Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz słuchawkowy

red88

Rekomendowane odpowiedzi

Lehmann BCL-jeśli szukasz barwy,wypełnienia,używam go z HD650.Na rynku jest sporo klonów i modyfikowanych BCL'ów-nie wiem jednak na ile ich brzmienie pokrywa się z oryginałem.

l'enfant sauvage

Dzień dobry.

Jeśli szukasz dobrego wzmacniacza słuchawkowego z plastycznym, dobrze wypełnionym brzmieniem, spójrz koniecznie na świetną hybrydę Schiit Audio Lyr 2 (http://q21.pl/schiit-lyr-2.html). To uniwersalny, wydajny wzmacniacz, które w przyszłości daje ogromne mozliwosci dobrania bardzo dobrych słuchawek. Warto także zwrócić uwagę na Cayin HA-1 (http://q21.pl/cayin-ha-1a.html). To urządzenie lapowe, łączące wyśmienicie plastyczność, lekkie ocieplenie z szybkością i dynamiką. Podobnym rozwiązańiem jest Vincent KHV-1 (http://q21.pl/vincent-khv-1.html).

Na koniec propozycja najnowszego wzmacniacza Myryad Z40 (http://q21.pl/myryad-z40.html), także wydajnego wzmacniacza, pracującego w klasie A.

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oczywiście służę pomocą. Zapraszam jednak serdecznie do naszego salonu na odsłuchy. Wszystkie powyższe wzmacniacze oraz jeszcze wiele innych, równie ciekawych modeli mamy fizycznie w salonie, wszystko można komfortowo posłuchać, porównać.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Każdy podpowiada coś innego i trudno się w tym wszystkim połapać :)

Ja też podam swoją propozycję - HEED CANAMP II. Naprawdę warto spróbować! Dźwięk nabierze masy, wypełnienia, ciepła i basiku :P

Cambridge Audio CXC (modyfikowany) -> NuPrime DAC-9 -> Atoll IN200 Signature / słuchawkowy Trilogy 931 -> Xavian Perla Esclusiva

Czuję się trochę wywołany do tablicy,przez ostatnie kilka m-cy grałem na zmianę Canamp II z Lehmann'em,Heed'a wystawiłem do sprzedaży (bez podtekstów),już piszę dlaczego-ogólny charakter brzmienia obu wzmacniaczy oceniam podobnie,jak pisali koledzy powyżej-masa,wypełnienie,ciepła strona mocy,jednak BCL ma przewagę w wielu aspektach-przede wszystkim jest gładszy,ma lepszą przestrzeń,wgląd w nagranie także po stronie Lehmann'a,jedyne w czym niemiecki wzmacniacz ustępuje węgierskiemu to drive,rytm,impuls,Heed także ładnie prowadzi dół pasma z bardzo przyzwoitą separacją.

Autor tematu szuka wzmacniacza do 2,5k,myślę,że w tej kwocie można się już pokusić o coś lepszego od Canampa.

l'enfant sauvage

Heed poproawdzi akg k 550. wyciagnie z nich maxa. chyba ze lepiej kupic zamiast wzmacniacza sluchawki audiotechnica ath w1000z, ktore nawet z marantz sa 7003 zagraja lepiej niz obecne akg k 550. pozniej ew dokupic dobry wzmak sluchawkowy.

zagraja lepiej co oznacza ze juz bedzie postep w jakosci brzmienia.

wg testow dostepnych w sieci w/w sluchawki bardzo ladnie ukazuja wokale, do tego barwy instrumentow

witam. a jaka jest wasza opinia o hifimanie 2. mam słuchawki grado 225 i jestem na kupnie cd - chyba maranrz 6005, chcę na razie słuchać tylko na słuchawkach, chwilowo bez kolumn. czy ten wzmacniacz będzie dobrym pomysłem ??.

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

ten z testów od klienta ciut taniej

Ukryta Zawartość

Polecam tą firmę, używam ich wzmacniaczy, nic się nie psuje dają gwarancję 5lat i potrafią wysterować dobrze zarówno wysoko ohmowe jak i nisko ohmowe słuchawki. Kiedyś miałem AKG K701 i bardzo ładnie to grało, Grado GS1000 też świetnie jak i Sennheisery HD600.

Ogólnie bardzo neutralne wzmacniacze mało od siebie dodające.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

szukam wzmacniacza sluchawkowego do 2500zl do sluchawek akg k 550. oczywiscie z planem wymiany sluchawek na nowe. czy znajdzie sie w tej cenie wzmacniacz, ktory doda tym akg k 550 wiecej barwy...?

Aune T1 jest bardzo dobrym partnerem do K550, przy tym w bardzo przyzwoitej cenie.

Ma też tę zaletę, że jeśli znudzi Ci się brzmienie, możesz dość niskim kosztem trochę poeksperymentować z różnymi lampami.

szukam wzmacniacza sluchawkowego do 2500zl do sluchawek akg k 550. oczywiscie z planem wymiany sluchawek na nowe. czy znajdzie sie w tej cenie wzmacniacz, ktory doda tym akg k 550 wiecej barwy...?

A zastanawiałeś się nad Cayin HA-3?

Jeśli masz niedaleko to wpadnij do nas i odsłuchaj na miejscu :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 4 miesiące później...

odgrzeję trochę kotleta.

Szukam mobilnego wzmacniacza słuchawkowego z dac. Będzie grał z MF MF200 oraz AT ATH-M30X.

Chciałbym:

- zasilanie bateryjne

- analityczne brzmienie

- kompatybilność z iphone i ipad

Cena: im mniej tym lepiej :)

Moje typy: IFI iDSD micro i mini (czy warto dopłacać do mini, jeżeli to ma być tylko mobilne urządzenie?).

Czy jest coś lepszego?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.