Skocz do zawartości
IGNORED

Audio mity

Rekomendowane odpowiedzi

14 minut temu, tedi02 napisał:

Zaczynasz być irytujący , nawet gdybym ci zaprezentował , odwrócisz kota ogonem ,i nie wyciągniesz żadnych wniosków . Ja ci mam coś udawadniac  🤣  jak jesteś zainteresowany poszukasz ,skorzystasz ,mówię ci warto .ja mam wszystkie kable wykonane przez siebie odsluchane kierunkowo ,na miedzi srebrze occ . 

Chlop, rzecz jest prosta, albo powolujesz sie na cos, co potrafisz audytorium szerokiemu przedstawic, albo dalej wyrywasz paprocie z mchu. Twoj wybor.

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

4 godziny temu, szymon1977 napisał:

Ps

Bez sprawdzenia pod mikroskopem kierunku choinkowatości druta, masz tylko 50% szans na podłączenie ekranu z właściwej strony.

Nawet AGH  ma opracowanie (mam ci rozwinąć skrót AGH?)ma opracowanie:

WLYW PARAMETROW ODLEWANYCH A KSZTALTOWANIE CECH MAYERIALOW MIEDZI BEZTLENOWEJ DLA WYSOKOZAAWANSOWANYCH APLIKACJI W ELEKTRONICE I ELEKTROTECHNICE .

to około 100 stro.

3 minuty temu, ProjectPi napisał:

Chlop, rzecz jest prosta, albo powolujesz sie na cos, co potrafisz audytorium szerokiemu przedstawic, albo dalej wyrywasz paprocie z mchu. Twoj wybor.

No masz , no i co z tym zrobisz ? 

Choć to nie ten artykuł ale mnie to ,wisi ,ty i tak byś okiem nie rzucił na to ,bo jesteś mondrzejszy niż nauka😁

Jakie to audytorium ,🤣 wybacz , wieczni malkontenci

4 minuty temu, tedi02 napisał:

Nic. Mchaczy i paprotnikow tu na pęczki. Pobelkoczesz, popatrze, zapomne.

Kable SULEK , całkowicie kierunkowe  ,drogie ,docenione .Wiem zaraz się znajdą pesymiści którzy napiszą iż gość bierze 6 tys coś listwę wyglądająca jak z Castoramy 🤣  ja nie widzę problemu żeby ktoś zrobił taka sama i sprzedał  za te 6 tys.

2 minuty temu, ProjectPi napisał:

Nic. Mchaczy i paprotnikow tu na pęczki. Pobelkoczesz, popatrze, zapomne.

No widzisz ,nie pisałem że dla takich troli zadymiarzy jak ty nie warto? Dumny z siebie jesteś?🤣🤣🤣brawo ty.

Chyba po długim wstępie dochodzimy powoli do reklamy właściwej 😉.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

25 minut temu, tedi02 napisał:

Nawet AGH  ma opracowanie (mam ci rozwinąć skrót AGH?)ma opracowanie:

WLYW PARAMETROW ODLEWANYCH A KSZTALTOWANIE CECH MAYERIALOW MIEDZI BEZTLENOWEJ DLA WYSOKOZAAWANSOWANYCH APLIKACJI W ELEKTRONICE I ELEKTROTECHNICE .

to około 100 stro.

Choć to nie ten artykuł ale mnie to ,wisi ,ty i tak byś okiem nie rzucił na to ,bo jesteś mondrzejszy niż nauka😁

Jakie to audytorium ,🤣 wybacz , wieczni malkontenci

Zgodzę się z Tobą. Podana przez Ciebie praca ma ponad 100 stron. Dokładnie to 370.
No więc przejrzałem pracę. I generalnie mam wrażenie, że wyłącznie dlatego powołujesz się na nią, gdyż w tytule są użyte słowa miedź i elektronika.
Bo poza wymienionymi, praca ta (doktorska) nie ma się nijak do twierdzeń o rzekomym wpływie kierunkowości kabli sygnałowych, głośnikowych na jakość odbieranego dźwięku w zastosowaniach audio.
W związku z tym poproszę Cię o wskazanie mi miejsca (strona, rozdział, cytat), gdzie ta praca się wprost do owej koncepcji kierunkowości odnosi. Jeśli nie wprost, to poproszę również o wskazanie tych miejsc, z których można wnioskować, że taki wpływ sugeruje pośrednio.

Pozdrawiam.

Edytowane przez A co tam
25 minutes ago, tedi02 said:

to około 100 stro.

