Skocz do zawartości
IGNORED

Audio mity

Rekomendowane odpowiedzi

13 godzin temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Jest jak, frontalnie. Nie polecam 😁

„Iść walcem” miażdżyć wszystko na swojej drodze. Całe te.

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

13 godzin temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Jest jak, frontalnie. Nie polecam 😁

Wiem dlaczego nie polecasz. Nie Ty tutaj Messiego udawałeś? Akcent jakby śląski 😁

Godzinę temu, Kostucha napisał:

Wiem dlaczego nie polecasz. Nie Ty tutaj Messiego udawałeś? Akcent jakby śląski 😁

Nie, to nie ja 😁.

Gdzieś był z nim wywiad, że on ten filmik wysłał znajomym i ktoś bez jego wiedzy wrzucił na YouTube. 

Nie przepadam za piłką nożną 😉 .

I jak by w taki sposób moja kobieta do mnie się odzywała to raczej bym ją serdecznie pożegnał 😉 . 

5 minut temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

I jakie "brzmienie" 😄

Miód dla uszu 😁

Może to jakaś znana w środowisku raperka ? A my poza nurtem nie potrafiny docenić jej wirtuozerskiej improwizacji 😌

17 minut temu, Ajothe napisał:

Złota kobieta, nie ma co...😅

Pewnie, że złote. A jakie wyrozumiałe. Potrafią facetowi wybaczyć, nawet wtedy gdy nie miały racji 😁

16 minut temu, Zbi_Rek napisał:

Może to jakaś znana w środowisku raperka ? A my poza nurtem nie potrafiny docenić jej wirtuozerskiej improwizacji 😌

Wirtuozeria raperska jak się patrzy. Gdyby to ocenzurować, co drugie słowo dźwiękiem „piii” trzeba byłoby zastąpić 😀

A dziecko słuch i dorasta w takiej atmosferze. Niebieska karta i odebrać babie prawa. Ewidentnie „Messi” jest ofiarą przemocy domowej.

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

16 godzin temu, tedi02 napisał:

Ani nie byłeś ,z pewnością nie jesteś moim wzorem🤣ani nauczycielem  by oceniać czy się uczę lub nie. 

Gdzież bym tam śmiał narzucać się komuś jako wzór,  to domena ludzi mających ciągoty sekciarskie. Zresztą widać że na forum jest mnóstwo osób starających się unikać wiedzy o technice sprzętu którego używają.

Może mam większą wiedzę teoretyczną i bynajmniej praktyczna od ciebie ?

Możliwe, ale tego nie daje się wyczuć z Twojego zachowania.

Strasznie cię boli że ktoś słucha muzyki  ,że słyszy różnice , przypisujesz to wierze .

Tedi co z Tobą, nic mnie nie boli, muzyki słucham prawie na okrągło cały dzień. Różnice też słyszę, ale umiem oddzielać te które tworzy sprzęt od tych które powstają na skutek występowania innych zjawisk z którymi sprzęt nie ma nic wspólnego. 

przypisujesz to wierze .

Wiara jest silnie obecna w grupie audio hobby, nic na to się nie poradzi. Choćby teksty o niezbadanych przez naukę zjawiskach występujących w sprzęcie na które czasem powołują się hobbyści i to pewnie takich które działają w zakresach które obejmuje słuch ludzki i jego progi czułości. Całkowicie ignorują takie osoby istniejące zjawiska które rzeczywiście mogą zmieniać postrzeganie dźwięku a nie są związane bezpośrednio z działaniem toru audio. 

Trabisz o jednym i tym samym kupę lat ,to już nudne jest .

Nie trąbię tylko piszę tak jak druga strona od lat pisze (trąbi 😉) o tym np. jak kablami można zmieniać brzmienie a nawet przestrzeń i co gorsza nawet kablami sieciowymi to można robić. Nie czujesz dysonansu w stosunku do nauki?

Edytowane przez Lech36

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

9 minut temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

😂

🙂

11 minut temu, Lech36 napisał:

Nie czujesz dysonansu w stosunku do nauki?

Ten rzekomy dysonans jest wylacznie w glowie miernikofili ktorzy przez swoja nieskonczona wiare w swoje przekonania uzywajac wybiorczych zjawisk fizycznych probuja manipulowac rzeczywistoscia. Na szczescie nauka nie ma z nimi nic wspolnego.

13 minut temu, Lech36 napisał:

Całkowicie ignorują takie osoby istniejące zjawiska które rzeczywiście mogą zmieniać postrzeganie dźwięku a nie są związane bezpośrednio z działaniem toru audio. 

Miernikofile takze calkowicie ignoruja fakt ze te zjawiska poza torem audio nie wystepuja caly czas i w kazdej chwili.

Ale tak jak wyzej napisalem, wybiorczosc faktow jest bardzo wygodna miernikofilom..

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

4 minuty temu, rafa napisał:

Na szczescie nauka nie ma z nimi nic wspolnego.

