Skocz do zawartości
IGNORED

Program Trzeci Polskiego Radia - Trójka

qot

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie.

No właśnie. Czy przekona emeryt Mann, że najlepsxy jest sermieżny rock z Południa, czy Niedźwiecki i jego smooth. A to oni cały czas wypełniają prime time.

Co ten Yes Tobie zrobił że go tak uwielbiasz ;-) ?

NIc ale przy poprawnie technicznie przeprowadzonych testach porównawczych wyszło mi, że to chała;)

Lubię też pisać o Yes, bo wiem, że iro III lubi czytać too co piszę o Yes")

a festiwal jazzowy do Mountrex (Szwajcaria) zaprasza się grupy rockowe. które grają rocka z dużą ilością elementów jazzowych. Yes byli tam kilkukrotnie zapraszani. Myślisz że to dlatego że grają muzykę prymitywną ?

Ciekawa teoria ale mocno naciągana i niestety nie da się jej obronić,

ponieważ....ale oni z jazzem mają zdecydowanie więcej wspólnego niż Yes:)

A teraz czego słuchasz ?

Różnie, w zależności od nastroju.

Ostatnio, ostatnią płytę Jarre'a, też chała:)

No właśnie. Czy przekona emeryt Mann, że najlepsxy jest sermieżny rock z Południa, czy Niedźwiecki i jego smooth. A to oni cały czas wypełniają prime time.

Kogo ma przekonać? Młodzi nie słuchają trójki, jeśli w ogóle słuchają radia.

Kogo ma przekonać? Młodzi nie słuchają trójki, jeśli w ogóle słuchają radia.

Właśnie, ciekawe dlaczego nie słuchają ?

A radia, na szczęście takie czasy, nie muszą słuchać jeśli nie znajduje się czegoś dla siebie. Albo można słuchać radia za naszą miedzą, bliższą lub dalszą.

Nawet nie zamierzam.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Właśnie, ciekawe dlaczego nie słuchają ?

Radio generalnie jest passe.

radia, na szczęście takie czasy, nie muszą słuchać

No właśnie.

Radia sluchają głównie ludzie starsi przy obieraniu kartofli, albo podczas jazdy samochodem.

ponieważ....ale oni z jazzem mają zdecydowanie więcej wspólnego niż Yes:)

Możliwe, ale to nie moja muzyka.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Albo można słuchać radia

Gdzie jest gorszy odbiór, albo obcy język.

Sprzedaż i czytelnictwo książek też spadają, wypierają je e-booki. Dokonuje sie rewolucja technologiczna. Stare odchodzi, taka jest kolej rzeczy i nie ma co się na to obrażać.

Przepaść czy luka pokoleniowa staje się ogromna.

Mam nadzieję, że teraz to nie są twoi pasterze.

Odpowiem Ci, jak Jasio Bąd, w jednej z ostatnich części:

- Mam to w dupie.

Długom/ wieki i tysiąclecia - słuchał.

Urywał się ze szkół wszelakich, by zdążyć na ukochane me programy. I z Przyjaciółmi - cudne wieczory spędzał przy Trójce.

Teraz?

Jakom rzekł: Niech się sami słuchają, skoro tacy bystrzy...

"Trzy im w cztery", choć to nieortograficznie...

Pozdrawiam. Jacek.

Kultowa Stacja...

Co jeszcze można tak szybko i sprawnie ro***erdolić? (Maszyniszcze urwie mi przekleństwo)...

Bo teraz są mniej tępi :)

Nie wierzę jacusia, żebyś był aż tak głupi, żeby w to wierzyć. Błaszczak, Kuchciński, Klempa, intelekt aż bije z ich twarzy :-))).

Jestem Europejczykiem.

Możliwe, ale to nie moja muzyka.

Bardziej chodzi mi o naciąganie z tym zapraszaniem grup rockowych z dużą ilością elementów jazzowych ( Yes ?)

To niech będzie Motorhead, też grali na tym festiwalu. Jak wiadomo Lemmy to niezły jazzman był;)

Kultowa Stacja...

Fakt, ostatnio kultu tam sporo.

Gdzie jest gorszy odbiór, albo obcy język.