Przeczytałeś coś oprócz tytułu tej pracy?

18 minutes ago, tedi02 said:

drogie ,docenione

Faktycznie docenione 😄

19 minutes ago, tedi02 said:

ja nie widzę problemu żeby ktoś zrobił taka sama i sprzedał  za te 6 tys.

Widzisz jest taka sprawa, że nie każdy jest oszustem ....

A tak przy okazji proponuję przestać reagować na idiotyczne wpisy kolegi tedi02. Znudzi się, pójdzie sobie i będzie spokój.

38 minut temu, tedi02 napisał:

WYSOKOZAAWANSOWANYCH APLIKACJI W ELEKTRONICE I ELEKTROTECHNICE .

Audio to nie jest WYSOKOZAAWANSOWANA elektronika. 

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

Ja uważam inaczej. Większość sprzętu jest dobra po prostu. Może poza sprzętem lampowym. Ten nie ma sensu w dzisiejszych w czasach

Edytowane przez Misio38

21 minut temu, bum1234 napisał:

Trzeba mieć do tego specjalnie zbudowany system wartości.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

52 minutes ago, ASURA said:

Dlatego tak ciężko kupić coś faktycznie dobrze  grającego

Nieprawda. Wystarczy pozbyć się przesadòw i nie wierzyć w voodoo.

1 godzinę temu, tedi02 napisał:

SULEK

To te z Castoramy?

Edytowane przez Misio38

1 godzinę temu, Lech36 napisał:

Chyba po długim wstępie dochodzimy powoli do reklamy właściwej 😉.

Spoko  , to tylko argumenty .👍

Godzinę temu, Misio38 napisał:

Audio to nie jest WYSOKOZAAWANSOWANA elektronika. 

Chłopie 😁 umiesz czytać ,wiesz o co chodzi w temacie ? 🤣🤣🤣

1 minutę temu, tedi02 napisał:

Spoko  , to tylko argumenty

Już wielokrotnie pisałem, że mi reklama nie przeszkadza w podejmowaniu wyborów 😉.

31 minut temu, bum1234 napisał:

Wystarczy pozbyć się przesadòw i nie wierzyć w voodoo.

Audiofile są zobowiązani do wiary w voodoo, to podstawa ich działań 😉.

1 godzinę temu, A co tam napisał:

Zgodzę się z Tobą. Podana przez Ciebie praca ma ponad 100 stron. Dokładnie to 370.
No więc przejrzałem pracę. I generalnie mam wrażenie, że wyłącznie dlatego powołujesz się na nią, gdyż w tytule są użyte słowa miedź i elektronika.
Bo poza wymienionymi, praca ta (doktorska) nie ma się nijak do twierdzeń o rzekomym wpływie kierunkowości kabli sygnałowych, głośnikowych na jakość odbieranego dźwięku w zastosowaniach audio.
W związku z tym poproszę Cię o wskazanie mi miejsca (strona, rozdział, cytat), gdzie ta praca się wprost do owej koncepcji kierunkowości odnosi. Jeśli nie wprost, to poproszę również o wskazanie tych miejsc, z których można wnioskować, że taki wpływ sugeruje pośrednio.

Pozdrawiam.

Chodzi dokładnie o wpływ wyciągania  ,walcowania i końcowych efektów z tym związanych . To czubek góry lodowej   mogę KONKRETNE BADANIA PRZYTOCZYC  ale po co ? Jak z góry   fachofcy forumowi ,znafcy wiedzą lepiej 😁

1 godzinę temu, bum1234 napisał:

Przeczytałeś coś oprócz tytułu tej pracy?

Faktycznie docenione 😄

A tak przy okazji proponuję przestać reagować na idiotyczne wpisy kolegi tedi02. Znudzi się, pójdzie sobie i będzie spokój.

Ja to wiem ,czytałem , jak pisałem ,kolego negatywnie nastawiony do audio ,ja stosuję w swoim sprzęcie z praktyką .

Na ,niewierzącym w kierunkowość mogę poświęcić w weekend u podesłane kable  ,tylko solid core oznaczyć na podstawie odsłuchu  ,a to takie proste 😁

1 minutę temu, tedi02 napisał:

Chodzi dokładnie o wpływ wyciągania  ,walcowania i końcowych efektów z tym związanych .

A jest to powiązane z możliwościami słuchu człowieka? Przecież nie chodzi  o to że na skutek walcowania, wyciągania itp. coś się zmienia w strukturze miedzi, tylko czy to ma możliwy do  usłyszenia ludzkim słuchem wpływ w trakcie przewodzenia sygnału audio?

