Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do Hegla H80 do 10 tys. złotych

DelphiX

Rekomendowane odpowiedzi

te testowane wyglądają na maluszki. owszem takie kolumny potrafią zagrać przestrzennie, ale rzadko "dużym" dźwiękiem ;)

Maluszek posiada wbudowaną aktywną sekcję niskotonową opartą o 20cm woofer i 2x20cm membranę pasywną oraz 2 głośniki średniotonowe 11.5cm i 2 tweetery

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

W pierwszej kolejności sprawdziłbym Xaviany Perla:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mam je u siebie w domu (pożyczone). Świetna barwa i ponadprzeciętna stereofonia. W 19m2 nie powinieneś narzekać na ilość czy rozciągniecie basu. W ofercie jest jeszcze większy model, ale kosztuje już nie 8, a 13kzł.

Ktoś proponował tu Audio Physic Sitara 25+ - za niecałe 10kzł masz na wyprzedaży w Audio Systemie (przez zmianę dystrybutora w PL) Audio Physic Tempo 6. Super głośnik - Maciek Stryjecki z HiFi i Muzyka ma je u siebie w domu jako główny głośnik z Makiem 7000 - moim zdaniem grający lepiej niż nowe AP Temp25+ (które kosztują już 22kzł), o Sitarze 25+ nie wspominając.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Moje wymagania co do dźwięku: nieco ocieplone z fajnym miękkim basem, nieprzesadnie analityczne brzmienie z wielką przestrzenią.

Uwielbiam doszukiwać się w muzyce szczegółów i niuansów.

Wszystko co lubisz znajdziesz w Davone Tulip.

Panowie

Słuchałem Xavian Perla z H80 i to jest to, po prostu bajka.

Jednakże urzekła mnie H360 więc w przyszłości zrobię update, teraz jestem ukierunkowany na Xavian Stella.

Pozdrawiam

Delphix...tak z ciekawosci zapytam...ilu zestawow w tym przedziale i w cenie H360 sluchales? Czy to poprostu byl od razu strzal w dziesiatke, czy musiales sie naszukac?

Wieza STEREO Technics :)

Moje "pomiary" wykazały coś innego; jedynie z wysokowydajnymi kolumnami bas grał dobrze ale już z kolumnami o efektywności 84-86dB bas był już rozlazły

Co to są wysokowydajne kolumny?

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Delphix...tak z ciekawosci zapytam...ilu zestawow w tym przedziale i w cenie H360 sluchales? Czy to poprostu byl od razu strzal w dziesiatke, czy musiales sie naszukac?

.

:)

Panowie

Jednakże urzekła mnie H360 więc w przyszłości zrobię update, teraz jestem ukierunkowany na Xavian Stella.

Pozdrawiam

A słuchałes jakiś Dynaudio z Heglem?

O ile również dla mnie połączenie Hegla z xavianem jest fantastyczne to niestety hegel i dynaudio już mi nie pasował. Krótki odsłuch h360 z x38 był co najmniej lekko męczący i o dziwo osoby uczestniczące w prezentacji również to przyznały.

Panowie

Pozdrawiam

a dlaczego wczoraj w Twoim poście była informacja o tym, że wolałeś Xavian Perla od Diapason Karis a dziś tej informacji nie ma? cos się zmieniło?

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

@slaawek

Musiałem przez przypadek skasować przy edycji.

Jeszcze raz napiszę, że dla mnie Xavian Perla > Diapason Karis :)

gdzie słuchałeś Diapason Karis?

@slaawek

Napisz czego jeszcze sluchales jak mozesz. Jakich wzmacniaczy, zestawien...z jakimi kolumnami i odtwarzaczami cd.

Wieza STEREO Technics :)

@slaawek

Gdzie słuchałeś karis i w jakim zestawieniu? :-)

Czym Perla wygrywała?

W jakim zestawieniu Perla była słuchana?

Też znam lepsze kolumny od tych Diapasonów..;) To są świetne kolumny,ale nie do wszystkiego i nie dla każdego. Wolę granie Audio Physica..Trenner & Friedl.

Koledze jak wyżej może coś wybitnie podeszło w Perlach..

Gość

(Konto usunięte)

Też znam lepsze kolumny od tych Diapasonów..;) To są świetne kolumny,ale nie do wszystkiego i nie dla każdego. Wolę granie Audio Physica..Trenner & Friedl.

Koledze jak wyżej może coś wybitnie podeszło w Perlach..