Z odbiorem to bywa różnie, ale muzyka lepsza.

Sprzedaż i czytelnictwo książek też spadają

Czytelnictwo spada ale e booki chyba na to wpływu nie mają. Je też przecież trzeba przeczytać.

Bardziej chodzi mi o naciąganie z tym zapraszaniem grup rockowych z dużą ilością elementów jazzowych ( Yes ?)

Rock progresywny jest łączony z jazzem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Na festiwal Jazz Jamboree też zapraszano muzyków grających ten typ rocka np. SBB.

Ukryta Zawartość

Rock progresywny jest łączony z jazzem

Ukryta Zawartość

Na festiwal Jazz Jamboree też zapraszano muzyków grających ten typ rocka np. SBB.

Motorhead też ?

Ukryta Zawartość

Motorhead też ?

Zajrzyj do tego linka co podałem tam wszystkie gatunki związane są wymienione w "Podgatunki powstałe z innymi stylami muzycznymi" (po prawej stronie).

Zajrzyj do tego linka co podałem tam wszystkie gatunki związane są wymienione w "Podgatunki powstałe z innymi stylami muzycznymi" (po prawej stronie).

Bardziej chodzi mi o twoje zdanie, czy Motorhead ma tak dużą ilość elementów jazzowych i dlatego zagrał na tym festiwalu.

Pod jazz można podciągnąć wiele rzeczy

TSA i Perfect też grali w ramach Jazz Jamboree i nazywało się to chyba Rock Jamboree.

Na ogół puszczają swoją.

?

Albo można słuchać radia za naszą miedzą, bliższą lub dalszą.

Na ogół puszczają swoją. Niemiecką, czeską itd.

Francuską, włoską - to za dalszą miedzą.

Bardziej chodzi mi o twoje zdanie, czy Motorhead ma tak dużą ilość elementów jazzowych i dlatego zagrał na tym festiwalu.

Nie jestem ekspertem w tej dziedzinie ani nie znam zespołu Motorhead. Moim zdaniem z jazzem można identyfikować wszystkie gatunki muzyczne w których występują elementy improwizacji. To oczywiście w dużym uproszczeniu.

Młodzi nie słuchają trójki, jeśli w ogóle słuchają radia.

Dopóki to są rzeczywiście młodzi (3-15 lat) to wcale się nie dziwię, gorzej jak badziewia typu rmf, zetka itp słuchają ludzie teoretycznie dojrzali - to mnie dziwi.

Jednak nawet w czasie kiedy Trójka i jej dziennikarze są hurtowo wyrzucani a sam program ulega "zmianom".

...

Jeszcze jest to Radio, gdzie używa się poprawnego języka polskiego z odpowiednią dykcją a prowadzący nie jest debilem z mikrofonem pokrzykującym na słuchaczy per "wy", gdzie co 3 minuty nie pojawia się "zagadka" na poziomie idioty - do zadzwonienia po "nagrodę". W ciągu kilku godzin nie są klepane tych samych kilka "numerów" z "hot playlisty" po kilkanaście razy w kółko.

Nie używa się słowa "MEGA", gdzie istnieją wciąż muzyczne audycje autorskie a słowo w nich jest nie mniej ważne od prezentowanej muzyki. Ciągle istnieje reportaż, transmisja z koncertu na żywo...mogę tak jeszcze długo...kto słucha wie o co chodzi.

Lemmy jak Lemmy, od pewnego czasu ten zacny festiwal zaczął chyba robić trochę bokami - pewnie dlatego zaczęły się pojawiać również gwiazdy spoza jazzu.

A wracając do ulubionego prze "jazza" Yes, np przecież pierwsza i druga płyta to i trochę swingowania (gitara Banksa, głos Jona, cały "Relayer" toż to przecież niemalże prawie czysty jazz-rock.

Właściwie wszystkie płyty, gdzie bębnił Bill Brufford, drummer czysto jazzowy, mają w rytmice geny dżazzowe!

Moim zdaniem z jazzem można identyfikować wszystkie gatunki muzyczne w których występują elementy improwizacji.

Impro nie jest moim zdaniem najważniejszym wyznacznikiem jazzu - co na to Johann Sebastian by powiedział?

ja Yes słuchałem w podstawówce:) szybciej ich zrozumiałem.

