Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  164 członków

Fezz Audio Klub
IGNORED

Klub Fezz Audio

Rekomendowane odpowiedzi

Polecam posłuchać

Pylon Audio (mają chyba 2 modele monitorów solidna Polska marka)

Monitor Audio Bronze 1 lub 2( słuchałem podłogówek, może warto dać szansę monitorom)

Bardzo polecam Studio16Hz canto grand(może wyrwiesz używki w dobrej cenie, warto dorzucić kilka stów za to świetne granie!) również Polski wyrób.

Klipsch'a nie słuchałem więc nie oceniam. Weź pod uwagę również jak blisko ściany będziesz miał ustawione głośniki, jeżeli mniej niż 1 metr warto sprawdzić monitory z przednim bass reflex'em. Chyba że lubisz tłusto bez kontroli wtedy nie patrz na "wydech". :)

Silver Luna to bardzo dobry sprzęt, wybierz odpowiednie głośniki a będziesz cieszył się za każdym razem jak odpalisz ulubiony krążek( i nie tylko bo muzyka brzmi fantastycznie) Najlepiej znaleźć salon gdzie mają głośniki które Cię interesują (dobrze by było gdybyś wybrał kilka modeli-słuchać ile wejdzie w salonie, później niech ładują klocki i domowy odsłuch-to chyba najrozsądniejsza droga)

Daj znać co wybierzesz na odsłuch:)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Witam,

przede wszystkim dziękuję Panom ze sklepu "Planeta Dźwięku" za umożliwienie odsłuchu.

Słuchałem następujących głośników, oczywiście z Fezz Silver Luna (z góry przepraszam za moje wywody amatora!):

- Pylon Audio Opal Monitor - największe zaskoczenie na plus, dźwięk ciepły, przyjemny, nie męczący, ale miałem wrażenie, że o najmniejszej szczegółowości

- Monitor Audio Bronze 2 - szedłem z myślą, że to faworyt, ale niestety, dźwięk sprawiał wrażenie metalicznego, zimnego, nie podobało mi się

- Klipsch Reference Premiere RP-160M - bardzo przyjemne głośniki, chyba o największej szczegółowości, choć nie o tak ciepłej barwie jak Opal

- Polk Audio Signature S20 - duża szczegółowość, soczysty bas.

BTW - Monitor Audio Bronze 2 - nie wiem jak można zastosować tak paskudna okleinę

Prawdopodobnie zdecyduję pomiędzy Pylonem, a Klipschem (po dłuższym przemyśleniu odpuściłem Polka). Być może

jeszcze raz je odłsucham.

Studio16Hz canto grand nie słuchałem, nie chciałem się nakręcać i tak mnie na nie w tym momencie nie stać

Jeszcze raz dzięki za wskazówki!

Witam,

przede wszystkim dziękuję Panom ze sklepu "Planeta Dźwięku" za umożliwienie odsłuchu.

Słuchałem następujących głośników, oczywiście z Fezz Silver Luna (z góry przepraszam za moje wywody amatora!):

- Pylon Audio Opal Monitor - największe zaskoczenie na plus, dźwięk ciepły, przyjemny, nie męczący, ale miałem wrażenie, że o najmniejszej szczegółowości

- Monitor Audio Bronze 2 - szedłem z myślą, że to faworyt, ale niestety, dźwięk sprawiał wrażenie metalicznego, zimnego, nie podobało mi się

- Klipsch Reference Premiere RP-160M - bardzo przyjemne głośniki, chyba o największej szczegółowości, choć nie o tak ciepłej barwie jak Opal

- Polk Audio Signature S20 - duża szczegółowość, soczysty bas.

BTW - Monitor Audio Bronze 2 - nie wiem jak można zastosować tak paskudna okleinę

Prawdopodobnie zdecyduję pomiędzy Pylonem, a Klipschem (po dłuższym przemyśleniu odpuściłem Polka). Być może

jeszcze raz je odłsucham.

Studio16Hz canto grand nie słuchałem, nie chciałem się nakręcać i tak mnie na nie w tym momencie nie stać

Jeszcze raz dzięki za wskazówki!

Monitor Audio - paskudy fakt ale doświadczenie zdobyte:)

Ciekaw jestem z jakimi kablami były spięte i z jakiego źródła korzystałeś?

A jak Titania się sprawuje?

Jestem z mojej Titanii bardzo zadowolony. Gra jak dla mnie rewelacyjnie. Różnymi lampami zmieniam sobie brzmienie na takie jakie mam w danej chwili ochotę. Uzupełniłem jej wyposażenie o pilota, wejście HT i automatyczny bias. Dodatkowo jako przedwzmacniacza używam Feliks Audio Espressivo-e. Jako źródeł używam generalnie gramofon i odtwarzacz sieciowy. Gra to wszystko tak dobrze, że naprawdę nic więcej mi nie potrzeba ( na razie).

A na marginesie jeśli chodzi o kolumny to przed kupnem słuchałem na Monitor Audio Bronze 5 i Silver 5, Dali Zencor 5, Klipsh R28F i Focal 716. I te ostatnie kupiłem. Jest to dźwięk który lubię czysty, szeroki i bez większych podbarwień. Przy zastosowaniu określonych lamp - telefunken ich detaliczność jest rewelacyjna.

