Skocz do zawartości
IGNORED

WILE (Sound Art) Klub Miłośników.

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę, że blog to najlepsze wyjście. Bo z waszych wpisów wynika, że tylko wile i nic więcej. Żaden inny sprzęt nie istnieje. Zachwyty te są jednak w jaskrawej sprzeczności z tym co można zobaczyć po otwarciu obudów tych urządzeń. I dlatego te peany pochwalne są niestrawne.

Myślę, że blog to najlepsze wyjście. Bo z waszych wpisów wynika, że tylko wile i nic więcej. Żaden inny sprzęt nie istnieje. Zachwyty te są jednak w jaskrawej sprzeczności z tym co można zobaczyć po otwarciu obudów tych urządzeń. I dlatego te peany pochwalne są niestrawne.

No i właśnie przez min. takie posty jest to wszystko, o czym pisałem wcześniej.Temat wyglądu wewnętrznego wzmacniacza był wałkowany 1000 razy.Tym, którzy te urządzenia kupili to nie przeszkadza, a jeśli komuś to przeszkadza, niech nie kupuje nie testuje.Proste jak włos Mongoła.Koniec kropka.Nie rozumiem takiego fenomenu, że ludziom, którym nie pasuje jakaś firma wszystko jedno z jakich powodów wchodzą częściej na wątki o tej firmie (najczęściej nie slysząc nawet tych urządzeń) z tzw. "krytyką", niż piszą w wątkach o tych firmach, których urządzenia lubią i znają. Doradzam odwrotne działanie.Wy będziecie zdrowsi,my będziemy zdrowsi. Może będzie wszędzie merytoryczniej. Trudno, żeby w klubie danej marki nie pisać dobrze o danej marce-to niedorzeczne.Trudno,żeby użytkownik danego sprzętu nie pisał dobrze o tym sprzęcie, jeśli porównywał go z innymi i ten właśnie wybrał - to także niedorzeczne. Z niczego nie wynika,że tylko Wile.Jedyną osobą wśród tu piszących, który ma cały system od Wile jestem ja.Nigdzie nie znajdziesz mojego postu, w którym był pisał,że jest to sprzęt naj-możesz ewentualnie znaleźć posty, w których opisuję, z czym w moim odczuciu wygrał w testach, ewentualnie uzasadnienie, dlaczego go kupiłem. Dyzman chwalił urządzenia, które Jego zdaniem wygrały z Wile,J.S. również, inni tak samo.Dla mnie jednym z niewielu merytorycznych postów ostatnio była informacja, że warto wypróbować przewód MIT ORACLE III. Po to tu jestem głównie. Po tego typu informacje i wymianę doświadczeń. Nie mam już naprawdę ochoty ani czasu walczyć z przekłamywaniem rzeczywistości i pisać tego typu odpowiedzi w kółko tłumacząc te same rzeczy.Chyba lepiej będzie na przyszłość tego typu posty po prostu ignorować.

Edytowane przez WIOSNA

Bum 1234, kocham celne, lakoniczne podsumowania. Nic, tylko Wile. A moje kable za 50 tysia? Toż to połowa wpisów z ostatnich paru dni. A, fakt, Wile było w podtekście - taki idiota z kablami za 50 INNEJ FIRMY nie może nic sensownego powiedzieć na temat zabawek Soundartu/Wile.

Zacznijmy się wszyscy traktować poważnie i z szacunkiem Inaczej wystraszymy tych, którzy się chcą czegoś dowiedzieć o tym sprzęcie, a przynajmniej jeden taki wpis osoby żądnej informacji, a nie głodnej przepychanki słownej pełnej osobistych adresów był tu niedawno.

Dyskusja faktycznie sprowadza się do tego, że ci, co mają i słuchają muzyki na Soundarcie/Wile mówią, że jest super, a Ci co nie słuchali, najwyżej oglądali bebechy tych klocków twierdzą, że to zagrać nie ma prawa. Wiarygodność pierwszych jest podejrzana (może nie stać ich na wymianę sprzętu, może nie chcą się przyznać do błędnej decyzji zakupu), ale wiarygodność drugich jest tym bardziej wątpliwa, skoro nie słuchali "wytworów mało zdolnego ucznia technikum". ZASTANAWIAJĄCO mało wpisów "miałem Soundarta, wywaliłem na śmietnik". Widziałem ogłoszenia o sprzedaży produktów manufaktury - zapraszam te osoby do wyrażenia swojego poglądu. To będzie cenna informacja także dla Sławka i Sylwka. Zostawmy ocenę czytelnikom forum, a nie decydujmy za nich, czy ten temat ma prawo być przedmiotem dyskusji na forum, czy też nie.

ZASTANAWIAJĄCO mało wpisów "miałem Soundarta, wywaliłem na śmietnik".

A myślisz, że takie coś jest zbywalne? I że każdy kto w coś wtopił uwielbia się tym chwalić?

Te wasze wpisy pełne pochwał są zwyczajnie dziwne. Jeśli coś jest dobre, wybroni się samo. Widziałeś jak wygląda Gryphon w środku? Albo Accuphase (którego nie znoszę), Mark Levinson, Krell, Electrocompaniet itd.?

Informacja jest między innymi zawarta w tym jak starannie urządzenie jest wykonane, co biorąc pod uwagę cenę, zakrawa na kpinę z klienta.

