Skocz do zawartości
IGNORED

Audio mity

Rekomendowane odpowiedzi

Przypisanie to jej to pomowienie o ile o tym temacie mowa.

Serio ?

To kuknij nad ten post

Długo nie trzeba było czekać na potwierdzenie

:/

"... w kawiarniany gwar jak tornado jazz się wdarł, i ja też .... chciałem grać ... "

No to kotara niewiedzy zamiast opasc sie wznosi...czekac tylko na hokus pokus jest, a nie bylo....

Moczenie kabli celem uzyskania porannej bryzy z glosnikow....

Ale moze jeszcze jedno....

Sa zwroty kierowane ironicznie, te tez trzeba zrozumiec czasami....

Ale pewne jest jedno wproeadzaja zament.

Edytowane przez dem

Odwrotnie włożony bezpiecznik to jest MASAKRA - osłabiona dynamika, nasycenie, brak koloru, efekty surround.

Tak jakbyś miał sieciówke wpiętą w przeciwfazie.

Oj Billy, ty prawiczek jeszcze jesteś:) Totalne zero doświadczenia.

No odwracanie bezpiecznika to nawet Pan P z Krakowa nie wpadł

Więc co poniektórzy prześcignęli swojego mistrza i mentora !

Ale może obracał i nie usłyszał róznic ? Bo miał w pokoju pałeczki Akiko ?, które to działają jeśli tylko znajduja sie w pokoju odsłuchowym

Bezkres i bezmiar bredni

Obawiam sie ze chyba jest tworca tego , to recenzja kondycjonera lub listwy ...wlasnie jego autorstwa.

Po owym zabiegu kotary mu pospadaly...pytanie z czego :)

Zas same zwroty jakue ukazujesz byly pokazowe gdy chodzi o wiedzwe z recenzji, jakie sa publikowane....

Dzis tez czytalem recenzje owego pana. Kolumn Niby Kef IQ3, tylko tyle w niej wzmianek o IQ9 ze chwilami wracasz do poczatku by sie zorientowac o ktorych obecnie pisze.

Mozna sie tam pogubic czytajac zbyt szybko. Czesc jej samej sie zgadza, basow tych niskoch to w nich szukac raczej nie ma co....

Kwestia uzytych nagran ????

Nie mam do nich odniesienia ( brak owych plyt i utworow )

Ale z tego co slysze ja dosc wyraznie eksponuja gitary....+

Narazie jeszcze pelnej opini oddac nie moge....

Przyzwyczajam sie do ich brzmienia.

Edytowane przez dem

Przecież to zwyczajny blok masarski.

Cena się nie zmienia wraz z nazwą ;)

Co w sumie jest dosyć dziwne.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Sa zwroty kierowane ironicznie, te tez trzeba zrozumiec czasami...

...trzeba tez zrozumiec, ze w przypadku audio-voodoo-filow nie da sie odroznic gdzie konczy sie ironia a zaczyna glup... przepraszam, "ja slysze". Koniec koncow i tak wychodzi na to, ze audio-voodoo-fil ironizuje ze swego salonikowego kolegi. Nie moga sie nawzajem zglosic zeby ich Mod zbanowal?

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Uświadomicie sobie ile brudu jest we waszym kablu,

Ile ?

jak wam się instrumenta zlewajom i jakim on ci jest chudopachołkiem bez wypełnienia.

Nie zauważyłem żeby się coś zlewało. Nawet na dobrze nagranej muzyce rockowej. Tak mają systemy aktywne. Dobrze zrealizowane płyty z muzyką klasyczną chodzą w mojej opinii świetnie. Nie wiem skąd u Kolegi niepokój o brzmienie u mnie. Oczywiście nie jest idealnie, ale na pewno kable tego nie zmienią (sprawdzone).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Nie zauważyłem żeby się coś zlewało. Nawet na dobrze nagranej muzyce rockowej. Tak mają systemy aktywne. Dobrze zrealizowane płyty z muzyką klasyczną chodzą w mojej opinii świetnie. Nie wiem skąd u Kolegi niepokój o brzmienie u mnie. Oczywiście nie jest idealnie, ale na pewno kable tego nie zmienią (sprawdzone)

Kurde...też jakimś dziwny przypadkiem brak zlewania ;-) Nawet na dobrze i gorzej nagranym Death Metalu...a druty od lat te same...no, zasilający sobie dla poprawienia humoru zrobiłem :-)

A nie wystarczy, że słyszy? Do czego tu techniczne uzasadnienie?

