Skocz do zawartości
IGNORED

Trójka czy Trujka... Dobra zmiana w programie 3 PR

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, utopia napisał:

Dawna trójka miała ten powiew " wielkiego świata"  .

W zaścianku nawet Pewex miał ten powiew, teraz świat wokół znormalniał.

. No i nie jestem zwolennikiem poezji szczekanej by Ralph Kaminski -

A to już jest zmiana pokoleń.

rozłączanie niewygodnych rozmówców stało się normą

Nie zauważyłem tej "normy", wystarczy posłuchać codziennej audycji Kuby Strzyczkowskiego o godz. 12

Widać, że szok po 15 października jeszcze słabo ustępuje miejsca obiektywizmowi u niektórych osób...🙃

11 minut temu, iro III napisał:

Nie zauważyłem tej "normy", wystarczy posłuchać codziennej audycji Kuby Strzyczkowskiego o godz. 12

Widać, że szok po 15 października jeszcze słabo ustępuje miejsca obiektywizmowi u niektórych osób...🙃

Słucham codziennie a szok Panu minie spokojnie czas leczy rany 🤣. Jestem apolityczny

Ale i tam dotarła już polityka. Nie wolno źle mówić o małych czapeczkach czy ukradzieńcach .

a ty tak lubisz mówić źle o małych czapeczkach i ukradzieńcach i nie możesz...toż to szok 😄 

W dniu 8.05.2024 o 10:29, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Ach ta nudna kultura . Powinno się ją zlikwidować . PiSowski zdrowy naród jej nie potrzebuje.

Jeśli dla ciebie nudna to nie słuchaj/oglądaj. ale postaraj się czytać i analizować co przeczytałeś, bo twój wniosek do mojego postu pasuje jak tyłek do złotego klozetu.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Kilka dni temu przez przypadek włączyłem radio .

I kogo usłyszałem w "3" . Tzw generała Dukaczewskiego. Radzieckiego i ruskiego szpiega z czasów rządów SLD i PO .

Takie autorytety.

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

6 godzin temu, marek-1969 napisał:

I kogo usłyszałem w "3" . Tzw generała Dukaczewskiego. Radzieckiego i ruskiego szpiega z czasów rządów SLD i PO .

Takie autorytety.

Ty się lepiej zastanawiaj, dlaczego gnida białorusko-ruski szpieg sędzia Szmit dopiero po zmianie władzy w Polsce poczuł, że musi sprdalać?

Renata Grochal, dziennikarka zasiadająca w neoTrójce dla której wyrzucono legendę, Beatę Michniewicz zaprosiła na jutro Pytla, Dukaczewskiego, Grabowską-Siwiec i Rzeczkowskiego.

Nazwała program "Szpiedzy Putina i Łukaszenki w Polsce".

Patrząc na dobór gości - wyjątkowo trafnie.

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

18 minut temu, marek-1969 napisał:

Patrząc na dobór gości - wyjątkowo trafnie.

Oczywiście, że tak.

Kogo miała zaprosić, ruskie onuce?

Macierewicza, kogoś z Konfederosji?

No weźże pomyśl najpierw, nim coś napiszesz.

On 5/15/2024 at 8:10 AM, marek-1969 said:

Takie autorytety.

Masz na to jakies dowody?

Odnowiona Trójka, i to jak.

Wróciło stare W tonacji Trójki, słucham sobie właśnie co nadaje wczesnym popołudniem Hawryluk, a tu takie sprawy - nowości jak m.in. EABS, Beth Gibbons, i Tindersticks...staroć Talk Talk...no o to chodziło, brawo! 🤗

5 godzin temu, iro III napisał:

staroć Talk Talk

Talk Talk to za tej poprzedniej, pisowskiej Trójki też był...stale jeden kawałek, który ktoś wsadził do playlisty i tak sobie tam był latami.
Zgadnij który. 😉

12 godzin temu, soundchaser napisał:

Talk Talk to za tej poprzedniej, pisowskiej Trójki też był...stale jeden kawałek, który ktoś wsadził do playlisty i tak sobie tam był latami.
Zgadnij który. 😉

Chyba teraz, to się jednak czepiasz?

Samo TT zauważyłeś, innych, ważniejszych elementów wpisu, taktycznie już nie.

TT nie pamiętam co konkretnie, ale to było nagranie live, co TT grała pistrujka nie wiem, pistrujki nie słuchałem od czasu "pogrzebu" Trójki w 2020r.

Jest zauważalnie lepiej, i to tylko w wyniku słuchania bardzo wyrywkowego, o różnych porach dniei wieczora, nie wiem jak jest nocą.

Ciekawi mnie też na nowa lista przebojów, "Pierwsza Trójka", proponowana przez P. Metza, inne podejscie i formuła, zobaczymy...

