Skocz do zawartości
IGNORED

Ustawa antyaborcyjna

Keef'98

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

To niech wojujacy katolibowie odejdą z Polski do Watykanu, a Polska niech będzie dla Polaków.

jakich Polaków? popierających mordowanie nienarodzonych? Ty tez uważasz ,że w łonie matki nie byłes człowiekiem?

czemu sie tym martwisz? Niech odchodzą:) jesli ktos deklaruje przynależnośc do Kościoła katolickiego uczęszcza na Mszę św. jak na przykład koleżanka , założycielka wątku, a nie widzi nic złego w mordowaniu nienarodzonych dzieci to ja nie widze problemu, nikt nikogo siłą nie trzyma w Kościele.

Kobieta ma prawo do macierzyństwa ale ma tez prawo nie byc matką jej wola, ale nikt nie ma prawa odbierac życia najbardziej bezbronnym dzieciom .

Co to za Kościół, co to za wiara która do przestrzegania wymyślonych przez siebie reguł używa aparatu przemocy Państwa? Przecież to wyraz bezsilności i przyznanie się do moralnej porażki.

Jestem Europejczykiem.

Co to za Kościół, co to za wiara która do przestrzegania wymyślonych przez siebie reguł używa aparatu przemocy Państwa? Przecież to wyraz bezsilności i przyznanie się do moralnej porażki.

+ !

Pięknie to ująłeś.

P.S.

"Dla religii ludzie zrobią wszystko:będą się kłócić , pisać , walczyć,umierać, zabijać, tylko nie będą zgodnie z nią żyć"

Piotr

Gość

(Konto usunięte)

A pogonić to towarzycho z naszego kraju... :)

A odpowiedzieć na proste pytanie oczywiście nie potrafisz?

nie jest tak do końca , oczywiście możesz tak myslec

ale pytałeś "w imie czego"

każdy ma prawo do swojego światopogladu, jesli Świadek Jehowy nie chce poddac sie transfuzji lub wziąc oręż do ręki nikt sie temu nie dziwi.

Dlaczego Marek Jurek odszedł ze stanowiska marszałka sejmu?

jesli jestes wierny temu w co wierzysz , obojętnie co by to było to będziesz bronił swoich poglądów , jesli mordowanie nienarodzonych dzieci przeszkadzało kłóciło się z jego wiara skazał sie na polityczne zapomnienie

jesli ludzie , ktorzy teraz doszli do władzy wyznaja wartości chrześcijańskie to dziwisz sie ,że chcą by te wartości były szanowane?

Gość

(Konto usunięte)

Ludzie , którzy naprawdę wyznają wartości chrześcijańskie nie mieszają się do polityki , gdyż ich Królestwo nie jest z tego świata .

nie rozumie Cię, nie jesteś przeciez niewierzący, gdybys mial wpływ na to jak będzie wyglądac prawo w Twoim kraju zgodziłbyś sie na błogosławieństwa broni? wysyłanie żołnierzy na śmierć? lub by zabijali innych ludzi?

Piotrek przeciez to jest chyba proste?

nie rozumie Cię, nie jesteś przeciez niewierzący, gdybys mial wpływ na to jak będzie wyglądac prawo w Twoim kraju zgodziłbyś sie na błogosławieństwa broni? wysyłanie żołnierzy na śmierć? lub by zabijali innych ludzi?

Piotrek przeciez to jest chyba proste?

Sławek , a co Ci podpowiada historia ludzkości ?

lub słowa zawarte w PŚ :

"człowiek żyje na szkodę drugiemu człowiekowi"?

Piotr

Gość

(Konto usunięte)

"człowiek żyje na szkodę drugiemu człowiekowi"?

ja nie neguje Twojego pogladu, wojny byly są i będą , bo taka jest natura człowieka jesli nie mają o co , biją sie o kobiete (Troja) ale prosze odpowiedz mi czy zmieniłbys prawo by respektowało Twój światopogląd czy nie?

ja nie neguje Twojego pogladu, wojny byly są i będą , bo taka jest natura człowieka jesli nie mają o co , biją sie o kobiete (Troja) ale prosze odpowiedz mi czy zmieniłbys prawo by respektowało Twój światopogląd czy nie?

Nigdy w życiu , gdyż nie wyobrażam sobie , abym miał narzucać innym swój światopogląd , między innymi dlatego tak bardzo sobie cenię Boga , który dał nam wolną wolę .

Piotr

Gość

(Konto usunięte)

Nigdy w życiu , gdyż nie wyobrażam sobie , abym miał narzucać innym swój światopogląd , między innymi dlatego tak bardzo sobie cenię Boga , który dał nam wolną wolę .

jak więc wyglądałby porządek prawny w Twoim kraju, w ogole prawa by nie było? kazdy mógłby postepować jak tylko uważa za słuszne?

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Jak widac, lobby homoseksualno-pedofilskie w KK ma w Polsce dużą siłę przebicia. ;)

Grunt to miec duzo dzieci, którymi można się "zaopiekować".