Tak się bronicie ,jakby wasze systemy super perfekcyjnie dopracowane i nic im nie brakowało.

1 minutę temu, Lech36 napisał:

A jest to powiązane z możliwościami słuchu człowieka? Przecież nie chodzi  o to że na skutek walcowania, wyciągania itp. coś się zmienia w strukturze miedzi, tylko czy to ma możliwy do  usłyszenia ludzkim słuchem wpływ w trakcie przewodzenia sygnału audio?

No widzisz ,już przegrałeś ma starcie . Błąd .

Oczywiście że się zmienia .

23 godziny temu, tedi02 napisał:

Ja nie pisałem byś się przyglądał strzałka itd. tylko poczytał o co chodzi, i co te strzałki , znaczą ,bynajmniej nie o wskazanie gdzie ekran się łączy z masą. Tak samo w zasilających czy sieciowych.

Nieco rozwinę swoją kontrę ale jedynie umiarkowanie.

Mimo istnienia ekskluzywnych wykluczających się nawzajem opisów to rzeczy w ich istości nie zmieniają się a tylko podejście do nich 

Np. wywoływanie niezadowolenia 

Na to zapewne Chińczycy mają coś dla zaspokojenia eurosceptyków euroentuzjastów itd. np. sztuczne słońce

Audio nie służy do czytania 

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

10 minut temu, tedi02 napisał:

mogę KONKRETNE BADANIA PRZYTOCZYC  ale po co ? Jak z góry   fachofcy forumowi ,znafcy wiedzą lepiej 😁

To jedno a tu drugie

(Wpis 69805 to cd wpisu 69803)

Edytowane przez xetras
Dopisek

1 minutę temu, xetras napisał:

Nieco rozwinę swoją kontrę ale jedynie umiarkowanie.

Mimo istnienia ekskluzywnych wykluczających się nawzajem opisów to rzeczy w ich istości nie zmieniają się a tylko podejście do nich 

Np. wywoływanie niezadowolenia 

Na to zapewne Chińczycy mają coś dla zaspokojenia eurosceptyków euroentuzjastów itd. np. sztuczne słońce

Audio nie służy do czytania 

No coś napisałeś ,ale całkowicie nie w temacie.

5 minut temu, tedi02 napisał:

Aprioryczne wnioski to nie jest moja logika 

Edytowane przez xetras
Dopisek

2 minuty temu, tedi02 napisał:

Jeden ślepy test ABX i balon pęka, jak w słynnym już teście w Wielkopolsce. Z tym że w tamtym teście sprawcą całego nieszczęścia były podobno nieodpowiednie głośniki 😉.

Panowie  

Teraz, Lech36 napisał:

Jeden ślepy test ABX i balon pęka, jak w słynnym już teście w Wielkopolsce. Z tym że w tamtym teście sprawcą całego nieszczęścia były podobno nieodpowiednie głośniki 😉.

No a o czym ja piszę , dopiero teraz do ciebie dotarło ?

4 minuty temu, tedi02 napisał:

o czym ja piszę

Przypuszczam że sam nie wiesz

Wpis powinien mieć treść zawartą w słowach i zdaniach a nie wymagać jej od jego odbiorcy

To autor wpisu używa słów i zdań a nie odbiorca 

Edytowane przez xetras
Literówka

3 minuty temu, tedi02 napisał:

No a o czym ja piszę

O czym?

3 minuty temu, tedi02 napisał:

Panowie  

No a o czym ja piszę , dopiero teraz do ciebie dotarło ?

Nic nie sugerowałeś

Konkretnej propozycji nie sformułowałeś 

8 minut temu, tedi02 napisał:

prosty eksperyment drut lity powiedzmy 0.5 -2mm wpięty jako głośnikowy w plus i później zamienić o 180'

Link do wyników i procedury badawczej?

9 minut temu, tedi02 napisał:

No a o czym ja piszę

O mchach i paprociach? 🙂

14 minut temu, tedi02 napisał:

prosty eksperyment drut lity powiedzmy 0.5 -2mm wpięty jako głośnikowy w plus i później zamienić o 180'

Jaki jest oczekiwany rezultat, bo, raczej nie wiesz, ale "eksperymenty wykonuje się w celu potwierdzenia lub sfalsyfikowania określonej hipotezy" a "testowanie (konfirmacja lub falsyfikacja) hipotezy polega na wykonaniu doświadczeń sprawdzających efekty przewidywane przez tę hipotezę"?

• Pokaż nowe odpowiedzi