A co do brzmienia - każdy wie, że powinien się o tym przekonać sam, najlepiej u siebie w domu. Kwieciste opisy w internecie i w prasie nie znaczą nic.

Liczą się fakty, A te niestety nie są dla firmy sprzyjające.

No to teraz musisz J.S sprowadzić forum przynajmniej ze dwóch takich, którzy odsprzedawali klocki od Wile.Po przejściu weryfikacji i udowodnieniu, że nie są klonami będą musieli wskazać tych, którym je odsprzedali...Hmm ale to przecież nie wystarczy, bo przecież Ci, co kupili to tacy sami frajerzy, co pierwsi właściciele:) and again, and again...Jeżeli ma ktoś dany klocek i poczucie,że wtopił,to pewnie schowa go w piwnicy i nie będzie chciał go sprzedać.To bardzo logiczne.A my użytkownicy zadowoleni, tak naprawdę nie jesteśmy zadowoleni tylko siejemy tu wredną propagandę od kilku lat, tylko po to, żeby zaraz te klocki sprzedać...Jest jeszcze dużo prawdopodobieństwo, że jesteśmy głusi.To ma sens.

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

...Hmm ale to przecież nie wystarczy, bo przecież Ci, co kupili to tacy sami frajerzy, co pierwsi właściciele:) and again, and again..

Forum zostało opanowane przez najwyższej klasy znafcuf którzy wiedzą lepiej bez odsłuchu i zobaczenia sprzętu na własne oczy. Rada ? Ignorować tych trolli.

.Jest jeszcze dużo prawdopodobieństwo, że jesteśmy głusi.To ma sens.

Jak słyszysz różnice to na pewno jesteś głuchy . Znafcy potwierdza

Rozumiem, że Pan Ludwik stracił możliwości banowania w tym wątku, a takowe zachowuje jedynie Szanowna Moderacja? Czy dobrze rozumiem?

Nie. Całkowicie błędnie rozumiesz, zresztą nie tylko to. Ale Twoje subiektywne rozumienie wpisów moderacji w żaden sposób nie jest podmiotem jej pracy.

Wystarczy spojrzeć na tytuł wątku i kto występuje jako jego założyciel a wszystko staje się jasne. Założyciel merytorycznego wątku na otwartym Forum, ma prawo banowania użytkowników. Jak dotąd nic się w tym zakresie nie zmieniło, choć występujemy jako moderacja o zniesienie tego narzędzia.

Dyzman. Moim skromnym zdaniem w wielu przypadkach miałeś anielską cierpliwość do wielu użytkowników.Pewnie gdybym ja tym zarządzał, banowałbym niektórych wcześniej, choć myślę,że poczucie gdzie kończy się krytyka, a zaczyna złośliwy i nieuzasadniony hejt mamy podobne. Z tego powodu nie nadawałbym się na "moderującego" tym wątkiem.

Jak widzisz moderacja znając Twoje zaangażowanie w tym wątku - jak sam zauważyłeś takie samo jak Dyzmy - zwolniła Ciebie z męki rozstrzygania kto zostanie prowadzącym ten watek.

Jest nim wciąż pan redaktor Ludwik Igielski.

I uwierz mi, moderacja nawet przez moment nie pomyślała o tym, że pan Igielski będzie w tym wątku banował na zasadach takich jak wy dwaj byście to czynili.

Jestem goracym fanem Wile i mocno im kibicuje i prosze nie myl takiej postawy z naganiaczem .

Juz ci to kilka razy po przyjacielsku napisałem. Czynisz więcej szkody Firmie niż sam podejrzewasz. I możesz mi podziękować, że wątek pozostawiłem pod egidą i nazwą stworzona przez Ludwika, bo tytuł tego wątku który sam założyłeś, gotował krew w żyłach nawet średnio obeznanym z rynkiem i produktami audio audiofilom.

Ale Ty i tak niczego z tego co pisze nie zrozumiesz.

Prosze o wpisy wyłącznie w temacie tego wątku.

Moderacja dołoży starań, aby nikt piszący w tym wątku nie czuł się szykanowany, a hejt i trolling będzie zwalczany zgodnie z Regulaminem Forum.

Bum,niestrawne jest w wiekszosci to co czynia tu niektorzy opluwajac ten sprzęt nie majac z nim chocby raz ,przez krótką choc chwile kontaktu nie mowiac juz o normalnym użytkowaniu . Wystarczy im fotka na ktorej to niby widac ,ze kable dotykaja lamp co moderacja na tym forum okresla jako ,,uzasadnioną krytyke" . Anikrytykujacym ani moderacji nie wystarczaja sprostowania i zapewnienienia osob ,ktore ten sprzet uzytkuja. Wprawne oko znawcow i jakas tam fotka zrobiona niewiadomo jak jest wazniejsza.

