Skocz do zawartości
IGNORED

Audio mity

Rekomendowane odpowiedzi

26 minut temu, Ajothe napisał:

Aha, to sobie obstawiaj. 

Zasadniczo innych opcji nie ma.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Godzinę temu, raiwan napisał:

To oznacza, że sprzęt tworzy Audiofila a nie audiofil sprzęt? 

Ciekawa kwestia,prawda?
jakie wasze zdanie?

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

9 minut temu, Pseudodrummer napisał:

Ciekawa kwestia,prawda?
jakie wasze zdanie?

Audiofil tworzy się sam, gdy przerośnięte ego nie pozwala mu być zwykłym pasjonatem.

11 godzin temu, szymon1977 napisał:

Audiofil tworzy się sam, gdy przerośnięte ego nie pozwala mu być zwykłym pasjonatem.

Kurde zabrzmiało groźnie, jakby Audiofil to był ktoś zły a tym czasem to jest potocznie o kimś, kto lubi dobry sprzęt audio i wysokiej jakości dźwięk w porównaniu do zwykłego polskiego Janusza. Po za tym to też potocznie o kimś, kto zna się na budowie sprzętu audio i ZG

A tu brzmi jakby Audiofil to chory psychicznie naukowiec co chce zniszczyć świat jak jakiś zły bohater kreskówek heh

14 godzin temu, szpakowski napisał:

"Byt określa świadomość" ... 

Dla jednego 100 tys to istny majątek, dla drugiego to wystarczy tylko na "waciki" ...

Znam takich co mają miliony a idą kupić podróbkę boomboxa JBL zamiast oryginału, bo ich jakość nie interesuje, tylko ważne żeby coś grało... To nie jest kwestia posiadania kasy, tylko tego co dla kogo ważne i ile na to jest w stanie przeznaczyć. Jednym słowem jak i co miłuje 

Znam takich co mają miliony a idą kupić podróbkę boomboxa JBL zamiast oryginału, bo ich jakość nie interesuje, tylko ważne żeby coś grało... To nie jest kwestia posiadania kasy, tylko tego co dla kogo ważne i ile na to jest w stanie przeznaczyć. Jednym słowem jak i co miłuje 

Taraaaaaa

50 lat słucham aktywnie muzyki i cały czas buduję sobie coraz lepszy system audio co by ją w jak najlepszej jakości słuchać!

To nie żadne nowo mody z tego forum którego 18 lat temu nie było...tylko wcześniej internetowa dziura

Nie podlegam tym Tutaj szufladkowaniu, dla mnie muzyka potrafi być coraz piękniejsza o ile artysta po drugiej stronie się przyłożył i ma coś dla mnie interesującego do powiedzenia.

Referencyjny system audio to także szacunek oddawany artyście a nie żadne brednie o których w tym wątku niestety czytam...

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Tez jestem taki ograniczony że czym lepiej gra, tym bardziej przeżywam muzykę...😃

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

43 minuty temu, raiwan napisał:

Znam takich co mają miliony a idą kupić podróbkę boomboxa JBL zamiast oryginału,

Żeś dowalił do pieca, kiedyś kupiłem słuchawki jbl I zostałem oszukany, wysłali chińskie podroby.

W porównaniu, a nawet bez porównania do oryginału (mialem oryginalne to byla druga para na prezent) tego się zwyczajnie nie dało słuchać. Jakość wykonania też taka  że strach dotykać. 

1 godzinę temu, raiwan napisał:

Znam takich co mają miliony a idą kupić podróbkę boomboxa JBL zamiast oryginału, bo ich jakość nie interesuje, tylko ważne żeby coś grało...

Chodziło mi o audiofili którzy nie mają najmniejszego problemu kupić klocka za 100tys. Z drugiej strony znam osobę która do kupionego nowego S klasse ściągała sobie mp3 z sieci z yt ale to nie był audiofil.

14 godzin temu, Pseudodrummer napisał:
15 godzin temu, raiwan napisał:

sprzęt tworzy Audiofila a nie audiofil sprzęt? 

Ciekawa kwestia,prawda?

Zakup noża nie czyni mordercy, jak zakup siekiery nie zrobi z nas drwala czy wariata. Jakieś tam problemy, zaburzenia osobowości są czasami skrzętnie ukrywane przez ludzi a zakup czy to gumowej lalki, czy też drogiego wzmacniacza, bywa obnażający.

Jak napisał klasyk: zamieniliśmy wiarę na chwałę. W mniemaniu audiofila, drogie czy wyjątkowe zakupy są wystarczającym powodem do pychy a w jego oczach - chwały.

3 godziny temu, raiwan napisał:

Kurde zabrzmiało groźnie

Bo to jest groźne.

to jest potocznie o kimś, kto lubi dobry sprzęt audio i wysokiej jakości dźwięk w porównaniu do zwykłego polskiego Janusza.