No tak uzasadnienie jest niepotrzebne, ale czy na pewno wie co słyszy ?

Tak jakbyś miał sieciówke wpiętą w przeciwfazie.

Jak się wpina sieciówkę w przeciwfazie ?

zasilający sobie dla poprawienia humoru zrobiłem

Też kiedyś robiłem. Zasilają do dzisiaj bezbłędnie.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Szymonie nade wszystko jesteś wybitnym logikiem!

Trzeba wysłać Twoje posty na jakiś uniwerek. Będziesz cytowany do końca świata. A ile studenci będą mieli radochy. Sam miód:

Wiesz ile radochy będą mieli studenci jak im opowiesz o kierunkowości bezpiecznika i jego wpływie na dźwięk ?

Wiesz ile radochy będą mieli studenci jak im opowiesz o kierunkowości bezpiecznika i jego wpływie na dźwięk ?

Może lepiej o wpinaniu sieciówki w przeciwfazie...

Ja mam pionowo...scena pod sufit mi uciekła... ;-)))

Oczywiście kierunek bezpiecznika w górę...

Edytowane przez Gość

A skąd będziesz wiedział, że nie zniekształci? Masz do porównania jakiś kabel wzorcowy, który Ci brzmienia nie zniekształca?

Musi zniekształcić charakterystykę przejścia w sposób naruszający progi percepcji człowieka a to bardzo łatwo zmierzyć. Należy używać takich kabli które nie naruszają/zniekształczają a takich na rynku jest przytłaczająca większość.

Może lepiej o wpinaniu sieciówki w przeciwfazie...

To też i wiele innych. Wyżej dałem tylko przykład z brzegu.

Musi zniekształcić charakterystykę przejścia w sposób naruszający progi percepcji człowieka a to bardzo łatwo zmierzyć. Należy używać takich kabli które nie naruszają/zniekształczają a takich na rynku jest przytłaczająca większość.

Jedno jest pewne, udziela mi się od "wiecznych testerów"...wpiąłem tą nieszczęsną sieciówkę i zamiast napawać się talerzami w Asphyx...qrwa...szukam dziury w całym ;-(

Jak jakiś walnięty w czapkę...

Edytowane przez Gość

Jedno jest pewne, udziela mi się od "wiecznych testerów"...wpiąłem tą nieszczęsną sieciówkę i zamiast napawać się talerzami w Asphyx...qrwa...szukam dziury w całym ;-(

Jak jakiś walnięty w czapkę...

Dlatego kiedyś siecówki wstawiano na stałe nawet do hi-endu tylko kuchenne radia miały odpinane. Potem zwietrzono interes i nastąpił masowe stosowanie odpinanej sieciówki. To że przybyły dwa/trzy styki ma dla audiofila drugorzędne znaczenie a te styki potrafią czasem dokazywać.

Edytowane przez Lech36

To że przybyły dwa/trzy styki ma dla audiofila drugorzędne znaczenie

Wręcz przeciwnie. Można eksperymentować z wtykami i gniazdami. A te, jak wszystkim audiofilom wiadomo, mają kolosalny wpływ na brzmienie ;)

I jak slusznie zauwazono wymieniajac 1,5cm drutu i obracajac go we wlasciwa strone (lejki!) mozna poprawic daremne wysilki sztabu inzynierow pracujacych np. marki Wile.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

I jak slusznie zauwazono wymieniajac 1,5cm drutu i obracajac go we wlasciwa strone (lejki!) mozna poprawic daremne wysilki sztabu inzynierow pracujacych np. marki Wile.

Absolutnie nie- mylisz sie.