Ten obelżywy wpis umieściłeś bezpośredio pod moim. Grzecznie zapytałem,czy odnosi się do mnie. Ponieważ tego nie wyjaśniłeś,proszę o konkretną odpowiedź dziś do końca dnia. Jeśli będziesz udawał,że nic się nie stało,kolejną rozmowę odbędziesz z moim prawnikiem.

Bezsilność moherstwa coraz większa. Już nie wystarczą obelgi, bluzgi i epitety pod adresem myślących inaczej niż oni, widzą również że ich nowonowa ("zabijanie nienarodzonych") nie robi na nikim najmniejszego wrażenia. Więc zaczynają straszyć prawnikami. Ciekawe z jakiego paragrafu?

Ciekawe, że Paweł wpada na pomysł, żeby odnieść ten wpis do siebie.

Tak jak ludzie prezydenta bazgroły w szkolnej ubikacji.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Ciekawe, że Paweł wpada na pomysł, żeby odnieść ten wpis do siebie.

Tak jak ludzie prezydenta bazgroły w szkolnej ubikacji.

Moim zdaniem to w ogóle nie jest ciekawe,wpis jest pod moim i jest na rynsztokowym i nieakceptowalnym poziomie,nawet w ramach wolności słowa.

Jaro_747 dnia 05.04.2016 - 00:11 napisał

+ !

Pięknie to ująłeś.

P.S.

"Dla religii ludzie zrobią wszystko:będą się kłócić , pisać , walczyć,umierać, zabijać, tylko nie będą zgodnie z nią żyć"

Może to piękne dla Ciebie słowa, chyba tylko dlatego bo pieszczące Twoje antykatolickie ucho.....logiki w tym niewiele, to już Sławek ci wyłożył, sądząc po wpisach i znając życie trafił w próżnię. :))))

"A już ks. Lemański mówił, że jeśli z ambony zaczyna spływać polityka - należy wychodzić z kościoła."

Dołączę informacje że nie tylko w Warszawie taka sytuacja się wydarzyła

W Gdańsku w Bazylice Mariackiej.....

Prowokacje (by odnosiły należyty skutek) należy organizować w wielu miejscach.....nie uczyli tego? :)))

'Oczywiście nie było w tym nic spontanicznego, niektórzy przyszli tylko po to, by wyjść, a inni po to, by to sfilmować. "

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Ludzie , którzy naprawdę wyznają wartości chrześcijańskie nie mieszają się do polityki , gdyż ich Królestwo nie jest z tego świata .

++++

Ale to już niestety była teoria nawet e Egipcie - a od tamtego czasu zmienili się tylko bogowie - kapłani są ci sami

((( taki paradoks Bogowie przychodzą i odchodzą - kapłani są nieśmiertelni - zastrzegam prawa autorskie))) ;-P

Bezsilność moherstwa coraz większa. Już nie wystarczą obelgi, bluzgi i epitety pod adresem myślących inaczej niż oni, widzą również że ich nowonowa ("zabijanie nienarodzonych") nie robi na nikim najmniejszego wrażenia. Więc zaczynają straszyć prawnikami. Ciekawe z jakiego paragrafu?

Histeryzujesz jak stara panna. Tematyka aborcyjna zawsze wywoływała emocje, także nie musisz od razu skakać swojej babci do gardła z tej okazji.(bo zapewne jak każda starsza osoba jest wierząca)

Przypominam iż w Stanach i nie tylko zacietrzewieni obrońcy życia podkładali bomby w klinikach aborcyjnych - zabijając jak leci - oczywiście w imię życia...

A nie pochodzili z Torunia - pięknego miasta swoją drogą...

Także czasami warto pokazać iż coś nas różni od zwierząt i potrafimy nie skakać sobie do gardeł przy każdym konflikcie tylko rozsądnie rozmawiać trzymając nóż w kieszeni i bluzgi w gardle...

Tym bardziej iż w temacie aborcyjnym jako społeczeństwo jesteśmy rozgrywani - to świadomie wywołana wojna... Nadal jesteśmy ta kością z dowcipu który przytoczyłem wcześniej.

Ktoś sprytny doszedł do wniosku iż jeśli Polacy kochają sobie skakać do gardeł to niech skaczą na warunkach pana sprytnego......Zimna kalkulacja strat i zysków.....

I jak to czasami się udaje panu sprytnemu - Polacy jak na komendę skoczyli sobie do gardeł, ale pozwólcie iż ogry popatrzą na to z ..... budy ;-P

Ale uczciwie przyznam iż przewidzenie reakcji Polaków w tym temacie trudne nie było - acz pomysł sam - szatański....

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

(...)

Ale to już niestety była teoria nawet e Egipcie - a od tamtego czasu zmienili się tylko bogowie - kapłani są ci sami

((( taki paradoks Bogowie przychodzą i odchodzą - kapłani są nieśmiertelni - zastrzegam prawa autorskie))) ;-P

(...)

Tu żeś mnie zaskoczył. W życiu nie spodziewałem się, że ktoś na bocznicy może napisać lepiej i sensowniej ode mnie i do tego w zaledwie dwóch zdaniach. Dlatego duży + z obwieszczeniem.