I takie jego prawo :-)

Diapasony w zestawieniu jakie słyszałem grały ładnie...normalnie, prawidłowo...

I takie jego prawo :-)

Diapasony w zestawieniu jakie słyszałem grały ładnie...normalnie, prawidłowo...

Diapason owszem ale Karis to małe popierdółki w pewnych gatunkach polegną. Dostaną więcej materiału z basem i lipa, pierdzą..:) mała membrana fizyki nie oszuka. Przy EDM odpadają.

Za to koledze proponuję poszukać używki PROAC D2 lub Xavian XN 250. Zdecydowanie 250 lepsze niż Perla - osobiście porównywałem.

Cayin a88T MK I, Diapason Adamantes III, Questyle CMA 600i

Diapason owszem ale Karis to małe popierdółki w pewnych gatunkach polegną. Dostaną więcej materiału z basem i lipa, pierdzą..:) mała membrana fizyki nie oszuka. Przy EDM odpadają.

Za to koledze proponuję poszukać używki PROAC D2 lub Xavian XN 250. Zdecydowanie 250 lepsze niż Perla - osobiście porównywałem.

Del jak masz mozliwosc potwierdzam to co pisze spnmdm bardzo dobre kolumny ( jak dla mnie)

oczywiscie jest jedne problem z tego co wiem trochę miejsca koo siebie 250 potrzebują (szczególnie tył) perly już takie wymagające nie sa

Diapason Karis to wybitne monitory i nic nie pierdzi jeśli się odpowiednio gra

W czym wybitne...? Adamantesy słyszałeś...?

Karisy mają coś czego nie da się wytłumaczyć logicznie, po prostu grają - pokazują muzykę w sposób przyjemny relaksujący jednoczesnie dokładny i czysty...

Nie ma wrażenia "pudełkowatości", napompowania dźwięku...są to malutkie głośniczki ale dmuchają brzmieniem mocno dobitnie i bardzo przestrzennie, bez utraty naturalności. Ważna sprawa, musi być dobry wzmacniacz:)

Nie interesują mnie juz droższe kolumny, załozyłem sobie pułap cenowy i w takiej kwocie będę szukał. No i te małe wielkie Karisy sprawiły mi wiele radości to granie wysublimowane, audiofilskie, nie dla każdego no i chyba tak byc powino..

Gość

(Konto usunięte)

No i te małe wielkie Karisy sprawiły mi wiele radości to granie wysublimowane, audiofilskie, nie dla każdego no i chyba tak byc powino..

No i bardzo dobrze...bardzo dobry wybór...

Pozdrawiam :-)

No i bardzo dobrze...bardzo dobry wybór...

Pozdrawiam :-)

dzięki, wzajemnie wszystkiego dobrego! :-)

W czym wybitne...? Adamantesy słyszałeś...?

Chciałeś porównać jedne i drugie? czy dlaczego tak pytasz kolegi?

Te drugie lepsze w skali bezwzględnej ale dwa razy droższe, to porównywać je to troche nie sprawiedliwe chyba, że chodzi o pytanie, czy warto dopłacać. Jeśli kogoś stać to warto.

Te drugie lepsze w skali bezwzględnej ale dwa razy droższe, to porównywać je to troche nie sprawiedliwe chyba, że chodzi o pytanie, czy warto dopłacać. Jeśli kogoś stać to warto.

nie wiem czy przyrost jakości jest adekwatny do wzrostu kosztów na Adamantesy , nie słyszałem ich ale nawet nie chce...bo w ten sposób można piąć sie po drabince kosztów jeszcze wyżej i dojść do kwoty mieszkania czy auta, a to juz jest chore i bardzo niebezpieczne

nie wiem czy przyrost jakości jest adekwatny do wzrostu kosztów na Adamantesy , nie słyszałem ich ale nawet nie chce...bo w ten sposób można piąć sie po drabince kosztów jeszcze wyżej i dojść do kwoty mieszkania czy auta, a to juz jest chore i bardzo niebezpieczne

nie jest tak z tym, ze jak cos psluchasz to pozamiatane. Ja sluchalem Diapason Dynamis ostatnio i graly wysmenicie ale nie ma tak, ze terz w domu nie moge sluchac bo mi sie nie podoba. Mam obecnie nieporownywalnie gorszy sprzet.

Gość

(Konto usunięte)

Pytam bo słuchałem A...fajne granie...ale czy warte tej ceny? Za wygląd, design warto zapłacić...Co do dźwięku mam mieszane uczucia...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.