Zgadza się, nauka z audio voodoo na pewno nie ma nic wspólnego 🙂

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Godzinę temu, Tajitsu napisał:

A dziecko słuch i dorasta w takiej atmosferze. Niebieska karta i odebrać babie prawa. Ewidentnie „Messi” jest ofiarą przemocy domowej.

matka przekazuje umiętności  pozwalające dziecku przetrwać w otoczającym go środowisku 😇

2 godziny temu, Ajothe napisał:

Złota kobieta, nie ma co...😅

Inaczej to chyba brzmiało. Potrafią wybaczyć nawet gdy miał rację. Babska psychologia 😁

51 minut temu, Zbi_Rek napisał:

matka przekazuje umiętności  pozwalające dziecku przetrwać w otoczającym go środowisku 😇

No tak. Jaka matka taka córka. Niestety, świat tworzy potwory.

A „Messi” szlocha w poduszkę…

Teraz, Tajitsu napisał:

No tak. Jaka matka taka córka. Niestety, świat tworzy potwory.

Mojej sąsiadki mąż w kącie musiał klęczeć jak przeskrobał. Nie żartuję 😁 

2 godziny temu, Lech36 napisał:

muzyki słucham prawie na okrągło cały dzień.

Serio? To Ty słuchasz muzyki?

Myślałem, że tylko wpatrujesz się w pomiary...

😉

11 minut temu, Adi777 napisał:

😉

🙂 🙂 🙂 

14 minut temu, Adi777 napisał:

Oglądam systematycznie te z ASR, to mi wystarcza i nie cały czas bo wystarczy mi jeden rzut oka do interpretacji takiego pomiaru, no czasem dwa rzuty okiem 😉.

2 godziny temu, Adi777 napisał:

😉

Jak się ma  measurement/sound converter to słucha 😌

6 godzin temu, rafa napisał:

Na szczescie nauka nie ma z nimi nic wspolnego.

OK.

Latwo było to napisać?

To teraz o kilka konkretów i faktów, NAUKOWYCH, poproszę.

• Redaktorzy
4 godziny temu, Kostucha napisał:

Tylko nie mów że na ziarnkach grochu. 😉

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

36 minut temu, kangie napisał:

Aż tak go nie „torturowała” 😀 Jednak było to komiczne. Miał żonę słusznego wagomiaru, a sam był taki, że w pogodę wietrzną kamienie w kieszeniach nosić musiał. Ona bardziej do śmiechu takie kary mu wymierzała, a mąż bał się jej jak święconej wody diabeł. Dawno temu do stanów wyjechali. Mam kontakt z ich synem i córką. Kolegami z podwórka byliśmy. Podobno wciąż u nich tak wesoło mimo wieku już podeszłego 🙂

5 godzin temu, Lech36 napisał:

Oglądam systematycznie te z ASR, to mi wystarcza i nie cały czas bo wystarczy mi jeden rzut oka do interpretacji takiego pomiaru, no czasem dwa rzuty okiem 😉.

Oczywiście z mojej strony to taki żarcik był, a raczej nawiązanie do - Hurr durr, pomiarowcy nie słuchajom muzyki 😄

7 godzin temu, Lech36 napisał:

Zgadza się, nauka z audio voodoo na pewno nie ma nic wspólnego 🙂

Nie znasz się. Jeden hajendowy naukowiec stwierdził niedawno, że układ klawiatury ma znaczenie w odsłuchu muzyki. Trach, zmieniasz z polskiego programisty na angielski i nagle więcej basu...

6 godzin temu, Kostucha napisał:

A mój sąsiad to płacił tzw. dominie... a mógł się ożenić z właściwą kobietą.

6 godzin temu, Kostucha napisał:

Niektórych może to i kręci nie pytam już co się działo jak nie chciał iść do tego kąta 🙂

1 godzinę temu, kangie napisał:

Kolega, ich syn miał kasprzaka z możliwością nagrywania, a ja ten uboższy model. Wiele kaset przez „piątkę” się przegrało 🙂

22 minuty temu, malikali napisał:

Niektórych może to i kręci nie pytam już co się działo jak nie chciał iść do tego kąta 🙂

Nie było takiej opcji. A co tam więcej ich kręciło, pojęcia nie mam. Może dzieci coś słyszeli lub podejrzeli, ale myślę, że nie jeden tapczan wymienić musieli, albo chociaż sprężyny na takie od Żuka wymienić. Było kawał kobity. Worek ziemniaków na plecy zarzucała jakby sałata tam była 😀

• Redaktorzy

@Kostucha miło czytać takie wspomnienia.

U mojej babci we wiosce pod Wrocławiem (okolice kolosa LG) była taka wielka kobieta. Nazywali ją "babochłopem". Męża miała kogucika. Podobnie jak u Ciebie. Jak zdzieliła go ścierą, to ślad na szyi miał widoczny tygodniami.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

• Pokaż nowe odpowiedzi