I oczywiscie dalsza czesc Twoich wywodow to tez nahinanie,zaklamywanie rzeczywistosci bo nie jest tak jak piszesz i twierdzisz ,ze Wile i tylko Wile. U mnie jest Jazz ,jest cale okablowanie Wile ale odtwarzacza czy chocby Dac,a nie kupilem. Sprawdzilem tez ich kondycjonerMocarz,zreszta swietne urzadzenie.I co? Ponownie siegnalem po konstrukcje manufaktury DB,tym razem po najnowszy model DB5. Jako naganiacz prosze szanownej moderacji ,chociaz do zdjecia uzupelnilbym reszta urzadzen Wile. Roznimy sie tym ,ze ja w przeciwieństwie do wiekszosci tu piszacych kazde opisywane urzadzenie sluchalem i najczesciej mialem je w domu. Wam wystarczą trzy zdjecia. Uwazam ,ze skoro mozna bezpodstawnie opluwac tu te urzadzenia nie widzac ich nigdy na oczy,co moderacja nazywa uzasadniona krytyką,to tym bardziej mozna pisac o nich z entuzjazmem bedac tym samych ich zadowolonym uzytkownikiem co moderacja nazywa naganictwem. I prosze szanowna moderacje o nietraktowanie mojego wpisu jako atak na moderacje.Stwierdzam tylko fakty.

Proszę zatem o aktualne zdjęcia wnętrza urządzeń produkowanych przez Wile. Rozwieje to wszelkie wątpliwości, bo ktoś zdaje mi się twierdził, że jak dotąd pokazywano tylko jakiś prototyp albo wersję przedprodukcyjną.

Eeee tam, odżałują parę groszy na trytki i będzie prawie porządek.

Tylko niektóre przewody wewnętrzne trzeba będzie dać dłuższe o centymetr, a przez to cena wzmacniacza wzrośnie o parę stówek- w końcu to poważny tuning

:-)

Edytowane przez porlick

Nie. Całkowicie błędnie rozumiesz, zresztą nie tylko to. Ale Twoje subiektywne rozumienie wpisów moderacji w żaden sposób nie jest podmiotem jej pracy.

Wystarczy spojrzeć na tytuł wątku i kto występuje jako jego założyciel a wszystko staje się jasne. Założyciel merytorycznego wątku na otwartym Forum, ma prawo banowania użytkowników. Jak dotąd nic się w tym zakresie nie zmieniło, choć występujemy jako moderacja o zniesienie tego narzędzia.

Jak widzisz moderacja znając Twoje zaangażowanie w tym wątku - jak sam zauważyłeś takie samo jak Dyzmy - zwolniła Ciebie z męki rozstrzygania kto zostanie prowadzącym ten watek.

Jest nim wciąż pan redaktor Ludwik Igielski.

I uwierz mi, moderacja nawet przez moment nie pomyślała o tym, że pan Igielski będzie w tym wątku banował na zasadach takich jak wy dwaj byście to czynili.

Juz ci to kilka razy po przyjacielsku napisałem. Czynisz więcej szkody Firmie niż sam podejrzewasz. I możesz mi podziękować, że wątek pozostawiłem pod egidą i nazwą stworzona przez Ludwika, bo tytuł tego wątku który sam założyłeś, gotował krew w żyłach nawet średnio obeznanym z rynkiem i produktami audio audiofilom.

Ale Ty i tak niczego z tego co pisze nie zrozumiesz.

Prosze o wpisy wyłącznie w temacie tego wątku.

Moderacja dołoży starań, aby nikt piszący w tym wątku nie czuł się szykanowany, a hejt i trolling będzie zwalczany zgodnie z Regulaminem Forum.

Ostatni wpis poza tematem.Rozumiem i dziękuję za wyjaśnienia.Mam nadzieję, że Pan Ludwik będzie czuwał, aby w tym wątku było jak najwięcej wpisów "merytorycznych", a jak najmniej złośliwości i hejtu.

"Moderacja dołoży starań, aby nikt piszący w tym wątku nie czuł się szykanowany, a hejt i trolling będzie zwalczany zgodnie z Regulaminem Forum."

Proszę mi wybaczyć Szanowna Moderacjo, ale dawno nic mnie tak nie rozbawiło. Straciłem kilkanaście minut swojego cennego życia, aby obejrzeć "działalność" na całym tym forum hejterów z tego wątku.Do wiadomości:spośród wielu wpisów tych panów ok. 80% wpisów to wpisy negatywne pojawiające się szczególnie w wielu wątkach o kablach, ostro negujące, wywołujące często złość dyskutujących,pozostałe to wpisy neutralne, ale bez ocen merytorycznych sprzętów.Nie znalazłem jakichkolwiek wpisów pozytywnych.Wątek o Wile nie jest wyjątkiem uczestnictwa tych osób tutaj.Resztę niech sobie każdy dopowie.

"Forum zostało opanowane przez najwyższej klasy znafcuf którzy wiedzą lepiej bez odsłuchu i zobaczenia sprzętu na własne oczy. Rada ? Ignorować tych trolli."

Pełna niestety zgoda.Metody są dwie albo ban, albo ignorowanie.Od tego momentu zaczynam ignorować takie wpisy i kolegom "merytorycznym" sugeruję robić tak samo.

Edytowane przez WIOSNA

Mnożycie się Panowie oglądacze wnętrzności. Moja zbiorowa odpowiedź.

Po pierwsze - nie namawiajcie do publikacji zdjęć wnętrzności, bo nie są one żadną tajemnicą. Są w internecie, proste googlowanie do nich prowadzi. Nikt ich stamtąd nie usuwa.

Po drugie - nikt nie prowadzi z Wami dyskusji i nie zaprzecza wyglądowi środka wzmacniaczy Soundartu. Można go określać różnymi przymiotnikami i porównywać do innych, wybebeszonych konstrukcji. Fakt - kabli jest sporo.