Edytowane przez iro III
10 godzin temu, iro III napisał:

co TT grała pistrujka nie wiem, pistrujki nie słuchałem od czasu "pogrzebu" Trójki w 2020r.

10 godzin temu, iro III napisał:

Jest zauważalnie lepiej,

Coś mi tu nie pasuje.

10 godzin temu, jezz napisał:

Coś mi tu nie pasuje.

Dla jezza, w ramach specjalnej troski.

Nie słuchałem - czyli nie włączałem od rana do południa i w wybranych godzinach (zależnych od autorów) wieczorem, by słuchac "ciurkiem".

Od-słuchiwałem raczej, czyli testowo w różnych porach dnia i wieczora. Podobnie jak i teraz, po zmianach. Jednak teraz, coraz częsciej zostaję na dłużej, na całą audycję, albowiem słyszę dużo zmian na lepsze.

Na zdrowie jazzie, mam nadzieję, że tym razem nie przyprawiłem o konfuzję i zmartwień zaoszczędziłem.

Edytowane przez iro III
7 minut temu, jezz napisał:

Ok, czyli słuchałeś.

Oj, widzę, że "helpdesk" nadal wymagany.

Otóż zdecydowanie nie.

Wyraźnie odróżniam słuchanie od czynności od-słuchów, czemu niejednokrotnie dawałem wyraz w różnych wątkach i rozmówkach.

• 5 miesięcy później...

Jakaś prof w Trójce:

- "Ludzie w Polsce na potęgę kupują teraz stare "rzęchy" z zagranicy.Dotyczy to Polaków o "mniej obfitych portfelach". A to wcale nie jest tanio bo niszczy środowisko. Trzeba zapobiegać i obłożyć te zakupy podatkami np od środowiska, żeby się nie opłacało"

Trójka padła na ryj .

• Moderatorzy

PR24 też się nie da słuchać. A szkoda bo wyewoluowało z fajnego kiedyś, dedykowanego ludziom 15-40 poświęconego nauce, podróżom i muzyce radia BIS.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

19 minut temu, marek-1969 napisał:

Jakaś prof w Trójce:

- "Ludzie w Polsce na potęgę kupują teraz stare "rzęchy" z zagranicy.Dotyczy to Polaków o "mniej obfitych portfelach". A to wcale nie jest tanio bo niszczy środowisko. Trzeba zapobiegać i obłożyć te zakupy podatkami np od środowiska, żeby się nie opłacało"

Trójka padła na ryj .

W jakim sensie „rzęchy”? Naprawdę mówiła o sprzęcie audio?

Co za profesorka?

Nazwisko?

Edytowane przez TAtomicus
7 godzin temu, stench napisał:

PR24 też się nie da słuchać. A szkoda bo wyewoluowało z fajnego kiedyś, dedykowanego ludziom 15-40 poświęconego nauce, podróżom i muzyce radia BIS.

Nauka, podróże i muzyka? Radio Bis? Coś ci się pomyliło. Radio Bis to Polskie Radio Program 4.

PR24 to od początku było radio informacyjne plus publicystyka polityczno-gospodarcza.

Uważam, że po odejściu PIS od władzy poprawiło się znacznie. Przede wszystkim, wywalono tych tępych partyjnych propagandzistów z sapiącym Semką na czele.

Na minus to, że chyba wprowadzili reklamy.

Edytowane przez TAtomicus
  • Moderatorzy
4 minuty temu, TAtomicus napisał:

Radio Bis to Polskie Radio Program 4.

PR24

Dokładnie tak. Z częstotliwości i przekazania na antenie z BIS PR4 zrobiono najpierw jakieś radio na Olimpiadę czy Igrzyska a potem bezpośrednio PR24.

PR4 dostępne wyłącznie na DAB. Fm nie nadaje.

Sprawdzałem przed chwilą w zestawieniu częstotliwości.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Jednakowoż - mylisz się. PR24 istnieje od roku 2010.

Z Radio Bis łączy je tylko to, że w 2016 nastąpiło przekazanie częstotliwości.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez TAtomicus
37 minut temu, TAtomicus napisał:

PR24 to od początku było radio informacyjne plus publicystyka polityczno-gospodarcza.

Tak, ale weszło na pasmo czwórki, a czwórkę przeniesiono tylko do internetu.

53 minuty temu, TAtomicus napisał:

Uważam, że po odejściu PIS od władzy poprawiło się znacznie. Przede wszystkim, wywalono tych tępych partyjnych propagandzistów z sapiącym Semką na czele.

Na minus to, że chyba wprowadzili reklamy.

Reklamy zawsze były i będą. Na plus - nie ma propagandy pisowskiej.
Na minus - coraz więcej muzycznego chłamu i sztywne playlisty.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.