A ja myślę, że to wynika z tak prostego faktu, że kiedy Ty jeszcze robiłeś w zeszytach szlaczki, to ja na zdekompletowanych palcach jednej reki, długoletniego w zawodzie drwala, mogłem policzyć lata do matury... :)))

A poważniej, zapewne decydował o tym - dostęp do radia z UKF :)

A ja myślę, że to wynika z tak prostego faktu, że kiedy Ty jeszcze robiłeś w zeszytach szlaczki, to ja na zdekompletowanych palcach jednej reki, długoletniego w zawodzie drwala, mogłem policzyć lata do matury... :)))

Oj, zebyś się nie zdziwił.

Jeszcze jest to Radio, gdzie używa się poprawnego języka polskiego z odpowiednią dykcją

Z tą dykcją to bym nie przesadzał.

do ulubionego prze "jazza"

Proszę nie przekręcać mojego nicka:)

(3-15 lat

Trzylatek świadomie słuchający radia. Ja nie znam.

Proszę nie przekręcać mojego nicka:)

Przepraszam!

Za kare przepiszę dobrowolnie 20 razy:

jezz jezz jezz jezz jezz jezz jezz jezz jezz jezz

jezz jezz jezz jezz jezz jezz jezz jezz jezz jezz

istnieją wciąż muzyczne audycje autorskie a słowo w nich jest nie mniej ważne od prezentowanej muzyki.

Nie dalej jak wczoraj, autor prowadzący wyrażał nadzieję, przy prezentacji nowych uworów pewnego artysty, że słuchacz trójki sporadycznie do słuchania używa słuchawek dousznych bo najlepiej to słucha się tego choćby na małych drewnianych głośniczkach. Akurat słuchałem w słuchawkach nausznych, ale żeby nie zawieść oczekiwań prowadzącego wyłączyłem radio.

No właśnie! O to mi szło!

Takiego radia NIE DA SIĘ SŁUCHAĆ ŚWIADOMIE.

cbdu.

Nie wiem skąd to wieczne porównywanie trójki do rmf czy zetki. Chyba nie o tym mowa. Przecież to są zupełnie inne pomysły na radio.

A trzylatek to świadomie może i posłucha radia dla dzieci. Jak uda mu się skoncentrować na dłużej niż 5 minut.

Nie wmówisz mi, że ty słuchałeś w trójki w wieku 3 lat, jak jeszcze miałeś wszystkie palce i łatwiej było ogarnąć liczenie;)

Lemmy jak Lemmy, od pewnego czasu ten zacny festiwal zaczął chyba robić trochę bokami - pewnie dlatego zaczęły się pojawiać również gwiazdy spoza jazzu.

No co ty, Purple grali tam pierwszy raz w 69, Dennis Brown i Peter Tosh w 79, i można tak długo wymieniać.

Nie wiem skąd to wieczne porównywanie trójki do rmf czy zetki. Chyba nie o tym mowa. Przecież to są zupełnie inne pomysły na radio.

To do którego należałoby porównywać, skoro te właśnie mają podobno "najMega" słuchalność?

Inne pomysły tak, jednak nie dla mnie. Ani świadomie ani nieświadomie, nie da się. Nawet jak to g*** gra w tle w jakiejś poczekalni, potrafi "Mega"wqurvić.

No co ty, Purple grali tam pierwszy raz w 69, Dennis Brown i Peter Tosh w 79, i można tak długo wymieniać.

No dobrze więc, już wcześniej mieli pomysł na sprzedanie większej ilości biletów.

A YES w czasach Brufforda mocno Dżazzowym był jezzie i tego nie zmienisz ani nie zaprzeczysz.

Stąd ma rada, iro:

Gdy będziesz kiedyś na lotnisku Balice - wdeptujesz do kaplicy na antresoli.

Tam i wypoczniesz, i zdrzemniesz sie przed startem...

W dodatku - pomodlić się możesz do Pambócka, by pilot depresji akurat dziś nie miał...

A i Kobiecinkę przytulić bezkarnie możesz.

I nie mieszasz się z tym motłochem.

Pozdro.

J.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.