Tu się kończy logika dyskusji, ponieważ implikacja logiczna, którą sugerujecie jest nie do przyjęcia przez tych, co słuchali i słuchają tych wzmacniaczy. A brzmi ona "jeśli tak to wygląda, to nie może dobrze zagrać". Pisałem już wielokrotnie, że byłem sam bliski takim stwierdzeniom na początku i namawiałem mocno konstruktorów do czystego "trunkingu" kabli jak w Naimie. Problem w tym, że to nie miało wpływu na brzmienie, podobnie jak stosowanie drogich, ekranowanych konstrukcji. Wygrała skrętka. Buczenie, przydźwięki brały się z bardziej z problemów z prowadzeniem masy (pisałem) niż przesuwaniem kabli względem podzespołów. Przez lata uległy zmianie płytki i kabli jest trochę mniej. W pierwszym Jazzie to był kłąb... i też grał. To tamten właśnie wymiótł Passa i Accuphase'a. Wizualnie nie był super, ale dźwięk to była inna historia.

Należę do tej grupy ludzi, którzy chcą pisać o brzmieniu, a nie o wyglądzie z tego właśnie powodu, że ten, do niedawna jeszcze brzydki, a w dodatku wyglądający do tej w środku nie jak Accuphase wzmacniacz nie gra tak, jak wygląda. Wasza implikacja nie działa. Byście się przekonali, to nie ja muszę zajrzeć do mojego wzmacniacza (wiem, jak w środku wygląda), tylko WY musicie posłuchać takiej samej konstrukcji.

Całe szczęście nie mówimy o walkmanach. Rozum idzie zwykle w parze w pieniędzmi w kieszeni, więc jak ktoś będzie chciał wydać kasę na produkty Soundartu/Wile, nie zaniedba sprawdzenia dźwięku. Nie chcę, aby ktokolwiek dał się namówić na zakup na tym forum. Zależy mi tylko, aby nie odmawiał sobie szansy zainteresowania się niszową, manufakturową, nietypową konstrukcją o ciekawych walorach brzmieniowych. Niech sobie zestawi ją z innymi wzmacniaczami, bo, moim zdaniem, warto.

Tyle bumie 1234 i inni na temat "faktów, niestety, niesprzyjających". Pewnie powinienem poradzić Sławkowi, by zalał wszystko żywicą i zalutował dodatkowo obudowę:)))

Jeśli, obok odmienionej już przez wszystkie przypadki urody wnętrza, są inne fakty niesprzyjające, to, Panowie, podajcie te fakty - wszyscy jesteśmy zainteresowani. Prosiłem wiele razy: point-evidence-explanation.

Przepraszam, które? Pogubiłem się w tym hałasie.

Wiem przepraszam chciałem zakończyć sprawy "techniczne" i sam się w ten hałas wdałem. Mam do Ciebie 3 pytania na wstępie:).

1.Czy znasz wydanie "Brothers in arms" MOFI?

2.Czy słuchałeś kompaktu Sarah z aplikacjami kości TDA 1543 i TDA 1545? Jeśli tak to jakie są wg Ciebie różnice pomiędzy nimi (chodzi o dźwięk) w stosunku do TDA 1541 i dlaczego preferujesz tę ostatnią?

3.Czy różnica jakościowa między wzmacniaczem Jazz a Rock, jest porównywalna, jak między wzmacniaczem Jazz a Swing (Louis)? Dodam, że Rocka i Jazza znam - Louisa nie.

I jeszcze dwa, jeśli pozwolisz:)

4.Czy mógłbyś wymienić kilka swoich ulubionych płyt pod kątem realizacji?

5.Czy to przypadkiem nie u Ciebie Panowie z Wile testowali swoje kolumny? Dostałem kiedyś ich zdjęcie w towarzystwie Dynaudio C4.

Edytowane przez WIOSNA

Dobrze, teraz pytanie do panów WIOSNA i J.S.

Dlaczego panowie pisza wyłacznie w tym watku? Skoro firma Wile nie jest jedyna budzaca wasze zainteresowanie, to czemu poswiecacie czas wylacznie na opisy (bezkrytyczne) produktow tylko tej firmy?

Dobrze, teraz pytanie do panów WIOSNA i J.S.

Dlaczego panowie pisza wyłacznie w tym watku? Skoro firma Wile nie jest jedyna budzaca wasze zainteresowanie, to czemu poswiecacie czas wylacznie na opisy (bezkrytyczne) produktow tylko tej firmy?

Nie są bezkrytyczne (Dyzman o tym pisał, ja pisałem, co się nam podoba, a do czego mamy rezerwę), a poświęcamy się pisaniu wyłącznie o tej firmie, bo wątek nazywa się Wile/Soundart. O Sierotce Marysi piszemy w zakładce "SierotkaMarysia" na portalu "www.RóżowyKucyk.pl". Dwie rady zatem: otwierać własciwe zakładki we własciwych miejscach i czytać - chociaż tyle samo, co się samemu pisze.

Nie są bezkrytyczne (Dyzman o tym pisał, ja pisałem, co się nam podoba, a do czego mamy rezerwę), a poświęcamy się pisaniu wyłącznie o tej firmie, bo wątek nazywa się Wile/Soundart. O Sierotce Marysi piszemy w zakładce "SierotkaMarysia" na portalu "www.RóżowyKucyk.pl". Dwie rady zatem: otwierać własciwe zakładki we własciwych miejscach i czytać - chociaż tyle samo, co się samemu pisze.