Jedno zasadnicze pytanko Panowie w kierunku zamiaru zakupu Titanii, czy z doświadczenia Szanownych Kolegów sugerowana cena za urządzenie należy do sztywnych, albowiem noszę się z zamiarem zakupu. Ewentualne sugestie proszę na priv.

Zamierzam sparować z amerykańskimi bipolarami od Definitive Technology. Jestem przekonany, że ich natura brzmienia doskonale uzupełni się z tą lampą. Niemniej każdy zwraca uwagę na czystą kalkulację.

Wyprzedzając ewentualne uwagi wyjaśniam, że zależy mnie wyłącznie na zakupie nowego urządzenia.

Edytowane przez piotrella41

FEZZ AUDIO TITANIA - REGA PLANAR 3 - REGA FONO MM 2017 - PIONEER UDP - LX 500 - DEFINITIVE TECHNOLOGY BP 10 - TELLURIUM Q BLUE - RCA + SPEAKER

Czy któryś z użytkowników Titanii miał taką sytuację:

przy wyborze źródła dźwięku "3" gra tylko jedna kolumna (w pozostałych przypadkach - jest stereo). Druga zaś odtwarza bardzo cicho dźwięk z wejścia "2"

Selekcja wejść czy coś takiego wysiadło?

Pozdrawiam

Kolego boomaga finalnie wzmacniacz zawita do mnie we wtorek. Oczywiście podzielę się pierwszymi wrażeniami. Zaś jeśli chodzi o fotkę to w rzeczy samej troszkę się pośpieszyłem. Emocje i nic więcej, ludzka ułomność.

Pozdrawiam

FEZZ AUDIO TITANIA - REGA PLANAR 3 - REGA FONO MM 2017 - PIONEER UDP - LX 500 - DEFINITIVE TECHNOLOGY BP 10 - TELLURIUM Q BLUE - RCA + SPEAKER

Czy któryś z użytkowników Titanii miał taką sytuację:

przy wyborze źródła dźwięku "3" gra tylko jedna kolumna (w pozostałych przypadkach - jest stereo). Druga zaś odtwarza bardzo cicho dźwięk z wejścia "2"

Selekcja wejść czy coś takiego wysiadło?

Pozdrawiam

zapewne coś nie tak przylutowano. Powinien trafić do serwisu

Sprzedam VITUS RI100

zapewne coś nie tak przylutowano. Powinien trafić do serwisu

Już go zdalnie serwisowałem, może kolega napisze co było przyczyną

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Stwierdzam prawdę oczywistą. Wzmacniacz powinien trafić do producenta który powinien zadbać choć w ten sposób nad swoim PR

Edytowane przez Marcin_Sz

Sprzedam VITUS RI100

Stwierdzam prawdę oczywistą.

Wow, to Twoje stwierdzenie czy przejęte:))))

Jeżeli chcesz zapunktować u "prezesa klubu" to potrzebujesz jeszcze przeprowadzić śledztwo w google.

Proszę zaprzestań pisania bzdetów.

Zakończę tą gówno burzę, miętę sobie jakąś zaparzyć albo relanium zaaplikować proszę.

post-66871-0-38826800-1500123144_thumb.jpg

kolega micol1 nie spieszył się z wyjaśnieniem usterki na forum, tak że pozwoliłem sobie wstawić fragment korespondencji.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Zakończę tą gówno burzę, miętę sobie jakąś zaparzyć albo relanium zaaplikować proszę.

post-66871-0-38826800-1500123144_thumb.jpg

kolega micol1 nie spieszył się z wyjaśnieniem usterki na forum, tak że pozwoliłem sobie wstawić fragment korespondencji.

no szok i czarna magia. Widzę kawał inżynierskiej roboty

Sprzedam VITUS RI100

@Marcin_Sz

wybież określenie

- ignorant

- idiota.

Wyszedłeś na kompletnego jedno lub oba z powyższych, dałeś się podpuścić jak marionetka. Brniesz aby w chamski sposób wyjść z tej sytuacji z twarzą. Nic już Tobie nie pomoże, nie pogrążaj się bardziej.

Gość

(Konto usunięte)

Kolega Marcin ewidentnie pobłądził... jak to się mówi poszedł puścić bąka, a że w swoim klubie wzajemnej adoracji nie wypada, no cóż trafiło na Fezza.

Po prostu trzeba otworzyć okno i wywietrzyć... Może oczyści się atmosfera :)

Koledzy - zadziałało przełożenie przewodów. Nie wiem czemu. Po co to krzyczeć na siebie. Fakt jest taki, że wzmacniacz wrócił właśnie od producenta. Mam z nim trochę problemów i być może kiedyś zmienię. Na razie dźwięk przewyższa problemy. Mam swojego faworyta do zmiany, ale nastąpi to najwcześniej po zmianie pokoju odsłuchowego (nowe mieszkanie, albo dom). A na razie - cieszę się, że nie musiałem znowu wysyłać na gwarancję.

Pozdrawiam

Michał

Nie warto przejmować się drobnicą, bowiem prawie każda manufaktura ma i mieć będzie pewne niedociągnięcia. Przerabiałem to z francuskim Atollem.

Ale dla samego brzmienia pozostałem z nim prawie 2 lata.

Warto było. Niemniej wady cd od francuza pozwoliły podjąć radykalną decyzję o rozstaniu.

Już od wtorku będę miał sposobność testować polską manufakturę.

Zobaczymy - dajmy szansę polskiej myśli technicznej - taki tam ze mnie meloman patriota.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.