Skocz do zawartości
IGNORED

Trójka czy Trujka... Dobra zmiana w programie 3 PR

Rekomendowane odpowiedzi

Tam jest playlista zapętlona z kilku dziesięcioma utworami i lecą sobie w kółko … tak często można rzeczywiście się porzy…ć

3 godziny temu, jezz napisał:

I gdzie ta kaszana z siłowni?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Niech Kolega prześledzi ten wykaz utworów od początku roku ile razy były grane te utwory…. Łatwo to znaleźć na odsluchane.eu 

Wynik tej analizy jest właśnie przerażający 

Ukryta Zawartość

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

36 minut temu, slaaawek napisał:

Niech Kolega prześledzi ten wykaz utworów od początku roku ile razy były grane te utwory…. Łatwo to znaleźć na odsluchane.eu 

Ja tu czytałem, że w trójce grana jest jakaś muzuka z siłowni, choć nie wiem co to za muzyka i kaszana, prawie disco polo, a tu jednak widzę coś innego.

42 minuty temu, slaaawek napisał:

Tam jest playlista zapętlona z kilku dziesięcioma utworami i lecą sobie w kółko … tak często można rzeczywiście się porzy…ć

A to juz co innego.

Jak się wymyśliło, że trójka będzie się składać w ciagu dnia z kilku bloków i do tego 100% playlisty, to nie będzie na niej tysięcy utworów.

2 godziny temu, jezz napisał:

Ja tu czytałem, że w trójce grana jest jakaś muzuka z siłowni, choć nie wiem co to za muzyka i kaszana

Ja też nie wiem, więc nawet nie potrafię z playlisty wskazać te badziewne kawałki.
Trzeba po prostu kilka razy posłuchać...nie tylko podczas konsumpcji śniadaniowej, ale tak przez kilka godzin...najlepiej od 8 do 16. 😉

Wtedy

2 godziny temu, slaaawek napisał:

można rzeczywiście się porzy…ć

9 godzin temu, soundchaser napisał:

posłuchać...nie tylko podczas konsumpcji śniadaniowej, ale tak przez kilka godzin...najlepiej od 8 do 16

Już ci pisałem, ale może powtórzę, w pracy się pracuje, a nie słucha radia.

Na playliście nie widzę jakoś tego natłoku tragicznych piosenek z siłowni.

To które to są według ciebie, tylko wiesz, musi być ich duźo, bo piszesz, że tak jest.

9 godzin temu, soundchaser napisał:

Ja też nie wiem

A, ok, też nie wiesz🤣

Edytowane przez jezz
1 godzinę temu, jezz napisał:

Na playliście nie widzę jakoś tego natłoku tragicznych piosenek z siłowni.

Bo to są pewnie tytuły, które nic Ci nie mówią.

23 minuty temu, soundchaser napisał:

Bo to są pewnie tytuły, które nic Ci nie mówią.

Ale wiesz, że w nowoczesnych czasach, nawet jak nic mi nie mówi, to mogę sobie odsluchac w sieci?

To wracając do playlisty, ktore z ostatniej godziny są kaszaną z siłowni?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jezz
16 minut temu, jezz napisał:

To wracając do playlisty, ktore z ostatniej godziny są kaszaną z siłowni?

Już Ci pisałem, ale być może nie pamiętasz to powtórzę raz jeszcze:

posłuchaj sobie Trójki dłużej niż tylko podczas konsumpcji śniadaniowej, to bez problemu wyłowisz te "rodzynki" i nie zawracaj mi głowy sprawdzaniem playlisty, bo nie mam teraz czasu, ani ochoty na takie zabawy.

2 godziny temu, jezz napisał:

w pracy się pracuje

5 minut temu, soundchaser napisał:

posłuchaj sobie Trójki dłużej niż tylko podczas konsumpcji śniadaniowej, to bez problemu wyłowisz te "rodzynki" i nie zawracaj mi głowy sprawdzaniem playlisty, bo nie mam teraz czasu, ani ochoty na takie zabawy.

Juz ci o tym pisałem, ale może nie pamiętasz, nie muszę słuchać, żeby wiedzieć, co było grane, takie nowoczesne czasy.

A jak pytam o konktet, to sam widzisz, co z ciebie wyłazi.

Tak troszkę obok, @soundchaser znasz radio "rockserwisFM"?

Niestety FM w tytule nie znaczy, że gra w paśmie FM, internetowe jest.

Aby pozostać w temacie - Szydłowska i Nogaś to dobre wiadomości. Trzeba jednak poczekać na efekty. Tymczasem w samochodzie pod kneflem nr.3 przywróciłem PR prIII, czasem testuję, choć częściej słucham TOK FM.

W domu w paśmie FM nadal mam tylko zaprogramowany PRII, chyba powoli dodam III, choć tu w 90% jak o radio chodzi to tylko stream z netu i 357, RNŚ i rockserwis + jazzy od Zetki, jazz lounge i ambienty- to do zasypiania.

Edytowane przez iro III
59 minut temu, jezz napisał:

A jak pytam o konktet

Co to takiego?