Panie doradco, czy pan traktuje osoby czytajace panskie teksty jako ...... Czytelnikom nalezy sie choc odrobina szacunku. Forum nie sklada sie ( na szczescie) z jednego watku i, lagodnie mowiac pisanie tylko o jednej firmie jest troche dziwne, poniewaz panowie pisza, ze maja rozny sprzet. I takim cudownym zbiegiem okolicznosci tylko firma Wile wzbudzila u panow tak potezny zachwyt, ze musieliscie dac upust swoim uczuciom?

Niechze pan nie bedzie smieszny.

Podobne uwagi mozna skierowac pod adresem pana Dyzmy ;)

"Naganiacza rozpoznajemy po jego sposobie prowadzenia reklamy wszelkich wyrobów firmy do jakiej nagania"

Rozumiem, że nie ma tutaj sztywnych ram, kiedy kończy się zadowolenie z produktu, a zaczyna się reklama i jest to kwestia interpretacji.Rozumiem też, że czytając recenzję danego urządzenia, w której recenzent pieje nad nim z zachwytu mam traktować jako reklamę, a nie jako rzetelną recenzję.

"A najwyraźniej po traktowaniu przez niego osób niezamieszczających krytyczne opinie o reklamowanej firmie i o samym reklamującym."

Rozumiem, że dobre traktowanie ludzi, z którymi się zgadzamy i obrona przed tymi, co nas bez pardonu atakują -co coś dziwnego.Wydaje mi się, że jest to całkiem normalne i nie tylko na forum, ale w całym życiu społecznym.(opinia)

"I nie zarzucaj moderacji idiotyzmów"

W całym poprzednim poście nie zamieściłem żadnej opinii na temat Szanownej Moderacji. Zadałem jedynie klika konkretnych pytań. Na część z nich otrzymałem odpowiedź, na część nie...i tyle.

"Watkiem klubowym był watek Ludwika. Ludwik zrezygnował z niego. Ta hybryda z wątkiem Dyzmy nie nadaje się na watek klubowy z powodu swego charakteru i sposobu jego prowadzenia. Pozostanie zwykłym watkiem na otwartym Forum. Jedyne co mogłem zrobić ze względu na Ludwika to osadzić wątek w tej zakładce."

Wygląda na to ,że chciałem dobrze, a wyszło niekoniecznie. Rozumiem, że Pan Ludwik stracił możliwości banowania w tym wątku, a takowe zachowuje jedynie Szanowna Moderacja? Czy dobrze rozumiem?

Dyzman. Moim skromnym zdaniem w wielu przypadkach miałeś anielską cierpliwość do wielu użytkowników.Pewnie gdybym ja tym zarządzał, banowałbym niektórych wcześniej, choć myślę,że poczucie gdzie kończy się krytyka, a zaczyna złośliwy i nieuzasadniony hejt mamy podobne. Z tego powodu nie nadawałbym się na "moderującego" tym wątkiem. Na ten moment zostaję tutaj i zobaczę, jak sytuacja się będzie się dalej rozwijać.Jeżeli będzie źle, to może pomyślimy nad np.stworzeniem własnego bloga, który będzie platformą dla posiadaczy sprzętu od Wile i osób zainteresowanych tą marką. Takie miejsce na zrzeszenie tej, jak to Pan Ludwik ładnie nazwał "mikrospołeczności" i wymianę tam informacji.

Nie mnie to oceniac . Nie dalo sie nad tym zapanowac a do tego moderacja ma inne zdanie. Dla nich to uzasadniona krytyka dla mnie nie. Dla mnie to hejt jak chocby poniższy wpis z fotką gasnicy. Czemu ma niby to służyć? Moderacja jest innego zdania. Prosze SzNownej Moderacji, moze lepiej niech w tym wątku pisza ci od gasnic i specjalisci od czytania szpiegowskich zdjec?Co tam uzytkownicy Wile.

To wolne forum i w jednym wątku mają prawo pisać zarówno użytkownicy "powołani do istnienia" wyłącznie do pisania w jednym wątku, jak i tacy, którzy mają uzasadnione obawy przed danym sprzętem spowodowane bałaganem wewnątrz. Moderacja działa prawidlowo, temperujac zapędy cenzorskie i reagując na obraźliwe wpisy- wszystko jest zgodne z zasadami.

Nie mnie to oceniac . Nie dalo sie nad tym zapanowac a do tego moderacja ma inne zdanie. Dla nich to uzasadniona krytyka dla mnie nie. Dla mnie to hejt jak chocby poniższy wpis z fotką gasnicy. Czemu ma niby to służyć? Moderacja jest innego zdania. Prosze SzNownej Moderacji, moze lepiej niech w tym wątku pisza ci od gasnic i specjalisci od czytania szpiegowskich zdjec?Co tam uzytkownicy Wile.

Odpowiedź jest bardzo prosta. Wpisy osób specjalnie zaangażowanych po to, by promować jakąś markę (a może i jednej osoby o wielu twarzach) dają efekt odwrotny do zamierzonego. Zwłaszcza jeśli na konkretne pytania udzielają wykrętnych odpowiedzi wzorując się na politykach lub specjalistach od PR. Wszystko co piszą jest niewiarygodne, bo nie robią tego szczerze. To jest tak oczywiste, że aż wstyd o tym pisać.

A myślisz, że takie coś jest zbywalne? I że każdy kto w coś wtopił uwielbia się tym chwalić?