Nie wymiana 1,5 cm drutu, tylko kapselków na końcu bezpiecznika, bo żeby zadziałał dokładnie tak, jak powinien- przy określonym prądzie i we właściwym momencie, drucik musi mieć dokładnie te same parametry.

A może chodzi O ładny nadruk na rurce? Albo bajkę na opakowaniu???

Edytowane przez porlick

Jak się wpina sieciówkę w przeciwfazie ?

Oczywiscie, tego można było się spodziewać. Jak obracasz wtyczkę w gneździe sieciowym, zawsze otrzymujesz ten sam dźwięk Lechu, tak? :)) LOL!

Uwaga: Producenci stosujący w urzadzeniach czujnik prawidłowej polaryzacji to złodzieje.

Dla Lecha pstryk - pstryk z Wąchocka nie ma żadnej różnicy. :))))

Oczywiscie, tego można było się spodziewać. Jak obracasz wtyczkę w gneździe sieciowym, zawsze otrzymujesz ten sam dźwięk Lechu, tak? :)) LOL!

Uwaga: Producenci stosujący w urzadzeniach czujnik prawidłowej polaryzacji to złodzieje.

Dla Lecha pstryk - pstryk z Wąchocka nie ma żadnej różnicy. :))))

No dobrze, ale pytanie było o to, jak można połączyć sieciówkę w przeciwfazie, a nie o to gdzie podłączyć przewód z"fazą" ;)

No jak to, jak? Wyciagasz wtykę i wtykasz odwrotnie. Jak nie wchodzi, bo bolec przeszkadza, to:

A. Wyrywasz bolec.

B. Wbijasz wtyk młotkiem.

;-)

Edytowane przez porlick

No dobrze, ale pytanie było o to, jak można połączyć sieciówkę w przeciwfazie, a nie o to gdzie podłączyć przewód z"fazą" ;)

Pamiętaj, ze rozmawiasz z technicznym [autocenzura], co to za różnica - kolumna czy sieciówka 'w przeciw fazie? ...i to gra i to przecież gra...sieciówka może nawet bardziej gra...

Oczywiscie, tego można było się spodziewać. Jak obracasz wtyczkę w gneździe sieciowym, zawsze otrzymujesz ten sam dźwięk Lechu, tak?

Możesz przedstawić jakąś wiarygodną teorię związku wtyczki z dźwiękiem z głośników. Oczywiście pomijam iskrzący styk złączki kabel urządzenie które to iskrzenie rzeczywiście może mieć słyszalny efekt w głośnikach, ale chyba rozmawiamy o sprawnych kablach sieciowych i sprawnych połączeniach z systemem.

Pamiętaj, ze rozmawiasz z technicznym [autocenzura], co to za różnica - kolumna czy sieciówka 'w przeciw fazie? ...i to gra i to przecież gra...sieciówka może nawet bardziej gra...

Nie tylko "może" , ale wręcz na pewno

Sieciówka "gra najbardziej"

A w połączeniu z bezpiecznikiem , to przenosi scene do kuchni

A postawiona na "pudełku z piaskiem" podnosi scene do sąsiada wyżej

Jeszcze tylko pałeczki Akiko i jesteśmy w stanie usłyszeć dżwięki których nie nagrano na płycie

;)

"... w kawiarniany gwar jak tornado jazz się wdarł, i ja też .... chciałem grać ... "

Uwaga: Producenci kabli zasilających którzy wyceniają swoje wyroby wielokrotnie powyżej standardowych cen tych wyrobów to też "złodzieje".

Możesz przedstawić jakąś wiarygodną teorię związku wtyczki z dźwiękiem z głośników

"Kierunkowość metali" , oraz "sygnatura dzwiękowa metali" , ssie nie załapią jako wytłumaczenie ? :>

Dla Lecha pstryk - pstryk z Wąchocka nie ma żadnej różnicy.

Skąd wiesz, pstrykałeś. "Tape monitor" w magnetofonie często pokazuje różnice po pstryknięciu.

• Pokaż nowe odpowiedzi