesione do potęgi 0, a za nawiasem coś bardzo prostego. Patrze, główkuje i zero pomysłu. Facetka mówi, przejdź na koniec sali i spójrz na to panoramicznie. O co jej chodzi? Po chwili- siadaj pała :-)

Matematyka jest nauką ścisłą i na żadne gdybanie nie ma miejsca.

Otóż to.

,,,

Czasami zdarzało mi się złapać kogoś na tym równaniu wypowiadając to, bo gdyby zapisać ile będzie 2+2X2, to w oczy od razu rzuca się kolejność wykonywania działań.

Kolejność działań jest umowna, i konieczna by nie trzeba było tworzyć założeń do każdego działania matematycznego. Edytowane przez Przemysław_51508

Kolejność działań jest umowna, i konieczna by nie trzeba było tworzyć założeń do każdego działania matematycznego.

Masz na myśli coś takiego. Miałem to kiedyś po polsku w PowerPoincie. Chodziło o to, że 1+1=2, ale trudno to obliczyć, a można w prostszy sposób :)

Przemak będzie realizatorem, Hey Jude zaśpiewają Ci z absolutnym słuchem a my sobie to porównamy na spokojnie z oryginałem

Ja na miejscu 'przemak'-a dałbym miks zrobić audiofilom wsłuchującym się w kable bezpieczniki itp. Niech pokażą do czego jest zdolny ten ich perfekcyjny, czuły na detale słuch. Może powstanie nagranie perfekcyjne ? ;-)

Brzmi jak krzaki, ktore budza sie do zycia na wiosne.

Dobre, dobre ;-).

- Masz racje: 2+2=5

ca. 5. ;-)

Dmokracja to taki glupi ustroj, w ktorym wystarczy znalezc 51 idiotow aby wykazac, ze 49 specjalistow jest w bledzie.

Albo jednego Prezesa, on zawsze wie co jest najlepsze. ;-)

To ile jest dwa plus dwa razy dwa?

6

Edytowane przez Lech36

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Masz na myśli coś takiego.

Raczej to, że pomijając szkołę każde działanie matematyczne robi się w jakimś celu i by wynik był prawidłowy potrzebne są założenia np. to że dodajemy po mnożeniu. Inaczej mielibyśmy to samo działanie a wyniki różne. By nie trzeba było robić założeń do każdego działania wprowadzono je jednolite dla każdego. To ułatwia i skraca pracę, oczywiście tylko tym którzy odgórne założenia znają.

Po za tym zapis działania to tylko zapis. Równie dobrze można to przedstawić używając pisma obrazkowego.

Edytowane przez Przemysław_51508

a jaki bezpiecznik siedzi w sluchamym urządzeniu?

Kierunkowy , audiofilski

To oczywiste

To moze bedzie jakie 6,3 albo nawet 6,7 z tym bezpiecznikiem

:D

ca. 5. ;-)

Czyli też głosujesz za 5 ?

Znaczy sie mamy już 3 głosy ? :>

"Policzmy głosy. Panowie, policzmy głosy" :>

Rozumiem że w tym wątuniu , Prezesem jest SC ? :>

"... w kawiarniany gwar jak tornado jazz się wdarł, i ja też .... chciałem grać ... "

Kierunkowy , audiofilski

To oczywiste

To moze bedzie jakie 6,3 albo nawet 6,7 z tym bezpiecznikiem

Ale ale, jak sprzęt różnicuje nagrania - to w zależności o jakości nagrania i oczywiście od jakości systemu odtwarzającego - budżecik i boombox pokarze "zaledwie" zwykłe 6, takie tam, nic zacnego, Haj różnicujący TO dopiero - może nawet 6,9?

Czyli też głosujesz za 5 ?

Ca. 5, to w przybliżeniu 5 ;-). To była tylko propozycja dla nieuznających matematyki i fizyki. Taka podpowiedź że na siłę można każdą głupotę uzasadnić.

Rozumiem że w tym wątuniu , Prezesem jest SC ?

Jak ma być zdanie ostateczne to tylko jeden Prezes może je przedstawić. To powinno być zdanie Zbawcy Narodu. SC chyba nim nie jest. ;-)

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

...arytmetyka...

Belkot.

...kolejność działań...

Belkot.

-----

Niby tak... ale zeby w demokracji objawil sie Prezes nadal potrzeba, aby 51 idiotow zaglosowalo na niego wbrew wiedzy 49 wyborcow swiadomych. Proponuje wiec nie zaglebiac sie w temat.

-----

Rozumiem że w tym wątuniu , Prezesem jest SC ? :>

Tak, a jego osobistym doradca do spraw technicznych Dem.

-----

To ile jest dwa plus dwa razy dwa? ;-)

Moze 6? A moze 8? Proponuje kompromis: 7.

Edytowane przez szymon1977

Proponuje kompromis: 7.

Toś przegiął pałe z lakka. 7 to nie wiem na jakim sprzecie by to wydało

Chyba tylko na CD za 20 000 , zrobionego z DVD za 1 500

Na normalnych klockach to jest między 6,3 a 6,7 , a z bezpiecznikem kierunkowym i ieciówką 6,9

:>

Matematyka jest nauką ścisłą i na żadne gdybanie nie ma miejsca.

To zależy.

Inżynier, fizyk i matematyk dostali taką samą ilość siatki ogrodzeniowej i zadanie by ogrodzić jak największy teren. Inżynier zrobił idealny kwadrat. Fizyk idealne koło. Matematyk porozstawiał siatkę byle jak, wszedł do środka i powiedział że jest na zewnątrz.

Że umysł jest jak spadochron. Zamknięty nie działa.

Owszem. I dlatego niektórzy słyszą np. wpływ podstawki pod listwę zasilającą produkcji pewnego .... no wiecie już kogo ;)

W przypadku 2+2×2 zobacz, do czego doprowadziło otwarcie umysłów ;-)

Dwa plus dwa razy dwa rowna sie osiem, a dwa razy dwa plus dwa rowna sie szesc. Czego to dowodzi? Ze bezpiecznik tez moze byc kierunkowy.

W przypadku 2+2×2 zobacz, do czego doprowadziło otwarcie umysłów ;-)

Znam przypadek że kolegę rutyna poniosła na (32+16):6x2

Owszem. I dlatego niektórzy słyszą np. wpływ podstawki pod listwę zasilającą produkcji pewnego .... no wiecie już kogo ;)

Nie wiem kogo i szczerze mnie to nie interesuje. Podstawki pod kabel nie są warte zachodu pisania. Ale jak ktoś lubi nie moja sprawa. Tekst powyżej odnosi sie do cechy. Która może dotyczyć wszystkich. Czy to sceptyk czy nie

Edytowane przez Фома

Dwa plus dwa razy dwa rowna sie osiem, a dwa razy dwa plus dwa rowna sie szesc. Czego to dowodzi? Ze bezpiecznik tez moze byc kierunkowy.

Nie- zawsze wychodzi 6.

Jest ustalona kolejność wykonywania działań i nie stosowanie jej jest błędem.

• Pokaż nowe odpowiedzi