Ten obelżywy wpis umieściłeś bezpośredio pod moim. Grzecznie zapytałem,czy odnosi się do mnie. Ponieważ tego nie wyjaśniłeś,proszę o konkretną odpowiedź dziś do końca dnia. Jeśli będziesz udawał,że nic się nie stało,kolejną rozmowę odbędziesz z moim prawnikiem.

Patrzcie, drugi Pan Zbyszek się znalazł!

PiSiory teraz wszędzie wszystkich straszą, takie geny widać mają.

Jestem Europejczykiem.

Lepszy sort Panie... Nic Pan nie zrobisz! ;)))

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Prawo państwowe dotyczy wszystkich. Nie tylko wyznawców jednej religii. Może wprowadzić zakaz spożywania mięsa w piątki? Pod karą więzienia?

Czy spożywanie mięsa w piątki czyni krzywdę drugiemu człowiekowi?

Jeśli ktoś wierzyłby, że ludzie o czarnej skórze nie są ludźmi i wolno z nimi robić co się zechce to grupę o takich przekonaniach należy wyłączyć spod prawa jeśli chciałaby zabijać afroamerykanów?

Nawet wśród osób popierających aborcję nie znajdziesz wielu, którzy sądzą że płód nie jest człowiekiem a jeśli jest człowiekiem, to należy mu się prawna ochrona.

Co do Afroamerykanów jest w USA konsensus. Co do aborcji konsensusu w Polsce nie ma i nie będzie. Spożywanie mięsa w piątek jest sprzeczne z czyimiś przekonaniami, więc może znaleźć się ktoś kto zechce to narzucić pod przymusem.

Więc daruj sobie tę tanią demagogię.

Oglądałem wczoraj Klocha u Olejnik. Kościół jakoś tak chyłkiem, boczkiem, niekoniecznie, nie chcą karania itp.

Szydło też wczoraj mówiła, że wcale nie mówiła tego, co mówiła i wszyscy słyszeli.

Ciekawa historia, czyżby obudzili się pod wpływem protestów? Naprawdę ciekawe, co będzie dalej.

Jestem Europejczykiem.

Chcesz powiedzieć, że grozi nam "powtórka z rozrywki"?

TVP i prawactwo biją rekordy załgania komunistycznej propagandy:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"powtórka z rozrywki"

staje się faktem na Zachodzie. Można oberwać za spożywanie kanapki z wieprzowiną w miejscu publicznym.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Podobnie jak wtedy - taki typ propagandy dowodzi nie siły, lecz słabości.

Rozumiem zatem, że próby wymuszania swojej ideologii siłą i państwowym przymusem przez marksistów kulturowych też są objawem ich słabości. Edukacja seksualna dzieci pod groźbą zabrania praw rodzicielskich, karalność "mowy nienawiści", w Szwecji nawet ostracyzm (również ekonomiczny) za jakikolwiek sprzeciw względem politycznej poprawności.

Czy jednak należy do tego zastosować jakąś dialektykę że zły uczynek to jak ktoś Kalemu ukraść krowy?

Czy spożywanie mięsa w piątki czyni krzywdę drugiemu człowiekowi?

Ludzkiego ? Tak.

Jeśli ktoś wierzyłby, że ludzie o czarnej skórze nie są ludźmi i wolno z nimi robić co się zechce

Ależ Kolego do XIX wieku kościół twierdził iż czarni nie mają duszy. Ale zanim powiesimy obecnego papieża, przypominam iż cały cywilizowany świat nie traktował czarnych jak ludzi...Do momentu aż maszyny stały się tańsze, wtedy czarni odzyskali duszę...

Co do Afroamerykanów jest w USA konsensus.

Nie, poprawność polityczna, chociaż jak mi się zdarzyło oddawać nietrafiony prezent, to afroamerykanka z pięć osób przede mną rozdarła buzię iż dyskryminują ją jako czarną - chciała oddać dużo po terminie. Reakcja ? Biali cicho siedzieli (stali) kolorowi, pardon, nie biali, jak jeden mąż tez poczuli się prześladowani... Jeśli byłby lincz to na nas i na sprzedawcy - wredny białas.... ;)

TVP i prawactwo biją rekordy załgania komunistycznej propagandy:

Przypominam iż to nie TVP i PIS umówili się na ustawkę na mszy z kamerami.

I prowokacji na mszy katolickiej unikało UB, później SB. Nie podkładają bomb na mszach również terroryści...

Czyli pewna grupa europejczyków inaczej przekroczyła kolejną granicę - nie dużo dalej jest już podkładanie bomb...

I przeszło to całkowicie bez echa w imię ślepej nienawiści do prezesa...

Szaleństwo........

Sorry, ale zupełnie nie rozumiem twojego oburzenia. Nie było i nie ma w moim wpisie nic, co mogłoby się odnosić osobiście do ciebie. Zaś interpretowanie miejsca w przestrzeni publicznej na forum publicznym znajdującego się poniżej twojego wpisu jako twoje własne dobro osobiste jest raczej mało sensowne.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.