Te wasze wpisy pełne pochwał są zwyczajnie dziwne. Jeśli coś jest dobre, wybroni się samo. Widziałeś jak wygląda Gryphon w środku? Albo Accuphase (którego nie znoszę), Mark Levinson, Krell, Electrocompaniet itd.?

Informacja jest między innymi zawarta w tym jak starannie urządzenie jest wykonane, co biorąc pod uwagę cenę, zakrawa na kpinę z klienta.

A co do brzmienia - każdy wie, że powinien się o tym przekonać sam, najlepiej u siebie w domu. Kwieciste opisy w internecie i w prasie nie znaczą nic.

Liczą się fakty, A te niestety nie są dla firmy sprzyjające.

Zaklamujesz i zaklinasz rzeczywistosc. To dzieki takiej postawie jaką reprezentujesz ,ludzie majacy ten sprzęt ,nie chca tu nawet zaglądać. Jazz,a czy Louisa nikt nie bedzie sie pozbywal bo to pieknie grajace urzadzenia ,ktorych w dodatku pozbywac sie nie trzeba bo firma oferuje upgready nawet leciwych klockow. Jak wspaniale wypada sprzet ,ktory moze sluzyc za wzor przekonalem sie przy okazji bezposredniej konfrontacji Jazza z Emitterem. Fakt ,sprzet mial swoje lata i nie byl to najwyzszy model ASR ale zrobiony zacnie na tyle ,ze na sam widok wnetrza wzmacniacza krew w zylach przyspiesza a i cena tego sprzetu sugeruje ,ze to bedzie grac. I co? Na tle Jazz,a jeszcze przed upgreadem ,bo takowy niedlugo potem zostal zrobiony,zagral mizernie choc w ogolnej skali zupelnie poprawnie. Wybaczcie ale u mnie urzadzenia w systemie maja przede wszystkim grac dobrze muzyke bo do tego sa stworzone. Jednym wychodzi to lepiej innym gorzej.Urzadzenia Wile sa tworzone glownie z tą myślą i zapewniam ,ze to słychać. Jazz dla mnie to urzadzenie z duszą. To dzwiek z jakim nie chce sie rozstawac.To urzadzenie ,ktore podczas odsluchow ulubionych plyt ,nie pozwala sluchaczowi wstac z fotela.Nie wiem jak inni ale ja tego wlasnie szukalem. Nie rajcuja mnie wnetrza sklecone pod linijke ,nie rajcuje mnie znane logo na froncie. Wymagam tylko by urzadzenie gralo pieknie i by przed dlugie lata uzytkowania dzialalo bezawaryjnie. Mam je dopiero pol roku wiec nie moge sie na ten temat jeszcze wypowiedziec ale sa tu uzytkownicy tych urzadzen ,ktorzy maja je od lat i nie slysze jakos o awariach. Zdaje sie ,ze dom tez nikomu nie spłonął. Nie kazdemu musi ten sprzet odpowiadac. Pozwolcie jednak na cieszenie sie nim tym ,ktorzy cieszyc sie nim chcą.

No to teraz musisz J.S sprowadzić forum przynajmniej ze dwóch takich, którzy odsprzedawali klocki od Wile.Po przejściu weryfikacji i udowodnieniu, że nie są klonami będą musieli wskazać tych, którym je odsprzedali...Hmm ale to przecież nie wystarczy, bo przecież Ci, co kupili to tacy sami frajerzy, co pierwsi właściciele:) and again, and again...Jeżeli ma ktoś dany klocek i poczucie,że wtopił,to pewnie schowa go w piwnicy i nie będzie chciał go sprzedać.To bardzo logiczne.A my użytkownicy zadowoleni, tak naprawdę nie jesteśmy zadowoleni tylko siejemy tu wredną propagandę od kilku lat, tylko po to, żeby zaraz te klocki sprzedać...Jest jeszcze dużo prawdopodobieństwo, że jesteśmy głusi.To ma sens.

Oczywiscie ,ze klon. Kolejny klon dyzmana. To oczywiste.

Wiem przepraszam chciałem zakończyć sprawy "techniczne" i sam się w ten hałas wdałem. Mam do Ciebie 3 pytania na wstępie:).

1.Czy znasz wydanie "Brothers in arms" MOFI?

2.Czy słuchałeś kompaktu Sarah z aplikacjami kości TDA 1543 i TDA 1545? Jeśli tak to jakie są wg Ciebie różnice pomiędzy nimi (chodzi o dźwięk) w stosunku do TDA 1541 i dlaczego preferujesz tę ostatnią?

3.Czy różnica jakościowa między wzmacniaczem Jazz a Rock, jest porównywalna, jak między wzmacniaczem Jazz a Swing (Louis)? Dodam, że Rocka i Jazza znam - Louisa nie.

I jeszcze dwa, jeśli pozwolisz:)

4.Czy mógłbyś wymienić kilka swoich ulubionych płyt pod kątem realizacji?

5.Czy to przypadkiem nie u Ciebie Panowie z Wile testowali swoje kolumny? Dostałem kiedyś ich zdjęcie w towarzystwie Dynaudio C4.

Dobra rada na przyszłość: jak chcecie sobie pogadać i nie "pogubić się w tym hałasie" to róbcie to przez PW, bo to co powyżej to w zasadzie typowa prywatna korespondencja, którą nie wiadomo dlaczego wszyscy inni muszą czytać, żeby co? popisać się znajomością różnych kości TDA czy też wydawnictw płytowych?

