Skocz do zawartości
IGNORED

Audio mity

Rekomendowane odpowiedzi

Albo naczytać się głupot i poprzerzucać tony kabli. Efekt - audioszamanizm

No, ty się musiałeś naprzerzucać tych ton, że cię tak ten audioszamanizm opętał . :)

Edytowane przez jar1

Albo naczytać się głupot i poprzerzucać tony kabli. Efekt - audioszamanizm.

...pochlebia mi to!

przynajmniej mogę się pośmiać z tego co tutaj wypisujecie.

Znam takich co maja wiedzę a wnioski wyciągają bzdurne. Pewnie to wszystko przez te procedury, których nie lubią przestrzegać w trakcie porównań.

...zakładając,że mamy do czynienia z jakimś średnim poziomem wysterowania-czego będzie więcej a czego mniej -jeżeli nie będzie wyrównanej głośności.?????????

Tylko bez lania wody-konkretnie.

Samozadowolenie z tkwienia w średniowieczu?

.......tak właśnie ciebie oceniam!

dodał bym kilka przymiotników-ale jesteś gotów się obrazić.:)

może ty odpowiesz na pytanie,które zadałem?

takiemu ignorantowi jak ty? ..lol..

Tylko tyle potrafisz? Sformułowanie po polsku pytania jest za poważnym problemem? Trzeba skompensować to podbudowaniem swojego nadwątlonego ego?

Tylko tyle potrafisz? Sformułowanie po polsku pytania jest za poważnym problemem? Trzeba skompensować to podbudowaniem swojego nadwątlonego ego?

skąd możesz wiedzieć jakie mam ego?

biorąc pod uwagę wasz poziom-to prościej nie potrafię.

skąd możesz wiedzieć jakie mam ego?

biorąc pod uwagę wasz poziom-to prościej nie potrafię.

Przeczytaj to swoje pytanie jeszcze raz i zastanów się co napisałeś. Może jutro, a może za rok uda ci się dojść do tego, o co w nim chodzi.

Użytkownik bogdan_ dnia 16.06.2016 - 15:40 napisał

A co ci da ta wiedza. Tak na logikę to jako elektronik zawsze byłem przekonany że co jak co ale jakość przewodu sieciowego, ile cyfr po przecinku w czystości materialu to głupota i nikt tego nie jest w stanie usłyszeć. Wystarczyła wycieczka do audiofila co ma tych przewodów trochę żeby wyzbyć się złudzeń że da się oszczędzić na sieciówce. Rożnic może nie być na wielu systemach słabej jakości. na bardzo dobrym sa to zmiany wręcz szokujace i podstawowe. Ja też nie jeestem zwolennikiem kupowania przewodów po kilkadziesiąt tysięcy sztuka, tylko niech nie będą takie zwykłe komputerowe co degradują jakość .

Cóż przeszedłeś na inną stronę. Szkoda, że na tą nieodpowiedną.

Nie uważam wcale żeby przewody były najważniejsze, raczej to na końcu jak już w elektronice zrobimy wszystko co się da. Wtedy można bardzo duzo osiagnąć odpowiednim okablowaniem dobranym do systemu. Nie musi być wcale bardzo drogie, raczej dobrane do reszty żeby wyciagnąć jeszcze wiecej ze sprzetu i mieć wiecej radochy. Widzisz że ja tu prawie nie zaglądam bo wolę posłuchać muzy, daje mi teraz dużo więcej radości.

W trakcie usuwania konta.

. Widzisz że ja tu prawie nie zaglądam bo wolę posłuchać muzy, daje mi teraz dużo więcej radości.

I tak trzymać. Do takiego podejścia dochodzi się z czasem. Czasem, którego szkoda marnować na mało znaczące drobiazgi, które tylko odwracają uwagę od rzeczy naprawdę istotnych i wartościowych.. Muzyki jest tak wiele, że żal człowieka ogarnia, że nie zdąży poznać choćby najistotniejszych jej fragmentów.

I tak trzymać. Do takiego podejścia dochodzi się z czasem. Czasem, którego szkoda marnować na mało znaczące drobiazgi, które tylko odwracają uwagę od rzeczy naprawdę istotnych i wartościowych.. Muzyki jest tak wiele, że żal człowieka ogarnia, że nie zdąży poznać choćby najistotniejszych jej fragmentów.

... :-) niektórym się trochę zejdzie biorąc pod uwagę ile czasu spędzają tu na forum.

Prawdziwy audiofil juz dawno porzucił ego na rzecz hi-endu.

Kolega chyba w czasie PRL-u wymyślał te rzutkie hasła co wisiały w halach produkcyjnych...

Tylko bez lania wody-konkretnie.

Wyrównuj poziomy przed porównaniami inaczej to będzie tylko "lanie wody" a nie porównanie. Oczywiście są też inne warunki prawidłowego testu porównawczego. Inaczej będziesz mógł tylko "lać wodę".

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Kolega chyba w czasie PRL-u wymyślał te rzutkie hasła co wisiały w halach produkcyjnych...

Stefan, nic z tego nie będzie. Wole inteligentnych niż pięknych.

Spróbuj z foxem, jemu się podobasz.

Lech ma sporo racji, bo zawsze sprzęt grający głośniej jest postrzegany jako grający lepiej- dlatego wyrównanie poziomu głośności niweluje choćby ten problem. Samo wyrównanie nie sprawi, że wszystko zagra jednakowo, ale będzie podstawa do bardziej obiektywnego porównania.

Gość kizol666

(Konto usunięte)

Ja wracałem na nogach a jeden z kolegów pełzł a poziomy wyrównane... i jak to wytłumaczyć? Pewnie miał słabszy przedwzmacniacz :) A może lepszy...

Edytowane przez kizol666
Gość kizol666

(Konto usunięte)

Okazało się że to nasz klient przyznał się dopiero po dyskwalifikacji i opuszczeniu boiska.

A zapomniałbym dodać że jak już usiadł poza boiskiem przeprosił za to że nie odebrał 2 lata temu sprzętu z naprawy.

Edytowane przez kizol666

Oby celnie i oby nie w toalecie :)

A po meczu Ewa Wachowicz opowiada jak podłączyła sobie antenę i ma szybki lte :) :) Tylko jeden kabel :)

Edytowane przez daris666

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

Ja wracałem na nogach a jeden z kolegów pełzł a poziomy wyrównane...

Miał wyższą skuteczność.

Słusznie, zawodnik musi wytrzymać cały mecz :)

Bez podmiany?

Edytowane przez porlick
  • Pokaż nowe odpowiedzi