Ten warunek ponad Januszowym boomboxem spełnia nawet moje małe Onkyo i B&W, ale ostatnio audiofile zawęzili swe grono do osób słyszących kable czy inne bzdety. W obnoszeniu się z posiadaniem lepszego sprzętu, słuchu i doświadczenia nie przeszkadza im trywialny fakt, że nawet początkujący w dziale Start słyszą kable telefoniczne na systemach wygrzebanych z PeeReLowskich śmietników.

to też potocznie o kimś, kto zna się na budowie sprzętu audio i ZG

Na tę chwilę by stać się audiofilem trzeba głosić teorie sprzeczne z nauką.

-----

3 godziny temu, ASURA napisał:

Referencyjny system audio to także szacunek oddawany artyście a nie żadne brednie o których w tym wątku niestety czytam...

Biorąc pod uwagę jak różne są gusta, to sprzęt referencyjny nie istnieje, za to każdy dba o lepsze brzmienie w miarę możliwości. Brednie to np sypanie żwiru do kuwety.

Edytowane przez szymon1977

52 minuty temu, colcolcol napisał:

Zakup noża nie czyni mordercy

W Ikea kupiłem zestaw 5 noży. Czy jestem potencjalnym wielokrotnym mordercą 😉?  Czy wszyscy kupujący ten zastaw są potencjalnymi wielokrotnymi mordercami?

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Nie, ale posiadanie tego noża w miejscu dla niego nie przeznaczonym to już tak, czyni Cie podejrzanego bo wtedy nóż ten traktowany jest jako broń biała. Można mieć przez to spore problemy.

Najlepsze jest to, że jak ktoś posiada nóż w aucie to jest broń, ale jak nóż w opakowaniu ze sklepu to już nie? 🙂

Edytowane przez raiwan
7 minut temu, raiwan napisał:

Najlepsze jest to, że jak ktoś posiada nóż w aucie to jest broń, ale jak nóż w opakowaniu ze sklepu to już nie? 🙂

Bo jak na pudełku pisze "nóż do chleba", to wiadomo, że nie będziesz nim kroić mięsa.

11 minut temu, raiwan napisał:

Kurde ... co robić? w samochodzie wożę scyzoryk ... jak się z tego tlumaczyć podczas kontroli policji? ... 😉

3 minuty temu, NRK napisał:

A ja niezbędnik wojskowy.😂

Teraz, Ajothe napisał:

Ja mam masywny klucz do wymiany kół, jest wielozadaniowy 😁

Kurcze, widzę, że na forum tak samo jak w życiu codziennym sami potencjalni "mordercy psychopaci" ... 😉

3 minuty temu, Ajothe napisał:

Każdy jest zdolny do wszystkiego, kwestia okoliczności, dlatego ja nigdy nie krytykuje czyjegoś systemu audiofilskiego 😅

Słusznie, nigdy nie wiadomo na kogo trafisz ... 😉

47 minut temu, szpakowski napisał:

co robić? w samochodzie wożę scyzoryk

Może to że jesteś z okolic Kielc 😉? Żeby nie było że kogoś obrażam, też mam po ojcu związki z Kielcami, ale scyzoryków nie używam 😉.   

44 minuty temu, Ajothe napisał:

Ja mam masywny klucz do wymiany kół, jest wielozadaniowy

Broń pancerną też można nim zwalczać 😉?

39 minut temu, Ajothe napisał:

Każdy jest zdolny do wszystkiego, kwestia okoliczności, dlatego ja nigdy nie krytykuje czyjegoś systemu audiofilskiego

W dzisiejszych czasach ciężko by było jakiś system krytykować, co najwyżej czyjąś akustykę i czasem ZG.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

2 godziny temu, colcolcol napisał:

Stosunek do krytyki jest ponadczasowy. 

I tak piątek na naszych oczach przerodził się w sobotę🙂

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

9 godzin temu, raiwan napisał:

Nie, ale posiadanie tego noża w miejscu dla niego nie przeznaczonym to już tak, czyni Cie podejrzanego bo wtedy nóż ten traktowany jest jako broń biała. Można mieć przez to spore problemy.

9 godzin temu, szpakowski napisał:

Kurde ... co robić? w samochodzie wożę scyzoryk ... jak się z tego tlumaczyć podczas kontroli policji? ... 😉

8 godzin temu, NRK napisał:

A ja niezbędnik wojskowy.😂

8 godzin temu, Ajothe napisał:

Ja mam masywny klucz do wymiany kół, jest wielozadaniowy 😁

Ja mam kilka noży różnych rozmiarów, siekierkę, piłę ręczną do drewna, saperkę, 2 lewarki, bogaty zestaw kluczy, mam też dwa szpikulce by upiec kiełbaski przy ognisku, grill, dwa śpiwory i parę innych drobiazgów 😁.
Powinni mnie zamknąć na wszelki wypadek 😂.

Edytowane przez Kalasanty Ciaputko
  • Pokaż nowe odpowiedzi