Panie doradco, czy pan traktuje osoby czytajace panskie teksty jako ...... Czytelnikom nalezy sie choc odrobina szacunku. Forum nie sklada sie ( na szczescie) z jednego watku i, lagodnie mowiac pisanie tylko o jednej firmie jest troche dziwne, poniewaz panowie pisza, ze maja rozny sprzet. I takim cudownym zbiegiem okolicznosci tylko firma Wile wzbudzila u panow tak potezny zachwyt, ze musieliscie dac upust swoim uczuciom?

Niechze pan nie bedzie smieszny.

Podobne uwagi mozna skierowac pod adresem pana Dyzmy ;)

Panie Bum , wielokrotnie pisalem na temat mojego odtwarzacza marki Levinson . Wielokrotnie pisalem ze wedlug mnie ,gra pięknie i mimo uplywu czasu bo maszyna to juz leciwa ,pozostaje do dzis jedna z najlepszych maszyn do odtwarzania cd na rynku w swoim przefziale cenowym. To urzadzenie szeroko znane ,marki legendy a jesli nie legendy to przynajmniej jedne z najwaznieszych,rozdajacych karty na rynku high end. I to od dawna. Coz wiecej mam na ten temat napisac ,skoro wszystko zostalo juz napisane? Urzadzenia Levinsona powstaja w tysiacach egzemplarzy,zna je caly swiat. Czymże przy nich jest Wile? Dwoch pasjonatow ,ktorzy od dwoch dekad wspolnymi silami tworzą urzadzenia dla innych pasjonatow. Mala ,szerzej nie znana manufaktura ktora w dodatku sama nie walczy zbytnio o to by wszedzie o niej pisano. Skromni,mili i zyczliwi ludzie ,znajacy sie na tym co robią na tyle dobrze ,ze tworza urzadzenia ,ktore brzmieniowo przynajmniej niektorych zachwycaja . I to zachwycaja czesto na dlugie lata. Kilka recenzji w prasie,bardzo dobrych zreszta recenzji ,to przez dwie dekady istnienia firmy wszystko. Gdybym nie byl posiadaczem swietnych kabli Albedo i przypadkiem nie trafil na kabelki Sound Art to pewnie nigdy slowa bym na ten temat nie napisal. Jednak stalo sie inaczej. Mialem to szczescie zapoznac sie najpierw z sieciowkami ,potem z reszta kabelkow Wile ktore w mojej ocenie Albedo zdeklasowaly. Mialem tez przyjemnosc odkryc je dla szerszego ogółu. Wiele osob mi za to podziekowalo . Jeszcze wiecej sponiewieralo ale taki jest dzisiejszy,anonimowy swiat. Latwiej jest opluc niz napisac cos milego i ta tendencja sie niestety poglebia .

Tak wiec o Wile warto pisac z prostej przyczyny. Robi pieknie grajace urzadzenia i niewiele do tej pory o nich pisano. Jesli bedziesz na AS to bez uprzedzen zajdz do pokoju Wile. Posluchaj tego co bedzie akurat gralo a i merytorycznie z pewnoscia porozmawiasz gdyz tak Pan Sylwester jak i Pan Sławek to bardzo mili ludzie.

Wybaczcie ale u mnie urzadzenia w systemie maja przede wszystkim grac dobrze muzyke bo do tego sa stworzone. Jednym wychodzi to lepiej innym gorzej.Urzadzenia Wile sa tworzone glownie z tą myślą i zapewniam ,ze to słychać. Jazz dla mnie to urzadzenie z duszą. To dzwiek z jakim nie chce sie rozstawac.To urzadzenie ,ktore podczas odsluchow ulubionych plyt ,nie pozwala sluchaczowi wstac z fotela.Nie wiem jak inni ale ja tego wlasnie szukalem. Nie rajcuja mnie wnetrza sklecone pod linijke ,nie rajcuje mnie znane logo na froncie. Wymagam tylko by urzadzenie gralo pieknie i by przed dlugie lata uzytkowania dzialalo bezawaryjnie. Mam je dopiero pol roku wiec nie moge sie na ten temat jeszcze wypowiedziec ale sa tu uzytkownicy tych urzadzen ,ktorzy maja je od lat i nie slysze jakos o awariach. Zdaje sie ,ze dom tez nikomu nie spłonął. Nie kazdemu musi ten sprzet odpowiadac. Pozwolcie jednak na cieszenie sie nim tym ,ktorzy cieszyc sie nim chcą.

Zapewniać każdy może i nic to nie znaczy. Powtarzasz ten sam tekst w kółko i dlatego pewnie ludzie tu nie zaglądają. Bo ile razy można czytać że np.:

"Urzadzenia Wile sa tworzone glownie z tą myślą i zapewniam ,ze to słychać. Jazz dla mnie to urzadzenie z duszą"

To jest po prostu nudne i nic nie wnosi do tematu.

Panie Bum , wielokrotnie pisalem na temat mojego odtwarzacza marki Levinson .

Po pierwsze jedna jaskółka wiosny nie czyni, po drugie jest pan tylko nieco mniej monotematyczny niż pozostali dwaj panowie, dla których cały świat sprowadza się do jednego słowa: wile :D

P.S.