Godzinę temu, jezz napisał:

nie muszę słuchać, żeby wiedzieć, co było grane

To przejrzyj sobie playlisty wstecz, tak z tydzień i wyłów perełki rodem z siłowni. Ja nie mam na to czasu, tak jak Ty.
Lubisz takie zabawy, to się baw, ale beze mnie. Ja Ci tylko zasygnalizowałem trend.

14 minut temu, iro III napisał:

znasz radio "rockserwisFM"?

Nie znam. Dobre jest?

Godzinę temu, soundchaser napisał:

Nie znam. Dobre jest?

To jest radio Piotra Kosińskiego z Krakowa. (Bywał gościnnie w starej Trójce)

To jest wybitnie Twoje radio i muzyka.

A dziwne, że nie znasz, ale coś mnie tknęło żeby zapytać. 

Od rana do popołudnia sama muzyka, później audycje autorskie.

Spróbuj koniecznie!

01.03.2024 - godz. ok. 12:30 - teraz leci jakiś polski badziewny kawałek z beznadziejnym tekstem w stylu (?) ni to rap, ni to techno, ni to hip-hop, a może jeszcze coś innego. Coś okropnego. Zresztą to chyba jakiś dłuższy program o takiej muzyce.

41 minut temu, soundchaser napisał:

01.03.2024 - godz. ok. 12:30 - teraz leci jakiś polski badziewny kawałek z beznadziejnym tekstem w stylu (?) ni to rap, ni to techno, ni to hip-hop, a może jeszcze coś innego. Coś okropnego. Zresztą to chyba jakiś dłuższy program o takiej muzyce.

Po coż się męczyć?

Aplikacja rockserwis + zewnętrzny głośnik blutuf i masz🤗

4 godziny temu, soundchaser napisał:

Co to takiego?

konkret

Definicja

coś, co istniejąc rzeczywiście, jest dokładnie określone

A tu link

Ukryta Zawartość

4 godziny temu, soundchaser napisał:

Ja Ci tylko zasygnalizowałem trend.

A playlista tego trendu nie potwierdza.

2 godziny temu, soundchaser napisał:

Który to?

Screenshot_20240301-152616_Chrome.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

5 godzin temu, iro III napisał:

"rockserwisFM"

Słuchałem od czasu założenia tego radia, czyli od czasu odejścia Kosińskiego z Trójki. Teraz, niestety, z powodu braku czasu nie słucham nic, nawet Rockserwis.

„... nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!”

7 godzin temu, jezz napisał:

A playlista tego trendu nie potwierdza.

Bo czytasz ją po swojemu, albo nie są w niej uwzględniane te kaszaniaste kawałki. 

W dniu 12.02.2024 o 00:24, burz napisał:

Komercyjne radia mnie wkur*, szczebiot prowadzących i playlisty na okrągło te same.

Dlatego u mnie o ile mi się chce to RDC i Puls 

Bywało też i Tok i Zet i Wnet ale odpuściłem je sobie 

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

@jezz odnoszę wrażenie że legendarna Trójka Tobie nie pasowała, a posowska trujka mogła być? 

Dziwny masz gust 🤔

20 godzin temu, iro III napisał:

Aplikacja rockserwis + zewnętrzny głośnik blutuf i masz🤗

No i mam!
Zapomniałem o moim JBL Flip6, którego używam podczas wycieczek rowerowych do odtwarzania mojej muzyki ze smartfona. 
Jaką aplikację masz na myśli? Jak wpisałem w necie "rockserwis fm" to natychmiast znalazł mi tę stację on-line, włączyłem JBL, który jest sparowany z telefonem i gra!

Na stronie rockserwis fm piszą coś o playerach do odtwarzania ich muzyki. Ja w swoim smartfonie mam tylko n7player. Polecanego przez nich AIMP 3 nie mogę znaleźć do androida. Znasz jakiś inny, którego można zainstalować na telefonie i z niego grać playlistę?

OK. Mam tę aplikację rockserwisu. Jednak tam nie ma żadnych ustawień, tylko strumień on-line. Nie ma np. możliwości przesłuchania utworów emitowanych wstecz.

W dniu 28.02.2024 o 11:27, Jacchusia napisał:

najwięcej narzekają ci, którzy deklarują, że jej nie słuchają

Już w latach 90 "repertuar",  jakość nadawania i wkurzające reklamy spowodowały że w ogóle przestałem słuchać jakiegokolwiek radia....jak czytam niektóre wpisy wydawać by się mogło, że potem było z tym inaczej niż to (już dawno) zapamiętałem.....   🙂

W dniu 29.02.2024 o 14:16, soundchaser napisał:

kaszanka rodem z siłowni

Też tak to widzę....wszystkie te radia niewiele się różnią

W dniu 28.02.2024 o 18:19, soundchaser napisał:

mam tego dość - włączam sobie z płyt rock progresywny

I to jest słuszna koncepcja.....   🙂

W dniu 1.03.2024 o 10:49, soundchaser napisał:

Lubisz takie zabawy, to się baw, ale beze mnie.

To też słuszna koncepcja,    🙂

Edytowane przez Seyv

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

11 godzin temu, soundchaser napisał:

Bo czytasz ją po swojemu, albo nie są w niej uwzględniane te kaszaniaste kawałki. 

