Skocz do zawartości
IGNORED

Audio mity

Rekomendowane odpowiedzi

Żadna procedura nie zastąpi braku przedmiotów do porównywania.

A jak przedmioty porównania są to jakie procedury techniczne należy stosować w celu ich porównania w domenie słuchu ?

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

moze zrob trolling mode off, co? bo na razie mitem jest, ze kenijczyk ma cos sensownego w audio do powiedzenia.

Chciałem tylko Wam pokazać jak inni się czują z Waszym niesączącym się trollingiem o tych testach :)

Audio.

Co to jest "Audio" w kwestii techniki procedur porównawczych ?

Chciałem tylko Wam pokazać jak inni się czują z Waszym niesączącym się trollingiem o tych testach :)

To nie jest trolling tylko techniczna rzeczywistość. Oczywiście możecie przedstawić własną, ale z uzasadnieniem technicznym.

Edytowane przez Lech36

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

To nie jest trolling tylko techniczna rzeczywistość. Oczywiście możecie przedstawić własną, ale z uzasadnieniem technicznym.

Wiesz, my tu słuchamy muzyki i poprawiamy systemy kierując się wiedza i własnym słuchem. Ty sobie testuj i porównuj miernikami, ale skończ już z tym biadoleniem ,bo to się nudne robi.

Wiesz, my tu słuchamy muzyki i poprawiamy systemy kierując się wiedza i własnym słuchem. Ty sobie testuj i porównuj miernikami, ale skończ już z tym biadoleniem ,bo to się nudne robi.

ale co ty sluchasy i na czym, bo na takim budzecie na pewno nie slychac zadnych roznic.

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

To obczaj to :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

napisz w jakiej firmie tak robią. Trzeba uważać na jej wyroby!!!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Wiesz, my tu słuchamy muzyki i poprawiamy systemy kierując się wiedza i własnym słuchem.

Jaką wiedzą ?

Ty sobie testuj i porównuj miernikami, ale skończ już z tym biadoleniem ,bo to się nudne robi.

Nudne to jest to Twoje ciągłe klepanie o tych miernikach.

06ce4946911af382ab5e02a18f62c255.jpg

grunt, ze kolejny wpis jest, a ze znowu bzdura, no coz. chyba nikt nie oczekiwal nic innego

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Nie dziwię się. Jutro większość do roboty zasuwa ....

To tez ze zmeczenia, wzialem dzis VFRke na spacer, mozg sie dotlenil troche ,ale jutro faktycznie do roboty, wiec czas powiedziec dobranoc.

Zazdroszczę, na pomorzu dziś średnia pogoda. Nigdzie nie wyruszałem. Pozdrawiam. Dobranoc

Edytowane przez daris666

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

Bo kto mierzy jak nie audiofile?

Teatrzyk ZIELONE OKO przedstawia sztukę "Audio mity - audiostereo.pl"

Występują: (A) - Audiofil; (N) - Nieaudiofil

(A) - słyszałem różnicę

(N) - niemożliwe, tylko ci się wydawało

(A) - no na prawdę, słyszałem

(N) - głupi jesteś, udowodnij!

(A) - Patrz, tutaj ktoś zrobił pomiary

(N) - bzdura!

(A) - Patrz, ale tutaj są bardzo wiarygodne pomiary

(N) - Audiofil, zamiast słuchać to mierzy!!!:-)

Morał: jak się chce psa uderzyć, kij się zawsze znajdzie - przysłowie polskie

-----------------------------------------------------------------KONIEC----------------------------------------------------------------

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Teatrzyk ZIELONE OKO przedstawia sztukę "Audio mity - audiostereo.pl"

Występują: (A) - Audiofil; (N) - Nieaudiofil

(A) - słyszałem różnicę

(N) - niemożliwe, tylko ci się wydawało

(A) - no na prawdę, słyszałem

(N) - głupi jesteś, udowodnij!

(A) - Patrz, tutaj ktoś zrobił pomiary

(N) - bzdura!

(A) - Patrz, ale tutaj są bardzo wiarygodne pomiary

(N) - Audiofil, zamiast słuchać to mierzy!!!:-)

Morał: jak się chce psa uderzyć, kij się zawsze znajdzie - przysłowie polskie

-----------------------------------------------------------------KONIEC----------------------------------------------------------------

"(A) - Patrz, ale tutaj są bardzo wiarygodne pomiary" dodaj jeszcze zrobila je firma od lat zajmujaca sie audio, to wszystko bedzie w bajce wiadomo.

Piekna historia. Czy zdarzyła sie naprawdę?

oczywiscie, ze tak, kuzyn kolegi z akademika slyszal kiedys wlasnie, ze brat tego goscia, co mial dziewczyne fryzjerke, wlasnie uslyszal roznice. malo tego on ja zobaczyl. zrobioli pomiary, wiarygodne pomiary i wyszlo, ze to 2 rozne plyty byly ;-)

na jednej z alternatywnych stron www przeczytalem cos takiego

"Generalnie audiofile są skupieni w swoich środowiskach jak w sektach.Mają jakiegoś swojego guru który głosi kwieciste kazanie na temat wpływu kawałka drutu na jakość dzwięki i inne bajeczki.Brną w fantazjach tak głeboko że później wstyd im z tego wyjść.Wygląda to tak że jest do sprzedania kawałek drutu,nastepnie ktoś musi napisać o nim w taki wiarygodny sposób stosując wszystkie możliwosci socjotechniczne żeby ktokolwiek to kupił.Delikwent kupuje drut za 5 tys zł.Później oczywiście musi uslysześ różnice bo przecierz nie zrobi inaczej bo pomyślą ze jest głuchy i wstyd.Wiec słucha i słucha i im wiecej słucha tym ładniej gra..I tak to właśnie działa :"

audio mit?

Wiec słucha i słucha i im wiecej słucha tym ładniej gra..I tak to właśnie działa :"

Nie "ładniej gra", tylko pisze że ładniej gra. Jakby ładniej grał to by się to dało udowodnić. 10/10.

Kolejny mit jaki przyszedł mi do głowy ta taki jakoby sceptycy nie przywiązywali wagi do jakości okablowania. Moim zdaniem jest odwrotnie ja nigdy nie zaufał bym kablowi, który wygląda jak wąż ogrodowy czy też ma jakiś pudełko o nieokreślonym przeznaczeniu itp.

• Pokaż nowe odpowiedzi