Chwilami pańskie teksty brzmią jak ironiczna satyra - skutek jest odwrotny do zamierzonego.

Odpowiedź jest bardzo prosta. Wpisy osób specjalnie zaangażowanych po to, by promować jakąś markę (a może i jednej osoby o wielu twarzach) dają efekt odwrotny do zamierzonego. Zwłaszcza jeśli na konkretne pytania udzielają wykrętnych odpowiedzi wzorując się na politykach lub specjalistach od PR. Wszystko co piszą jest niewiarygodne, bo nie robią tego szczerze. To jest tak oczywiste, że aż wstyd o tym pisać.

A ja mysle ,ze ulegasz jakiejs paranoi .

Dobra rada na przyszłość: jak chcecie sobie pogadać i nie "pogubić się w tym hałasie" to róbcie to przez PW, bo to co powyżej to w zasadzie typowa prywatna korespondencja, którą nie wiadomo dlaczego wszyscy inni muszą czytać, żeby co? popisać się znajomością różnych kości TDA czy też wydawnictw płytowych?

Od decydowania co tu komu wolno a co nie jest moderacja a nie Ty. Jak nie interesuje Cie temat to nie musisz czytac a nawet zagladac do wątku.

Zapewniać każdy może i nic to nie znaczy. Powtarzasz ten sam tekst w kółko i dlatego pewnie ludzie tu nie zaglądają. Bo ile razy można czytać że np.:

"Urzadzenia Wile sa tworzone glownie z tą myślą i zapewniam ,ze to słychać. Jazz dla mnie to urzadzenie z duszą"

To jest po prostu nudne i nic nie wnosi do tematu.

Po pierwsze jedna jaskółka wiosny nie czyni, po drugie jest pan tylko nieco mniej monotematyczny niż pozostali dwaj panowie, dla których cały świat sprowadza się do jednego słowa: wile :D

P.S.

Chwilami pańskie teksty brzmią jak ironiczna satyra - skutek jest odwrotny do zamierzonego.

Tak tak jak Ty i twoi koledzy po fachu. Ile razy mozna pisac ,ze platanina kabli ,ze złączki elektryczne ,ze brzydki i w ogole do d.... ale jak to gra to nie masz bladego pojecia co nie przeszkadza Ci poraz 50 napisac ,ze to sprzet zrobiony przez ucznia w technikum lub cos w ten desen. Żenada. Koncze rozmowe bo szkoda czasu i miejsca. Wybacz. Pozdrawiam

Tak tak jak Ty i twoi koledzy po fachu. Ile razy mozna pisac ,ze platanina kabli ,ze złączki elektryczne ,ze brzydki i w ogole do d.... ale jak to gra to nie masz bladego pojecia co nie przeszkadza Ci poraz 50 napisac ,ze to sprzet zrobiony przez ucznia w technikum lub cos w ten desen. Żenada. Koncze rozmowe bo szkoda czasu i miejsca. Wybacz. Pozdrawiam

Nie ma argumentow są wycieczki osobiste. To oczywiste, że klient płacąc za towar, niezależnie od ceny, ma prawo wymagać, by sprzęt był wykonany starannie.

Nie ma argumentow są wycieczki osobiste. To oczywiste, że klient płacąc za towar, niezależnie od ceny, ma prawo wymagać, by sprzęt był wykonany starannie.

Bum,ja kupujac ten sprzet mialem swiadomosc jak jest skonstrowany i wykonany. Swiadomie podjalem to ,,ryzyko" i kupilem go . Znalem tez opinie ,,technicznych" tego forum. Mam inne zdanie na ten temat a Ciebie nie chce przekonac ,ze Jazz zbudowany jest wzorowo pod jakimkolwiek wzgledem. Nie chce Cie przekonac nawet do tego ,ze wzmacniacz ten pieknie gra. Ja tylko wyrazam swoja opinie na ten temat jako zadowolony uzytkownik meloman. Mam prawo o tym pisac ,nawet jesli wiekszosc bedzie uwazac ,ze zanudzam czy ponosi mnie fantazja. Nie musisz ani w to wierzuc,brac powaznie ani czytac. To tyle w temacie

Forum zostało opanowane przez najwyższej klasy znafcuf którzy wiedzą lepiej bez odsłuchu i zobaczenia sprzętu na własne oczy. Rada ? Ignorować tych trolli.

Zapomniałeś dodać, że słuchają oni muzyki, którą kradną z internetu.:)

Bum,ja kupujac ten sprzet mialem swiadomosc jak jest skonstrowany i wykonany. Swiadomie podjalem to ,,ryzyko" i kupilem go . Znalem tez opinie ,,technicznych" tego forum. Mam inne zdanie na ten temat a Ciebie nie chce przekonac ,ze Jazz zbudowany jest wzorowo pod jakimkolwiek wzgledem. Nie chce Cie przekonac nawet do tego ,ze wzmacniacz ten pieknie gra. Ja tylko wyrazam swoja opinie na ten temat jako zadowolony uzytkownik meloman. Mam prawo o tym pisac ,nawet jesli wiekszosc bedzie uwazac ,ze zanudzam czy ponosi mnie fantazja. Nie musisz ani w to wierzuc,brac powaznie ani czytac. To tyle w temacie

Ale można to napisać raz. A nie tysiąc. I to w kilku wątkach. To tylko twoja opinia. subiektywna. A więc nic nie dająca.

Edytowane przez bum1234
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.