To ty przeczytaj po swojemu i opiwiedz o tym.

Tak, te kaszaniaste są specjalnie ukrywane.

2 godziny temu, Ajothe napisał:

@jezz odnoszę wrażenie że legendarna Trójka Tobie nie pasowała, a posowska trujka mogła być? 

Dziwny masz gust 🤔

Odnosisz złe wrażenie, ale możesz tę myśl rozwinąć, chętnie przeczytam.

No i mam!
Zapomniałem o moim JBL Flip6, którego używam podczas wycieczek rowerowych do odtwarzania mojej muzyki ze smartfona. 
Jaką aplikację masz na myśli? Jak wpisałem w necie "rockserwis fm" to natychmiast znalazł mi tę stację on-line, włączyłem JBL, który jest sparowany z telefonem i gra!

Na stronie rockserwis fm piszą coś o playerach do odtwarzania ich muzyki. Ja w swoim smartfonie mam tylko n7player. Polecanego przez nich AIMP 3 nie mogę znaleźć do androida. Znasz jakiś inny, którego można zainstalować na telefonie i z niego grać playlistę?

Przypominam, ze to jest wstek o trójce.

Jak ja pidałem o innych stacjach, to od razu zostałem pouczony.

Pouczanie też widzę działa wybiórczo.

Cieszę się twoim szczęściem.

36 minut temu, Maju napisał:

Też tak to widzę....wszystkie te radia niewiele się różnią

To podaj te przykłady z pplaylisty, tylko musi ich być przewaga. Może wreszcie się dowiem, czego słuchacie na siłowniach.

I jeszcze przypominam, że przez 40, 30 lat, muzyka jednak się zmieniła.

38 minut temu, Maju napisał:

To też słuszna koncepcja, choć ona (wiem to z własnego doświadczenia) nie zagwarantuje Ci że ten człowiek się od Ciebie odczepi.   

To chyba nie jest tematem wątku i atakujesz mnie personalnie.

OK. Mam tę aplikację rockserwisu. Jednak tam nie ma żadnych ustawień, tylko strumień on-line. Nie ma np. możliwości przesłuchania utworów emitowanych wstecz.

Zostań ich patronem (chyba nadal jest min. 10 zł/miesiąc) a uzyskasz dostęp do podcastów i archiwum.

Ale fajnie grają, co nie?

Polecam audycję autorską "Oddział geriatryczny", serio, tak się nazywa 🤣. O! właśnie teraz  jest.

P.S. Gdy słucham z aplikacji na smart. często urządzam sobie test "kto, co?", a sprawdzić się można, bo okładka i dane akurat granej płyty są na obrazku, w trakcie grania. 🙂

Godzinę temu, Maju napisał:

Już w latach 90 "repertuar",  jakość nadawania i wkurzające reklamy spowodowały że w ogóle przestałem słuchać jakiegokolwiek radia....jak czytam niektóre wpisy wydawać by się mogło, że potem było z tym inaczej niż to (już dawno) zapamiętałem

Audycje autorskie, nawet w latach 90.  nigdy nie były poszatkowane reklamami, przed, po, po godzinie, jeśli trwała np. dwie godz. tak, nigdy w trakcie.

To była wartość muzyczna tego radia, audycje autorskie, nie plejlisty poranne, przedpołudniowe.

Edytowane przez iro III
21 minut temu, iro III napisał:

o była wartość muzyczna tego radia, audycje autorskie, nie plejlisty poranne, przedpołudniowe.

Słuchałem raczej do 16, w pracy, stąd moje rozczarowanie wynikało.....w domu na lepszym sprzęcie bardziej drażniła kiepska jakość. Dlatego  radio odstawiłem kompletnie.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Godzinę temu, iro III napisał:

Polecam audycję autorską "Oddział geriatryczny", serio, tak się nazywa 🤣. O! właśnie teraz  jest

W 357 też teraz jest oddział geriatryczny, Niedźwiecki prowadzi.

2 godziny temu, iro III napisał:

Gdy słucham z aplikacji na smart. często urządzam sobie test "kto, co?", a sprawdzić się można, bo okładka i dane akurat granej płyty są na obrazku, w trakcie grania. 🙂

Tak. Słuchałem rockserwisu ze strony myradioonline.pl i tu są okładki, czasem nawet klipy video i możliwość posłuchania wstecz. Można też przełączać się na inne radiowe stacje.

1 godzinę temu, Maju napisał:

Słuchałem raczej do 16, w pracy, stąd moje rozczarowanie wynikało.....w domu na lepszym sprzęcie bardziej drażniła kiepska jakość. Dlatego  radio odstawiłem kompletnie.

Czyli nie znałeś starej Trójki.

Jakość przy zachowaniu minimum wymogów anteny i jakości tunera była wystarczająco dobra, by słuchać muzyki z przyjemnością.

Godzinę temu, jezz napisał:

W 357 też teraz jest oddział geriatryczny, Niedźwiecki prowadzi.

Uciekaj więc, nowoczesnych hipo-hopów czy mniej nowoczesnych panków nie doczekasz się. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.